Baldergatan 30 Märsta - Västra
Märsta - Västra

Baldergatan 30

Härlig fyra i fint hörnläge

Till salu

Härlig fyra i fint hörnläge

Här finns tillfälle till en rymlig bostad i fint hörnläge i en mycket stabil förening. Hörnläget ger ett extra fönster viket ger ett ljusare och trevligare vardagsrum, även i badrummet finns ett fönster för härligt ljusinsläpp och möjlighet till vädring. Badrummet är helrenoverat med helkaklade väggar med större liggande kakel i vitt och mörkare klinkergolv. I övrigt så skulle bostaden må bra av en modernisering. En stor reparationsfond finns om hela 27 620 kr och möjlighet finns till snabbt tillträde. Mer bilder kommer på tisdag 31/5

Visa mer
SNABBFAKTA

SNABBFAKTA

  • Pris: 1 400 000 kr
  • Boarea: 84 kvm föreningens information
  • Antal rum: 4 rum
  • Våning: 3 av 3, Hiss finns inte
  • Avgift: 5 106 kr inklusive värme, vatten, varmvatten, sophämtning, kabel - tv - för bredband erläggs 100 kr extra
  • Förening: BRF Tallen
  • Byggnadsår: 1968
  • Område: Märsta - Västra, Sigtuna

1 400 000 kr

Visningar

10 Jul 13:45 - 14:15
Håll dig uppdaterad
Ansvarig mäklare
Anna Segerlund

Anna Segerlund

Reg. fastighetsmäklare
Assisterande
Jonas Dackman

Jonas Dackman

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Baldergatan 30

Trevligt boende i Märstas största förening med god ekonomi. Stor grön och välskött innergård och massor av trevliga grannar ger ett boende med trivselfaktor. Du bor på promenadavstånd från butiker och restauranger och har nära till Buss med tät trafik till Märsta station där du enkelt tar dig vidare mot Stockholm eller Uppsala. Bostaden ligger högst upp i huset i trevligt hörnläge och rymmer därför även den lite större familjen.

Här finns en rymligt hall, snyggt renoverat badrum, separat wc, tre sovrum ett stort vardagsrum och rymligt kök.

Exteriör

Bostaden ligger med balkong mot den fina och välskötta innergården med perfekta platser för lek och rekreation för både barn och vuxna.

Visa mer

Kök

Rymligt kök som har gott om plats även för matbordet, här finns förvaring på vänster sida med arbetsyta. Utrustat med spis, spisfläkt och diskmaskin. Målade väggar och laminatgolv som imiterar klinker, matbordsdelen har ett annat golv som är mörkare.

Visa mer

Vardagsrum

Stort vardagsrum där hörnlägenhet ger ett extra fönster så du har ljusinsläpp ifrån två väderstreck. Här är inget problem att rymma soffgrupp och en extra matgrupp eller varför inte en arbetshörna. Direkt access till balkong mot den fina innergården. Här ligger ekparkett (originalparketten) och väggarna är målade, en sida i ljust grå och en i blå ton. Stuckatur finns i taket i vitt och en gömd ljusslinga för mysig belysning.

Visa mer

Badrum

Snyggt helrenoverat badrum med större liggande kakel i vitt och mörkare klinkergolv. Utrustat med wc, handfat och dusch samt ett fönster föra trevligt ljusinsläpp och möjlighet till vädring. Här finns också ett skåp för förvaring, skåpet står på ben och är lätt att omplacera.

Visa mer

Wc

En separat wc finns med wc och handfat, även här helkaklat och klinker på golvet.

Visa mer

Sovrum 1

Mycket stort sovrum med laminatgolv och målade väggar, stuckatur i taket. Fransk balkong mot baksidan.

Visa mer

Sovrum 2

Normalstort sovrum med laminatgolv och målade väggar, stuckatur i taket.

Visa mer

Sovrum 3

Sovrum med laminatgolv och målade väggar, stuckatur i taket.

Visa mer

Hall

Välkomnande delvis möblerbar hall med laminatgolv.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
5 106 kr, inklusive värme, vatten, varmvatten, sophämtning, kabel - tv - för bredband erläggs 100 kr extra
Antal rum
4 rum
Boarea
84 m² föreningens information
Våning
3 av 3
Andel i förening
0,28009 %
Andel av årsavgift
0,28087 %
Reparationsfond
27 620 kr
Allmänt om lägenheten
Bostaden har en stor välkomnande hall, ett snyggt renoverat badrum och en extra wc. Här finns också ett mycket stort vardagsrum och tre fullstora sovrum. Köket har även gott om plats för matbordet.

