Valborgsmässovägen 3 Midsommarkransen/Telefonplan
Midsommarkransen/Telefonplan

Valborgsmässovägen 3

Vackert renoverad tvåa med funkiskaraktär, ett hem på lummig gata i Midsommarkransen

Kommande

Vackert renoverad tvåa med funkiskaraktär, ett hem på lummig gata i Midsommarkransen

Två rum och kök i hjärtat av LM-stadens charmiga kvarter med närhet till Svandammsparken och allt mys som hör till. En välplanerad bostad som nyttjar sina kvadratmeter på det mest optimalta sätt, får ljusinsläpp från tre håll samt ges rymd av en takhöjd om 2,70 m. Lägenhetens fem fönster vetter mot grönska vilket skapar en rogivande känsla och ett naturligt insynsskydd. Bostaden har låtit renoveras varsamt med ett smakfullt kök och ett stilrent badrum och man har bevarat detaljer som exempelvis fönsterbrädor i teak och platsbyggda garderober. Lägenheten erbjuder rymligt kök med plats för matbord intill fönstret, ett vardagsrum med plats för sällskapsmöblering, ett mysigt sovrum med plats för förvaring, ett helkaklat badrum med tvättmaskin samt en hall med goda förvaringsmöjligheter.

Brf Tele är en stor och välordnad förening med en egen reception för att kunna erbjuda alla medlemmar bra och smidig service. I bostadsrättsföreningen erbjuds gemensamma utrymmen så som bastu, hobbyrum, tre övernattningslägenheter, en samlingslokal samt flertalet grönskande innergårdar med odlingsmöjligheter. På Valborgsmässovägen bor man på en lugn gata med flera parker och grönområden runt omkring, samtidigt som man också har nära till ett stort urval av charmiga butiker och matställen genom såväl Midsommarkransen/Telefonplan som Aspudden. Närhet till tunnelbana genom båda röda linjerna från Midsommarkransen, Telefonplan samt Aspudden. Hjärtligt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information.

Visa mer
SNABBFAKTA

SNABBFAKTA

  • Utgångspris: 2 495 000 kr
  • Boarea: 35 kvm föreningens information
  • Antal rum: 2 rum
  • Våning: 1 av 3
  • Avgift: 2 235 kr Inkl Värme, VA, Tele2 Kabel-tv (basutbud) och fiber 1000/1000 mbit/s.
  • Förening: Brf Tele
  • Byggnadsår: 1940
  • Område: Midsommarkransen/Telefonplan, Stockholm
Utgångspris

2 495 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Alexandra Ekstrand

Alexandra Ekstrand

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Valborgsmässovägen 3

Allmänt om bostaden

Välkommen till denna gavelbostad praktiskt belägen på 1 trapp men har det till trots ett högt läge med känsla av våning 2. Bostaden är belägen i omtyckta LM-staden, ett kvarter som Riksantikvarieämbetet beslutade att kulturminnesmärka år 1986 i syfte att bevara Sveriges industriella historia. I trapphuset finns en gemensam balkong för boende i porten att njuta av kvällssolen på. Till bostaden hör ett källarförråd, matkällarförråd och ett cykelförråd finns på gaveln i huset. Flertalet fräscha tvättstugor på Pingstvägen 34 och ett grovsoprum med "fyndhylla" där man kan skänka/fynda prylar finns på Kransbindarvägen 41. Just nu håller föreningen på att installera fiber och i föreningen pågår även utvändig målning av fönster vilket är klart på denna fastigheten.

Här bor du i ett av Hägerstens mest pittoreska kvarter med flertalet restauranger och caféer runt hörnet, så som AB Café, Söderbergs bageri och restaurang Landet. Från bostaden är det en kort promenad till SATS, mataffärer, konstfack och både Telefonplans och Aspuddens tunnelbana som tar dig till Södermalm på ca 5 minuter och T-centralen på ca 13 minuter. Ett par minuters promenad till Bäckvägen går även en buss till Liljeholmen. Svandammsparken ligger i navet av Midsommarkransen där det finns stora gräsytor att sola på, lunchmöjligheter genom bland annat Tellus pizza och Pita i parken samt en mysig kiosk med sittplatser som säljer glass och andra förfriskningar. Om sommaren är det trevligt att promenera till Vinterviken som erbjuder badmöjligheter, lunchrestaurang och café, mysiga promenadstråk, gratis padelbanor och utegym. Ett minst sagt underbart område som du kommer trivas superbra i!

