Folkungavägen 32 Jakobsberg
Jakobsberg

Folkungavägen 32

Generösa ytor med gårdsläge, kort avstånd till centrum och pendeltåg!

BUDGIVNING PÅGÅR

Generösa ytor med gårdsläge, kort avstånd till centrum och pendeltåg!

SÄLLAN TILL-SALU! En av få stora 4:or är äntligen till-salu i Hammarområdet! Generösa rum och ytor. Skön balkong i söder mot lugnt soligt gårdsläge. Mycket bra brf med låg avgift och välskötta hus. Fint skick med renoverat badrum och kök. Parkering i nära anslutning till huset. Lugnt låghusområde på kort avstånd från centrum och tåg. Föreningen har en bastuavdelning. Bredband installerat.

Visa mer

SNABBFAKTA

 • Utgångspris: 2 695 000 kr
 • Boarea: 99.6 kvm förvaltarens information
 • Antal rum: 4 rum
 • Våning: 3 av 3
 • Avgift: 4 079 kr Inkl värme, VA, sophämtning och Kabel-TV. Obs! Obligatorisk avgift om 100 kr/mån tillkommer för bredband.
 • Förening: Brf Engelbrekt
 • Byggnadsår: 1961
 • Område: Jakobsberg, Järfälla
Högsta BUD

2 695 000 kr

På webbplatsen redovisas normalt alla inkomna bud. Undantagsvis kan det förekomma att säljaren beslutar att ett visst bud inte ska redovisas på webbplatsen. Du kan alltid vända dig till mäklaren för att få information om samtliga bud. Samtliga bud noteras också i den budgivningslista som mäklaren enligt lag ska upprätta och överlämna till köpare och säljare.

Visa mer

Visningar

29 Maj 12:30 - 13:00
Välkommen!
Håll dig uppdaterad
30 Maj 17:30 - 18:15
Välkommen!
Håll dig uppdaterad
Ansvarig mäklare

Kent Nordh

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Folkungavägen 32

 • Högst upp i låghus
 • Stort kök
 • Stambytt & renoverat badrum
 • Balkong mot soligt gårdsläge

Välkommen till Jakobsbergs äldsta kvarter. Lugna Hammarområdet består av ett flertal låghus omgärdade av prunkande gröna innergårdar som påminner om äldre tider då barnen lekte ute och fanns i varenda buske. Att centrum, pendeltåg och bra bilkommunikationer finns runt knuten märker man inget av, då lägenheten har ett lugnt härligt läge mot innergård och framsideområde.

Här kommer man till något som inte säljs ofta i det gamla fina låghusområdet. Få stora 4:or finns i området som byggdes under 50-talet och tidigt 60-tal.

STARK EKONOMISK FÖRENING MED LÅGA AVGIFTER. Föreningen har välskötta hus där det mesta renoverats. Stabil ekonomi med gott överskott på nuvarande årsavgifter. Låg belåning.

Trivsam rejäl balkong i soligt söderläge mot grön lummig innergård. Här kan man enkelt ta med sig kaffekoppen ut från köket och sätta sig och njuta i det varma sköna solläget.

Yteffektiv och mycket väldisponerad planlösning. Uttänkt funktionalitet, som ofta genomsyrade bostadsproduktionen från denna tidsepok. Genomgående generösa rum och stort kök med gott om plats för matgäster. Ljus luftig genomgående planlösning med fönster mot både fram och baksida.

Bra ostört läge högst upp i låghus. I nära anslutning till porten finns tvättstuga och bastuavdelning. Till centrum och pendeltåg går man på 5-7 minuter. Föreningens p-platser ligger i anslutning till huset. Även promenadavstånd till Järvafältets natur och till det stora shoppingcentret runt Barkarbystaden.

Trivsam och trevlig lägenhet i genomgående bra skick. Nyare Epoqkök från 2013, med vita luckor och fronter. Badrummet och den separata toaletten totalrenoverades 2012, med klinkergolv, helkaklade väggar och ny inredning i vitt. Säkerhetsdörr installerad.

Exteriör

Välkommen till Jakobsbergs äldsta kvarter. Lugna Hammarområdet består av ett flertal låghus omgärdade av prunkande gröna innergårdar som påminner om äldre tider då barnen lekte ute och fanns i varenda buske. Att centrum, pendeltåg och bra bilkommunikationer finns runt knuten märker man inget av, då lägenheten har ett lugnt härligt läge mot innergård och framsideområde.

