Gotlandsgatan 64, 4 tr Södermalm - Sofo
Södermalm - Sofo

Gotlandsgatan 64, 4 tr

Högt och fritt belägen i oslagbart läge nära Nytorget!

BUDGIVNING PÅGÅR

Högt och fritt belägen i oslagbart läge nära Nytorget!

I en elegant fastighet från 20-talet finner ni denna mycket trivsamma och mysiga lägenhet med ett suveränt läge i Sofo med närhet till Nytorget. Högt, fritt söderläge med en underbar balkong med sol hela dagen fram till kvällen. En perfekt mix av det centrala läget i populära kvarter men där själva bostaden är lugnt och rofyllt belägen mot gård, gör det till en bostad utöver det vanliga. En lägenhet som erbjuder tidstypiska detaljer från byggåret såsom härlig takhöjd om ca 2,8 meter, spröjsade fönster, djupa fönsternischer och fiskbensparkett. Trevligt disponerat med socialt vardagsrum med spröjsade pardörrar ut till balkong och härlig takrymd. Nyrenoverat och påkostat Ballingslöv kök öppet mot vardagsrummet. Nyrenoverat och helkaklat badrum med dusch. Rymlig hall med två garderober. Välskött och stabil Brf med låg belåning och de största renoveringarna gjorda. Här bor du med fritt och lugnt gårdsläge men samtidigt endast någon minuts promenad till allt vad Sofo erbjuder och optimala kommunikationer kring Skanstull. Varmt välkomna!

Visa mer
SNABBFAKTA

SNABBFAKTA

 • Utgångspris: 3 995 000 kr
 • Boarea: 42 kvm faktisk uppmätn norm SS 21054:2009
 • Antal rum: 2 rum
 • Våning: 4 av 6, hiss finns
 • Avgift: 2 270 kr inkl. värme och vatten + 50 kr/mån i balkongavgift
 • Förening: Brf Harven 55
 • Byggnadsår: 1929
 • Område: Södermalm - Sofo, Stockholm
Högsta BUD

4 500 000 kr

På webbplatsen redovisas normalt alla inkomna bud. Undantagsvis kan det förekomma att säljaren beslutar att ett visst bud inte ska redovisas på webbplatsen. Du kan alltid vända dig till mäklaren för att få information om samtliga bud. Samtliga bud noteras också i den budgivningslista som mäklaren enligt lag ska upprätta och överlämna till köpare och säljare.

Visa mer

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Mattias Abramsson

Mattias Abramsson

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Gotlandsgatan 64, 4 tr

 • Underbar lägenhet från 1920-talet med tidstypiska detaljer bevarade
 • Balkong i högt, fritt söderläge mot lugn innergård
 • Renoverat Ballingslöv kök och badrum
 • Välskött och lågt belånad Brf med de största renoveringarna gjorda
 • Oslagbart läge med allt Sofo har att erbjuda

Balkong

Högt och fritt belägen med bästa söderläge där ni får himmelskontakt och kan njuta av soliga dagar. Balkongen vänd mot lugnt och skönt gårdsläge. Balkongen är ca 4 m² och det får plats bord och stolar. Sol från tidig morgon till kväll.

Visa mer

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum med en härlig takhöjd om ca 2,8 meter, som bjuder in till social samvaro. Ljusinsläpp från vackra pardörrar med spröjs och utgång till den härliga balkongen i söderläge. Lättmöblerat rum med plats för soffa, fåtölj och mediemöbler. Väggarna är målade i ljus ton och på golvet ligger en fiskbensmönstrad parkett.

Visa mer

Kök

Snyggt Ballingslöv kök från 2019. Mörkgrå över- och underskåp och gjutna bänkskivor. Köket är utrustat med integrerad diskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn med microfunktion, kolfilterfläkt samt integrerad kyl/frys. Spotlightsbelysning i tak. Trevlig matplats för minst 4 personer. Fiskbensparkettoch ljust målade väggar.

Visa mer

Duschrum/wc

Helkaklat och snyggt duschrum från 2019 med skön golvvärme. Här finns dusch med vikbara duschväggar, wc, handfat med kommod och spegel ovan. Spotlightsbelysning i tak.

Visa mer

Sovrum

Mysigt sovrum med fint ljusinsläpp via fönsterparti mot söder. Plats för dubbelsäng. Fin sober färg på väggar och vitmålat parkett på golv.