Visa mer

Kök

Smakfullt renoverat kök med ett rutigt golv vilket ger köket en härlig retrokänsla. Gott om förvaring bakom vita släta köksluckor på båda sidor av köket, vita kakelplattor med mörk fog hela vägen upp till tak samt ytor för matlagning genom bänkskiva i rostfritt samt trä. Matplatsen är centralt placerad intill kökets två fönster och är en trevlig plats för middagar med vänner och familj. Vidare erbjuds maskinell utrustning i form av kyl/frys, diskmaskin, fläkt, gasspis med elugn.

Visa mer

Vardagsrum

Vardagsrummet rymmer sällskapsmöblering för flera personer samt övrigt möblemang som önskas. Rummet förses med dagsljus genom ett charmigt fönster med fönsterbräde i teak. Väggarna är målade i en sober gregie kulör och på golvet ligger en fin parkett.

Visa mer

Sovrum

Rogivande sovrum där det i dagsläget står en 120 säng, men rummet rymmer enkelt en 160 säng om så önskas. Gott om möjligheter till extra förvaring genom garderober eller byråer. Lugnt belägen mot fastighetens gård och dess grönska.

Visa mer

Badrum

Helkaklat badrum med vita kakelplattor och grått klinkergolv med behaglig golvvärme. Här finns badrumsinredning i form av takdusch, wc, handfat med kommod, spegelskåp och tvättmaskin. I badrummet finns ett värdringsfönster med blästrat glas som låter dagsljuset flöda fritt in.

Visa mer

Hall

Ingång genom säkerhetsdörr till inbjudande, möblerbar hall med förvaring genom platsbyggda garderober med överskåp. Även här ligger det charmiga rutiga golvet.

Visa mer

Fastigheten

Välkommen till Valborgsmässovägen 3, vån 1.

Visa mer

Gården

Bakom fastigheten finns gårdsytor med sittplatser bland bergknall, buskar och träd.

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Alexandra Ekstrand

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Alexandra Ekstrand

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
2 235 kr, Inkl Värme, VA, Tele2 Kabel-tv (basutbud) och fiber 1000/1000 mbit/s.
Antal rum
2 rum + kök
Boarea
35 m² föreningens information
Våning
1 av 3
Andel i förening
0,16928 %

Föreningen

Namn
Brf Tele
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
516 lägenheter varav 20 hyresrätter, 40 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Föreningen innehar marken med tomträtt, avtalet löper till 2029.
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja, Styrelsen önskar att samtliga delägare ska ha för avsikt att bo i föreningen. Om så ej är fallet ska styrelsen kontaktas före ansökan om medlemskap.
Överlåtelseavgift
1 138 kr
Pantsättningsavgift
473 kr
Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen Tele, bildades 1940, omfattar 5 kvarter med totalt 30 hus och sammanlagt 516 lägenheter, varav ett 20 hyresrätter (dolt kapital) och 40 lokaler. Den ekonomiska förvaltningen sköter Fastighetsägarna Service Stockholm AB.

Gemensamma utrymmen:
Föreningslokal – Tillgång till föreningslokal som medlemmar kan boka för fester, möten med mera är belägen i hus 25 på Pingstvägen 25. Den rymmer som mest ca 30 sittande gäster. Kostnad för nyckel är 300 kr.
Bastu – I anslutning till föreningslokalen ligger en bastu som medlemmar kan boka.
Cykelrum - Föreningen har 21 cykelrum. Kostnad för nyckel är 300 kr.
Gästlägenheter - Föreningen har tre gästlägenheter belägna i hus 16 på Pingstvägen 34. Hyra per dygn är 300 kr.
Hobbyrum - Ett hobbyrum är beläget i hus 16 på Pingstvägen 34. Medlemmar kan utan kostnad låna nyckel till hobbyrummet.
Tvättstuga - En gemensam tvättstuga är belägen i hus 16 på Pingstvägen 34. Tvättstugan har åtta tvättmaskinsgrupper med vardera två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Samt två kallmanglar. Utöver detta även en grovtvättmaskin med tillhörande torkrum. Engångskostnad för passerbricka till tvättstugan är 300 kr.

Källarförråd:
Till varje lägenhet hör nyttjanderätten till ett källarförråd (av varierande storlek).

Gård / trädgård:
Mellan husen har föreningen cirka 26 000 m2 gröna ytor. En trädgårdsgrupp bestående av intresserade medlemmar sköter om blomrabatter med mm.

Övrigt:
För ytterligare information om föreningens verksamhet och ekonomi, se bilagd årsredovisning samt föreningens innehållsrika hemsida www.brftele.se
På Pingstvägen 34 finns en reception där man enkelt kan få hjälp och svar på frågor rörande lägenheten och föreningen.
Information om månadsavgiften
Inga beslutade avgiftsförändringar (kontrollerat 2022-07-05)
FÖRENINGENS EKONOMI
Stor stabil förening med låg belåning och god ekonomi. För mer information se bilagd årsredovisning.
Tv och Bredband
För närvarande ingår TV grundutbud från Tele2 i årsavgiften. Digital-TV-box och extra kanaler bekostar den boende.

