Rosbacken 37 Hässelby Södra Villastad
Hässelby Södra Villastad

Rosbacken 37

Läcker familjevilla med stora social ytor och uthyrningsdel!

BUDGIVNING PÅGÅR

Läcker familjevilla med stora social ytor och uthyrningsdel!

VÄLKOMMEN TILL ROSBACKEN 37.

Välkommen till denna fantastiska familjevilla i fyra halvplan från 1971 på en lugn och trivsam gata i trevliga Hässelby. Villan har en mycket social och trivsam disponering vilket gör den väldigt hemtrevlig, huset har under dom senaste åren blivit varsamt renoverad. Rymden och möjligheten att få till fler sovrum utöver dom 6 som idag finns är verkligen en styrka. Här har man även en separat uthyrningsdel för tonårsbarnen eller för familjen som vill få in en extra slant och i princip bo kostnadsfritt. Man har även ett stort vidbyggt garage.

Från huset har man bara ett par minuters promenad ner till Mälarens glittrande vatten och Hässelbys allmänna bad som är en oupptäckt pärla för många, denna badplats är verkligen värd ett besök under de varma sommarmånaderna för ett svalkande bad eller ta en promenad runt Riddersviks herrgård och det omgivande naturreservatet och upplev finns fina promenadstråk genom mysiga lövskogar och små härliga vikar.
Villan ligger på en sluttning vilket ger en magisk utsikt över dalen samtidigt som man har mycket lite insyn från grannarna. Detta är verkligen ett hus som måste upplevas på plats.

Varmt välkommen på visning!

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Utgångspris: 8 995 000 kr
  • Antal rum: 9 rum
  • Boarea: 130 kvm + 156 kvm biarea
  • Byggnadsår: 1971
  • Område: Hässelby Södra Villastad, Stockholm
  • Besiktigad: Ja
  • Fastighetsbeteckning: Luktresedan 23

På webbplatsen redovisas normalt alla inkomna bud. Undantagsvis kan det förekomma att säljaren beslutar att ett visst bud inte ska redovisas på webbplatsen. Du kan alltid vända dig till mäklaren för att få information om samtliga bud. Samtliga bud noteras också i den budgivningslista som mäklaren enligt lag ska upprätta och överlämna till köpare och säljare.

Visa mer

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Fredrik Jakobsson

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Rosbacken 37

Hall

Välkomnande entréhall, det första du slås av när du stiger in genom dörren är det härliga ljuset och den fantastiska charm som genomsyrar hela huset. Direkt innanför dörren möts man av ett praktiskt klinkergolv som naturligtvis är utrustat med härlig komfortvärme. Klinkergolvet möter sedan den fina ekparketten som tillsammans med de ljusmålade väggarna är genomgående på det sociala entréplanet. I hallen finns det mycket goda avhängningsmöjligheter vilket underlättar förvaringen enormt mycket.

Visa mer

Kök

Här erbjuds man ett kök utöver det vanliga. När köket byggdes om 2019 har man verkligen utnyttjat ytorna maximalt samtidigt som man byggt ett kök som verkligen sticker ut. Köksinredningen går i grått och vitt, bänkskivan i slitstark komposit passar väl ihop med köksluckorna. Den maskinella utrustningen i köket består av en induktionshäll, integrerad diskmaskin, inbyggd kaffemaskin, ugn och micro, fläkt samt kyl/frys med ismaskin.
Tack vare kökets storlek och den öppna planlösningen så har man en mycket bra kontakt mellan kök och vardagsrum vilket gör detta till den naturliga platsen att umgås på. Den sociala bardelen blir också den naturliga platsen att hänga på när kocken lagar mat och inslaget med en stor sparkplåt i koppar ger en personlig touch.

Visa mer

Altan

Från köket når man den stora trädäckade altanen som är belägen i underbart söderläge. Här kan man njuta av solens värmande strålar från tidig morgon till en bra bit in på eftermiddagen/kvällen samtidigt som man kan njuta av den fina utsikten över närområdets grönskande trädgårdar. Läget och den insynsskyddade känslan på denna uteplats gör det därför till den naturliga platsen att tillbringa sommarens grillkvällar på tillsammans med familj och vänner.

Visa mer

Vardagsrum

Vardagsrummet ligger med social och öppen planlösning mot köket vilket gör detta till ett trevligt rum att umgås i. Det första man slås av i detta rum är det underbara ljus som de stora fönstren placerade i tre väderstreck erbjuder, ett extra inslag är att fönstren ut mot trädgården har en solskyddsfilm som dämpar sommarsolens hetta och bevarar värmen på insidan under dom kalla månaderna. Från detta rum har man också en fin utsikt över den grönskande trädgården. Här finns också en kamin som förhöjer stämningskänslan under de mörka årstiderna.

Visa mer

WC

På entréplan har man en separat wc med klinker och målade väggar. Wc:n är utrustad med tvättställ samt wc.

Visa mer

Sovrum 1

Master bedroom ligger på det övre etaget och är väl tilltaget. Här finns gott om plats för både dubbelsäng samt extra förvaring om så önskas. Förvaringen är dock redan välordnad genom flera rymliga garderober. Från detta sovrum mår man även balkongen belägen i soldränkt söderläge perfekt för vädring av sängkläderna.

Visa mer

Sovrum 2, 3 och 4

Sovrum 2 ,3 och 4 är även dessa belägna på det övre etaget. Rummen är väl tilltagna och passar utmärkt som barnrum eller arbetsrum om så önskas.