Visa mer

Hall

Välkomnande hall med avhängning på platsbyggd hatthylla. In till bostaden sitter en säkerhetsdörr. Möblerbar trivsam inre hall som öppnar upp mot hela bostaden. Här finns plats för arbetshörna, bibliotek mm. Mycket gott om förvaring via inrett garderobssystem samt inbyggd garderob. På golvet ligger en fin fiskbensparkett och väggarna är målade i ljus ton.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
2 270 kr, inkl. värme och vatten + 50 kr/mån i balkongavgift
Antal rum
2 rum + kök
Boarea
42 m² faktisk uppmätn norm SS 21054:2009
Våning
4 av 6, hiss finns
Andel i förening
3,54365 %

Föreningen

Namn
Brf Harven 55
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsforening
Antal lägenheter
31 lägenheter varav 1 hyresrätt
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Föreningen äger den friköpta fastigheten, dvs. ej tomträtt med belastande tomträttsavgäld.
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Föreningen accepterar delat ägande om exempelvis förälder vill samäga med barn. Dock krav på att minst en av ägarna är mantalsskriven på adressen. Medlemmen måste minst äga 10%.
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
473 kr
Allmänt om föreningen
Brf Harven 55 äger fastigheten kv Harven 55 med adressen Gotlandsgatan 64 som förvärvades år 2002. Föreningen består av 31 bostadslägenheter varav 30 lägenheter upplåtes med bostadsrätt och 1 med hyresrätt. Bostadsytan är 1 194 m².
Information om månadsavgiften
inkl. värme och vatten + 50 kr/mån i balkongavgift
FÖRENINGENS EKONOMI
Brf Harven 55 är en sk "äkta" bostadsrättsförening med en stabil ekonomi. I föreningen finns 1 hyresrätt kvar vilken är att betrakta som en "dold tillgång" i föreningens ekonomi. När hyresrätten blir ledig kommer de att upplåtas med bostadsrätt och pengarna från försäljningen tillfaller föreningen. Normal avgiftsnivå och en bra belåningsgrad på ca 5000 kr/kvm med endast 6.000.000 kr i långfristiga skulder.

Det kommer att ske en justering av månadsavgiften den 1 Januari 2023 då de nya andelstalen nyligen har beslutats. Det finns inga beslut i dagsläget då de inte har räknat ut hur mycket än (Kontrollerat juli 2022)

För ytterligare information om föreningens ekonomi och verksamhet, se bilagd årsredovisning 2021.
Tv och Bredband
Bredband/kabel-tv levereras från Tele-2. Avtal tecknas separat av den enskilda bostadsrättsinnehavaren.
Stokab/Netel har dragit in fiberkabel i fastigheten. Denna installation är en del
av Stockholms nya fibernät (läs mer på www.stokab.se). Netel har installerat en samlingslåda i elrummet och det är sedan är det upp till de boende att besluta om de vill bekosta en vidaredragning av kabeln upp till resp. lägenhet.
Gemensamma utrymmen
Förråd
Nyttjanderätt till ett källarförråd.

Tvättstuga
I samma hus som bostaden, ligger en fräsch och ljus tvättstuga. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, mangel och större tvättho.

Innergård
Trivsam grön innergård i soligt söderläge med uteplats där det finns trädgårdsmöbler och grillmöjligheter.

Cykel/Barnvagnsrum
Möjlighet att låsa in cyklar och barnvagnar i föreningens cykel/barnvagnsrum på källarplan, nås både via dörr från Gotlandsgatan och från trapphuset.

Sophantering
I fastigheten finns sopnedkast i trapphuset vid entrén. Cirka 50 m från bostaden finns även en kommunal bra återvinningsstation.
Parkering
Boendeparkering gäller i området, vilket ansöks om hos Gatu- och Fastighetskontoret (www.gfk.stockholm.se). Tillståndet är gratis då du är skriven i stadsdelen och avgift för parkering är f n 1 100 kr/mån alternativt 75 kr/dygn.
Övrigt
För mer information se föreningens hemsida: www.harven55.se
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Fastigheten är i gott skick och inga större renoveringar är planerade.

Stambyte, 1995-96
Elstigarna renoverades 1995-1996
Renovering av trappuppgång och hiss 2007
Fasaden renoverades 2011
Balkonger byggdes mot gården 2011
Tak renoverades 2012
OVK genomfördes 2013
Fönsterrenovering i etapper 2015-2017
Stamspolning 2017
Ny fjärrvärmecentral 2018
Renovering av ventilationskanaler samt mätning 2020/2021

Kommande renoveringar
Inga större renoveringar planerade enligt styrelsen (2022-07). Föreningen följer en underhållsplan som finansieras med föreningens egna medel. I dagsläget är det inte beslutat om några större kommande renoveringar.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
1929
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glas
VENTILATION
Självdrag
Hiss
Ja

Ekonomi

Utgångspris
3 995 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Ja

DRIFT

Energideklaration
Utförd 2018-04-20
PRIMÄRENERGITAL
173 kWh per kvm och år

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.