Romansvägen 42 Nacka Forum
Nacka Forum

Romansvägen 42

Härlig 3,5:a med grönskande uteplats och centralt läge!

Till salu

Härlig 3,5:a med grönskande uteplats och centralt läge!

- Förening med god ekonomi (4115kr/kvm lån)
- Nära kommande tunnelbana!
- 10 min från Stockholms stad.
- All tänkbar service runt hörnet.

Varmt välkomna till Romansvägen 42 där man finner denna välplanerade och välskötta 3,5:a (används som en 4:a) i centralt läge med en grönskande uteplats och nära till allt. Här kan man göra en god investering i och med den kommande tunnelbanan till Nacka.

Bostaden bjuder in till tre sovrum varpå de två första är intill varandra samt ett mindre gästrum/kontor från vardagsrummet. I det stilrena vita köket får du direktkontakt med vardagsrummet som bjuder in till en social yta i den öppna planlösningen. Här kan man enkelt duka upp långbord eller ha den större soffmöbeln. Idag har man en frukosthörna i köket vid ett bar bord/köksö med plats för 2-4 personer och vid dörren till uteplatsen har man ett matbord med plats för 4-6 personer samt en stor härlig hörnsoffa. Här har man ett härligt ljusinsläpp eftersom bostaden är genomgående med fönster i två väderstreck. Från vardagsrummet når man den rymliga uteplatsen med sin inramning bakom lummiga buskar och med utgång till den parkliknande innergården som ligger dold från övriga området. På uteplatsen finns det gott om plats att ställa både bord, stolar och en loungegrupp.
In i den välkomnande hallen finner du avhängning vid hatthylla, flertalet garderober bakom skjutdörrar och ett invändigt stort förråd. Intill skjutdörrsgarderoberna finns det stora badrummet som är utrustat med tvättmaskin, torktumlare, wc, handdukstork, golvvärme och dusch bakom vikbara duschväggar.

Bostaden ligger helt centralt i Nacka i den välskötta och populära bostadsrättsförening Colosseum, alldeles invid Forum Nacka, ett toppmodernt affärscentrum fyllt med trevliga restauranger, shopping och service. Bostadsområdet ligger 5,5 km öster om Södermalm i Stockholm. Läget är fantastiskt oavsett om man är ute efter service, grönska, kommunikationer eller rekreation. Allt finns nära tillhands! Man når Slussen i centrala Stockholm efter endast drygt 10 minuters färd med direktbuss. Pendelbåtar (SL-kort) in till stan och skärgårdsbåtar ut till skärgården finns i Nacka Strand en kort promenad från bostaden. För närvarande förlängs tunnelbanan ut mot Nacka och en station är planerad i området vilket kommer att göra läget ännu mer attraktivt.
I området finns lekplatser såväl som grön- och promenadstråk. Ett par minuter bort ligger lummiga Långsjön som erbjuder ljumma bad under sommaren och skridskoåkning på vintern. Runt sjön finns även trevliga promenadstråk för motion och nöje. Inom promenadavstånd finns även populära Nyckelviken, 134 hektar natur. Efter väg genom skog och ängar når du hembygdsmuseum, lantgård med djur, café, motionsspår, härliga klippbad, ångbåtsbrygga med mera. Här ligger även Nacka Strand med dess utbud av flertalet restauranger, foodtrucks, padelbanor, minigolf med mera.

Varmt välkommen hem!

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Utgångspris: 4 475 000 kr
  • Boarea: 91 kvm
  • Antal rum: 3.5 rum
  • Våning: 1 av 4, hiss finns
  • Avgift: 5 197 kr Inkl värme, vatten, telefoni och bredband
  • Förening: HSB:s Brf Colosseum
  • Byggnadsår: 2009
  • Område: Nacka Forum, Nacka
Utgångspris

4 475 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Jessica Severinsson

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Romansvägen 42

Vardagsrum

Visa mer

Kök

Visa mer

Uteplats

Visa mer

Badrum

Visa mer

Sovrum 1

Visa mer

Sovrum 2

Visa mer

Sovrum - Arbetsrum

Visa mer

Hall

Visa mer

Närområdet

Visa mer

Föreningens fastighet

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
5 197 kr, Inkl värme, vatten, telefoni och bredband
Antal rum
3.5 rum
Boarea
91 m²
Våning
1 av 4, hiss finns
Andel i förening
1,1344 %
Andel av årsavgift
1,24106 %

Föreningen

Namn
HSB:s Brf Colosseum
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
85 lägenheter
Äger föreningen marken
Föreningen äger marken.
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 690 kr
Pantsättningsavgift
725 kr
Allmänt om föreningen
Populär förening med bra läge nära Nacka Forum. I föreningen finns 85 lägenheter i två hus. Lägenheterna färdigställdes under 2009. Inflyttning skedde successivt under 2009 och 2010. HSB bostadsrättsförening Colosseum är den andra bostadsrättsföreningen av totalt tre som har uppförts vid Nacka Forum. Inom området finns garage som samtliga bostadsrättsföreningar kan utnyttja. En rymlig fin tvättstuga finns på Romansvägen 46. Det finns även barnvagnsrum och cykelrum.

Föreningen har även avtal med grannföreningen Brf Palatinen, som ger bostadsrättsinnehavarna möjlighet att bruka en övernattningslägenhet på Serenadvägen 15.

Brf Colosseum tillämpar enhetsmätning av el, vilket innebär att föreningen har ett förmånligt gruppavtal med nät- och elleverantörerna. Som enskild medlem har därför inget eget el-abonnemang. Lägenheternas elförbrukning avläses kvartalsvis.

