Gräddgatan 7 Kallebäck
Kallebäck

Gräddgatan 7

Högt gavelläge med balkong och utsikt mot Gothia Towers

Till salu

Högt gavelläge med balkong och utsikt mot Gothia Towers

SNABBFAKTA

  • utgångspris: 2 550 000 kr
  • Boarea: 51 kvm föreningens information
  • Antal rum: 2 rum
  • Våning: 13 av 14, hiss finns
  • Avgift: 3 126 kr Värme och vatten ingår i avgiften. Obligatoriskt tillägg tillkommer om 160 kr/månad avseende digital-TV, IP-telefon och fiberbredband 250/250 Mbit/s.
  • Förening: BRF Kallebäcks Torn
  • Byggnadsår: 2018
  • Område: Kallebäck, Göteborg
utgångspris

2 550 000 kr

Visningar

8 Feb 17:30 - 18:00
Bokad visning. Varmt välkommen på visning!
Ansvarig mäklare

Anders Rosin

Reg. fastighetsmäklare
Assisterande

Simon Svedlund

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Gräddgatan 7

Kallebäcks torn - Exklusiv lägenhet med balkong i angenämt läge!

Vill Du bo i en modern bostad byggd 2018 som genomsyras av smakfull estetik och tidlös skandinavisk design i ett populärt område så har Du hittat rätt! Här bor man med kort väg till centrala Göteborg och med närhet till natursköna omgivningar.

Kontakta mäklaren för möjlighet till förhandsvisning! Tillträdesönskemål från säljare april/maj 2023.

Bostaden är belägen på våning 13 av 14 och har stilrena och funktionella materialval i allt från inredning till ytskikt. Öppen och social planlösning mellan kök och vardagsrum. Påkostat kök från Ballingslöv med gott om förvaring och avlastningsytor som inspirerar till kreativ matlagning. Naturlig plats för matbord vid fönster. Från köket har man utgång till den fina balkongen som är en underbar oas att vistas. Här finns plats för utemöbler, grill (el), och trivsel. Rofyllt sovrum med god plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. Gott om förvaringsplats finns i separat klädkammare samt stor skjutdörrsgarderob i hallen. Helkaklat badrum med dusch som har vikdörrar av glas, handfat med kommod, badrumsspegel med belysning och förvaring, kombinerad tvättmaskin/torktumlare samt en toalett.

På Gräddgatan 7 bor Du i ett trevligt grannskap med ett komfortabelt familjeliv. Den fina innergården erbjuder både utegym, gemensam grillplats, cykelparkering och hissen tar er smidigt hela vägen ner till parkering i garaget. Bostaden återfinns i det expansiva området Kallebäck som ligger mellan Göteborgs innerstad och Delsjöområdets vackra natur. Från området når man enkelt kollektivtrafiken till både Korsvägen och Avenyn på ca 10 minuter. Kallebäck är en bra utgångspunkt, oavsett var i Göteborgsregionen du vill åka. Med bil tar du dig snabbt och enkelt ut på de stora trafiklederna E6 och väg 40!

Här är vardagslivet bekvämt! Varmt välkommen på visning!

Entréhall | Badrum

Inbjudande hall med gott om plats för ytterkläder och skor. Tre platsbyggda skjutdörrsgarderober ger fin förvaring. Smakfullt klinker i mörk ton på golvet vid entrén och i övriga lägenheten pryder en 3-stavig ekparkett golvet. Bostaden är genomgående väggmålad i harmoniskt ljusa och varma toner. I anslutning till hallen finns en praktisk och rymlig klädkammare/förråd. Här finns även ett helkaklat badrum med golvklinker i ett estetiskt tilltalande hexagonmönster. Badrumsväggarna har ett blankt vitt kakel. Utrustningen består av kombinerad tvättmaskin/torktumlare, dusch med vikbara duschdörrar i glas, kommod från den Elle awards-prisade serien LessMore med utdragbar låda. Blandaren både i tvättstället samt i duschen är i en mjölkvit nyans och spegeln ovan kommoden har en vit ram med dold belysning.

Sovrum

Rofyllt sovrum med gott om plats för dubbelsäng, sängbord, mediamöbel och möjlighet till ytterligare förvaring. Ett ljusskönt rum med fin vy mot naturskön omgivning.

Vardagsrum | Kök | Balkong

Öppen och social planlösning mellan kök och vardagsrum. Stilrent Ballingslöv-kök med gott om förvaring och avlastningsytor som inspirerar till kreativ matlagning. Kvalitetsvitvaror från Electrolux och köksfläkt från märket Franke. Naturlig plats för stort matbord vid fönster. Från köket har man utgång till den fina balkongen som är en underbar oas att vistas på med härlig utsikt mot Gothia Towers och Liseberg.

Är detta Din nya drömbostad?

Kontakta mäklare för möjlighet till förhandsvisning!

Här är vardagslivet bekvämt!