Visa mer

Badrum

Välkommen in i ett tidstypiskt och mycket välhållet badrum från 90-talet, här är väggarna kaklade i mörkblått och golvet är belagt med klinkers i en ljusare blå nyans som bryter av väggarna på ett fint sätt. Badrummet är välutrustat med badkar, dusch, wc samt tvättställ.

Visa mer

Sovrum 5 & 6

Sovrum 5 och 6 är belägna på det nedre etaget, dessa är likt de på övervåningen väl tilltagna i storlek och rymmer med lätthet både säng samt extra förvaring om så önskas.

Visa mer

Tvättstuga

Husets har en extremt rymlig tvättstuga som är mycket välutrustad med två tvättmaskiner, torktumlare. Här erbjuds bra arbetsbänkar samt gott om plats för upphängning av tvätten samtidigt som förvaringen är outstanding genom alla skåp och lådor.

Visa mer

Duschrum

På nedersta planet finns ett duschrum med bastu, här har man möjlighet att skapa en härlig relaxavdelning om detta är något man önskar. Idag har man en dusch ett mellanrum och sen en väl tilltagen bastu.

Visa mer

Gillestuga

Längs in på nedervåningen finns gillestugan som idag använd som extra tv och spelrum. Om behovet finns kan detta utrymme användas som ett sovrum eller delas av till två mindre om så önskas.

Visa mer

Uthyrningsdel

Uthyrningsdel med egen ingång på sidan av huset kan skapa ett välkommet tillskott i plånboken, kanske växer tom din kassa varje månad. Uthyrningsdelen renoverades 2020, här finns kök och vardagsrum i öppen planlösning med plats för både säng samt extra förvaring , hall med utrymme för avhängning samt badrum med duschhörna, handfat, WC samt toppmatad tvättmaskin.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Luktresedan 23
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
9 rum, varav 6 - 9 sovrum
Boarea
130 m² + 156 m² biarea faktisk uppmätning
Tomtarea
669 kvm
Tomttyp
trädgårdstomt
BESIKTIGAD
Ja
Försäkrad mot dolda fel
Ja

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Direktverkande el och 3 Luftvärmepumpar
BYGGNADSÅR
1971 
Byggnadstyp
2-plansvilla
Fasad
Mexi-sten
Fönster
2-glas
Tak
Papp
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Betongplatta
Grundmur
Betong
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
VENTILATION
Självdrag

Ekonomi

Utgångspris
8 995 000 kr
FASTIGHETSAVGIFT
8 874 kr/år
KOMMUNALSKATT
29,885%
TAXERINGSVÄRDE
4 397 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
2 244 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
4 590 000 kr

dokument

DRIFTKOSTNADER/ÅR

El
44 140 kr/år
VA
4 514 kr/år
Renhållning
2 861 kr/år
Sotning
530 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
52 045 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
7 personer
Nätbolag
Ellevio
Elleverantör
Fortum
Elförbrukning
23 232 kWh/år

Energideklaration

Energideklaration
Utförd 2015-06-22
Energiförbrukning
80 per kvm (Atemp) och år
Energiklass
E

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Servitut, etc
Avtalsservitut Ledning
Last: Avtalsservitut: Ledning, 01-IM2-69/769.1
Planbestämmelser
Tomtindelning Stadsplan Vattenskyddsområde

Allmänt om området

Namnet Hässelby kan spåras redan från 1300-talet och ska ha betytt "byn vid Hasseldungen". Området har varit bebott sedan tidig stenålder och det finns rikligt med fornlämningar i trakten. Släkten Bonde blev på 1600-talet ägare till Hässelbys alla egendomar och lät uppföra Hässelby Slott. Bonde lät arrendera ut mark till renhållningsarbetare i området kring Lövsta sopstation och därmed grundlades Hässelby Villastad. Den goda tillgången på gödsel medförde att trädgårdsmästarna fick en dominerande ställning i Hässelby Villastad och den stora växthusbyggarperioden inföll under 20-talet.

Hässelby Köping inkorporerades i Stockholms stad 1949. Stadsdelarna Hässelby Gård och Hässelby Strand byggdes ut i samband med tunnelbanans utbyggnad 1956-58. Större delen av villabebyggelsen i Hässelby Villastad växte fram under 60- och 70-talet. Hässelby-Vällingby har 61 900 invånare och i Hässelby Villastad finns idag ca 6200 bostäder. Omgivningarna är natursköna med närhet till promenadstråk och badstränder kring Mälaren. Finns intresse för det marina livet kan du ansöka om båtplats i någon av båtklubbarna längs stranden.

Kommunikation

Hässelby har väl utbyggd lokaltrafik med både buss och T-bana (gröna linjen). För den som vill ta pendeltåg finns busslinjer till både Spånga Station och Barkarby (Järfälla).
Områdets T-banestationer är Hässelby Gård och Hässelby Strand, som man snabbt når med någon av områdets busslinjer.
Busslinjer: 119 (Hässelby - Spånga, Spånga Pendelstation), 541 (Jakobsberg - Vällingby)
Nattbuss finns.

Närservice

Hässelby Villastads skola, F-9, läs mer på www.hasselbyvillastadsskola.se.
Maltesholmsskolan F-6, läs mer på www.maltesholmsskolan.se.
Det finns flera kommunala och privata daghem i område.

Det finns ett flertal affärer och shoppingcenter i närheten. Åkermyntan C erbjuder välsorterade mataffärer, storhandel sker lämpligen på Stora Coop i Vinsta. Närmaste shoppingcentrum hittar du i Vällingby C där du bl.a. hittar modevaruhuset K:fem.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.