Kärrgränd 97 Vällingby - Kälvesta
Vällingby - Kälvesta

Kärrgränd 97

Kommande

På en av gavlarna i populära Kälvesta finner du denna juvel på Kärrgränd 97. Radhuset erbjuder 3 våningar med hemma spa i källaren, 4 rymliga sovrum på övreplan, socialt entréplan och ett stenkast från populära Björnideparken.
Baksidan är insynsskyddad och vetter mot syd så solen strålar skiner hela dagen lång.
Radhuset unika källare inbjuder till relax och möjlighet att unna dig en spadag själv, eller med nära och kära. Ett extra allrum med öppen spis där du kan njuta av lugnet. Vill du kan du också göra om nedervåningen till en uthyrnings del med egen ingång från baksidan.
Friköpt och lättskött tomt.
Här bor ni i ett lugnt område med direkt närhet till förskolor, skolor, butiker och all tänkbar service i Spånga och Vällingby Centrum. Lekparker och grönområden ett stenkast bort och buss till Spånga station och med pendel är city inte långt borta.
Bilen får stå parkerad i det garagelängan som även har en laddbox för elbil.

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Antal rum: 6 rum
  • Boarea: 116 kvm + 54 kvm biarea taxeringsinformation
  • Byggnadsår: 1969
  • Område: Vällingby - Kälvesta, Stockholm
  • Fastighetsbeteckning: Aida 47

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Daniel Lindkvist

Reg. fastighetsmäklare
Assisterande

Niclas Holmberg

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Kärrgränd 97

Hall

Inbjudande hall med gott om förvaring till ytterkläder och skor. Ljuset får fritt flöda fram genom de stora fönstren och härifrån nås alla rum på entréplanet.

Visa mer

WC

Fint inredd gästtoalett med ljust kakel och ljusgrå våtrumstapet.

Visa mer

Kök

Öppet och inbjudande kök med gott om förvaring . Rymligt kök som även erbjuder plats för matbord för 4-6 personer. Köket har full maskinell utrustning och härligt ljusinsläpp av morgonsolen.

Visa mer

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum med fantastiskt ljusinsläpp genom de stora fönsterna. Sociala ytor och en bra plats för en större soffgrupp och middagsplats. Från vardagsrummet når du den mysiga altanen och utsikten övre allmänningen. Njut av det insynsskyddade läget som är perfekt till grillfesterna och för att insupa solens strålar från morgon till kväll.

Visa mer

Baksida

Baksidan erbjuder förutom soltimmar och ett perfekt läge för grillkvällar med familj och vänner när eftermiddag och kvällssolen ligger på. Gaveltomten ger dig även möjlighet att från utsidan springa runt och njuta av morgonen från altanen på framsidan.

Visa mer

Hall - Övre plan

Hallen på övre plan erbjuder gott om förvaring och gott om ljusinsläpp från de extra fönstret i trappen som gavelläget erbjuder.

Visa mer

Sovrum

Radhuset erbjuder fyra rymliga sovrum som alla rymmer en större säng och annan möblemang. Det större sovrummet har även flera platsbyggda garderober med gott om förvaring. Från två av sovrummen har du även tillgång till den stora balkongen i söderläge.

Visa mer

Balkong

Från den mysiga balkongen har du utsikt över baksidan och i söderläget kan du njuta av solens alla timmar. Perfekt för morgonkaffet eller en sängfösare.

Visa mer

Badrum - övre plan

Det rymligt på övre plan erbjuder både rymd och stilren planlösning. Den stora kommoden och spegelskåpet erbjuder gott om förvaring. Den sandfärgade klinkerstenen passar perfekt mot det ljusgrå kaklet.

Visa mer

Gillestuga

Radhusets dolda juvel. Möjligheten att varva ner framför en levande eld och låta all stress rinna av dig. Unna dig en drink från din egna bar och ha tillgång till ditt eget spa i källaren.
Nedre våningen kan även göras om till en uthyrningsdel med egen ingång från radhusets baksida. Perfekt för dig som vill dra ner på boendekostnaderna genom ett extra tillskott till huskassan.

Visa mer

Tvättstuga/bastu

Stor rymlig bastu, perfekt för hela familjen eller egen tid.