På Gräddgatan 7 bor Du i ett trevligt grannskap med ett komfortabelt familjeliv. Den fina innergården erbjuder både utegym, gemensam grillplats, cykelparkering och hissen tar er smidigt hela vägen ner till parkering i garaget. Bostaden återfinns i det expansiva området Kallebäck som ligger mellan Göteborgs innerstad och Delsjöområdets vackra natur. Från området når man enkelt kollektivtrafiken till både Korsvägen och vidare mot Avenyn på ca 10-15 minuter. Kallebäck är en bra utgångspunkt, oavsett var i Göteborgsregionen du vill åka. Med bil tar du dig snabbt och enkelt ut på de stora trafiklederna E6 och väg 40!

Visa mer

BILDER

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Anders Rosin

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Anders Rosin

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
3 126 kr, Värme och vatten ingår i avgiften. Obligatoriskt tillägg tillkommer om 160 kr/månad avseende digital-TV, IP-telefon och fiberbredband 250/250 Mbit/s.
Antal rum
2 rum
Boarea
51 m² föreningens information
Våning
13 av 14, hiss finns
Andel i förening
1,0959 %
Andel av årsavgift
1,09592 %
Nettoskuldsättning
690 033 kr, Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senast tillgängliga årsredovisning.
Övrigt
Det finns möjlighet att glasa in balkongen men bygglov får sökas och inglasningen bekostas av bostadsrättsinnehavaren.

Föreningen

Namn
BRF Kallebäcks Torn
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
84 lägenheter
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr
Pantsättningsavgift
525 kr
Allmänt om föreningen
Brf Kallebäcks Torn. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och registrerades 2017. Till föreningen hör adressen: Gräddgatan 7. Byggnaden klassas som Miljöbyggnad Silver.

Föreningen köpte fastigheten 2017 (äger marken).
Tv och Bredband
Föreningen har ett avtal för bredband 250mbit från Tele2 samt Tv basutbud från Tele2. Fiberuttag är indraget i varje lägenhet. Ett obligatoriskt tillägg om 160 kr/mån tillkommer för det.
Gårdsplats
Gemensam innergård med utegym och grillplats.
Gemensamma utrymmen
Föreningen har en gemensam tvättstuga belägen i källaren. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en arbetsbänk med utslagsvask. I föreningen finns även cykelrum samt barnvagns- och rullstolsrum.
Parkering
I föreningen finns 35 garageplatser som nås via hiss från huset att hyra till en kostnad om ca 1 100 kr/månad. Även garageplats med laddningsmöjlighet för elbil finns att hyra. Separat kö. Det finns även cykelparkering och gatuparkering.
FÖRSÄKRING
Fastigheten är försäkrad hos Länsförsäkringar Göteborg.
Övrigt
Bostadsrättsmedlem kan hyra förråd till en kostnad från 150-200 kr beroende på förrådsstorlek. Till dessa förråd är det separat kö.

Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Svenska Mäklarhuset ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta. Senaste kontroll utfördes 2022-12-22.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
2019 installerades förrådsutrymmen på källarplan. Till dessa förråd är det separat kö.

För planerade renoveringar, se Underhållsplan under dokument i objektbeskrivningen.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
2018
Uppvärmning
Fjärrvärme och värmepump-frånluft (el)
VENTILATION
FTX
Hiss
Ja

Ekonomi

utgångspris
2 550 000 kr
KOMMUNALSKATT
32,861%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
3 200 kr/år
Försäkring
1 500 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
4 700 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
3 personer
Kommentar
Driftskostnaderna kan variera beroende på familjesammansättning, levnadssätt, väderlek, förbrukningsmängd samt avtal och val av tjänsteleverantör. Kostnader skall ses som riktvärden.
Energideklaration
Utförd 2018-12-04
Energiklass
C
PRIMÄRENERGITAL
67 kWh per kvm och år

Allmänt om området

I Kallebäck bor du med bekvämt avstånd till vackra rekreationsområden, Mölndals Centrum och stadspulsen i Göteborgs innerstad. Området kantas av lummiga skogspartier, bergsluttningar och badsjöar och via en promenad eller cykeltur når ni populära Delsjön och Skatås. Vid Skatås har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter och ytan runt omkring är omgärdat av olika typer av motionsslingor. Om vintern finns dessutom goda möjligheter till skidåkning! I Delsjön ligger Göteborgs äldsta golfbana och här erbjuds både bad, fiske, kanotuthyrning, fina vandringsleder samt skridskoåkning under vintertid.

Kommunikation

Från Kallebäck tar du dig smidigt ut med bil både på E6 och E20. För den som vill åka kollektivt går buss 50 som tar cirka 10 minuter ner till Korsvägen där anslutande bussar och spårvagnar leder er vidare genom Göteborgs stad. En cykelled går också från Kallebäck till Skår, Mölndal och centrum.

Närservice

I närområdet finns en Netto butik och med några minuters bilfärd når ni ICA Maxi samt Willys matbutik. Utmed Mölndalsvägen ligger även restauranger och gym och vidare till Mölndals centrum finns en stor galleria samt ett välutrustat stadsbibliotek.

Parkering

I föreningen finns 35 garageplatser som nås via hiss från huset att hyra. Separat kö. Även garageplats med laddningsmöjlighet för elbil finns att hyra. Det finns även cykelparkering och gatuparkering.

Övrigt

I Kallebäck finns ett bra utbud av förskolor, både kommunala och ett kooperativ. Inom promenadavstånd ligger också Skårskolan med klasser från F-6.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.