Östanvägen 61 Polhem
Polhem

Östanvägen 61

Radhuskänsla!

Till salu

Radhuskänsla!

Välkommen till 1:an som har allt! Mycket bra planlösning med stor sovalkov och ett riktigt kök. Dessutom två uteplatser!

Här bor man i ett lugnt skönt område, med känslan och karaktären av radhus. Här bor man också ostört på bottenplan, en uteplats på framsidan samt baksidan. Baksidans trädäckade uteplats är belägen i ett ostört läge med sol stora delar av dagen. På framsidan finns också en uteplats som kan användas under den varma delen av året, här kan man möta morgonsolen första strålar med en kopp kaffe.
Optimal planlösning med det man kan önska av en 1:a. Rejält rum med sovalkov, som kan avdelas på olika sätt. Riktigt kök som har plats för matbord och rymmer ett flertal gäster. Uteplats att kliva ut på och möta solen från mitt på dagen tills den går ned i väster. Välkomnande hall med gott om plats för att stuva undan kläder och prylar.
Trevlig närmiljö, några stenkast från bostaden börjar Järvafältets stora naturområde. Här finns stora strövområden, små badsjöar, småfåglar och biffkor! Till Mälaren och Kallhällsbadet cyklar man på ca 10 minuter. Drygt ett par kilometer till det stora handelsområdet vid Barkarbystaden, med bl.a Stockholm Outlet, IKEA och ett stort antal affärer inom alla branscher. Skulle inte detta räcka till så finns Jakobsbergs innecentrum med dess affärer, biograf och bibliotek. Här finns även övrig service såsom tandläkare, apotek, vårdcentral m.m.

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Utgångspris: 1 695 000 kr
  • Boarea: 44.8 kvm förvaltarens information
  • Antal rum: 1 rum
  • Avgift: 2 972 kr inkl. värme, kall- och varmvatten, tvättstuga och förråd.
  • Förening: Östra Polhem 4:2
  • Byggnadsår: 1988
  • Område: Polhem, Järfälla
Utgångspris

1 695 000 kr

Visningar

22 Maj 13:15 - 14:00
Öppen visning. Anmäl dig till visningen så håller vi dig informerad. Välkommen!
Håll dig uppdaterad
23 Maj 18:30 - 19:00
Öppen visning. Anmäl dig till visningen så håller vi dig informerad. Välkommen!
Håll dig uppdaterad
Ansvarig mäklare

Fredrik Björkstrand

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Östanvägen 61

Hall

Från framsidans uteplats kommer du in i den välkommande hallen. Här finns avhägning samt förvaring i garderob.

Visa mer

Badrum

Renoverat badrum med vitt kakel på väggarna och grått klinkergolv. Badrummet är utrustat med: duschhörna, förvaringsskåp, handfat med kommod, wc, tvättmaskin samt spegelskåp.

Visa mer

Sovdel

Praktisk sovalkov med plats för en större säng. Fin utsikt mot bostadens baksida.

Visa mer

Kök

Riktigt kök med gott om plats för matgäster. Stillsamt läge med utblick mot den gröna innergården. Stilrent och praktiskt kök med goda arbetsytor och förvaring i över- och underskåp . Vitvaror bestående av kyl/frys, elspis, ugn

Visa mer

Uteplats

Rymlig uteplats belägen i ett lugnt länge mot föreningens baksida. Här kan du avnjuta solen stora delar av dagen. Framför den trädäckade uteplatsen finns plats för planering.

Visa mer

Uteplatser

På bostadens framsida finns även där en mysig uteplats. Här kan du avnjuten en trevlig eftermiddagsfika när solen är som mest påtaglig under dom varma sommareftermiddagarna.

Visa mer

Exteriör

Trevlig närmiljö, några stenkast från bostaden börjar Järvafältets stora naturområde. Här finns stora strövområden, små badsjöar, småfåglar och biffkor! Till Mälaren och Kallhällsbadet cyklar man på ca 10 minuter. Drygt ett par kilometer till det stora handelsområdet vid Barkarbystaden, med bl.a Stockholm Outlet, IKEA och ett stort antal affärer inom alla branscher. Skulle inte detta räcka till så finns Jakobsbergs innecentrum med dess affärer, biograf och bibliotek. Här finns även övrig service såsom tandläkare, apotek, vårdcentral m.m.

