Wollmar yxkullsgatan 15D, 1,5tr ÖG Stockholm
Stockholm

Wollmar yxkullsgatan 15D, 1,5tr ÖG

Sekelskiftesbostad med fantastiskt läge och optimerade kvadrat!

Såld

Sekelskiftesbostad med fantastiskt läge och optimerade kvadrat!

Runt hörnet av Mariatorget och Swedenborgsgatan härliga folkliv finner du nu en av Södermalms absolut bäst planerade sekelskiftes 2:or med anor från sent 1800-tal. Här bor du i lugnt gårdshus men direkt närhet till områdes rika utbud av såväl restauranger som caféer men även optimala kommunikationer. Den tilltagna takhöjden och höga fönsterpartier gör rummen ljusa och luftiga. Originaldetaljerna är många och här kan du njuta av varma fina furutiljor, djupa fönsternischer och fina snickerier. Fastighetens ålder gör sig fint påmind genom markeringarna där de gamla kakelugnarna tidigare funnits. Flertalet lägenheter i huset har även återinstallerat eldstäder. Bostaden har genomgående renoverats på ett smakfullt sätt och du njuter idag av en fin mix av gammalt och nytt.

I det fint renoverade köket finns bra med plats för matgrupp och mycket god förvaring via såväl under- som överskåp men också via det klassiska skafferiet med eget fönster. För dig som önskar en mer öppen planlösning går det även att öppna upp väggen mellan kök och vardagsrum. I vardagsrummet får du ett härligt ljusinsläpp från såväl vardagsrumsfönster som köksfönster och de fina furutiljorna som löper längst genom hela bostaden ger en mycket hemtrevlig känsla. Sovrummets generösa storlek möjliggör också för att enkelt skapa en mini 3:a, se alt planlösning. Något som även utmärker denna bostad är att det är mycket gott om förvaring. Längst hallväggen har en platsbyggd bokhylla med integrerade garderober uppförts och i anslutning till detta en rymlig klädkammare.

Föreningens ekonomi är god och har en låg belåning och man har under de senaste åren uppvisat fina positiva resultat. Förutom de 21 bostadsrätter som huseras i fastigheten kan även föreningens medlemmar njuta av en rofylld gård med trevliga sittgrupper och planteringar av såväl blommor, örter och rabarber. Med ett läge som detta är det lätt att förstå varför man blir förälskad i stan! Du bor med ett kanonläge, lugnt och skönt men precis intill suset med optimala kommunikationer och hela stadens restaurangutbud runt knuten!

Visa mer
Slutpris

5 350 000 kr

Ansvarig mäklare

Andreas Bratt

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.