Lägenhet till salu på Högsätravägen 24 i Gångsätra
Gångsätra

Högsätravägen 24

Renoveringschans!

BUDGIVNING PÅGÅR

Renoveringschans!

Sätt din egen prägel på denna välplanerade lägenhet med stor balkong. Brf Kantarellen 11 upplåter denna yteffektiva bostadsrätt med ett rymligt allrum med sovalkov och klädkammare. Stambytt, modernt badrum. Köksdel med fönster. Möjlighet att disponera om planlösningen för att få ett separat sovrum, se alternativ planlösning. Här bor du centralt, bekvämt och naturnära med bra kommunikationer. Snabbt tillträde möjligt. Välkommen på visning på Högsätravägen 24!

Visa mer
Högsätravägen 24 Högsätravägen 24 [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

 • utgångspris: 1 895 000 kr
 • Boarea: 33.2 kvm föreningens information
 • Antal rum: 1 rum
 • Våning: 1 av 4, hiss finns
 • Avgift: 2 877 kr inkl värme, VA och bredband
 • Förening: Brf Kantarellen 11
 • Byggnadsår: 1973-1975
 • Område: Gångsätra, Lidingö

På webbplatsen redovisas normalt alla inkomna bud. Undantagsvis kan det förekomma att säljaren beslutar att ett visst bud inte ska redovisas på webbplatsen. Du kan alltid vända dig till mäklaren för att få information om samtliga bud. Samtliga bud noteras också i den budgivningslista som mäklaren enligt lag ska upprätta och överlämna till köpare och säljare.

Visa mer

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Sara Danielsson

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Högsätravägen 24

 • Balkong
 • Möjlighet att skapa mini 2:a
 • Sätt din egen prägel

Övriga bilder

Planlösning

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Sara Danielsson

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Sara Danielsson

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Om bostaden

Sätt din egen prägel på denna välplanerade lägenhet med stor balkong. Brf Kantarellen 11 upplåter denna yteffektiva bostadsrätt med ett rymligt allrum med sovalkov och klädkammare. Stambytt, modernt badrum. Köksdel med fönster. Möjlighet att disponera om planlösningen för att få ett separat sovrum, se alternativ planlösning. Här bor du centralt, bekvämt och naturnära med bra kommunikationer. Snabbt tillträde möjligt. Välkommen på visning på Högsätravägen 24!

Visa mer

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
2 877 kr, inkl värme, VA och bredband
Antal rum
1 rum + Kök
Boarea
33.2 m² föreningens information
Våning
1 av 4, hiss finns
Andel i förening
0,092261 %
Andel av årsavgift
0,0995805 %
Nettoskuldsättning
398 282 kr
Allmänt om lägenheten
Till lägenheten hör ett källarförråd som du enkelt når med hiss.

Föreningen

Namn
Brf Kantarellen 11
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
630 lägenheter varav 80 hyresrätter, 1 lokal
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Delat ägande godkänns. Minsta ägarandel 5%.
Överlåtelseavgift
1 790 kr
Pantsättningsavgift
669 kr
Allmänt om föreningen
Brf Kantarellen 11 förvärvade 2010 fastigheten av Lidingö Hem och är idag Lidingös största bostadsrättsförening. Föreningens fastighet är bebyggd med ett antal flerbostadshus som inrymmer 630 lägenheter i olika storlekar om 1-5 rok. Kantarellen 11 är ett karaktäristiskt utformat flerbostadsområde från slutfasen av miljonprogramsepoken 1971-1975. Området har en tidstypisk arkitektur för tiden både avseende teknik och konstruktion som gestaltning och utformning. Det finns speciella värden i områdets landskapsanpassning samt husens bebyggelsemönster, volym, utformning och färgsättning som är typiska för tidsepoken. Lidingö stads bedömer att bebyggelsen inom Kantarellen 11 är särskilt kulturhistoriskt värdefull

Mellan byggnaderna ryms lummiga ytor och i mitten av området en större lekplats, bollplan , boulebana, pingisbord och ett fint skogsparti som erbjuder fina lekmöjligheter för barn och rekreation för vuxna. Området har bommar och det är endast ytterst begränsad trafik som får passera inom området.

I varje hus finns källarförråd, cykel- och barnvagnsförråd. På gården finns separata sophus med pappers-, wellpapp-, tomglassortering och sortering av matavfall. En stor gemensam tvättstuga hittar du på Högsätravägen 18 och Tolvan heter aktivitetslokalen vilken medlemmar hyra för 300 kr/tillfälle. Det finns också möjlighet att hyra en gästlägenhet belägen på Lillåkersvägen 6B till en kostnad om 500 kr/natt.

Föreningen har ett centralt elnätsavtal med Energi Försäljning Sverige. Varje lägenhet har en separat elmätare och föreningen tillämpar individuell elmätning. Kostnaden debiteras månadsvis i samband med avgiftsfakturan.

Föreningen har en informativ hemsida och använder även Fastighetsägarnas app för kommunikation.