Visa mer

Kök

Rymligt ljust kök med fönster i söderläge mot den gröna innergården. Bra matplats med utrymme för större matbord och ett flertal matgäster. Stilfullt Epoqkök från 2013, med vita blanka luckor och fronter. Svart bänkskiva bryter effektfullt mot det vita. Gott om arbetsytor och skåpsförvaring. Maskinellt finns en häll, ugn, spisfläkt, kyl/frys och en integrerad diskmaskin, samtliga vitvaror från 2013 när köket renoverades. Tåligt lättstädat laminatgolv i svart melerad färgsättning, väggar målade i vitt. Utgång till balkongen i söder.

Visa mer

Balkong

Trivsam rejäl balkong i soligt söderläge mot grön lummig innergård. Här kan man enkelt ta med sig kaffekoppen ut från köket och sätta sig och njuta i det varma sköna solläget. Balkongen är försedd med markis och nya golvplattor av trä.

Visa mer

Vardagsrum

Stort vardagsrum med gott om plats för både soffhörna och matsalsbord. Bra ljusinsläpp i dubbla fönster mot norr. Trämönstrad plastmatta på golvet och ljus tapet på väggar.

Visa mer

Badrum

Fräscht toalettutrymme som genom föreningens försorg totalrenoverades 2012, i samband med stambytet. Svart klinkergolv och helkaklade vita väggar. Inredning bestående av badkar, handfat, badrumsskåp med belysning och en elektrisk handdukstork. El och avlopp är framdraget för den som vill installera en tvättmaskin i utrymmet.

Visa mer

Separat toalett

Fräscht toalettutrymme som genom föreningens försorg totalrenoverades 2012, i samband med stambytet. Svart klinkergolv och helkaklade vita väggar. Inredning bestående av toalett, handfat och ett badrumskåp med belysning.

Visa mer

Sovrum 1

Mycket generöst rum med fönster mot framsidan i norr. Ljust trämönstrat laminatgolv och nyare målade väggar i ljus kulör. Tre stycken platssnickrade garderob ger rummet en bra förvaring.

Visa mer

Sovrum 3

Mycket generöst sovrum med fönster mot den lugna sköna baksidan. Här finns dörr mot både vardagsrummet och köket. Plastmatta i vitt på golvet och vitmålade väggar. Fyra stycken platssnickrade garderober.

Visa mer

Sovrum 2

Stort sovrum med fönster mot framsidan i norr. Vit plastmatta på golvet och en blå tapet på väggarna. Garderober ger rummet en bra förvaring.

Visa mer

Hall

Välkomnande entré med efterföljande hall, som har gott om plats för avhängning av ytterplaggen. Hallen leder vidare, dels till en avdelning med två sovrum, här avslutas hallen med en platssnickrad stor garderob. Åt andra hållet av hallen når man både köket och vardagsrummet. Plastmatta på golv och nyare målade väggar i vitt. I hallen sitter den moderna elcentralen med jordfelsbrytare och automatsäkringar. Säkerhetsdörr installerad.

Visa mer

Närområdet

Det finns många natursköna gång- och cykelvägar i Järfälla kommun. Det är nära till naturen och inom cykelavstånd finns både badplatser och stora friluftsområden såsom Järvafältet, Görväln och fantastiska Ängsjö frilufsområde. För den träningsintresserade finns SATS -gym, Friskis & Svettis och Komethallen i Veddesta.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
4 079 kr, Inkl värme, VA, sophämtning och Kabel-TV. Obs! Obligatorisk avgift om 100 kr/mån tillkommer för bredband.
Antal rum
4 rum + Kök
Boarea
99.6 m² förvaltarens information
Våning
3 av 3
Andel i förening
2,02 %
Andel av årsavgift
2,64976 %

Föreningen

Namn
Brf Engelbrekt
Allmänt om föreningen
Brf Engelbrekt är en populär förening med ett lugnt men centralt läge i Jakobsberg.
Föreningen består av 57 lägenheter med varierande storlekar. 19 stycken 2:or, 1 stycke 3:a och 37 stycken 4:or.
Föreningen är totalt 4.879 kvm stor.

Föreningen har inte planerat/beslutat om kommande renoveringar eller avgiftsförändringar.

