Södermalm - Maria

Brännkyrkagatan 88

Charmig och hemtrevlig familjelägenhet på lugn återvändsgata!

Kommande försäljning

Charmig och hemtrevlig familjelägenhet på lugn återvändsgata!

Invid Skinnarviksbergets grönska och på lugn återvändsgata finner du denna välplanerade och nyrenoverade 3:a i vacker fastighet från sent 20-tal. Den optimerade planlösningen möjliggör också för en mycket kvadratsmart 4:a om så skulle önskas.
Direkt när du kliver in får du en härlig och hemtrevlig känsla. Mycket tack vare de många äldre detaljerna som är bevarade så som vackra furutiljor, spegeldörrar och snickerier men också tack vare de fina ytskikten med nyslipade golv och genomgående sobra färgsättningar på väggarna.

Den genomgående planlösningen och de stora fönsterpartierna bidrar till ett fint ljus och en härlig rymd i bostaden. Från ett av sovrummen, vardagsrummet och balkongen blickar du ut över den lugna och trivsamma innergården samt njuter av det fria läget. Det andra sovrummet blickar ut över lugn återvändsgata, detta leder också till en minimal insyn i hela bostaden.

Bostaden har genomgått en totalrenovering där man inte lämnat något åt slumpen. Platsbyggt kök med vacker bänkskiva i kalksten, genomgående fina furutiljor och schackmönstret klinker med golvvärme ligger på golvet i hallen. Vackra färgsättningar på väggarna, platsbyggda garderober och bokhyllor, stilrent renoverat badrum och mycket mer.

Njut av Stockholms vackraste utsikt från angränsande Skinnarviksparken, de rogivande promenaderna ner mot Långholmen eller varför inte den korta båtfärden över till Kungsholmen för att njuta av en middag på någon av de populära restaurangerna längst Norr Mälarstrand. Med ett läge som detta har du lugnet direkt utanför men också både bussar, tunnelbanan, mataffär, restauranger, delikatessbutiker och kaféer inom 100 meters radie.

Visa mer

SNABBFAKTA

 • Utgångspris: 7 995 000 kr
 • Boarea: 75 kvm
 • Antal rum: 3 rum
 • Våning: 1.5 av 5, hiss finns
 • Avgift: 3 990 kr inkl värme, vatten och bredband + balkongtillägg 79 kr/mån
 • Förening: Brf Wirwach
 • Byggnadsår: 1929
 • Område: Södermalm - Maria, Stockholm
Utgångspris

7 995 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmalan
Ansvarig mäklare

Jonathan Razai

Reg. fastighetsmäklare

ANSÖK OM LÅNELÖFTE
Få bolånealternativ från flera banker

Välkommen till Brännkyrkagatan 88

 • Totalrenoverad bostad från sent 20-tal
 • Rymlig balkong med utsikt mot lugn innergård
 • Bevarade detaljer från byggåret
 • Optimal genomgående planlösning
 • Stenkast från Stockholm bästa utsikt
 • Möjlig 4:a

Vardagsrum

De generösa ytorna och fina fönsterpartierna skapar ett luftigt rum med stora möjligheter. Här kan du möblera för stora middagssällskap i matsalsdelen och en mysig soffgrupp utan att det blir trångt. Väggarna är målade i greige ton och det vackra originalgolvet är fint bevarat. Härifrån når du även bostadens härliga balkong.

Visa mer

Matplats

Rymling matplats i anslutning till vardagsrummet och balkongen. Här kan du njuta av middagar med familj och vänner med plats för minst 8 personer. Här har man även platsbyggt en charmig bokhylla för ytterligare förvaring.

Visa mer

Balkong

Rymlig balkong med utsikt över den trivsamma gården och vacker omkringliggande bebyggelse. Gå ut på balkongen och njut av ditt morgonkaffe och doften av nybakat bröd från bageriet Svedjan som serverar Stockholms bästa croissant. Här sitter du ostört såväl morgon som kväll!

Visa mer

Kök

Platsbyggt kök med en perfekt kombination av äldre charmig stil och modern komfort. Det nyslipade plankgolvet matchar fint med de beige speglade skåpsfronterna och den exklusiva bänkskivan i kalksten. Här finner du gott om förvaring och arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, köksfläkt, diskmaskin, varmluftugn och induktionshäll.

Visa mer

Sovrum 1

Det ljusa och väl tilltagna sovrummet ger en lugn och inbjudande hotellkänsla. Det stora fönstret fyller rummet med ljus och skapar tillsammans med den generösa takhöjden en luftig känsla. Här finner en platsbyggd förvaringsenhet med inbyggd el och belysning anpassad för en dubbelsäng. För ytterligare förvaring har man satt upp ett Elfa system och byggt en diskret arbetsplats.

Visa mer

Sovrum 2

I lugnt gårdsläge och med bra ljusinsläpp via stort fönsterparti, finner du detta charmiga sovrum. Generös takhöjd som ger stor rymd och luftig känsla. Detta rum är perfekt för ett barnrum, gästrum eller som kontor för den som så önskar. En harmonisk grön färgsättning på väggarna och golvet pryds av fina furutiljor. Här finns även en platsbyggd dubbel garderob.

