Heleneborgsgatan 13D Södermalm / Högalid
Södermalm / Högalid

Heleneborgsgatan 13D

Charmig och karaktärsfull sekelskiftes 3:a i lugnt gårdshus!

Såld

Charmig och karaktärsfull sekelskiftes 3:a i lugnt gårdshus!

Runt hörnet från Hornstull, väntar denna underbara sekelskiftesbostad med anor från 1911.

Ett underbart vardagsrum med hemtrevliga detaljer såsom djupa fönsterkarmar krönta av eleganta ramar i vitmålat trä samt flertal imponerande speglade dörrar som leder in till bostadens sovrum.

Vidare rymmer lägenheten ett stort sovrum som även detta smyckas med ett stort spröjsat fönsterparti som fyller rummet med ljus samt att golvet bekläs av ett rustikt plankgolv. Ytterligare ett sovrum finner du bredvid vardagsrummet där du också kan njuta av ljuset från det vackra fönsterpartiet.

I det mysiga köket kan du sätta dig intill det stora fönstret och njuta av en god kopp kaffe samtidigt som du hör fåglarnas vackra sång från den lugna innergården.

På den vackra och noggrant planerade innergården frodas blomster och växter som blir den perfekta avkopplingen från stadens brus. Ta klivet ut från bostaden och håll barbecuen på en av Södermalms mysigaste gårdar, njut av långa sommarkvällar på denna tysta lilla oas mitt i söders hjärta. På den stängda gården kan barnen också leka fritt.

Läget är perfekt placerat för dig som vill bo nära både det urbana samt vara granne med några av stadens finaste grönområden. Detta är verkligen att ha det bästa av två världar - lugnet och naturen men också fördelarna med stadens puls, kommunikationer och utbud. Området bjuder på några av Södermalms bästa restauranger och barer.

Här kan man lyssna på livemusik på Lasse i Parken eller besöka den gamla kvartersbiografen Bio Rio som bara är några av alla pärlor som finns här. I området finns även en galleria med massor av butiker, serviceinrättningar, restauranger, caféer och kommunikationer med tunnelbana och buss.

Området ger dig även flera gröna lungor, som Reimersholme och Långholmen. Här finns sandstrand och fler andra fina badplatser, kolonilotter, utegym och promenadstråk längs med vattnet i skog- och klippmiljö samt Skinnarviksberget med dess magiska utsikt över staden. För den båtintresserade finns både Reimers Båtsällskap och Heleneborgs Båtklubb. Under sommarhalvåret kan man paddla kajak. Vintertid nyttjar du isen för skridskoåkning ut mot Riddarfjärden.

Varmt välkommen!

Visa mer
Slutpris

7 200 000 kr

Ansvarig mäklare

Andreas Östman

Reg. fastighetsmäklare

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.