Lollandsgatan 5 Kista
Kista

Lollandsgatan 5

Välkommen till Lollandsgatan 5

Till salu

Välkommen till Lollandsgatan 5

En mycket trivsam och fräsch terasslägenhet belägen i ett lugnt och attraktivt område nära Kista C. Lägenheten är välplanerad och rymlig med en välkomnande möblerbar hall med klinkers på golvet och plats för avhängning.
Från hallen når du bl.a. det härliga vardagsrummet som är ljust och rymligt med det stilsäkra parkettgolvet. Stort fönsterparti som ger mycket ljusinsläpp. Från vardagsrummet finner du även utgången till den underbara terrassen som vetter mot grönskan.

Både badrummet och köket har en fräsch interiör med vita detaljer. Badrummet är helkaklat med tvättmaskin och spegelskåp. Köket är ljust med vita köksluckor och generösa skåpsutrymmen. I anslutning till köket finns en stor matplats med gott om plats för stora middagar och trevligt umgänge.

Sovrummen är rymliga och fräscha med parkettgolv och tapeter. Här finns gott om plats för en större säng och gott om förvaring i många garderober.

Visa mer

SNABBFAKTA

 • Pris: 3 195 000 kr
 • Boarea: 114 kvm
 • Antal rum: 5 rum
 • Våning: 1 av 4, hiss finns
 • Avgift: 6 818 kr inkl värme, VA, Kabel-TV, bredband & IP telefoni
 • Förening: Hsb Brf Rågö I Stockholm
 • Byggnadsår: 1974
 • Område: Kista, Stockholm

3 195 000 kr

Visningar

3 Jul 13:30 - 14:15
Boka gärna in er för bästa service
Håll dig uppdaterad
4 Jul 17:30 - 18:00
Boka gärna in er för bästa service
Håll dig uppdaterad
Ansvarig mäklare

Daniel Lindkvist

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Lollandsgatan 5

 • Rymlig och fin bostad
 • Stabil förening med låg belåning
 • Terassbalkong
 • Ett stenkast till Kista galleria
 • Hela lägenheten är renoverad 2013

Hall

Välkomnande hall med plats för avhängning. Snyggt klinkergolv i svart utförande. Vita väggar och genomgående träparkett som följer med dig genom hela bostaden. Intill hallen har man den praktiska klädkammaren samt i anknytning hittar du wc:n.

Visa mer

Vardagsrum

Stort och ljust vardagsrum med gott om plats för en större soffgrupp samt övrigt tillhörande möblemang. Fönsterpartiet släpper in ljus i hela rummet samt att väggarna är vitmålade Härligt ljusinsläpp som flödar fritt från de stora fönstren. Från vardagsrummet går du ut på den fantastiska terrassen,.

Visa mer

Terass

Terrassen är magisk på sommarhalvåret då dess storlek gör den perfekt för umgänge med vänner och familj. Nylagd trätrall som gör den till extrarummet för den som inte bara nöjer sig med att avnjuta varma sommardagar utan som även vill kunna utnyttja den gigantiska ytan under friska vår- och höstdagar.

Visa mer

Kök

Rymligt kök som genererar magiska matlagningsstunder med nära och kära.
Vita köksluckor med en ljusgrå bänkskiva. Gott om förvaring för den som älskar att laga mat.

Visa mer

Matplats

Matplatsen är belägen precis bredvid köket där 4-8 personer kan sitta och avnjuta måltiderna.

Visa mer

Badrum

Badrummet är intrett med neutrala och stilrena materialval. Snygg duschhörna , svart klinkers med golvvärme, och kakel i vitt. Dimmer finns installerat samt tvättmaskin. Fint handfat och spegelskåp ovanför med inbyggd belysning. Fönster för vädring finns.

Visa mer

WC

En extra toalett med wc, kommod och spegelskåp.
Vitt kakel och mörkt klinkers.

Visa mer

Sovrum

Bostaden rymmer 4 stora sovrum som alla rymmer större säng och annat möblemang.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
6 818 kr, inkl värme, VA, Kabel-TV, bredband & IP telefoni
Antal rum
5 rum + Kök
Boarea
114 m²
Våning
1 av 4, hiss finns
Andel i förening
0,46986 %
Andel av årsavgift
0,46986 %
Bilplats
Föreningen har 142 garageplatser samt 152 parkeringsplatser utomhus. Ring Helene Håkansson på HSB på 010-442 11 67 för uppgifter om garageplatser.