Bostadsrättsföreningen har ett fastighetsförsäkringsavtal med Trygg-Hansa. I det fastighetsförsäkringsavtal finns även ett bostadsrättstillägg. I de hemförsäkringar som tecknas av varje medlem är det brukligt att bostadsrättstillägget är ett komplement till hemförsäkringen. Föreningen betalar detta bostadsrättstillägg och det behöver således inte tecknas via den enskilde medlemmens hemförsäkring. Hemförsäkring måste varje enskild medlem ordna med själv.


Medlemskap i HSB Stockholm krävs för medlemskap i HSBs Brf Colosseum. Ansökan på https://blimedlem.hsb.se/

För mer info, se föreningens hemsida: http://brfcolosseum.se
Information om månadsavgiften
Inkl värme, vatten, telefoni och bredband
Tv och Bredband
TV, bredband (250/100 Mbit/s) och telefoni finns via Bredbandsbolaget. Ingår i månadsavgiften.
Parkering
Samfälligheten, bestående av Brf Colosseum, Brf Capitoleum och Brf Palatinen, hyr ut garageplatser för bil och motorcykel. I mån av tillgång går det att hyra fler än en parkeringsplats dock med kortare uppsägningstid. Access till garaget sker med en tag eller fjärröppnare. Garageplats bil: ca 700 kr/mån. Garageplats mc: ca 125 kr/mån. Totalt finns det 176 st garageplatser att hyra. Är du intresserad av en garageplats, kontakta HSB Servicecenter. Telefon 010-4421100, mån-fre 08:00-16:30.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Bostadsrätt
BYGGNADSÅR
2009
Hiss
Ja

Ekonomi

Utgångspris
4 475 000 kr
KOMMUNALSKATT
30,321%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
3 000 kr/år
Försäkring
1 800 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
4 800 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
1 person
Nätbolag
Nacka Energi
Energideklaration
Utförd 2013-02-21
PRIMÄRENERGITAL
108 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Romansvägen 42 ligger väldigt centralt beläget alldeles invid Forum Nacka som är ett toppmodernt affärscentrum fylld med trevliga restauranger och shopping. Bostadsområde i Nacka, 5,5 km öster om Södermalm i Stockholm.

Läget är fantastiskt oavsett om man är ute efter service, grönska, kommunikationer eller rekreation, allt finns nära tillhands! Inte alls långt ifrån finner du även naturreservatet nyckelviken.

Dessutom når man Stockholms innerstad efter endast 10-15 minuter med kommunala färdmedel.

I området finns förutom grönstråk mellan och utanför gårdarna, en fotbollsplan. Ett par minuter bort ligger lummiga Långsjön som erbjuder ljumma bad under sommaren och skridskoåkning på vintern. Runt sjön finns även trevliga promenadstråk för motion och nöje. På andra sidan motorvägen en liten bit bort öppnas en annan värld; populära Nyckelviken, 134 hektar natur. Efter väg genom skog och ängar når du hembygdsmuseum, lantgård med djur, café, motionsspår, härliga klippbad, ångbåtsbrygga mm.

I stora Nackareservatet i sydvästra Nacka mot Stockholm och Tyresö, 700 hektar friluftsområde finns bl a Hellasgården, ett mycket uppskattat friluftsområde samt restaurang och bad.

Söker man mer fart och fläkt ligger Serenadvägen endast 10 minuter från det stora utbudet som Stockholms stad kan erbjuda. Njut av folklivet och pulsen på Södermalm med dess härliga utbud av barer och restauranger.

Kommunikation

Här finns flera alternativ. Ett flertal bussar ger god tillgänglighet genom god turtäthet och därmed korta väntetider. Till Slussen tar det ca 15 minuter. På promenadavstånd ligger Saltsjöbanans tågstation med 10 minuters avstånd till Slussen. I bil tar det endast ca 5-10 minuter mellan Forum Nacka och Stockholms innerstad, beroende på tid på dygnet.

Närservice

Service
Är man road av shopping så är Romansvägen perfekt beläget nära två stora handelsområden; Nacka Forum som ligger inom gångavstånd har förvandlats till ett köpcentrum med ett 70-tal nya butiker och restauranger. I nya Forum Nacka finns nu en modern mötesplats med shopping som huvudingrediens. Det breda utbudet i Sickla köpkvarter bjuder bland annat på restauranger, caféer, inredningsstråk, systembolag, livsmedelsbutik, apotek samt vårdcentral. Här finns Sickla Galleria med Åhléns samt ca 30 butiker med fokus på mode. S.A.T.S Gym, SF biograf och Dieselverkstaden med bibliotek, konsthall, teater, konserter och klätterverkstad erbjuder stimulans för kropp och själ. Imperial Lanes med bowling och servering har flyttat in i fräscha lokaler.

Fritid
I Nacka finns det gott om orörd natur. Här finns flera naturreservat som erbjuder härliga strövområden och utflyktsmål med varierande aktiviteter. Närheten till vattnet bidrar till mängder av aktiviteter som bad, fiske, segling eller en tur med kajaken sommartid. När sjöarna i närområdet fryser under vintern plogas skridskobanor på isen. Föredrar man skidor finns bland annat Velamsund och Nackareservatet med fina skidspår och önskar man åka utför ligger Hammarbybacken inte så långt bort.

Övrigt

Förskolor och skolor
Det finns flera förskolor och skolor inom gångavstånd och strax väster om Nacka Forum finns Järla Skola med Nacka musikklasser till åk 6. Läs mer på Nacka kommuns hemsida www.nacka.se.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.