Såld villa på Tvedegårdsvägen 14 i Kristianstad - Näsby
Kristianstad - Näsby

Tvedegårdsvägen 14

Bo herrgårdslikt på TVEDEGÅRD

Såld

Bo herrgårdslikt på TVEDEGÅRD

Välkommen till Tvedegård, en imponerande egendom med anor från mitten av 1800-talet och som med sitt rymliga bostadshus om 266 kvadratmeter utgör en imponerande ägodel!

Huvudbyggnaden, med sina sammanhängande salonger och generösa ytor för representation, har blivit omhändertagen med stor omsorg både in- och utvändigt, där hållbara och tidlösa material har använts. Harmonin mellan bevarade originaldetaljer och modern inredningsdesign är välavvägd och i smakfull enhet. Flera pardörrar, en vacker hall och ett trapphus som leder till övervåningen, takrosetter, fönster med blyinfattning och fiskbensparkett är några av de historiska elementen i detta storslagna hem. Det naturliga ljuset strömmar in genom de höga fönstren med djupa nischer och skapar vackra ljuseffekter som tillsammans med takhöjden förstärker den arkitektoniska och imponerande stilen. Bostadens komfort och användarvänlighet är prioriterad, med medvetna val som håller driftskostnaderna låga trots storleken.

Passera de elektriska järngrindarna på den smala grusade uppfarten och bli hälsad av den imponerande ingången. Stig in i hallen med mahogny-liknande paneler, smart dold förvaring för kläder och skor samt en vacker dörr med glas med blyinfattning. I hallen finns även en närliggande gästtoalett. Intill den eleganta hallen ligger ett nästan kungligt kontor med en blå tapet, bågformat tak och konstfulla målningar med infattat guld. Fortsätt sedan in i matsalen, en central punkt i huset, som utmärker sig med sin vackra fiskbensparkett, öppna spis och målningar med bladguld. Här har ägarna njutit av middagar och festligheter. Även vardagsrummet bär samma vackra golv och även här finns en värmande och mysig öppen spis. Härifrån leder en dörr ut till en charmig liten veranda och vidare till en altan och trädgård. Sväng vänster direkt från hallen och du når köket, en rymlig plats för läxläsning, matlagning och vardagsmåltider. Dess storlek ger utrymme för både matbord och köksö. Här finns möjlighet att förverkliga drömmen om det perfekta köket. Badrummet på entréplan är äldre men ändå i gott skick och innehåller en dusch och tvättmaskin.

En trappa upp finns den privata delen med tre sovrum, varav master bedroom har tillgång till en balkong. Här finns också inbyggda garderober och gott om förvaring. Allrummet används idag som tv-rum och har en mysig känsla med takkupor. Här når du bostadens andra balkong. Intill ligger ett större badrum med renoveringsbehov. En våning ner finns källaren som sträcker sig under hela huset, med generösa förvaringsutrymmen och potential för olika ändamål. Omvandla en del till en imponerande vinkällare eller skapa en avkopplande spaavdelning?

På tomten finns även ett modernt dubbelgarage med verkstadsutrymme och kaklade golv, på cirka 60 kvadratmeter. Över garaget finns för närvarande ett gästboende. Mittemot finns en separat byggnad på ungefär 80 kvadratmeter som öppnar upp för ännu fler möjligheter, som verksamhetsutrymme, uthyrning eller boende för flera generationer.

Tvedegård omges av en stor och avskild parkträdgård med äppel- och päronträd, valnötsträd, rödbok, lönn, doftande syrener och mer. Den generösa tomten på över 4 000 kvadratmeter ger utrymme för familjen att leka och ha roligt samt möjligheter för trädgårdsentusiasten att utforska. Direkt intill tomtgränsen väntar natursköna stigar på Lingenäset, perfekt för powerwalks och löpturer. Kristianstads centrum nås på några minuter med bil eller cykel. Endast 4 km bort finns tågstationen som tar dig till Köpenhamn på mindre än två timmar. Detta är en unik livsstilsbostad för dig som drömmer om en privat men ändå centralt belägen herrgårdsliknande oas. Tvedegård är unik inte bara för sin karaktär och exklusivitet, utan även för att det är en av få egendomar som erbjuder herrgårdsboende utan tillhörande jordbruk och ekonomibyggnader.

Varmt välkomna att anmäla er till visning!

Ps. Följ oss gärna på instagram smhkristianstad för fortlöpande uppdateringar om just den här och andra förmedlingar!

Bra att tänka på:
- Förbered dig som potentiell köpare så mycket du kan för att maximera dina chanser när budgivningen kommer igång genom att:
1. Prata med din bank angående lånelöfte eller fråga mig, så ber jag mina bankkontakter ta kontakt med dig med ett bra erbjudande.
2. Äger du ditt nuvarande boende? Behöver du sälja för att kunna köpa ett nytt boende? Jag hjälper dig gärna med en värdering och/eller lägga upp en plan för din försäljning.

Visa mer
Slutpris

3 300 000 SEK

Ansvarig mäklare
Assisterande

Charlotte Platoff

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Exteriör

Trädgård

Hall

Kontor/sovrum

Toalett entréplan

Matsal

Vardagsrum

Kök & matplats

Badrum - entreplan

Groventré

Trappa/Hall

Allrum övre plan

Sovrum

Badrum - övre plan

Planritningar

Källare

Garage

Annex

Verkstad

Övriga bilder

Planlösning