Lägenhet till salu på Lillåkersvägen 46 i Gångsätra
Gångsätra

Lillåkersvägen 46

Nyrenoverad och välplanerad gavellägenhet.

Till salu

Nyrenoverad och välplanerad gavellägenhet.

Välkommen till denna fräscha välplanerade gavel-3:a, möjlig 4:a. Lägenheten har genomgående parkett, nymålade väggar samt stambytt badrum. Rymlig möblerbar hall med gott om utrymme för förvaring i både garderober och väl tilltagen klädkammare, Här får man två insynsskyddade stora sovrum mot grönskande innergård samt luftigt vardagsrum med balkong i söderläge. Modernt kök med matplats. Här bor du i en trevlig förening belägen centralt på Lidingö, nära service, grönområden och bra kommunikationer.

Visa mer
Lillåkersvägen 46 Lillåkersvägen 46 [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

 • Pris: 2 995 000 kr
 • Boarea: 78 kvm föreningens information
 • Antal rum: 3 rum
 • Våning: 1 av 4, hiss finns
 • Avgift: 4 731 kr Inkl. värme, VA samt bredband
 • Förening: Brf Kantarellen 11
 • Byggnadsår: 1974
 • Område: Gångsätra, Lidingö

2 995 000 kr

Visningar

7 Dec 17:30 - 18:00
Välkommen på visning
10 Dec 13:00 - 13:30
Välkommen på visning
Ansvarig mäklare

Annika Hedman

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Lillåkersvägen 46

 • Gavelläge
 • Nyrenoverad
 • Familjevänligt
 • Möjlig 4:a
 • Stambytt badrum
 • Bra läge i området
 • Insynsfritt

Hall

Välkommen in i stor möblerbar hall med gott om plats för avhängning av kläder och skor. Genomgående för denna lägenhet är nymålade vita väggar samt nylagd cremefärgad ekpartkett i samtliga rum.

Sovrum

Generöst sovrum mot grönskande gård. Perfekt som barnrum/gästrum/arbetsrum. Gott om plats för dubbelsäng, skrivbord samt övrigt möblemang.

Master Bedroom

Rofyllt master även detta mot den gröna innergården = ingen insyn. Rejäl dubbelsäng får plats här samt garderober och byrå för optimal förvaring.

Vardagsrum

Ljust, fräscht vardagsrum i öppen plan mot hall. Härlig rymd med plats för stor soffa men även ett matsalsbord för de större festligheterna. Fönster i två vädersträck ger ett härligt ljus. Det är också här som man kan få till ett tredje sovrum utan att inkräkta på vardagsrumsytan för mycket

Balkong

Från vardagsrummet kommer man ut till lägenhetens balkong. Balkongen ligger i söderläge och inbjuder till många sköna stunder. Balkongen kan med fördel glasas in för maximal användning under årets alla månader. Här känner man sig inte inkläms utan har härlig vy över himmel och grönska.

Kök

Nytt kök med utvecklingsmöjligheter. här finns allt man behöver men det finns också utrymme för fler skåp eller öppna hyllor. Kyl/frys diskmaskin samt spis med svart fläktkåpa.

Badrum

Nytt helkaklat och stambytt badrum med badkar, handfat med överliggande spegelskåp, hand-dukstork samt plats för tvättmaskin/pelare.

Övriga bilder

Planlösning

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Annika Hedman

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Annika Hedman

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Om bostaden

Välkommen till denna fräscha välplanerade gavel-3:a, möjlig 4:a. Lägenheten har genomgående parkett, nymålade väggar samt stambytt badrum. Rymlig möblerbar hall med gott om utrymme för förvaring i både garderober och väl tilltagen klädkammare, Här får man två insynsskyddade stora sovrum mot grönskande innergård samt luftigt vardagsrum med balkong i söderläge. Modernt kök med matplats. Här bor du i en trevlig förening belägen centralt på Lidingö, nära service, grönområden och bra kommunikationer.

