Skälby gårds väg 5B Skälby
Skälby

Skälby gårds väg 5B

Villaboende utöver det vanliga!

BUDGIVNING PÅGÅR

Villaboende utöver det vanliga!

Varmt välkommen till ett villaboende utöver det vanliga på paradadressen Skälby Gårds väg 5 i attraktiva Skälby! Tack vare ett högt tomtläge, samt Skälby kulturlandskap som angränsar mot fastigheten, kan man sitta skönt inbäddad i grönska och blicka ned mot omgivningen.

Villan är uppdelad i två våningar med en total mycket väldisponerad yta om 299 kvm. Stora investeringar är gjorda för att få låga driftskostnader och ha ett trivsamt boende i ett modernt hus med vattenburen värme. Husets vardagsrum och köksavdelning består av härliga umgängesytor som badar i ljus. Här kan man enkelt umgås med släkt och vänner, då det finns plats för att duka upp långbord för ett stort antal gäster. Centralt i vardagsrummet finns en braskamin som skänker ljus, värme och trivsel under mysiga kvällar. Under den varma delen av året kan man slå upp altandörren, vilken är en direktutgång till den stora altanen utanför. Här ute kan man njuta av både solljus och en fantastisk milsvid utsikt över takåsarna i Skälby.

Oavsett familjesammansättning så får man enkelt plats i huset, både vad gäller sovrum och ytor för egen aktivitet eller vänner. På ovanvåningen finns fyra rymliga sovrum. Ifall flera sovrum behövs, så finns det ytterligare två sovrum i husets souterrängplan. Souterrängplanet bjuder även på ett allrum där barnen kan umgås, leka och spela sina egna spel, utan att man stör varandra. Därtill finns det även en stor och praktisk tvättavdelning, bra förrådsytor och ett stort garage, vilket underlättar för vardagsbestyren. Vid dagens slut kan man dessutom passa på att slappna av i husets bastu och relaxavdelning!

I husets souterrängplan finns även möjligheten att bygga om för att göra plats för en uthyrningsdel, vilket säkrar en extra inkomst till hushållet!

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Utgångspris: 7 790 000 kr
  • Antal rum: 9 rum
  • Boarea: 172 kvm + 127 kvm biarea
  • Byggnadsår: 1958
  • Område: Skälby, Järfälla
  • Besiktigad: Ja
  • Fastighetsbeteckning: Skälby 3:786
Högsta BUD

7 020 000 kr

På webbplatsen redovisas normalt alla inkomna bud. Undantagsvis kan det förekomma att säljaren beslutar att ett visst bud inte ska redovisas på webbplatsen. Du kan alltid vända dig till mäklaren för att få information om samtliga bud. Samtliga bud noteras också i den budgivningslista som mäklaren enligt lag ska upprätta och överlämna till köpare och säljare.

Visa mer

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Philip Sandberg

Philip Sandberg

Reg. fastighetsmäklare / Kontorschef
Assisterande
Fredrik Björkstrand

Fredrik Björkstrand

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Skälby gårds väg 5B

Vardagsrum

Mysigt vardagsrum med plats för stor soffgrupp och förvaringsmöbler. Braskamin för maximal mysfaktor.

Kök

Stort och ljust kök med gott om förvaring med under och överskåp. Bra arbetsytor på en fin stenskiva. Praktisk köksö som avskiljer köket från den ljusa matplatsdelen.

Uteplats

Solsäker uteplats belägen i ett insynsskyddat västerläge. Här kan du avnjuta härliga sommarmiddagar samtidigt som du ser solen gå ner bakom träden i väst.

Sovrum 1

I anslutning till hallen finner ni ett rymligt sovrum. Sovrummet har gott om förvaring med stor skjutdörrsgarderob. Fint ljusinsläpp från stort fönsterparti.

Sovrum 2

Nuvarande säljare har tidigare delat av vardagsrummet för att få till ett extra sovrum. Rummet har en fantastiks utsikt över takåsarna.

Sovrum 3

Rymligt sovrum med platsbyggd förvaring. Här har du gott om plats för både en stor säng och förvaringsmöbler.

Sovrum 4

Sovrummet ligger ostört i husets gavel med fönster i två väderstreck. Här finns gott om plats för dubbelsäng, skrivbord och platsbyggd förvaring i två garderober.

Badrum övre plan

Nyrenoverat helkaklat badrum med grått klinkergolv och vitt kakel på väggarna. Badrummet rymmer WC, kommod med förvaring, spegelskåp, duschkabin, vädringsfönster samt golvvärme för bästa komfort.

Hall

Stor och rymlig hall med gott om utrymme för avhänging av ytterkläder. Ett ljust kaklat golv med vattenburen golvvärme samt ljust tapetserade väggar.

WC

Ligger i anslutning till sovrum 3. Praktisk helkaklad WC med toalett, vädringsfönster, handfat och spegelskåp med förvaring. Utanför WC:n finns en liten hall med garderober.

Sovrum 5

Rymligt sovrum med plats för stor säng och förvaringsmöbler.

Sovrum 6

Stort och rymligt sovrum placerad på husets gavel. Här finns en egen ingång vilket gör att man med små medel kan bygga om nedre delen av källaren och få en separat lägenhet med kök, WC och sovrum.

Relaxavdelning

Stort rum som utgör en passage till tvättstuga, den stora matkällaren och två förråd. Med det nära läget till bastun skulle man kunna använda rummet som ett relaxrum, träningsrum eller kanske bara ett mysigt TV-rum med soffgrupp.

