Daggkåpevägen 17 Åhus
Åhus

Daggkåpevägen 17

VI SÄGER PALLERS, NI SÄGER WOW!

Kommande

VI SÄGER PALLERS, NI SÄGER WOW!

- Perfekt läge intill allmänning - Välplanerat - Flertalet sovrum – Välskött - Ljuvlig trädgård

Varmt välkommen till denna väldisponerade villa på familjevänligt läge i trivsamt kvarter intill allmänning. Här bor man på 123 + 152 kvm med en flexibel planlösning. Villan är fortlöpande pedantiskt underhållen. Planlösningen är genomtänkt med flertalet sovrum på entréplan, helkaklat badrum samt kök och vardagsrum i öppen planlösning. Överallt ett tilltalande ljusinsläpp och en supermysig känsla! Källarvåningen inleds med en klassisk "gillestuga" vilket skapar en samhörighet med entréplan och fortsätter med hobbyrum, rekreationsrum, tvättstuga, toalett, groventré och mängder med förvaringsutrymmen.
Tomten ligger på riktigt bra läge i trivsamt villakvarter med perfekt solläge! Här finns något för alla. Skyddad uteplats under tak, plats för lek och bus, växthus, garage och förrådsutrymmen.

Villan är förbesiktigad och säljaren ämnar teckna en dolda fel försäkring! Och har ni sett energideklarationen?

Varmt välkomna på visning!

Anmäl ert intresse redan idag!
Lämna era uppgifter genom att enkelt göra en intresseanmälan på vår hemsida eller ta kontakt med ansvarig mäklare per telefon eller mejl.

Bra att tänka på:
- Förbered dig som potentiell köpare så mycket du kan för att maximera dina chanser när budgivningen kommer igång genom att:
1. Prata med din bank angående lånelöfte eller fråga mig, så ber jag mina bankkontakter ta kontakt med dig med ett bra erbjudande.
2. Äger du ditt nuvarande boende? Behöver du sälja för att kunna köpa ett nytt boende? Jag hjälper dig gärna med en värdering och/eller lägga upp en plan för din försäljning.

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Boarea: 123 kvm + 151 kvm biarea
  • Byggnadsår: 1969
  • Område: Åhus, Kristianstad
  • Besiktigad: Ja
  • Fastighetsbeteckning: Daggkåpan 1

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Charlotte Platoff

Charlotte Platoff

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Daggkåpevägen 17

BILDER

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Charlotte Platoff

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Charlotte Platoff

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Daggkåpan 1
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Boarea
123 m² + 151 m² biarea taxeringsinformation
Tomtarea
943 kvm
BESIKTIGAD
Ja
Försäkrad mot dolda fel
Ja

BYGGNADSFAKTA

BYGGNADSÅR
1969 
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Ekonomi

FASTIGHETSAVGIFT
8 874 kr/år
KOMMUNALSKATT
32,901%
TAXERINGSVÄRDE
1 895 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
1 448 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
2 521 500 kr

dokument

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Planbestämmelser
Tomtindelning Stadsplan Stadsplan

Allmänt om området

Åhus är den skånska östkustens främsta besöksmål. Här finns en välbevarad idyll med smala, slingrande medeltida gator och ett torg som räknar traditioner tillbaka till medeltiden. Här finner du också många fina möjligheter att njuta av sol och bad vid någon av Hanöbuktens långa, breda, gnistrande och mjukt kuperade sandstränder.

Det finns många anledningar till att besöka Åhus året runt – tranor, påsk, semester, musik, midsommar, höst, marknad, sportevenemang m.m. Under sommarmånaderna är tempot högt och aktiviteterna många. I Åhus arrangeras Europas största Beachhandbollsturnering och vi har även Visfestival, beachfotboll och en mycket populär sommaroutlet här. Åhus är ingen stor ort, men här finns ändå en stor bredd av shopping, boenden och matutbud. Här hittar du allt från charmiga caféer och pizzerior till välrenommerade restauranger, och för dig som övernattar så erbjuder orten både B&B, camping och flera hotell. I Åhus shoppar du i en lugn, avkopplande miljö med närhet mellan butikerna och gott om parkeringsplatser.
Åhus är även ett välkänt centrum för konstnärer, formgivare och designers av olika kategorier, och här har varumärken som Absolut Vodka, Blå Station och Ateljé Lyktan sitt ursprung.

Kommunikation

Goda kollektiva bussförbindelser mot Kristianstad och Furuboda.
Kristianstad Airport ligger endast cirka 20 km från Åhus med direktflyg till Stockholm (för tillfälligt stängd) och Kristianstad C med förbindelse mot Hässleholm som är en av Skånes knutpunkter.

Närservice

Åhus är ett fullservicesamhälle med livsmedelsbutiker, apotek, systembolag, träningsanläggningar, modebutiker, restauranger och caféer.

Övrigt

ÅLAKUSTEN sträcker sig längs Skånes östra kustlinje, från Åhus i norr till Stenshuvud i söder. Här finner du milsvid sandstrand, genuina ålafiskemiljöer och sanddynlandskap med tallskog. Längs med denna kust kan du ta del av en fantastisk natur i kombination med en historia som är unik i sitt slag, och du kan även njuta av konst och kulinariska upplevelser.

Alla Ålabodar har ett eget namn och en egen historia. Utanför bodarna hänger de traditionella fiskeredskapen på sina karaktäristiska torkställningar och bildar ett pärlband längs med kusten. Här lever den urgamla ålfisketraditionen kvar än idag med minimala förändringar. På många ställen längs Ålakusten kan du möta konstnärer, formgivare och andra intressanta personligheter som alla har sin egen historia att berätta. Längs med denna kust finns det även gott om möjligheter till kulinariska upplevelser och många trevliga boendealternativ. För den som uppskattar friluftsliv och bad är ett besök vid Ålakusten ett idealiskt val då du både kan vandra och cykla längs vägar i kustlandskapet. Det finns även många möjligheter att göra strandhugg för att njuta av tillvaron i naturskön miljö.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.