Föreningen

Namn
Hsb Brf Rågö I Stockholm
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
294 lägenheter
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift
483 kr
Pantsättningsavgift
1 208 kr
Allmänt om föreningen
BRF Rågö består av 294 lägenheter av vilka 2 ägs av HSB.
Information om månadsavgiften
inkl värme, VA, Kabel-TV, bredband & IP telefoni
Tv och Bredband
Rågö har Stockholms Stadsnät som Internetleverantör. Det betyder att varje lägenhet inom Rågö har Internet med upp till 1000 Mbit per sekund in och 1000 Mbit per sekund ut. Även fast telefoni kan fås via Stockholms Stadsnät. Bredbandsinkoppling via Bredbandsbolaget utfördes under 2001 till samtliga Rågö:s fastigheter. Kostnaden för bredband och telefonabonnemang ingår för närvarande i månadsavgiften.

Kabel-TV via ComHem AB. Kostnaden för basutbudet med 14 kanaler ingår i månadsavgiften. Den som vill ha fler kanaler kan sluta ett individuellt avtal med Comhem eller annat företag och stå för kostnaden själv.
Gemensamma utrymmen
Cykelförrråd, Tvättstugor, Barnvagnsförråd
Parkering
Föreningen har 142 garageplatser samt 152 parkeringsplatser utomhus. Ring Helene Håkansson på HSB på 010-442 11 67 för uppgifter om garageplatser.

Hyra varmgarage ca 600kr /mån.
Hyra utomhusparkering ca 250 kr /mån.
Hyra garageplats med laddstolpe ca 925kr/mån
Hyra MC-garageplats 250 kr/mån
Övrigt
Föreningen har upphandlat ett gruppavtal för elen. Individuell mätning av varje lägenhets förbrukning, där kostnaden för den el du förbrukat under tre föregående månader läggs till på fakturan för månadsavgifterna under kommande kvartal. På detta sätt får samtliga boende mycket lägre elkostnader och föreningen har bättre förhandlingsläge mot elleverantören. Medlemmarna behöver inte teckna egna elavtal.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
1974
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2+1 glas
VENTILATION
Mekanisk frånluft
Hiss
Ja

Ekonomi

Utgångspris
3 195 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
10 472 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
10 472 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
4 personer
Energideklaration
Utförd 2020-03-08
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
150 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Kista blev Stockholms nyaste stadsdel och var den sista som uppfördes på Järvafältet. Kista ingick i generalplanen från 1969 för norra Järvafältet. Planen var att skapa en så kallad bandstad och undertecknades av Göran Sidenbladh.
Det moderna Kista växte fram i mitten av 1970-talet; 1975 började man uppföra bostadshusen där Stockholms stads småstugebyrå lät bygga 771 småhus. Ahlsengruppen ritade husen i kvarteren Odense och Århus, Ribe och Rödby ritades av Carl Nyrén Arkitektkontor, medan övriga ritades av Småstugebyrån. Kista centrum invigdes 1977 vilket hade ritats av Torgny Gynnerstedt[2]. 1980 stod bostadsområdet i västra Kista färdigt vilket ritats av Höjer & Ljungqvist för HSB. Arbetsplatsområdena i östra Kista började uppföras i mitten av 1970-talet, men den stora utbyggnaden skedde under 1980-talet. Samtliga gator i Kista bär gatunamn efter platser i Danmark och på Färöarna, Island och Grönland.
Kista är sedan 1980-talet känt som Sveriges största IT-centrum och här finns huvudkontoret för Ericsson samt Sverige-kontoren för bland andra IBM, Samsung och Nokia. Det stora antalet IT-företag som har sina kontor i Kista har givit orten smeknamn som "Stockholms Silicon Valley", "Kiseldalen" och "Chipsta". Här finns även filialer till Kungliga Tekniska högskolan och Stockholms universitet. Kistas skyline dominerades numera av det trehörniga Kista Science Tower (32 våningar) och Victoria Tower (35 våningar). År 2011 öppnades mässhallen Kistamässan nära Victoria Tower.
År 2002 genomfördes en utbyggnad av Kista Galleria. Den är idag en av de största galleriorna i Stockholmsområdet, med flera affärer och matserveringar. Anläggningen innefattar ett källarplan med parkeringshus och ett biografkomplex (Filmstaden) med 14 biografsalonger.

Kommunikation

Tunnelbanans blå linje tar dig till Stockholm Central på 17 minuter, med avgång var 10:e minut under större delen av dygnet. Kistas bussterminal är ett nav för busslinjer som tar dig till stora delar av norra Storstockholm. Här går även flygbussar till Bromma och Arlanda.

Närservice

Kista Galleria är en av Sveriges mest öppna gallerior med öppettider 10-21 under 362 dagar om året. Gallerian har ca 200 butiker samt Stockholms största foodcourt. Här finns 8 olika gym, biograf samt ett stort parkeringsgarage.

Övrigt

I stadsdelen finns flera komunala förskolor och skolor samt privata skolor så som Cordoba International School och Internationella Engelska skolan.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.