Just nu pågår installation av bredband från Ownit 1000 Mbit/s, som succesivt, fastighet för fastighet kommer installeras och ingå i avgiften.
Parkering
Föreningen har 43 garageplatser samt 31 parkeringsplatser under tak. Kostnaderna är för närvarande 675 kr - 725 kr per månad för garage, 375 kr per månad för p-plats under tak och 150 kr per månad för p-plats utan tak. Separat kö. Nya avtal som skrivs har nya hyresnivåer. Dels för justering efter allmänna prisökningar, dels för justering i förhållande till kostnad kommunal boendeparkering på gatan. I övrigt är det boendeparkering Taxa 4 i området. Kostnad 500 kr/mån.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Avloppsstammar: Stambyte 1993–1996. Spolning av köksstammar 2005. Stamspolning 2014–2015.
Elledningar: Nya ledningar och jordade uttag 1993–1996.
Balkonger: Samtliga balkonger renoverade 2009–2010.
Fasader: Utvändig fasadrenovering 1993–1996. Utvändig målning av garagebyggnad 2005.
Fönster: Utvändig målning 2017- (pågående).
Parker: Belysning i parker kompletterad 1993–1996 och 2008. Föryngring av träd 2002 och 2018.
Portar: Lackering av entréportar 2014- (pågående). Dörrar till cykelrum och garage målade 2004–2006.
Tak: Samtliga 30 tak omlagda 2004–2009. Årliga besiktningar och bättringsarbeten.
Trappuppgångar: Målning trapphus 2013–2018. Bättringsarbeten görs kontinuerligt.
Vindar: Isolerade med mineralull 2001.
Uppvärmning: Fjärrvärme indraget 1997. Byte av stamventiler 2014–2015.
Ventilation: Obligatorisk ventilationskontroll (OVK) med 7–9 års intervall. Senaste OVK utförd 2016 (28 hus) och 2018 (2 hus). Åtgärder efter OVK under 2017–2019.
Tvättstuga: Helrenoverad tvättstuga med ny maskinpark 2016. Elektroniskt bokningssystem installerat 2006.
Arbete med mark, park och trivsel utanför tvättstugan på Pingstvägen 34 - 2022

Pågående: Föreningen håller på att installera fiber samt utför målning av utsida fönster. I övrigt hälsar styrelsen att i en så pass stor förening pågår alltid underhåll någonstans.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
1940
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glas
VENTILATION
Självdrag
Hiss
Nej

Ekonomi

Utgångspris
2 495 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
3 200 kr/år
Försäkring
2 000 kr/år
Övrigt
2 700 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
7 900 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
1 person
Kommentar
Övrigt avser gas. Säljarens uppgifter.
Energideklaration
Utförd

Allmänt om området

Här bor ni i lugna och mycket omtyckta kvarter med närhet till tunnelbanan i Midsommarkransen, trendiga butiker, mysiga caféer, trevliga restauranger med mysigauteserveringar vår- och sommartid såsom Svenska Sushiköket och Hamburgerköket, Scandwitch, Butsaya Thai, Pita i parken samt nyöppnade Brödernas, Sushi Rebellion och Bistro Telefonplan. Kulturbiografen Tellus, kemtvätt, gym (Puls och träning m.m.), yoga, massage, osteopat och frisör alldeles runt hörnet, och alldeles intill ligger även harmoniska Svandammsparken som en grön oas med en liten plaskdamm och en fin nybyggd lekplats. På gångavstånd finner ni Telefonplan med bl.a. SATS, Mittgym, Klättercentret, Konstfack och Restaurang Landet. På vägen in till Hornstulls gedigna utbud av nöjen och shopping passerar ni Liljeholmen med dess galleria vid torget och badbrygga vid kajen. Sist men inte minst återfinns vackra Vinterviken med härliga gräsytor, klippbad och båthamn invid Mälarens strand.

Kommunikation

T-bana Telefonplan som tar dig in till Södermalm på 4 min eller vidare till T-centralen på 12 min. Med bil är du snabbt ute på E4/E20. Med cykel tar du dig till Södermalm på ca 10 min.

Närservice

Hemköp Telefonplan, Coop Svandammsplan, ICA Telefonplan och Coop vid Midsommarkransens Tunnelbana. Västberga Handel med bl.a. Rusta och Coop Forum. Liljeholmens Galleria.

Parkering

Boendeparkering 500 kr/mån efter gatorna.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.