Visa mer

Badrum

Nyrenoverat badrum med allt du kan önska dig. Badrummet är kaklat i tidstypisk stil, med charmig klinker med golvvärme och halvkaklade väggar i löpande halvförband. Detta optimalt planerade badrum rymmer glasade och infällbara duschväggar, duschblandare med hand- och takdusch. Kombinerad tvätt/torkmaskin, handdukstork, platsbyggd avlastningsbänk, handfat med kommod i massiv ek, en fin matchande badrumsspegel med belysning och vägghängd wc.

Visa mer

Hall

Välkommande och ljus hall som leder dig in i hela bostaden. På golvet ligger ett schackmönstret klinker, specialbeställt från Italien med golvvärme för extra komfort. Direkt innanför dörren finns även gott om yta för avhängning och förvaring genom platsbyggd garderob och hatthylla.

Visa mer

Föreningen

Stabila och trivsamma Brf Wirwach.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Antal rum
3 rum
Boarea
75 m²
Våning
1.5 av 5, hiss finns
Andel i förening
2,2171 %

Föreningen

Namn
Brf Wirwach
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
47 lägenheter samt 5 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja, föreningen äger marken.
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift
1 190 kr
Pantsättningsavgift
476 kr
Allmänt om föreningen
Föreningen förvärvade 2001 fastigheten kv Bjälken 24 med adresserna Brännkyrkagatan 88-90. Fastigheten består av ett gathus samt ett gårdshus vilka uppfördes 1899 resp 1929. Den innehåller 47 bostadslägenheter varav 46 är upplåtna med bostadsrätt, en lägenhet om 55 kvm med hyresrätt (dolt kapital) samt fem lokaler med hyresrätt. Hyresrätten är ett dolt kapital för föreningen, då lägenheten på sikt kan upplåtas med bostadsrätt och säljas av föreningen. Sådan intäkt är skattefri för föreningen. Marken/fastigheten innehas med äganderätt d v s ej tomträtt. Den totala lägenhetsytan uppgår till 3309 kvm och 241 kvm lokalyta. Lågt belånad förening, en belåningsgrad om 3 585 kr/kvm och föreningen har en god ekonomi. För ytterligare information om föreningens verksamhet och ekonomi, vänligen se bilagd årsredovisning och stadgar samt hemsida www.wirwach.se. Lägenhetsförråd Nyttjanderätt finns till förråd. Barnvagnsrum/ Cykelrum Totalt finns 3 ytor för cyklar och barnvagnar. Enklast nås rummet direkt från gatan bredvid port 88. Hobbyrum Finns Innergård/trädgård Mysig innergård med syrenträd, kastanj, fläder, rosenbuskar, gräsmatta m.m. I pergolan finns två uteplatser och grill. Här kan du äta middag under varma sommarkvällar. På gården finns också en liten lekplats med gungor, sandlådor och rutschkana. Tvättstuga Fräsch tvättstuga finns på entréplan i gårdshuset. Den innehåller 3 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt mangel.
Information om månadsavgiften
inkl värme, vatten och bredband + balkongtillägg 79 kr/mån
FÖRENINGENS EKONOMI
Föreningen är en sk "äkta" bostadsrättsförening med god ekonomi och låg belåning. För ytterligare information om föreningens ekonomi och verksamhet, se bilagd årsredovisning eller besök gärna föreningens egna hemsida, www.wirwach.se. Ingen avgiftsförändring planerad enligt styrelsen (2021-11-30).
Tv och Bredband
Bredband levereras via fiber (250/100 Mbit/s) och ingår från 2019 i månadsavgiften. Bredband levereras via Bredband 2.
Parkering
Är man folkbokförd i stadsdelen kan boendeparkering ansökas hos Stockholms Stad på tel. 08-508 263 00 eller www.stockholm.se. Parkering kostar 1 100 kr/månad eller 75 kr/dygn. Gratis parkering mellan 19.00-07.00 samt söndagar. Garage finns i grannhuset. För övrig garagemöjlighet i området, se gärna garagekoll.se.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Utförda renoveringar: 1982 Stambyte av kök 1982 Stambyte av badrum 1982 Byte av elstigare 1982 Omläggning av tak 2005 Dränering gårdshus 2006 Ny värmecentral 2009 Målning av tak 2009 Energiglas samt fönsterbågar är renoverade 2009 Målning tak 2010 Trapphusrenovering 2010 Nya Entreportar 2011 Utbyte låssystem 2013-2014 Markarbete på gården 2015 Utbyte av dörr och fönster i 2 lokaler 2017 Bytt delar av de horisontella avloppsstammarna i gårdshuset, Brännkyrkagatan 88A och 90A. 2017 Spolning av samtliga stammar i fastigheten. 2018 Utbyte av hissar 2019 Obligatorisk ventilationskontroll genomförd Kommande underhåll de närmsta åren är eventuellt planer på att måla fönster någon gång under 2021, i övrigt bara mindre åtgärder såsom mindre lagning av fasad. Inget som påverkar avgiften enligt föreningen.

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
1929
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glas
Hiss
Ja

Ekonomi

Utgångspris
7 995 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Ja

DRIFT

Energideklaration
Utförd 2018-10-28
PRIMÄRENERGITAL
136 kWh per kvm och år
DATUM FÖR ENERGIDEKLARATION
2018-10-28

HITTA BOSTADEN

EN PLATS I SOLEN

Drömmer du om ett boende i utlandet? SMH Estate hjälper dig genom hela resen, från att hitta det perfekta objektet till kontraktsskrivning och allt runt omkring.

SMH Estate

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.