Högsätra är ett utvecklingsområde i Lidingö Stads planprogram. Föreningen äger mark och har för avsikt att stycka av och sälja kantområden i fastigheten för fastighetsbildning och ny bebyggelse. Prata med ansvarig mäklare eller besök föreningens eller Lidingö Stads hemsida för mer information.
FÖRENINGENS EKONOMI
Föreningens belåningsgrad har ökat i takt med stora renoveringar. Avgiften har därför justerats under åren och kommer per den 1 april höjas med 10%. Föreningens ekonomiska situationen är överlag stabil, men med höga lån och därmed hög räntekänslighet är amortering en nödvändighet. Planering fortlöper gällande försäljning av mark runtom området. Om beslut fattas att försäljning ska ske kommer det gagna föreningens ekonomi. Dessutom kvarstår ett större antal hyresrätter som är en tillgång i föreningens ekonomi.
Tv och Bredband
Föreningen har tecknat ett kollektivt avtal med ComHem/Tele2 för leverans av internet (1Gbps fiberanslutning), kabel-TV (18 kanaler) och IP-telefoni. Kostnaden för gruppanslutningen är 136 kr per månad exklusive samtalskostnader och är en obligatorisk avgift. Om man vill beställa tjänster utöver vad som ingår i det centrala avtalet kontaktar man ComHem/Tele2. Vid försäljning av bostadsrätt ska all utrustning från ComHem/Tele2 som tillhör lägenheten lämnas kvar.
Parkering
Föreningen tillhandahåller 408 parkeringsplatser i olika storlekar både utomhus och i garage. På föreningens hemsida hittar du uppdaterad information om kostnad för de olika platserna. Beslut har tidigare fattats att avgifterna årligen ska indexeras med 2%. Möjlighet att få fjärrkontroll till garage, kostnad 300 kr. Intresseanmälan för parkering görs hos Fastighetsägarna. Kötid kan råda.

För gäster finns korttidsparkering 2 tim/p-skiva i anslutning till området och det finns 63 avgiftsbelagda gästparkeringspplatser på föreningens mark. Gästparkeringsplatser drivs av P-Service Svenska AB och kostar 8 kr/timme, maximalt 60 kr/dygn.
FÖRSÄKRING
Föreningen har tecknat en kollektiv bostadsrättsförsäkring med Folksam, vilket innebär att du som enskild bostadsrättsinnehavare inte behöver betala bostadsrättstillägg vid tecknande av hemförsäkring.
Övrigt
Besök gärna föreningens hemsida www.brfkantarellen11.se för mer information.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Renoveringar har skett löpande enligt följande tidsordning:
2022: Stambyte, byte av hissar, renovering trappuppgångar slutförs
2021: Stambyte, byte av hissar och renovering trappuppgång
2020: Stambyte, byte hissar och renovering trappuppgång
2019: Stambyte samt byte radiatorsystem
2018: Fönsterbyte, isolering fogar i fasad, ombyggd innergård, lekpark m m, etablering solcellsanläggning
2017: Fönsterbyte och isolering fogar i fasad
2016: Nytt passersystem portar
2015-2016: Nya takfläktar
2014-2017: Ny utemiljö Lillåkersvägen 2-30
2014: Ny takbeläggning och isolering
2013-2017: LED belysning, nya armaturer, ny utebelysning
2012-2013: Renovering av garage P1, installation av bergvärme
2011: Installation individuella elmätare

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1973-1975
Uppvärmning
Fjärrvärme/Bergvärme
Fönster
3-glas
Hiss
Ja

Ekonomi

utgångspris
1 895 000 kr
KOMMUNALSKATT
30,178%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
3 000 kr/år
Försäkring
1 500 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
4 500 kr/år
Kommentar
Lägenheten upplåts för första gången som bostadsrätt av Brf Kantarellen 11. Driftskostnader saknas därför och schablonbelopp har använts.
Energideklaration
Utförd 2019-12-24
Energiklass
D
PRIMÄRENERGITAL
86 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Högsätra är ett centralt beläget bostadsområde i Gångsätra på Lidingö. Här har du promenadavstånd till det mesta - både närservice och grönområden. Långängens naturreservat och Kottlasjön bjuder på fantastiska omgivningar med härliga motionsspår, utomhusgym och möjlighet till bad i sjö och pool sommartid. Vintertid finns möjlighet att åka både skridskor och skidor på längden och utför. Här finns också två mysiga caféer. Området var en gång i tiden en del av den gamla Kottlagårdens jordbruksägor och byggdes 1973-1974 och bidrog till att Lidingö omvandlades från "villastad" till en stad med ett blandat bostadsbestånd. Just nu pågår stadsplanering.

Kommunikation

Nedanför bostadsområdet ligger busstorget. Härifrån tar du dig enkelt med buss till större delen av ön och Ropsten. Området trafikeras av 4 busslinjer samt nattbuss. En kort promenad och du når Larsberg eller Aga station och Lidingöbanan som trafikerar södra Lidingö och når Ropsten på ca 10 min. Från Ropsten anlsutning med t-bana och buss. Med bil ca 10 minuter till Ropsten och vidare genom Norra Länken når du de stora motorlederna på ca 15 minuter.

Närservice

I närområdet hittar du, förutom två välsorterade matvarubutiker (Willys och ICA Kvantum), också bank, blomaffär, frisör, skönhetssalong, apotek och ett konditori i Larsbergs Centrum. Mitt emot Högsätra bostadsområde ligger Lidingö sjukhus där du också hittar ett apotek. Och orkar du inte laga mat så finns flera restauranger i närområdet. Högsätra ligger också nära Lidingös nya område Dalénum där du hittar ett stort SATS gym och en trevlig strandpromenad.

Parkering

Gott om besöksparkering finns i området mot avgift. För ytterligare information om parkering, se information om föreningen

Vägbeskrivning

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Övriga bilder

Bebyggelse från 1973-1975

En innergård utöver det vanliga

Lummig parkmiljö med boulebana

Busstorget vid Högsätra

Planlösning