Råcksta Gårdsväg 28 Vällingby - Råcksta
Vällingby - Råcksta

Råcksta Gårdsväg 28

Nyproduktionskänsla i fantastiska Råcksta

Kommande

Nyproduktionskänsla i fantastiska Råcksta

Jag kan nu presenterar denna superfräscha 2:a i Råcksta. Här bor du 11 våningar upp med en utsikt över trädtopparna och våningshusen på Multrågatan. Byggnaden uppfördes 2013 och lägenheterna känns fortfarande som nyproduktion, vilket gör att denna 2:a upplevs både elegant samt funktionell tack vare dess välplanerade kvadratmeter och smarta materialval. Här har du allt från ett välutrustat kök till ett superfint badrum utrustat tvättmaskin.
Föreningen är även väldigt välskött. Tack vare den goda ekonomin kunde man ha en avgiftsfri månad i December 2020.

Med Råcksta som granne med naturen men har stadspulsen runt hörnet. Tunnelbanans gröna linje tar dig till City på 16 minuter och ligger på gångavstånds från porten. Trivs du bäst i naturen så har du även Kanaanbadet som erbjuder grönområden, bad och ligger 5 minuter bort med cykel, där kan du svalka dig i Mälarens vatten och njuta av sommardagarna.
Råckstas närservice fick sig även ett rejält lyft när Hemköp öppnades 2018, utöver det finns gym, pizzeria, café och postombud. Bara en station från Råcksta finns även Vällingby C som har ett stort utbud av restaurang, shopping och nöje.

Visa mer

SNABBFAKTA

 • Boarea: 40 kvm föreningens information
 • Antal rum: 2 rum
 • Våning: 11 av 12, hiss finns
 • Avgift: 2 749 kr inkl VA, sophantering + OB tillägg om 220 kr för kabel-tv & bredband
 • Förening: Brf Tännforsen
 • Byggnadsår: 2013
 • Område: Vällingby - Råcksta, Stockholm

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Daniel Lindkvist

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Råcksta Gårdsväg 28

 • Nära till naturen
 • Nära till stadslivet
 • Nyproduktionskänsla
 • Lyxigt badrum
 • Utsikt över trädtopparna

Hall

Välkomnande hall med god förvaringsmöjligheter i inbyggda garderober. Det ljusa parkettgolvet sträcker sig från hallen till bostadens sociala ytor och kök.

Visa mer

Vardagsrum/matplats

Vardagsrummet får ett trevligt ljusinsläpp med utsikt över trädtopparna och våningshusen på Multrågatan. Här finns utrymme för både soffa, tv bänk och matplats. Välplanerade kvadratmeter som ger en känsla av en öppen yta. Ett ljust och härligt parkettgolv som bryts av mot de vitmålade väggarna.

Visa mer

Kök

Det ljusa parkettgolvet sträcker sig i anslutning till köket. Ett stilrent kök med med över- och underskåp i vitt. Utrustningen är snyggt inbyggt och integrerat bestående av spis, ugn, diskmaskin samt kyl och frys.

Visa mer

Sovrum

Två vita skjutdörrar som når bostadens sovrum. Det ljusa parkettgolvet bryts mot de vitmålade väggarna. Sovrummet har yta för säng, tillhörande möbel. Förvaring sker i inbyggd garderobssystem

Visa mer

Badrum

Stilrent badrum med svart klinkergolv som bryts av med vita kakelväggar. Utrustningen består av dusch med en rundad skjutdörr i glas, tvättmaskin samt toalett och handfat.

Visa mer

Fastigheten

Denna byggnad uppfördes 2013 och föreningen grundades 2012. Tack vare dess välskötta ekonomi har man lyckats amortera ner lånet varje år och även haft en avgiftsfri månad i December 2020. Gymmet på bottenplan är även en stadig inkomst åt föreningen.

Visa mer

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
2 749 kr, inkl VA, sophantering + OB tillägg om 220 kr för kabel-tv & bredband
Antal rum
2 rum + Kök
Boarea
40 m² föreningens information
Våning
11 av 12, hiss finns
Andel i förening
1,12111 %
Bilplats
Föreningen har parkeringsplatser på och under ett parkeringsdäck, kostar 500kr/mån, separat kö.

