Såld gård på Rickarums byväg 169 i Tollarp
Tollarp

Rickarums byväg 169

Välskött hästgård på pendlarvänligt läge!

Såld

Välskött hästgård på pendlarvänligt läge!

Drömmen om din egna hästgård kan bli sann! Nu finns möjligheten att förvärva denna trevliga hästgård om dryga 2 ha i underbar lantlig miljö i den charmiga lilla byn Rickarum. Här bor du med närhet till fantastiska ridvägar runtom husknuten i en charmig trivsam liten by. Bekvämt avstånd till såväl Malmö som Kristianstad och Hässleholm, i en miljö där lugnet råder i de underbara skogarna. Här är både hus, stall och de bördiga hagarna i bra ordning, så livet på landet kan ta sin början! Fastigheten har varit i säljarnas ägo sedan 2009 och kontinuerligt renoverats sedan dess.

Den dryga 2 ha stora fastigheten är fördelad över flera hästhagar och trädgårdstomt där huset är beläget. På fastigheten finns även en byggnad som erbjuder stall och en äldre ”ekonomibyggnad” som idag används som garage. Stallet är endast sex år gammalt och omfattas av fyra godkända storhästboxar och tre uppställningsplatser. Här finns även en spolspilta med uppvärmt vatten till egen stenkista och en väldigt tjusig uppvärmd sadelkammare samt förråd. På fastigheten finns även en två vinterhagar och ett sommarbete (nysådd) samt en lösdrift för tre hästar. Möjlighet finns att bygga uteboxar.

Bostadshuset erbjuder två entréer till en öppen hall med bra klädutrymme. Vardagsrummet öppnar upp sig åt vänster tillsammans med matsalen med bra ljusflöde och utblick mot trädgård och hagar. Nedanvåningen rymmer även ett rejält kök och gästtoalett. Trappan leder upp till övre plan till ett ljust allrum, tre bra sovrum och ett helt nytt badrum med dusch (färdigt nu i juni). I källaren finns gott om plats för förvaring, hobbyrum mm.

Huset värms upp av jordvärme från 2010 vilket tillsammans med nytt tak och nya fönster (2020) samt nya ytterdörrar (2022) ger ett energieffektivt hus med låga driftskostnader (energiklass C).

Så varmt välkommen på visning av denna hästgård där alla förutsättningar finns för att du ska kunna leva ut din passion för hästar och natur. Här väntar en pärla med potential att bli din egen idylliska oas i den lantliga miljön. Tveka inte att ta steget mot drömmen om din egna hästgård – detta är chansen du väntat på!

Anmäl ert intresse redan idag!
Lämna era uppgifter genom att enkelt göra en intresseanmälan på vår hemsida eller ta kontakt med ansvarig mäklare per telefon eller mejl. Glöm inte heller att följa oss på instagram, smhkristianstad för mer uppdateringar om just denna och andra bostäder.

Bra att tänka på:
- Förbered dig som potentiell köpare så mycket du kan för att maximera dina chanser när budgivningen kommer igång genom att:
1. Prata med din bank angående lånelöfte eller fråga mig, så ber jag mina bankkontakter ta kontakt med dig med ett bra erbjudande.
2. Äger du ditt nuvarande boende? Behöver du sälja för att kunna köpa ett nytt boende? Jag hjälper dig gärna med en värdering och/eller lägga upp en plan för din försäljning.

Visa mer
Slutpris

2 200 000 kr

Ansvarig mäklare
Assisterande

Charlotte Platoff

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Sadelkammare

Stall 1

Sadelkammare

Sadelkammare

Fastighetskarta