Astrakangränd 17 Viksjö
Viksjö

Astrakangränd 17

Kommande

Söker du något unikt? Då är den här bostaden för dig!

Varmt välkommen till detta trivsamma radhus i lugna Viksjö!

Inte bara är bostaden placerad på gaveln av huset, dessutom finns en uteplats på framsidan och en på baksidan. Uteplatsen på framsidan är soldränkt tack vare söderläget, och här finns alla möjligheter att inreda precis så som du önskar. På kvällstimmarna rör du dig mot baksidans uteplats, kanske framför grillen med en god drink i handen. Bostaden är fint planerad med tre sovrum på samma plan, rymligt kök med matplats, vardagsrum, klädkammare samt två helkaklade badrum.

För småbarnsföräldrar är detta läge idealiskt! ca 500 meter finns närmsta förskola samt Fjällenskolan med årskurs F, 1-9. Närmsta busshållplats finns 50 meter från bostaden, som tar dig till pendeltåget. Viksjö centrum finner du en kort bil eller cykel-tur från huset, och där finns allt du behöver: Ica kvantum, apotek, vårdcentral, restauranger, systembolag m.m. I övrigt är Viksjö känt för sin natur. Här bor du granne med naturreservatet som leder dig till fina områden samt Mälarens glittrande vatten. Det finns också flertalet badplatser runt omkring. För den idrottsintresserade finns Viksjögolfklubb, fotbollsplan och gym i närheten och vid bruket finns även en skidbacke med lift att nyttja vintertid.

Välkommen hem!

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Pris: 3 190 000 kr
  • Boarea: 115 kvm förvaltarens information
  • Antal rum: 4 rum
  • Avgift: 5 283 kr
  • Förening: Brf Dalen i Järfälla
  • Byggnadsår: 1982
  • Område: Viksjö, Järfälla

3 190 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Cornelia Wiklund

Cornelia Wiklund

Reg. fastighetsmäklare
Assisterande
Philip Sandberg

Philip Sandberg

Reg. fastighetsmäklare / Kontorschef

Välkommen till Astrakangränd 17

Uteplats

Rofylld och lummig uteplats med utblick mot en grön prunkande skogsallmänning. Här finns plats för loungegrupp, middagsbord och grill där härliga grillkvällar kan spenderas med familj och vänner. Uteplatsens gräsmatta ger lekutrymme för barnen och det finns även ett flertal lekplatser i närområdet!

Visa mer

Uteplats framsida

Huset är beläget längst in på gatan på gaveln av radhuslängan.
Här finns en stor altan där solen kan avnjutas under hela dagen!

Visa mer

Övrigt

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Cornelia Wiklund

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Cornelia Wiklund

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
5 283 kr
Antal rum
4 rum + kök
Boarea
115 m² förvaltarens information
Andel i förening
0,923 %
Andel av årsavgift
0,92 %

Föreningen

Namn
Brf Dalen i Järfälla
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Brf. Dalen är en populär förening i Viksjö. Föreningen har totalt 142 bostadsrättslägenheter i radhus, fördelade i 31 st tvåvåningshus belägna på fyra olika gränder. Lägenheterna är på 2 rok-5 rok. Byggnadsår 1982/1983.
De minsta lägenheterna är 70,5 kvm och består av 2 rum och kök, de största lägenheterna är souterrängvåningar på 125,5 kvm. Samtliga lägenheter har balkong eller uteplats.
De boende inom föreningen har tillgång till garage eller p-plats. De flesta p-platserna har uttag för motor- och kupévärmare.

Området är barnvänligt med en liten lekplats på varje gränd. Föreningen har 3 st tvättstugor fördelade över gårdarna. Det finns också en hobbylokal och en fritidslokal till de boendes förfogande. Fritidslokalen kan lånas för bl.a kalas och bjudningar. I fritidslokalen finns även en bastu som de boende fritt kan använda. På Clementingränd vid vändplan finns en hobbylokal. I lokalen finns en hyvelbänk samt arbetsbänk. De verktyg du behöver får du ta med själv.GENOMFÖRDA RENOVERINGAR
2014 - Takrenovering utförd
2015 - Renoverat lekplatser
2016 - Bytt ut alla förrådsdörrar
2018 - Bytt ut fönster i samtliga lägenheter
2019 - Byte av dörrar till alla soprum
2020 - Renovering av bastu, kök i föreningslokal och toalett invid föreningslokalen
2021 - Byte av rutschkana till lekplats Astrakangränd
- Byggnation av trädäck/uteplats vid föreningslokalen
- OVK/filterbyte, injustering och kanalrensning i alla lägenheter och tvättstugor
- Plantering av syrenbuskar mot garageväggar på Aprikosgränd, Clementingränd och Päronvägen
- Energideklaration gjord för alla lägenheter/radhus
- Stamspolning av alla lägenheter/radhus

