Märsta - Sätuna

Sätunavägen 24C

Tjusigt renoverad 2:a bekvämt belägen på entréplan på omtyckta Sätunavägen!

Till salu

Tjusigt renoverad 2:a bekvämt belägen på entréplan på omtyckta Sätunavägen!

Välkommen till Sätunavägen 24C! Bekvämt belägen på entréplan finns denna tjusiga 2:a om 52,5 kvm där det bara är att flytta in! Lägenheten har delvis renoverats under de senaste åren och erbjuder bland annat fräscht badrum, smakfullt renoverat kök samt ljusa och fina ytskikt. Ett utmärkt läge för dig som vill bo i ett lugnt och familjevänligt område med både naturen och kommunikationer på bekvämt avstånd. Etablerad och välskött HSB-förening där föreningen installerat värmesystem med berg och solvärme för att säkerställa låga driftskostnader inför framtiden. Toppläget gör denna lägenhet till den perfekta bostaden för dig som pendlar, ett stenkast från Märsta station där du lätt tar dig vidare till Uppsala, Arlanda och Stockholm. Anmäl ditt intresse idag för att få förhandsinformation om försäljningen!

Visa mer

SNABBFAKTA

 • Utgångspris: 1 489 000 kr
 • Boarea: 52.5 kvm föreningens information
 • Antal rum: 2 rum
 • Våning: 0 av 3
 • Avgift: 3 060 kr Inkl Värme, VA och kabel-tv. Bredband tillkommer med 190 kr/mån.
 • Förening: HSB BRF Dragonen i Märsta
 • Byggnadsår: 1963
 • Område: Märsta - Sätuna, Sigtuna
Utgångspris

1 489 000 kr

Visningar

26 Jan
Privatvisning, kontakta mäklaren för att boka in en tid!
30 Jan 14:00 - 14:30
1 Feb 17:15 - 17:45
Ansvarig mäklare

Anna Segerlund

Reg. fastighetsmäklare

ANSÖK OM LÅNELÖFTE
Få bolånealternativ från flera banker

Välkommen till Sätunavägen 24C

 • Bekvämt belägen på entréplan
 • Renoverat kök och badrum
 • Låg avgift
 • Optimalt pendlarläge, väldigt nära station!

Allmänt

- Optimalt planerad 2:a i stabil HSB-förening med perfekt pendlarläge. Tjusig lägenhet med genomgående fina och ljusa ytskikt, renoverat kök och badrum. Elskåp är utbytt 2018, likaså samtliga persienner i alla fönster. Samtliga fönster vetter mot söder vilket inger ett ljust intryck i hela lägenheten. Bekvämt beläget i samma hus finns tvättstuga, bastu med relaxavdelning, gym samt tillhörande förråd till lägenheten för extra förvaring. Grönskande innergård med lekplats och grill. Det ultimata pendlarläget med ett stenkast från Märsta station där du lätt tar dig vidare till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Bekvämt promenadavstånd till Märsta centrum med dess utbud av affärer, caféer och nödvändig service. I direkt närhet till bostaden finns även härliga strövområden och bara en kort cykeltur bort kan man ta ett bad i Mälaren. Vill man istället vara mer kulturell kan man ta en tur till vackra Sigtuna stad eller varför inte strosa omkring i den grönskande slottsparken i Steninge slott.

Visa mer

Hall

- Välkomnande hall med avhängningsmöjligheter i hatthylla samt praktisk garderobslänga som fortsätter längst med hela hallen. I hallen har en säkerhetsdörr installerats 2018. Ljust laminatgolv och målade väggar i vitt (2017).

Visa mer

Arbetshörna

- Längst in i hallen intill vardagsrummet finns en funktionellt planerad arbetshörna som skapar ett bra utrymme för möjligheten att jobba hemifrån.

Visa mer

Kök

- Väl genomtänkt och praktiskt planerat Puustelli kök som smakfullt renoverats under 2018. Vita mjukstängande luckor och lådor, stänkskydd i italienskt kakel ovanför keramisk bänkskiva samt spotlight under överskåp. Köket är utrustat med kyl/frys, diskmaskin, micro, ugn, induktionshäll och fläkt, samtliga vitvaror är från Siemens. Målade väggar i ljusgrå kulör och laminatgolv i klinkerimitation.

Visa mer

Vardagsrum

- Rymligt vardagsrum perfekt för det ultimata soffhänget och som bostadens mittpunkt för gemenskap och umgänge. Gott om plats för både soffa samt matplats. Stora fönsterpartier skapar ett trevligt och ljust intryck. Mörkt laminatgolv samt målade väggar i vitt (2017).

Visa mer

Sovrum

- Rofyllt sovrum med plats för större dubbelsäng och annat möblemang. Laminatgolv samt målade väggar i vitt (2017),

Visa mer

Badrum

- Fräscht badrum som renoverats i december 2017 med kvalitetdokument. Mörkt klinkergolv och kaklade väggar i vitt. Badrummet är utrustat med takdusch, handfat i kommod, wc, väggskåp samt tvättmaskin (Electrolux).

