Jakob Westinsgatan 1A, 1½ tr Kungsholmen - Norr Mälarstrand
Kungsholmen - Norr Mälarstrand

Jakob Westinsgatan 1A, 1½ tr

Snyggt helrenoverad & välplanerad 4:a på Norr Mälarstrand med magnifik utsikt!

Såld

Snyggt helrenoverad & välplanerad 4:a på Norr Mälarstrand med magnifik utsikt!

Varmt välkommen till denna välplanerade och underbara våning i smakfullt helrenoverat toppskick med attraktivt läge på Norr Mälarstrand i vackert arkitektprisbelönat hus anno 1925 vid Riddarfjärden och med magnifik panoramautsikt över fjärdens glittrande vatten, båtar, Söder Mälarstrand och himlen!
Extremt attraktivt belägen våning i charmiga kulturhistoriska kvarter på trevliga nedre Kungsholmen, mellan pampiga Stadshuset och ståtliga Kungsholmstorg, endast ca 60 m till Riddarfjärden och den idylliska strandpromenaden/joggingstråket utmed det rogivande vattnet.
Bostadens centrala läge erbjuder en bekväm närhet till precis allt man behöver och kan önska, däribland populära bagerier, kaféer, restauranger, barer, uteserveringar och mycket bra kollektivtrafik i form av både tunnelbana, bussar och SL's pendelbåtar, samt nära till Centralen/Cityterminalen där även fjärrtåg, alla pendeltåg, Arlanda Express och flygbussarna till/från både Arlanda och Bromma flygplats finns.
Ett tryggt och barnvänligt boende i säkra kvarter med praktisk närhet även till välutrustade lekplatser, grönskande parker, bra förskolor samt välrenommerade grundskolor och gymnasium.
Härligt ljus våning med genomgående planlösning med rikligt ljusinflöde från två motsatta håll, där vardagsrummet, köket samt den franska balkongen ligger i fritt och soligt söderläge mot vattnet och de tre sovrummen samt balkongen ligger i tyst och fridfullt läge mot ostörda innergårdar med sommargrönska.
Smart ombyggd och numera extremt välplanerad och lättmöblerad 4:a som på bra vis rymmer allt och idag består av ett luftigt vardagsrum, ett rejält kök med stor matplats för trevlig samvaro, tre bra sovrum med platsbyggda garderober i samtliga, en hall med platsbyggd förvaring, en väldisponerad entré för ytterkläder/skor, ett rymligt badrum/wc med badkar och tvättmaskin/torktumlare samt ett yteffektivt duschrum/wc och det finns gott om förvaring i bostaden. Dessutom har våningen både en solig fransk balkong mot vattnet och en idylliskt tyst och mysig balkong mot innergården, samt har tillgång till en låsbar trapphusbalkong som nås från ett av sovrummen och delas med våningsplanets enda granne som är väldigt trevlig.
Oerhört fin våning i tjugotalsklassicistisk stil anno 1925 som är både vacker, representativ, snygg och varmt hemtrevlig med gott om tidstypisk äldre charm i form av bl a fiskbensmönstrade ekstavsparketter, profilerade golvsocklar/dörrfoder, karaktärsgivande valv, tavellister, takvinkelstuckaturer, takrosetter, speglade originaldörrar, originalkapphängare, spröjsade fönster, breda fönsterbänkar i kolmårdsmarmor samt en rejäl takhöjd som ger bostaden skön rymd.
Allt i hela bostaden är smakfullt och minutiöst totalrenoverat till absolut toppskick, där det mesta är gjort 2012 och i utsökt skick. Våningen har bl a ommålade väggar/tak/snickerier/fönster i sobra nyanser, slipade och sidenmattlackade ekstavsparketter, flertalet platsbyggda garderober i passande äldre stil, omdragen el med nya eluttag och dimmerströmbrytare i matchande äldre stil, säkerhetsdörr, två nybyggda och fräscha badrum/wc med skön golvvärme i båda samt nytt exklusivt kök i passande äldre stil med bänkskivor i melerad granit och helt komplett vitvarupark.
Väldigt praktfullt och välbevarat hus anno 1925 i karakteristisk tjugotalsklassicistisk stil som vid en arkitekttävling korats till Stockholms vackraste hus. Under senare år har huset genomgått omfattande renoveringar och är och nu är i gott skick.
En välskött och äkta bostadsrättsförening med mycket bra ekonomi som äger tomtmarken, d v s ej tomträtt och således ingen tomträttsavgäld. Föreningen består av 27 st bostadsrättslägenheter, 4 st lokaler med hyresrätt varav en stor lägenhet som utgör en dold tillgång, samt ett eget garage under huset i vilket de boende kan hyra garageplats, men det är kö till dessa.
OBS! Säljarna av saluförd bostad erbjuder köparen möjligheten att själv välja mellan snabbt, normalt eller sent tillträdesdatum för inflyttning.

Visa mer
Slutpris

10 350 000 kr

Ansvarig mäklare
Jimmy Henricson

Jimmy Henricson

Reg. fastighetsmäklare

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.