2022 - Inga kommande stora renoveringar under de närmaste åren förutom löpande underhåll


KOMMANDE RENOVERINGAR
Inga större renoveringar planerade, enbart sedvanligt underhåll
Tv och Bredband
Kabel-tv och bredband genom TELIA.
Föreningen har under 2017 installerat fiber i alla lägenheter som ingår i avgiften.
Gemensamma utrymmen
Föreningen förfogar över en gästlägenhet som kan hyras vid behov på Päronvägen 2. Det finns dusch/toa, kitchenette, en bredare säng (2 vuxna) samt en loftsäng (1-2 barn). Perfekt att hyra för en billig peng för er som bor i föreningen då ni har gäster.
Parkering
De boende inom föreningen har tillgång till garage, P-däck eller p-plats. Garage och P-däck har grindar samt uttag för motor- och kupévärmare.
Garage ca 68 st. Kostnad ca 383 kr/mån, fn kö.
P-plats med el kostar 215 kr/mån.
P-plats utan el kostar 133 kr/mån.
För att ställa sig i kö för parkeringsplats kontaktar man föreningens ekonomiska förvaltare Ekonomianalys AB som sköter om parkeringsplatserna.
Gästparkering
Varje gård har en gästparkering. Det finns P-automat som tar både kort och mynt.
2kr/timme
20kr/dygn
100kr/7dygn
250kr/30dygn
Övrigt
Föreningen kräver att en tillsyn görs efter en försäljning. Detta bokas av säljaren med föreningens tekniska förvaltare EFS AB (08 - 580 119 50).
Tillsynen ska utföras i lägenheten innan föreningen godkänner köparen som medlem.

Föreningen godkänner ej juridisk person.

Överlåtelseavgift 1208 betalas av säljaren.
Pantsättningsavgift 483 kr/pantsättning.

Föreningen har en egen hemsida: www.brf-dalen.se

Spekulanter på lägenheten uppmanas av fastighetsmäklaren att kontakta föreningens styrelse för att få information om eventuellt planerade avgiftsändringar och kommande reparationer på fastigheten.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
2-plans radhus
BYGGNADSÅR
1982
Hiss
Nej

Ekonomi

Utgångspris
3 190 000 kr
KOMMUNALSKATT
31,331%
Pantsatt
Ja

Allmänt om området

Viksjö centrum med fullt serviceutbud finns på promenadavstånd från bostaden. Bussar till både Jakobsberg och Barkarby går i nära anslutning till bostaden.

Kommunikation

Det finns goda kommunikationer med såväl pendeltåg och buss till både Jakobsbergs centrum och Barkarby station. Från Jakobsberg till Stockholm central med pendeltåget tar resan ca 19 min och från Barkaby ca 16 min. Dagtid går tågen ca 4 ggr per timme och kvällstid 2 ggr per timme. På morgonen går direktbuss 561X in till Sergels torg.

Närservice

Shopping och service i Jakobsberg och Barkarby:
I Jakobsbergs centrum finns den inglasade gallerian Stråket med en mängd butiker. I centrum finns också flera restauranger, konditori, biograf, skräddare, frisörer, banker, bibliotek, apotek, folktandvård, sjukhus, postservice och närpolis. Läs mer på www.jakobsbergscentrum.se. Strax utanför centrala Jakobsberg ligger Barkarby handelsplats som växer hela tiden. Här finns bl.a. IKEA, Bauhaus, Plantagen, Stockholm Quality Outlet och flera andra stora butikskedjor.

Viksjö:
Bostaden är belägen i ett lugnt och trivsamt familjevänligt område nära grönområden och Mälaren. Promenadavstånd till Viksjö centrum, som har ett brett utbud av affärer och service bl.a. apotek, bank, bibliotek och systembolag. ICA Viksjö är känd för sin välfyllda delikatessdisk och fräscha grönsaksavdelning. I Viksjö finns också restauranger med rättigheter samt pizzeria.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.