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Antal rum
2 rum
Boarea
52.5 m² föreningens information
Våning
0 av 3
Andel i förening
0,37693 %
Andel av årsavgift
0,37693 %
Reparationsfond
1 112 kr

Föreningen

Namn
HSB BRF Dragonen i Märsta
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
180 lägenheter, 85 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja. Köparen/köparna måste dock själv ansöka om medlemskap via HSB:s hemsida: www.hsb.se/norrastorstockholm/medlem/
Medlemskap betalas med kort.
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Föreningen äger fastigheterna Sätuna 3:188 och 3:189 som byggdes år 1963 och består av 6 bostadshus på Sätunavägen 19-24. Totalt i föreningen är det 180 lägenheter om 12 682,5 kvm samt 85 lokaler och förråd, varav 2 st med bostadsrätt. Föreningen har gemensamt gym på Sätunavägen 24A. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrad hos Folksam. Föreningen har 5 tvättstugor med modern utrustning samt en grovtvättstuga med torkrum. Gemensamma grillar finns på gårdarna. Föreningen har gemensam upphandling av el, som mäts individuellt och läggs på månadsavin.
Information om månadsavgiften
Inkl Värme, VA och kabel-tv. Bredband tillkommer med 190 kr/mån.
FÖRENINGENS EKONOMI
Ingen höjning av månadsavgifterna gjordes 2019. Den 1/1 2020 höjdes månadsavgifterna med 2% och avsättning till den inre reparationsfonden har stoppats tillsvidare.
Tv och Bredband
Samtliga lägenheter har uttag för bredband med Bredbandsbolaget som leverantör. Sedan 1/1 2017 läggs en kostnad på 190 kr på månadsavgiften för bredband 250/100 Mbit/s och ip telefoni.
Parkering
Det finns 32 varmgarage, 45 kallgarage samt 32 motorvärmarplatser. Därutöver ett antal avgiftsbelagda p-platser. Medlemmar kan stå på dessa med p-tillstånd (750 kr/år).
Övrigt
För att bli medlem i en HSB-förening krävs medlemskap i HSB Norra Stor-Stockholm. För att bli medlem i HSB Norra Stor-Stockholm betalas en engångsavgift på 500 kr (betalas tillbaka vid utträde) samt en årsavgift på 300 kr. Läs mer om föreningen på www.hsb.se/arlanda/dragonen
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
2011-2014: Byte av vattenrör
2013: Stamrenovering, relining
2015-2016: Balkongbyte
2017: Renovering av husgavlar, södergavlar på hus 19 och 21
2017/2018: upprustning av gårdar, rabatter samt dränering
2019: Renovering av husgavlar (tilläggsisolering, fönsterbyte och fasadrenovering) på hus 20, 22 och 24
2019: Föreningen har installerat bergvärmeanläggning, även en stor solvärmeanläggning är installerad. Detta skall säkerställa föreningens behov av värme för lång tid och hålla kostnaderna nere.
2020: Renovering av husgavlar (tilläggsisolering, fönsterbyte och fasadrenovering) på hus 19, 21 och 23

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljsfastighet
BYGGNADSÅR
1963
Uppvärmning
Fjärrvärme
VENTILATION
Självdrag
Hiss
Nej

Ekonomi

Utgångspris
1 489 000 kr
KOMMUNALSKATT
32,333%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
2 280 kr/år
Försäkring
2 340 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
4 620 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
1 person
Energideklaration
Utförd 2018-02-06
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
127 kWh per kvm och år
DATUM FÖR ENERGIDEKLARATION
2018-02-06

Omgivning

Allmänt om området

Endast ca 1 km till Märsta centrum med dess utbud av matvarubutiker, affärer, caféer och restauranger. Det är även kort promenadavstånd till flertalet förskolor och skolor, upp till högstadiet.

Stora delar av området uppfördes i mitten av 1960-talet för att snabbt skapa arbetarbostäder till Arlandas snabba tillväxt.
Området rymmer både BRF lägenheter, hyreslägenheter ägda av Sigtunahem, privata värdar med hyreslägenheter samt villor och radhus.

Kommunikation

Helt perfekt beläget område med kort promenad till Märsta Station från vilken du har smidig pendling till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Buss går även genom området mot Märsta Station och Sigtuna.

Närservice

Här finns restauranger, caféer, barer och ett antal mindre butiker på bekvämt promenadavstånd. Området rymmer även ett flertal förskolor samt Sätunaskolan med låg och mellanstadium, det är även gångavstånd till två högstadieskolor. Dygnet runtöppet gym, solarium mm finns även inom området.

Parkering

När det gäller flerbostadshusen i området så gäller allmänt att det finns relativt gott om parkeringar utomhus och ett antal kall- och varmgarage samt carportar. Till dessa råder separata kösystem och separata avgifter.

HITTA BOSTADEN

EN PLATS I SOLEN

Drömmer du om ett boende i utlandet? SMH Estate hjälper dig genom hela resen, från att hitta det perfekta objektet till kontraktsskrivning och allt runt omkring.

SMH Estate

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.