Hästskovägen 80 Jakobsberg
Jakobsberg

Hästskovägen 80

Gemytligt 55+boende!

Till salu

Gemytligt 55+boende!

Ljus bostad med mysig balkong i soligt läge, i trivsamma Brf Hästhoven (seniorboende +55). Här bor du i ett utmärkt lugnt läge med en kort promenad till centrum och kommunikationer. Denna stora tvåa om 67.3 kvadratmeter erbjuder en härlig balkong i syd/väst-läge. Ett rymligt sovrum med gott om plats för större säng samt tillhörande möblemang. WC-/duschrum. kök med matplats och vardagsrum med utgång till balkong. I föreningen finns gemensamhetslokal samt övernattningslägenhet. Hiss finns!

Till varje lägenhet hör ett vindsutrymme. Det finns gemensam tvättstuga, men badrummen är så pass stora att man också kan välja alternativet med egen tvättmaskin. I lägenheterna finns indraget fiberkabel för fast telefoni samt fiberkabel-TV från Telia.

Vidare finns det en gemensamhetslokal med tillhörande kök, kallad Spiltan, som används av föreningens medlemmar för olika aktiviteter. Vi har också ett litet övernattningsrum som kan användas av medlemmarnas gäster

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Utgångspris: 1 650 000 kr
  • Boarea: 67 kvm förvaltarens information
  • Antal rum: 2 rum
  • Våning: 2 av 5, hiss finns, Stor hiss
  • Avgift: 4 690 kr
  • Förening: Hästhoven i Järfälla, brf.
  • Byggnadsår: 1992
  • Område: Jakobsberg, Järfälla
Utgångspris

1 650 000 kr

Visningar

9 Okt 15:00 - 15:30
Varmt välkommen
10 Okt
RING FÖR VISNING!
Ansvarig mäklare
Fredrik Björkstrand

Fredrik Björkstrand

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Hästskovägen 80

Hall

Välkomnande ljus och rymlig hall med gott om plats för förvaring. Ljusa golv och väggar.

Visa mer

Sovrum

Rofyllt sovrum med plats för stor dubbelsäng, sängbord, förvaringsmöbler mm. Ljusa golv och ljust tapetserade väggar.

Visa mer

Badrum

Stort badrum med duschhörna, wc, spegelskåp, handdukstork och förvaringsmöblel. Ljusa golv och väggar.

Visa mer

Vardagsrum

Stort vardagsrum med gott om plats för soffgrupp, tv-möblemang samt plats för matbord eller annan önskad möblering. Från vardagsrummet nås bostadens härliga balkong. Ljusa golv och ljusa väggar.

Visa mer

Kök

Stort kök med plats för matbord intill stort fönsterparti. I detta kök kommer du aldrig att behöva känna att du saknar varken arbetsyta eller förvaring, för det finns det gott om! Maskinell utrustning består av spishäll, ugn, samt kyl/frys. Ljusa golv och väggar.

Visa mer

Balkong

Belägen mot föreningens lummiga innergård. Balkongen ligger i ett solsäkert läge vilket gör att man kan avnjuta den stora delar av året. Plats för utemöblemang m.m

Visa mer

Exteriör

Närhet till grönområden och kommunikationer.

Visa mer

Skymning

Fina bilder tagna i solnedgång

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Fredrik Björkstrand

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Fredrik Björkstrand

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
4 690 kr
Antal rum
2 rum
Boarea
67 m² förvaltarens information
Våning
2 av 5, hiss finns
Andel i förening
1,46257 %
Andel av årsavgift
1,46257 %
Bilplats
En obligatorisk parkeringsplats med tillhörande elstolpe hör till varje lägenhet med en extra kostnad
om 340 kr/månad. Utan el finns att hyra för ca 300 kr/mån. Garageplats kostar ca 450
kr/månad och kan väljas istället för vanlig parkeringsplats. Garage med elstolpe kostar ca 490
kr/mån. Gästparkering finns.
Övrigt
- 55+ förening
- Närhet till natur & grönska
- Gångavstånd till nöje & shopping
- Goda kommunikationer
- Balkong i fritt läge med kvällssol

Föreningen

Namn
Hästhoven i Järfälla, brf.
Antal lägenheter
60 lägenheter, 2 lokaler
Allmänt om föreningen
Brf Hästhoven grundades 1992 och omfattar 60 lägenheter med adresserna Nibblevägen 10, Hästskovägen 80 och 82. I varje hus finns 1 st 1-rums, 9 st 2-rums, 6 st 3-rums och 4 st 4-rums lägenheter. Vid köpetillfället ska köparen vara +55 år för att bli medlem. Hus, parkeringsplats och gemensamma utomhusytor förvaltas gemensamt via föreningens styrelse.