Föreningen

Namn
BRF Tallen
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
408 lägenheter varav 3 hyresrätter, 115 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Föreningen består av 8 fastigheter uppdelat på 20 bostadshus uppförda 1968 -1969. Den består totalt av 60 trapphus på Baldergatan 3-46 och Idungatan 1-43. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade hos Protector Forsikring ASA med gemensamt bostadsrättstillägg. Inom föreningen finns system för sophantering med "molokar", soporna finns i en nedgrävd behållare under jord.
Föreningen har också hobbylokal (snickeri), träningslokal med bastu, föreningslokal att hyra, byteslokal (möjlighet att lämna in prylar för att byta till sig andra)
Gästlägenhet, kan hyras för 500 kr/natt.
Information om månadsavgiften
inklusive värme, vatten, varmvatten, sophämtning, kabel - tv - för bredband erläggs 100 kr extra
FÖRENINGENS EKONOMI
För 2019 planeras avgiften vara oförändrad. 2021 höjdes avgiften med 6%
Tv och Bredband
Alla lägenheter är försedda med uttag för bredband. Avtal med Ownit och Comhem ger tillgång 100 mb/s bredband samt digital-TV (17 kanaler och 8 valfria tilläggskanaler) genom ett obligatorisk tillägg på 100 kr/mån.
Parkering
Garage och parkering finns att hyra, separat kö gäller. Det finns 436 avgiftsbelagda p-platser.
Övrigt
För att bli medlem i en HSB-förening krävs medlemskap i HSB Norra Stor-Stockholm. För att bli medlem i HSB Norra Stor-Stockholm betalas en engångsavgift på 500 kr (betalas tillbaka vid utträde) samt en årsavgift på 300 kr.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
2012: Stamrenovering i form av relining
2014-2016: Uppdatering av låssystem
2015: Renovering av tvättstugor
2018: Renovering av entrépartier
2019-2020: Påbörjat renovering av garage, anlagt ca 100 tillfälliga parkeringsplatser som ersättningsplatser under garagerenoveringen
2020: Påbörjat renovering/utbyte av samtliga undercentraler

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljsfastighet
BYGGNADSÅR
1968
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2+1 glas
VENTILATION
Mekanisk (endast frånluft)
Hiss
Nej, Hiss finns inte
Övriga byggnader/utrymmen
Förråd finns i källaren som uppskattas till ca 6 kvm, här finns även föreningens byteslokal, cykel&barnvagnsrum, tvättstuga finns i intilliggande hus

Ekonomi

Utgångspris
1 400 000 kr
KOMMUNALSKATT
32,341%
Pantsatt
Nej

Allmänt om området

Vid uppförandet av bostäder har man behållit inslag av tidigare grönområden, vilket ger en grön och trevlig atmosfär. Endast en kort promenad till förskolor/skolor och Valsta centrum med dess utbud av butiker, restauranger och gym. Uppfört finns en blandning av hyresrätter och bostadsrättslägenheter samt ett mindre antal BRF-radhus och villor.

Kommunikation

Buss trafikerar området till och från Märsta station, med kvartstrafik större delen av dagen. Från Märsta station har du fortsatt goda buss- och tågförbindelser mot Sigtuna, Arlanda, Stockholm och Uppsala.

Närservice

Centrum finns med stor välskött ICA supermarket, café, Pressbyrån, apotek, gym samt ett antal mindre butiker och service som frisörer, massörer mm. Utanför har det lagts mycket pengar på att göra ett fint rekreationsområde med lekutrymme för barnen och under vintertid spolas en yta för skridskoåkning.
Midgårdsbadet är ett modernt utomhusbad i området med vackert poolområde och en rejält utrustad simhall (2014).
Det finns ett stort antal förskolor och två skolor med låg och mellanstadium samt en med högstadium och Arlandagymnasiet.

Parkering

Allmänt i området finns relativt gott om parkeringsmöjligheter, oftast avgiftsbelagda. BR-föreningarna har separata köer till parkeringar men sällan några långa köer.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.