Högsätravägen 33A Gångsätra
Gångsätra

Högsätravägen 33A

Välplanerat med uteplats!

BUDGIVNING PÅGÅR

Välplanerat med uteplats!

Välplanerad lägenhet med stor uteplats! Här bor du på 35,1 väldisponerade kvm. Hall med utrymme för avhängning, ett allrum som disponerats om så att det finns ett stort vardagsrum och ett separat rum med skjutdörr och vips så har du ett separat sovrum. Köket är renoverat och här finns en fullstor spishäll och diskmaskin. Badrummet ska stambytas och är inom kort även det modernt (september 22) Dessutom har du en egen, avskild entré och stor uteplats inramad av en grönskande häck. Här bor du i en stor förening belägen centralt på Lidingö i ett expansivt område nära både grönområden, vatten, bra kommunikationer och all tänkbar service. Välkommen till Högsätravägen 33A!

Visa mer
SNABBFAKTA

SNABBFAKTA

  • utgångspris: 2 100 000 kr
  • Boarea: 35.1 kvm föreningens information
  • Antal rum: 1.5 rum
  • Våning: 0 av 5, hiss finns
  • Avgift: 2 152 kr inkl, värme, VA och bredband
  • Förening: Brf Kantarellen 11
  • Byggnadsår: 1973-1975
  • Område: Gångsätra, Lidingö

På webbplatsen redovisas normalt alla inkomna bud. Undantagsvis kan det förekomma att säljaren beslutar att ett visst bud inte ska redovisas på webbplatsen. Du kan alltid vända dig till mäklaren för att få information om samtliga bud. Samtliga bud noteras också i den budgivningslista som mäklaren enligt lag ska upprätta och överlämna till köpare och säljare.

Visa mer

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Sara Danielsson

Sara Danielsson

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Högsätravägen 33A

Välkommen

Välkommen till denna mycket välplanerade lägenhet om 33,2 kvm. Genomgående fräscha ytskikt med vitmålade väggar och på golvet ekparkett. Väldisponerade ytor som ger dig samma funktioner som att du skulle bo i en större lägenhet. Modernt, fullt utrustat kök och inom kort även ett modernt badrum (stambyts med start september 22)

Visa mer

Hall

Genom lägenhetens egna, avskilda entré försedd med säkerhetsdörr kliver du in i en ljus hall med utrymme för avhängning.

Visa mer

Kök

Till vänster från hallen hittar du lägenhetens kök med stort fönster. Vit köksinredning med gråmelerat kakel som praktiskt stänkskydd ovan bänkskiva i sten med infälld diskho. Köket är utrustat med kyl/frys, spishäll i full storlek, ugn, kolfilterfläkt och diskmaskin.

Visa mer

Vardagsrum

Lägenhetens tidigare allrum har disponerats om och utgörs idag av ett vardagsrum och ett sovrum/sovalkov. Här är den perfekta platsen för umgänge med vänner och bekanta med utrymme för både soffgrupp, matplats om man så vill och övrigt möblemang. Härligt ljusinsläpp genom stort fönster samt utgång till lägenhetens uteplats.

Visa mer

Sovrum

Bakom en vägg med skjutdörr så finns utrymme för sängen. Här finns också förvaring längs ena väggen.

Visa mer

Badrum

Badrum i original. Väl tilltaget till lägenhetens storlek. Badrummet kommer stambytas med start i mitten av september. Du har därför ett gyllene tillfälle att köpa denna bostadsrätt men flytta in med ett sprillans nytt badrum. Efter stambytet blir badrummet helkaklat med klinkers och golvvärme. Dimbara spotlights i taket och utrustat med wc, badkar och/eller dusch, handfat med ovanliggande spegel, handdukstork samt förberett för tvättmaskin. Tillval går att göra.

Visa mer

Uteplats

Från vardagsrummet når du lägenhetens uteplats. Här har innehavaren möjlighet att nyttja den stenbelagda yta som tillhör föreningen och skapa sin egna lilla oas. Den vackra stenbeläggningen binder samman uteplatsen med den egna avskilda entrén. Uteplatsen ramas in av en uppvuxen häck. Under ovanliggande balkong bildas ett tak och denna del har du möjlighet att glasa in om du önskar och kan på så sätt få ett uterum.