Föreningen har bytt hissarna 2014. Inga större renoveringar är planerade.

Föreningen har en gemensamhetslokal med plats för 50 personer, 1 övernattningsrum med 2 sängplatser, tvättstuga, garage, parkeringsplatser och en fin trädgård.

Föreningens ändamål är "seniorboende" och i stadgarna står att nya medlemmar skall ha fyllt 55 år. För äkta makar räcker det att en av makarna uppfyller åldersgränsen. Notera att föreningen inte är något slags servicehus. Brf Hästhoven har en fin gemenskapsanda och de boende anordnar många sociala aktiviteter tillsammans.

Som medlem måste du hyra en p-plats i föreningens garage eller på det öppna p-däcket.

Överlåtelseavgift om 2,5% av prisbasbeloppet betalas av säljaren.
Pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet.
Tv och Bredband
I lägenheterna finns indraget fiberkabel från Telia för TV, bredband och Ip-telefoni. För närvarande är det föreningen som står för fiberanslutningen.
Gemensamma utrymmen
Till varje lägenhet hör ett vindsutrymme. Det finns gemensam tvättstuga, men badrummen är så pass stora att man också kan välja alternativet med egen tvättmaskin.

Vidare finns det en gemensamhetslokal med tillhörande kök, kallad Spiltan, som används av föreningens medlemmar för olika aktiviteter. Vi har också ett litet övernattningsrum som kan användas av medlemmarnas gäster.
I trädgården finns en uteplats som under sommartid är populär för eftermiddagskaffe och grillaftnar.
Parkering
Det är obligatoriskt att hyra en parkeringsplats. Det finns 34 platser i kallgarage och 29 platser utomhus utan tak. På några av platserna finns eluttag. Det finns också ett däckrum där det finns möjlighet att ha sina sommar/vinter däck när det blir lediga platser.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
1992
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
Isolerglas
VENTILATION
Mekanisk frånluft
Hiss
Ja, Stor hiss

Ekonomi

Utgångspris
1 650 000 kr
KOMMUNALSKATT
31,331%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
3 180 kr/år
Försäkring
1 536 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
4 716 kr/år
Kommentar
Schablonsiffror
Energideklaration
Utförd 2018-04-18
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
113 kWh per kvm och år

Kommunikation

Pendeltåget går mellan Nynäshamn och Bålsta. Pendeltåg från Jakobsberg går 4-8 ggr per timme. Tåget tar 19 minuter till Stockholm central. Det finns också en busstation med bussar som trafikerar norra och västra delen av Stockholm. Läs mer på www.sl.se

Till Stockholm city är det ca 20 km, med bil tar man E18.

Närservice

Endast fem minuter till Jakobsbergs centrum som är ett populärt centrum. Där hittar man nästan allt man kan tänkas behöva. I den inglasade gallerian finns ett 100-tal butiker, mataffärer och systembolaget. Läs mer på www.jakobsbergscentrum.se
I centrum finns också flera restauranger, konditori, skräddare, frisörer, banker, bibliotek, apotek, folktandvård, sjukhus, postservice och närpolis.

Strax utanför centrala Jakobsberg ligger Barkarby Handelsplats som växer hela tiden. Här finns bland annat IKEA, Bauhaus, Kapp Ahl, Lindex, Elgiganten, Plantagen, Max-hamburgeria, Rusta, Skopunkten och Stockholm Quality Outlet.

Övrigt

FRITID OCH NATUR
Det finns många natursköna gång- och cykelvägar i Järfälla kommun. Det är nära till naturen och inom cykelavstånd finns både badplatser och stora friluftsområden såsom Järvafältet, Görväln och fantastiska Ängsjö frilufsområde. För den träningsintresserade finns SATS -gym, Friskis & Svettis och Komethallen i Veddesta.

Mer information om föreningsliv och barnomsorg finns på kommunens hemsida: www.jarfalla.se, du kan också ringa kommunens växel 08- 580 285 00.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.