Visa mer

Exteriör

De populära sockerbits radhusen på Kärrgränd är perfekt för dig med behov av många sovrum och plats för hela familjen. De tre våningsplanen har alla sina egna unika egenskaper som tillsammans knyter ihop ett hem för bjudningar, familjemys och släktträffar.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Aida 47
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
Radhus
Antal rum
6 rum, varav 4 sovrum
Boarea
116 m² + 54 m² biarea taxeringsinformation
Tomtarea
196 kvm
Tomttyp
trädgårdstomt
Bilplats
Garageplats i länga.
BESIKTIGAD
Ja
Försäkrad mot dolda fel
Ja

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Luft-/vattenvärmepump
BYGGNADSÅR
1969 
Byggnadstyp
Radhus
Fasad
Mexi-sten
Fönster
2-glas
Tak
Papp
Stomme
Betong
Bjälklag
Betong+betong+trä
Grundläggning
Källare/betongplatta
Utvändigt plåtarbete
Lackerad plåt
Grundmur
Betong
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
VENTILATION
Självdrag

Ekonomi

FASTIGHETSAVGIFT
8 874 kr/år
KOMMUNALSKATT
29,885%
TAXERINGSVÄRDE
3 182 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
1 784 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
2 110 000 kr

dokument

DRIFTKOSTNADER/ÅR

El
39 000 kr/år
VA
2 144 kr/år
Väg/samfällighetsavgift
14 928 kr/år
Sotning
180 kr/år
Kommentar
Samfällighetsavgiften inkluderar Sophämtning, Fiber, kabel-tv, snöröjning och städning av gemensamma ytor samt garagen.
Nuvarande ägare har Sector Alarm
Försäkrad hos If för 8983kr/år
Förbrukning av laddbox faktureras till självkostnadspris till husägaren.
DRIFTKOSTNAD TOTAL
56 252 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
4 personer
Elförbrukning
20 162 kWh/år

Energideklaration

Energideklaration
Utförd 2012-09-04
Energiförbrukning
141 per kvm (Atemp) och år

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Servitut, etc
Gemensamhetsanläggning: Stockholm Aida GA:1 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Radio- TV och/eller tele, Elledning och/eller belysning, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning
Förmån: Avtalsservitut: Elkablar Mm, 01-IM2-84/23723.1
Planbestämmelser
Stadsplan Tomtindelning

Allmänt om området

Namnet Vällingby, "Vaellinge by" kan spåras ifrån 1300-talet och ska ha betytt folket som bor på vallen. Området har varit bebott sedan tidig stenålder och det finns rikligt med fornlämningar i trakten.

Vällingbyområdet började planläggas på 40-talet och Vällingby Centrum invigdes 1954. ABC-staden med arbetsplatser, bostäder och centrum väckte stor internationell uppmärksamhet och kom att bli en förebild för många andra förstäder.

Kälvesta är i hög grad ett resultat av stadens småhusproduktion med självbyggeri (SMÅA) och utbyggnaden skedde främst under 70-talet.

Kälvesta präglas av fina promenadstråk som är planerade att transportera barnen utan att passera trafikerade vägar till skolor och förskolor. Här finns flera fina parklekar såsom Ripvidet och Björnidet. Johannelundstoppen är ett populärt tillhåll för vinterns pulkaåkning.

Kommunikation

Lättillgängligt med närhet till bra kommunikationer. Buss 116 (Vällingby-Spånga C), buss 119 (Hässelby-Spånga). Ca 20 minuters gångavstånd till Johannelunds t-bana.

Närservice

Bra läge i barnvänligt område med flera skolor och dagis precis i närheten, bl.a. Björnbodaskolan med annexskolan Sörgårdsskolan från åk 0-6, Vinstaskolan från åk 0-6 och Vinstagårdsskolan från åk 6-9. Ett flertal lekplatser finns också inom området.

I närområdet finns välsorterade matbutiker, Coop på Björnmossevägen och Hemköp på Basgränd. Det är nära till Stora Coop och Willys (intill Johannelunds t-bana), här finns också andra affärer såsom måleributik, djuraffär och gym, järnaffär mm. Vällingby centrum med stort shoppingutbud finns också på snabbt, lättillgänligt avstånd.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.