Visa mer

Brf Kantarellen 11

Brf Kantarellen 11 förvärvade 2010 fastigheten av Lidingö Hem och är idag Lidingös största bostadsrättsförening. Föreningens fastighet består av ett antal flerbostadshus bestående av 630 lägenheter i olika storlekar om 1-5 rok. Föreningens byggnader omsluter en stor grön och lummig innergård som nyligen genomgått en omfattande renovering. Läs mer om föreningen under föreningsbeskrivningen.

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Sara Danielsson

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Sara Danielsson

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
2 152 kr, inkl, värme, VA och bredband
Antal rum
1.5 rum + Kök
Boarea
35.1 m² föreningens information
Våning
0 av 5, hiss finns
Andel i förening
0,07668 %
Allmänt om lägenheten
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Föreningen

Namn
Brf Kantarellen 11
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
630 lägenheter varav 80 hyresrätter, 1 lokal
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Delat ägande godkänns. Minsta ägarandel 5%.
Överlåtelseavgift
1 540 kr
Pantsättningsavgift
616 kr
Allmänt om föreningen
Brf Kantarellen 11 förvärvade 2010 fastigheten av Lidingö Hem och är idag Lidingös största bostadsrättsförening. Föreningens fastighet är bebyggd med ett antal flerbostadshus som inrymmer 630 lägenheter i olika storlekar om 1-5 rok. Kantarellen 11 är ett karaktäristiskt utformat flerbostadsområde från slutfasen av miljonprogramsepoken 1971-1975. Området har en tidstypisk arkitektur för tiden både avseende teknik och konstruktion som gestaltning och utformning. Det finns speciella värden i områdets landskapsanpassning samt husens bebyggelsemönster, volym, utformning och färgsättning som är typiska för tidsepoken. Lidingö stads bedömer att bebyggelsen inom Kantarellen 11 är särskilt kulturhistoriskt värdefull

Mellan byggnaderna ryms lummiga ytor och i mitten av området en större lekplats, bollplan , boulebana, pingisbord och ett fint skogsparti som erbjuder fina lekmöjligheter för barn och rekreation för vuxna. Området har bommar och det är endast ytterst begränsad trafik som får passera inom området.

I varje hus finns källarförråd, cykel- och barnvagnsförråd. På gården finns separata sophus med pappers-, wellpapp-, tomglassortering och sortering av matavfall. En stor gemensam tvättstuga hittar du på Högsätravägen 18 och Tolvan heter aktivitetslokalen vilken medlemmar hyra för 300 kr/tillfälle. Det finns också möjlighet att hyra en gästlägenhet belägen på Lillåkersvägen 6B till en kostnad om 350 kr/natt. Under stambytet är gästlägenheten och Tolvan inte öppna.

Föreningen har ett centralt elnätsavtal med Energi Försäljning Sverige. Varje lägenhet har en separat elmätare och föreningen tillämpar individuell elmätning. Kostnader för medlemmarnas elförbrukning är 2:10 SEK / kWh. Kostnaden debiteras månadsvis i samband med avgiftsfakturan.

Föreningen har en informativ hemsida och använder även Fastighetsägarnas app för kommunikation.