Visa mer

Skymning

Fina bilder tagna under kvällen

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
2 972 kr, inkl. värme, kall- och varmvatten, tvättstuga och förråd.
Antal rum
1 rum
Boarea
44.8 m² förvaltarens information
Andel i förening
0,51308 %
Andel av årsavgift
0,51308 %
Övrigt
- Två uteplatser
- Nyrenoverat badrum

Föreningen

Namn
Östra Polhem 4:2
Allmänt om föreningen
Polhem 4:2 omfattar fem kvarter där lägenheterna ligger runt en gårdsmiljö med lekplatser mm. I området finns 126 lägenheter fördelade på 21 st huslängor varierande från 3-9 lägenheter per hus. Antalet våningar varierar mellan 1-2 plan. Byggår - 1988. Föreningen har även 23 hyresrätter där.
En huslänga har brunnit och återuppförts cirka 2000. Det finns två kvartersgårdar som till stor del är skyddsrum. Till området hör carport och parkeringsplatser. I området finns fem tvättstugor varav en för grovtvätt. Mellan de norra och södra områdena finns en byggnad som inrymmer undercentral. Fastigheten 4:2 har typkod 320. Fastigheten Polhem 4:3 består av en parkeringsyta om 600 kvm med cirka 14 platser. Varje lägenhet har ett förråd placerat i gårdsbyggnad.

Byggnadsår: 1988
Fönster: 3 glas med invändig isolerruta. ytterbåge av alluminium.
Uppvärmning: fjärrvärme. Utrustning i fjärrvärmeundercentral utbytt 2012. Lång återstående livstid.
Ventilation: mekanisk frånluft med fläktar på vind/tak.
Vatten/avlopp: ansluten till kommunens nät

PARKERING
Det finns 117 parkeringsplatser för medlemmarna. Uteplats kostar för 294 kr/mån, och carportplats kostar 380 kr/mån. Föreningen har ingen kö till p-plats dock måste önskan om det anmälas till våran parkeringsmail (se formulär på www.brfpolhem.se), det går inte att ta över någons plats. Kö till carport finns. Uppgift hämtad (

TV OCH INTERNET
Som boende så tecknar man eget avtal med leverantör av bredband, telefoni och Tv via fibernätet på www.qmarket.se , där finns det ett antal aktörer inom dessa områden att välja på.

Värme, vatten och analogt tv-utbud ingår i avgiften.
El, kabel-tv och bredband ingår ej. Varje medlem får teckna eget abonnemang genom qmarket där det finns ett flertal leverantörer att välja mellan, via fibernät.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Det finns fem tvättstugor i området. 2 st ligger på Nydalsvägen och 3 st på Östanvägen. I området finns en festlokal som hyrs ut till medlemmarna. Alla lägenheter har förråd i gårdsbyggnad.

RENOVERINGAR
Ekonomi: Föreningen har en väldigt bra och stabil ekonomi där man är väldigt mån om sin ekonomi. Det finns även dolda tillgångar i form av hyresrätter.
En underhållsplan har upprättats för föreningen under 2014.
2019 - Ommålning av carportar samt förrådsbyggnader.
2020 - Byte av radiatorventiler och injustering värmesystem.

EKONOMI
I samband med ombildningen avsatte föreningen 2 500 000 kr till dispositionsfond/reparationsfond. De befintliga hyresrätterna är en dold tillgång och finns till föreningens förfogande. Föreningens ekonomiska förvaltare: HSB Norra StorStockholm.

Föreningen har en väldigt bra och stabil ekonomi där man är väldigt mån om sin ekonomi. Det finns även dolda tillgångar i form av hyresrätter.

För mer information, läs på föreningens hemsida: www.brfpolhem.se
Kontakta föreningen på: styrelsen@brfpolhem.se eller på 070-0928293

FÖRRÅD
Separat förråd tillhör lägenheten

TVÄTTSTUGA
Det finns 3 st tvättstugor på Östanvägen och 2 st på NydalsvägenÖverlåtelseavgift om 2,5% av ett prisbasbelopp.
Pantsättningsavgift om 1% av ett prisbasbelopp.
Information om månadsavgiften
inkl. värme, kall- och varmvatten, tvättstuga och förråd.

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Låghus
BYGGNADSÅR
1988
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Hiss
Nej
Övriga byggnader/utrymmen
Föreningen har en gemensam festlokal, som kan utnyttjas av de boende. Carportar. Sopsorteringshus.

Ekonomi

Utgångspris
1 695 000 kr
KOMMUNALSKATT
31,331%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
3 600 kr/år
Försäkring
1 500 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
5 100 kr/år
Kommentar
Schablonsiffror

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.