Visa mer

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
4 731 kr, Inkl. värme, VA samt bredband
Antal rum
3 rum + Kök
Boarea
78 m² föreningens information
Våning
1 av 4, hiss finns
Andel i förening
0,001894 %
Nettoskuldsättning
778 960 kr

Föreningen

Namn
Brf Kantarellen 11
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
630 lägenheter varav 80 hyresrätter, 1 lokal
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Delat ägande godkänns. Minsta ägarandel 5%.
Överlåtelseavgift
1 672 kr
Pantsättningsavgift
669 kr
Allmänt om föreningen
Brf Kantarellen 11 förvärvade 2010 fastigheten av Lidingö Hem och är idag Lidingös största bostadsrättsförening. Föreningens fastighet är bebyggd med ett antal flerbostadshus som inrymmer 630 lägenheter i olika storlekar om 1-5 rok. Kantarellen 11 är ett karaktäristiskt utformat flerbostadsområde från slutfasen av miljonprogramsepoken 1971-1975. Området har en tidstypisk arkitektur för tiden både avseende teknik och konstruktion som gestaltning och utformning. Det finns speciella värden i områdets landskapsanpassning samt husens bebyggelsemönster, volym, utformning och färgsättning som är typiska för tidsepoken. Lidingö stads bedömer att bebyggelsen inom Kantarellen 11 är särskilt kulturhistoriskt värdefull

Mellan byggnaderna ryms lummiga ytor och i mitten av området en större lekplats, bollplan , boulebana, pingisbord och ett fint skogsparti som erbjuder fina lekmöjligheter för barn och rekreation för vuxna. Området har bommar och det är endast ytterst begränsad trafik som får passera inom området.

I varje hus finns källarförråd, cykel- och barnvagnsförråd. På gården finns separata sophus med pappers-, wellpapp-, tomglassortering och sortering av matavfall. En stor gemensam tvättstuga hittar du på Högsätravägen 18 och Tolvan heter aktivitetslokalen vilken medlemmar hyra för 300 kr/tillfälle. Det finns också möjlighet att hyra en gästlägenhet belägen på Lillåkersvägen 6B till en kostnad om 350 kr/natt. Under stambytet är gästlägenheten och Tolvan inte öppna.

Föreningen har ett centralt elnätsavtal med Energi Försäljning Sverige. Varje lägenhet har en separat elmätare och föreningen tillämpar individuell elmätning. Kostnader för medlemmarnas elförbrukning är 2:10 SEK / kWh. Kostnaden debiteras månadsvis i samband med avgiftsfakturan.

Föreningen har en informativ hemsida och använder även Fastighetsägarnas app för kommunikation.

Högsätra är ett utvecklingsområde i Lidingö Stads planprogram. Föreningen äger mark och har för avsikt att stycka av och sälja kantområden i fastigheten för fastighetsbildning och ny bebyggelse. Prata med ansvarig mäklare eller besök föreningens eller Lidingö Stads hemsida för mer information.
FÖRENINGENS EKONOMI
Föreningens belåningsgrad har ökat i takt med stora renoveringar. Avgiften kommer att höjas med 20% per den 1 januari 2024, ytterligare en höjning är planerad med 10% från 1 april 2024. Föreningens ekonomiska situationen är överlag stabil, men med höga lån och därmed hög räntekänslighet är amortering en nödvändighet. Planering fortlöper gällande försäljning av mark runtom området. Om beslut fattas att försäljning ska ske kommer det gagna föreningens ekonomi. Dessutom kvarstår ett större antal hyresrätter som är en tillgång i föreningens ekonomi.
Tv och Bredband
Föreningen har tecknat ett kollektivt avtal med ComHem/Tele2 för leverans av internet (1Gbps fiberanslutning), kabel-TV (18 kanaler) och IP-telefoni. Kostnaden för gruppanslutningen är 136 kr per månad exklusive samtalskostnader och är en obligatorisk avgift. Om man vill beställa tjänster utöver vad som ingår i det centrala avtalet kontaktar man ComHem/Tele2. Vid försäljning av bostadsrätt ska all utrustning från ComHem/Tele2 som tillhör lägenheten lämnas kvar.
Parkering
Föreningen tillhandahåller 408 parkeringsplatser utomhus och i garage. Det finns flera olika typer av parkering till olika kostnad. På föreningens hemsida hittar du uppdaterad information om kostnad för de olika platserna. Beslut har tidigare fattats att avgifterna årligen ska indexeras med 2%. För gäster finns parkeringsplatser för kortare tid där p-skiva gäller och för övriga med en mindre avgift. Intresseanmälan för parkering görs hos Fastighetsägarna. Kötid kan råda.
FÖRSÄKRING
Föreningen har tecknat en kollektiv bostadsrättsförsäkring med Folksam, vilket innebär att du som enskild bostadsrättsinnehavare inte behöver betala bostadsrättstillägg vid tecknande av hemförsäkring.
Övrigt
Besök gärna föreningens hemsida www.brfkantarellen11.se för mer information.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Renoveringar har skett löpande enligt följande tidsordning:
2022: Stambyte, byte av hissar, renovering trappuppgångar slutförs
2021: Stambyte, byte av hissar och renovering trappuppgång
2020: Stambyte, byte hissar och renovering trappuppgång
2019: Stambyte samt byte radiatorsystem
2018: Fönsterbyte, isolering fogar i fasad, ombyggd innergård, lekpark m m, etablering solcellsanläggning
2017: Fönsterbyte och isolering fogar i fasad
2016: Nytt passersystem portar
2015-2016: Nya takfläktar
2014-2017: Ny utemiljö Lillåkersvägen 2-30
2014: Ny takbeläggning och isolering
2013-2017: LED belysning, nya armaturer, ny utebelysning
2012-2013: Renovering av garage P1, installation av bergvärme
2011: Installation individuella elmätare