Föreningen

Namn
Brf Tännforsen
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
60 lägenheter, 1 lokal
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 138 kr
Pantsättningsavgift
455 kr
Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen Tännforsen består av 60 lägenheter i ett 12 våningar högt punkthus. Huset ligger på Råcksta gårdsväg 28 i den del av Råcksta som utvecklats till ett nytt bostadsområde, Vällingby Parkstad.

Husets bottenplan utgörs av gymmet "Puls & Träning" vilket bidrar positivt till föreningens likviditet. Granne med fastigheten finns en stor nybyggd och välsorterad Hemköpaffär. En liten bit upp på gatan ligger Råcksta tunnelbanestation. Naturen är nära med Grimsta naturreservat på andra sidan Bergslagsvägen och i Vällingby City finns ett stort utbud av affärer, nöje och service.

Sopsug för hushållssopor, matavfall och papper finns utanför trapphusentrén.

Årsavgift för varmvatten debiteras efter individuell uppmätt förbrukning.
Information om månadsavgiften
inkl VA, sophantering + OB tillägg om 220 kr för kabel-tv & bredband
Tv och Bredband
Det finns ett avtal mellan föreningen och Telia om bredband. Bredbandsnätet består av en fiberkabel med så kallad Triple Play-funktion som levererar Digital-tv, telefon och Internetanslutning (hastighet på 50/8-100/10 Mbit per sekund). Kostnaden för Triple-Play är 220 kr/månad.
Parkering
Föreningen disponerar 36 parkeringsplatser.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
2013
Uppvärmning
Fjärrvärme och värmeåtervinning med frånluftsvärmepump
Fönster
3-glas
VENTILATION
Frånluftsventilation med värmeåtervinnin
Hiss
Ja

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Nej

DRIFT

Energideklaration
Utförd 2018-01-09
Energiklass
B

Allmänt om området

Historia:
Vällingby var unikt redan på 50-talet då det byggdes. Vällingby, Sveriges första ABC-stad (dvs kombination Arbete, Bostad, Centrum), invigdes 1954 som "framtidsstaden" och blev på sin tid en förebild och fick stor uppmärksamhet, även internationellt.
Bebyggelsen i Vällingby kännetecknas av en omsorgsfull anpassning till landskapet och en arkitektur med många fina detaljer. Även idag omtalas Vällingby, där man lyckats bevara den charmiga 50-talsmiljön med inslag av ny modern arkitektur.
Modevaruhuset K:fem är Vällingby C senaste tillskott. K:fem, ritad av Gert Wingårdh, har erhållit ett flertal priser bla. Världens bästa byggnad för shopping på World Architecture Festival i Barcelona 2008.

Kultur och Nöjen
I Vällingby finns, vad man förmodar, världens största solur, och var man än rör sig i Vällingby går man på historisk mark med intressanta kulturinslag. Trappan, Vällingbyområdets kulturhus, anordnar allt från utställningar till intressanta föredrag.

Natur och Fritid
Invid knuten ligger Grimsta naturreservat med fina promenad- och joggingstråk. Det är även gångavstånd till Mälarens strand med flera badplatser att välja bland, bland annat Kanaanbadet med sin sandstrand. Hela Vällingby omges av grönområden och fina blommande trädgårdar och parker i de olika områdena. Fina cykelbanor och gångvägar inbjuder till sköna utflykter. I närheten finns härliga bad utmed hela Hässelbyområdet och ut till Blackeberg. För den som föredrar bassängbad finns Vällingby Simhall och sommartid kan man gå till utomhusbassängen i Nälsta.

Kommunikation

Från Råcksta tunnelbanestation kan man komma på 1 min till Vällingby C eller på 27 min till T-centralen. I Vällingby City som ligger på lite längre gångavstånd finns ett flertal resealternativ. Från Vällingbys bussterminal går 11 olika busslinjer. Med buss 179 är du i Spånga på ca 11 minuter. Där finns anknytning till pendeltåget som tar dig till Stockholms Central på 13 minuter.

Närservice

I Vällingby City hittar du allt - för hela familjen. Här finns över 100 butiker, serviceställen, restauranger och caféer. I den omskrivna modegallerian K:fem, med det röda, speciella, taket, hittar man det senaste i modeväg som annars endast finns i city.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.