Högsätra är ett utvecklingsområde i Lidingö Stads planprogram. Föreningen äger mark och har för avsikt att stycka av och sälja kantområden i fastigheten för fastighetsbildning och ny bebyggelse. Prata med ansvarig mäklare eller besök föreningens eller Lidingö Stads hemsida för mer information.
FÖRENINGENS EKONOMI
Föreningens belåningsgrad har ökat i takt med stora renoveringar. Avgiften höjdes vid årsskiftet 2022 med 15%. Planering fortlöper gällande försäljning av mark runtom området. Om beslut fattas att försäljning ska ske kommer det gagna föreningens ekonomi. Dessutom kvarstår ett större antal hyresrätter som är en tillgång i föreningens ekonomi.
Tv och Bredband
Föreningen har tecknat ett kollektivt avtal med ComHem/Tele2 för leverans av internet (1Gbps fiberanslutning), kabel-TV (18 kanaler) och IP-telefoni. Kostnaden för gruppanslutningen är 136 kr per månad exklusive samtalskostnader och är en obligatorisk avgift. Om man vill beställa tjänster utöver vad som ingår i det centrala avtalet kontaktar man ComHem/Tele2. Vid försäljning av bostadsrätt ska all utrustning från ComHem/Tele2 som tillhör lägenheten lämnas kvar.
Parkering
Föreningen tillhandahåller 408 parkeringsplatser utomhus och i garage. Det finns flera olika typer av parkering till olika kostnad. På föreningens hemsida hittar du uppdaterad information om kostnad för de olika platserna. Beslut har tidigare fattats att avgifterna årligen ska indexeras med 2%. För gäster finns parkeringsplatser för kortare tid där p-skiva gäller och för övriga med en mindre avgift. Intresseanmälan för parkering görs hos Fastighetsägarna. Kötid kan råda.
FÖRSÄKRING
Föreningen har tecknat en kollektiv bostadsrättsförsäkring med Folksam, vilket innebär att du som enskild bostadsrättsinnehavare inte behöver betala bostadsrättstillägg vid tecknande av hemförsäkring.
Övrigt
Besök gärna föreningens hemsida www.brfkantarellen11.se för mer information.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Renoveringar har skett löpande enligt följande tidsordning:
2022: Stambyte, byte av hissar, renovering trappuppgångar slutförs
2021: Stambyte, byte av hissar och renovering trappuppgång
2020: Stambyte, byte hissar och renovering trappuppgång
2019: Stambyte samt byte radiatorsystem
2018: Fönsterbyte, isolering fogar i fasad, ombyggd innergård, lekpark m m, etablering solcellsanläggning
2017: Fönsterbyte och isolering fogar i fasad
2016: Nytt passersystem portar
2015-2016: Nya takfläktar
2014-2017: Ny utemiljö Lillåkersvägen 2-30
2014: Ny takbeläggning och isolering
2013-2017: LED belysning, nya armaturer, ny utebelysning
2012-2013: Renovering av garage P1, installation av bergvärme
2011: Installation individuella elmätare

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1973-1975
Uppvärmning
Fjärrvärme/Bergvärme
Fönster
3-glas
Hiss
Ja

Ekonomi

utgångspris
2 100 000 kr
KOMMUNALSKATT
30,181%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
3 120 kr/år
Försäkring
852 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
3 972 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
1 person
Energideklaration
Utförd 2019-12-24
Energiklass
D
PRIMÄRENERGITAL
93 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Högsätra är ett centralt beläget bostadsområde i Gångsätra på Lidingö. Här har du promenadavstånd till det mesta - både närservice och grönområden. Långängens naturreservat och Kottlasjön bjuder på fantastiska omgivningar med härliga motionsspår, utomhusgym och möjlighet till bad i sjö och pool sommartid. Vintertid finns möjlighet att åka både skridskor och skidor på längden och utför. Här finns också två mysiga caféer. Området var en gång i tiden en del av den gamla Kottlagårdens jordbruksägor och byggdes 1973-1974 och bidrog till att Lidingö omvandlades från "villastad" till en stad med ett blandat bostadsbestånd. Just nu pågår stadsplanering.

Kommunikation

Nedanför bostadsområdet ligger busstorget. Härifrån tar du dig enkelt med buss till större delen av ön och Ropsten. Området trafikeras av 4 busslinjer samt nattbuss. En kort promenad och du når Larsberg eller Aga station och Lidingöbanan som trafikerar södra Lidingö och når Ropsten på ca 10 min. Från Ropsten anlsutning med t-bana och buss. Med bil ca 10 minuter till Ropsten och vidare genom Norra Länken når du de stora motorlederna på ca 15 minuter.

Närservice

I närområdet hittar du, förutom två välsorterade matvarubutiker (Willys och ICA Kvantum), också bank, blomaffär, frisör, skönhetssalong, apotek och ett konditori i Larsbergs Centrum. Mitt emot Högsätra bostadsområde ligger Lidingö sjukhus där du också hittar ett apotek. Och orkar du inte laga mat så finns flera restauranger i närområdet. Högsätra ligger också nära Lidingös nya område Dalénum där du hittar ett stort SATS gym och en trevlig strandpromenad.

Parkering

Gott om besöksparkering finns i området mot avgift. För ytterligare information om parkering, se information om föreningen

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.