Badrum nedre plan

Relaxavdelning med bastu och bubbelbadkar.

WC nedre plan

WC i anslutning till sovrum 6.

Exteriör

Skälby är ett av Järfällas mest populära områden och attraherar bland annat många barnfamiljer. Det är ett lugnt och barnvänligt villaområde med nära till affärer, service, kommunikationer och grönområden. Mälarens vatten med badplatser och bryggor finns på ca 20 minuters cykelväg från bostaden. Härifrån är det nära till bland annat det högteknologiska Kista, Spånga, Bromma och Sundbyberg vilket gör att allt fler uppmärksammar området och alla dess fördelar.

Visa mer

Garage

Stort och rymligt garage.

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Philip Sandberg

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Philip Sandberg

Reg. fastighetsmäklare / Kontorschef

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Skälby 3:786
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
9 rum, varav 6 sovrum
Boarea
172 m² + 127 m² biarea Faktisk uppmätning SS 21054:2020
Tomtarea
1 180 kvm
BESIKTIGAD
Ja

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Vattenburen värme, Värmepump-luft/vatten
BYGGNADSÅR
1958 
Fasad
Tegel
Fönster
2- och 3-glas
Tak
Tegel
Stomme
Trä och betong
Grundläggning
Betongplatta
Utvändigt plåtarbete
Koppar
Grundmur
Betong
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
VENTILATION
Självdrag

Ekonomi

Utgångspris
7 790 000 kr
FASTIGHETSAVGIFT
8 874 kr/år
KOMMUNALSKATT
31,331%
TAXERINGSVÄRDE
4 252 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
2 216 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
2 656 000 kr

dokument

DRIFTKOSTNADER/ÅR

El
26 000 kr/år
VA
2 500 kr/år
Försäkring
5 400 kr/år
Sotning
150 kr/år
Kommentar
Driftkostnader enligt schablon.
DRIFTKOSTNAD TOTAL
34 050 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
3 personer
Nätbolag
EON
Elleverantör
EON
Elförbrukning
23 337 kWh/år

Energideklaration

Energideklaration
Utförd 2022-10-12
Energiförbrukning
78 per kvm (Atemp) och år
Energiklass
C

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Servitut, etc
Avtalsservitut Villa Och Årlig Avgäld
Förmån: Officialservitut Vatten-Och Avloppsledningar, 0123-06/26.1
Last: Avtalsservitut: Villa Och Årlig Avgäld, 01-IM5-50/4192.1
Last: Officialnyttjanderätt Vattenledning, 01-IM5-30/523.1
Planbestämmelser
Detaljplan

Allmänt om området

NATUR OCH FRITID
I Barkarby finns Järvafältet med underbara och natursköna strövområden, Järfälla Ridcenter, Översjön och Säbysjön. Utmed Mälaren finner man Görvälns Naturreservat med Görvälns Slott känt bl.a. från filmen "Ondskan". På slottet kan man äta både lunch och middag och på sommaren anordnas grillaftnar mm. Görväln erbjuder vacker natur och strövområden samt cykelvägar. Här ligger också Brukets skidbacke med lift. För den träningsintresserade finns World Class- gym, Friskis & Svettis, badhus i centrum och Komethallen i Veddesta. Cykelavstånd till Viksjö Golfklubb.

Kommunikation

GODA KOMMUNIKATIONER
Promenad/ cykelavstånd till Barkarby Station och pendeltåget till Stockholm C vilket tar 16 minuter. Ett flertal busslinjer finns som ansluter till tunnelbanans blå samt gröna linjer och Jakobsberg/Viksjö.
Ny T-banan kommer till Barkarby beräknas vara i drift ca 2026.

Närservice

SKÄLBY/BARKARBY
Skälby är ett av Järfällas mest populära områden och attraherar bland annat många barnfamiljer. Det är en lugn och barnvänlig småstadsidyll med nära till affärer, service, kommunikationer och grönområden. Mälarens vatten med badplatser och bryggor finns på ca 15 minuters cykelväg från bostaden. Härifrån är det nära till bland annat det högteknologiska Kista, Spånga, Bromma och Sundbyberg vilket gör att allt fler uppmärksammar området och alla dess fördelar.

FÖRSKOLOR OCH SKOLOR:
I Skälby finns en väl utbyggd barnomsorg och det är aldrig långt till förskolor och skolor för barn i alla åldrar. I närheten finns bla Skälbyskolan och Barkarbyskolan: förskoleklass- årskurs 6, fritidshem fritidsklubb samt Björkebyskolan årskurs 6-9 med idrottsklasser, fritidsgård. Fotbollsplan och lekplats finns i närområdet.
För närmare information om barnomsorgen, förskolor och skolor i Järfälla, vänligen kontakta Järfälla kommun på telefon 08-580 285 00.

SHOPPING
I Jakobsbergs centrum finns den inglasade gallerian Stråket med ett 100-tal butiker, mataffär systembolaget. I centrum finns också flera restauranger, konditori, skräddare, frisörer, banker, bibliotek, apotek, folktandvård, sjukhus, postservice och närpolis. Läs mer på www.jakobsbergscentrum.se

På andra sidan E18, ligger Barkarby Handelsplats som växer hela tiden. Här finns bland annat IKEA, Bauhaus, Plantagen, Asko, Mio, Elgiganten,Jysk, Stockholm Quality Outlet och flera andra stora butikskedjor.

Övrigt

Mer information om kommunen, förskolor och skolor etc. finner du på: www.jarfalla.se

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.