BREDBAND & KABEL-TV
Bredband via Bredbandsbolaget eller ComHem som även erbjuder ett brett utbud av tv kanaler och fast telefoni.

YTTRE UTRYMMEN
Välutrustad, renoverad tvättstuga med 3 tvättmaskiner, mangel, torktumlare och 2 torkskåp.
Bastu med två duschar.
I fastigheten finns källarförråd och matkällare. Stora cykelrum finns på entréplan.

PARKERING
Parkeringsplats utan elstolpe ca 200 kr/månaden, med elstolpe ca 250 kr/månaden. Kortare kö kan förekomma. Garage just nu lång väntetid.

AVGIFTER
Överlåtelseavgift om 2,5% av prisbasbeloppet betalas av säljaren.
Pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet.

GJORDA RENOVERINGAR
Stamspolning samtliga lägenheter
och övrigt bestånd
2020
Fasadtvätt 2019
Utbyte av samtliga rökluckor 2019
Digitala termostater till radiatorerna 2018
Utbyte av värmepump 2017
Underhållsplan 2017
Byte av armaturer i portuppgångar 2016
Byte av balkongdörrar i samtliga
lägenheter
2016 - 2017
Byte av befintliga elstolpar 2015
2014: Helrenovat tvättstugan med nya maskiner.
2012: Byte garagedörrar.
2012: Stambyte och renovering av samtliga badrum.
2010: Kodlås entréer, Radonsanering med förstärkt självdrag via nya fläktar på taket.
2003: Säkerhetsdörrar till alla lgh och ventilation.
2002: Omläggning tak.
1995: Fasadbyte till plåt.
1989: Renovering balkonger (slutet av 80-talet)
1986: Ny fasadputs.

Fastighetsmäklaren uppmanar alla spekulanter till att kontakta föreningen för att stämma av eventuella avgiftsförändringar och kommande renoveringar av fastigheten.
Information om månadsavgiften
Inkl värme, VA, sophämtning och Kabel-TV. Obs! Obligatorisk avgift om 100 kr/mån tillkommer för bredband.

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Låghus
BYGGNADSÅR
1961
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
Isolerglas
VENTILATION
Mekanisk frånluft
Hiss
Nej
Övrigt om byggnaden
Lägenhetsförråd på entréplanet, som ligger i anslutning till porten.
Övriga byggnader/utrymmen
Tvättstuga. Bastuavdelning.

Ekonomi

Utgångspris
2 695 000 kr
KOMMUNALSKATT
31,331%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
4 000 kr/år
Försäkring
2 000 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
6 000 kr/år
Energideklaration
Utförd 2020-01-13
Energiklass
D
PRIMÄRENERGITAL
113 kWh per kvm och år

Omgivning

Kommunikation

Pendeltåget går mellan Nynäshamn och Bålsta. Pendeltåg från Jakobsberg går 4-8 ggr per timme. Tåget tar 19 minuter till Stockholm central. Det finns också en busstation med bussar som trafikerar norra och västra delen av Stockholm. Läs mer på www.sl.se

Till Stockholm city är det ca 20 km, med bil tar man E18.

Närservice

Endast fem minuter till Jakobsbergs centrum som är ett populärt centrum. Där hittar man nästan allt man kan tänkas behöva. I den inglasade gallerian finns ett 100-tal butiker, mataffärer och systembolaget. Läs mer på www.jakobsbergscentrum.se
I centrum finns också flera restauranger, konditori, skräddare, frisörer, banker, bibliotek, apotek, folktandvård, sjukhus, postservice och närpolis.

Strax utanför centrala Jakobsberg ligger Barkarby Handelsplats som växer hela tiden. Här finns bland annat IKEA, Bauhaus, Kapp Ahl, Lindex, Elgiganten, Plantagen, Max-hamburgeria, Rusta, Skopunkten och Stockholm Quality Outlet.

Övrigt

FRITID OCH NATUR
Det finns många natursköna gång- och cykelvägar i Järfälla kommun. Det är nära till naturen och inom cykelavstånd finns både badplatser och stora friluftsområden såsom Järvafältet, Görväln och fantastiska Ängsjö frilufsområde. För den träningsintresserade finns SATS -gym, Friskis & Svettis och Komethallen i Veddesta.

Mer information om föreningsliv och barnomsorg finns på kommunens hemsida: www.jarfalla.se, du kan också ringa kommunens växel 08- 580 285 00.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.