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1974
Uppvärmning
Fjärrvärme/Bergvärme
Fönster
3-glas
Hiss
Ja

Ekonomi

Utgångspris
2 995 000 kr
KOMMUNALSKATT
30,178%
Pantsatt
Ja

DRIFT

Energideklaration
Utförd 2019-12-24
Energiklass
D

Allmänt om området

Högsätra är ett centralt beläget bostadsområde i Gångsätra på Lidingö. Här har du promenadavstånd till det mesta - både närservice och grönområden. Långängens naturreservat och Kottlasjön bjuder på fantastiska omgivningar med härliga motionsspår, utomhusgym och möjlighet till bad i sjö och pool sommartid. Vintertid finns möjlighet att åka både skridskor och skidor på längden och utför. Här finns också två mysiga caféer. Området var en gång i tiden en del av den gamla Kottlagårdens jordbruksägor och byggdes 1973-1974 och bidrog till att Lidingö omvandlades från "villastad" till en stad med ett blandat bostadsbestånd. Just nu pågår stadsplanering.

Kommunikation

Nedanför bostadsområdet ligger busstorget. Härifrån tar du dig enkelt med buss till större delen av ön och Ropsten. Området trafikeras av 4 busslinjer samt nattbuss. En kort promenad och du når Larsberg eller Aga station och Lidingöbanan som trafikerar södra Lidingö och når Ropsten på ca 10 min. Från Ropsten anlsutning med t-bana och buss. Med bil ca 10 minuter till Ropsten och vidare genom Norra Länken når du de stora motorlederna på ca 15 minuter.

Närservice

I närområdet hittar du, förutom två välsorterade matvarubutiker (Willys och ICA Kvantum), också bank, blomaffär, frisör, skönhetssalong, apotek och ett konditori i Larsbergs Centrum. Mitt emot Högsätra bostadsområde ligger Lidingö sjukhus där du också hittar ett apotek. Och orkar du inte laga mat så finns flera restauranger i närområdet. Högsätra ligger också nära Lidingös nya område Dalénum där du hittar ett stort SATS gym och en trevlig strandpromenad.

Parkering

Gott om besöksparkering finns i området mot avgift. För ytterligare information om parkering, se information om föreningen

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Hall

Sovrum

Master Bedroom

Vardagsrum

Balkong

Kök

Badrum

Övriga bilder

Grön och lummig parkmiljlö

Boulebana på föreningens innergård

Högsätra Korsning Natur

Högsätra promenadväg

Högsätra promenadvägar gröna husen

Planlösning