Såld lägenhet på Skaraborgsgatan 6B i Södermalm
Södermalm

Skaraborgsgatan 6B

Exceptionellt välplanerad bostad i fastighet från 1800-talet

Såld

Exceptionellt välplanerad bostad i fastighet från 1800-talet

På en av Södermalms äldsta adresser och i fastighet som prytt gatan sedan 1800-talet finner du denna exceptionellt välplanerade tvåa med hela 5 stora fönsterpartier. Den kullerstansprydda gatan ligger precis invid Götgatsbackens, Slussens och Mariatorgets folkliv men det du ser genom fönstren är gröna träd som bildar likt en allé under sommaren. Det är tyst och skönt och det är svårt att tro att man verkligen är mitt Söder.

Lägenhetens välplanerade kvadratmetrar bjuder på ett rymligt vardagsrum med två stora spröjsade fönster och inbjudande djupa nischer. I fil finner du köket med trivsam matplats och gott om förvaring tack vare den tilltagna takhöjden samt skåpen som löper längst båda sidorna. Bostaden är genomgående och mot den pittoreska gården vetter istället sovrummet vilket gör det mycket tyst. Åt gården till finns även badrummet och till och med härifrån får du njuta av det naturliga ljusinsläppet tack vare det stora fönstret.

Då fastigheten användes som industrilokal ursprungligen så har alla innerväggar uppförts i efterhand. Detta ger också stor flexibilitet om man önskar förändra planlösningen.

I detta charmiga hem finner du många äldre detaljer så som fina snickerier, djupa speglade nischer och en tilltagen takhöjd för att nämna några.
Ute på gården kan du också känna historiens vingslag. Den pittoreska gården är kullerstenslagd och det löper planteringar längst med. Här finns möjlighet att använda grill under sommaren och härifrån nås även tvättstugan som är placerad i gårdshuset. Via valvet och de breda röda träportarna leds du sedan ut till gatan och härifrån når du enkelt hela Södermalms utbud och kommunikationer.

Visa mer
Slutpris

4 700 000 kr

Ansvarig mäklare

Andreas Bratt

Reg. fastighetsmäklare

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.