Tåstarp

Toarps backaväg 6

Årets julklapp !

Kommande försäljning

Årets julklapp !

Omgärdat av rofyllda och natursköna omgivningar ligger detta underbara hus som taget ur en sagobok. På den slingrande lilla landsvägen som leder upp från gemytliga Tåstarps by finner man denna unika fastighet. Här kombineras gemytlig 1800-tals charm med stilren och modern arkitektur. Det ursprungliga korsvirkes torpet med anor från tidigt 1800-tal, är välbevarat och underhållet med vårdande hänsyn om att bevara det i original utförande. Den nyare delen av bostaden uppfördes 2007 som en separat tillbyggnad i 1 1/2-plan. De båda delarna knyts samman på ett smakfullt sätt av ett härligt ljusflödande bibliotek.
I den äldre delen av boningshuset inryms ett varmt och trivsamt kök med modern funktionalitet. I anslutning till köket bakom vacker allmoge dörr finner man ett underbart badrum. Här finner man förutom dusch även ett unikt nedsänkt badkar. I det charmiga vardagsrummet med vackra takbjälkar slår man sig gärna till ro framför den öppna spisen. Här leder trappan upp till de mer privata gemaken på övre plan om två ljusa sovrum, rymlig möblerbar hall samt modernt helkaklat badrum. I den nyare delen välkomnas man hem av en ljus och luftig entré där den vackra trappan leder vidare ned till det rofyllda och ljusa biblioteket. Vidare in från entrén kommer man in i husets nyare del med ljusa och öppna ytor i två plan. Nuvarande ägare nyttjar idag det öppna sällskaprummet med nockhöjd och stora fönsterpartier som arbetsrum. I anslutning till detta rum finner man modernt badrum med dusch och bastu. Från rummet leder trappa upp till den nuvarande syateljén och det intilliggande sovrummet med praktisk och generös klädförvaring. Tillbyggnaden bjuder på generöst med förvaringsutrymmen med ett stort förråd/verkstad samt ett härligt uterum med golvvärme som bjuder på vackra vyer över den natursköna omgivningen.
Den stora tomten om ca 4000 kvm bjuder på många härliga uteplatser, isolerad friggebod med el, vältilltagen singlad uppfart med tillhörande carport för fyra fordon och parkliknande trädgård. Här omges man av den vackra naturen på Hallandsåsens sydsluttning, hästhagar och ängsmark. På tomten finns även en egen porlande bäck och egen brunn för bevattning. Här ges en unik möjlighet att förvärva en bostadsdröm där det rofyllda livet på landet enkelt kan kombineras med ett arbetsliv i de närliggande större tätorterna i regionen.

Visa mer

SNABBFAKTA

  • utgångspris: 6 950 000 kr
  • Antal rum: 6 rum
  • Boarea: 192 kvm + 50 kvm biarea taxeringsinformation
  • Byggnadsår: 1800-tal, Ombyggt 2007
  • Område: Tåstarp, Ängelholm
  • Besiktigad: Nej
  • Fastighetsbeteckning: Toarp 7:17
utgångspris

6 950 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmalan
Ansvarig mäklare

Anna Lundström

Reg. fastighetsmäklare / Partner
Assisterande

Olof Ragnevad

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

ANSÖK OM LÅNELÖFTE
Få bolånealternativ från flera banker

Välkommen till Toarps backaväg 6

Tåstarp är en charmerande liten by belägen i natursköna omgivningar mellan Ängelholm, Munka Ljungby och Hjärnarp. I den lilla orten där hantverk, hästar och lantbruk är tongivande erbjuds ett rikt socialt byaliv. Den varma bygemenskapen får frodas tack vare nyttjandet av den vackra gamla folkskolan i byn. Förutom att här inryms bibilotek, arrangeras även pubaftnar, gymnastik för såväl gammal som ung. I de natursköna omgivingarna ges möjlighet för ett rikt frisluftsliv och för er som är hästintresserade finns stor ridskola. Tåstarp ligger på ca fem minuters bilfärd från Ängelholm med dess utbud av butiker och restauranger.

Kök

Köket som ligger i den gamla delen är modernt men med den gamla charmen bevarad, har ett målat klinkergolv med golvvärme. Vit mosaik på väggarna och vita köksluckor. Rostfria vitvaror såsom diskmaskin, inbyggnadsugn/micro och fristående kyl/frys. Induktionshäll samt en fläktkåpa i plåt. En vacker fungerande vedspis. Här finns även plats för matbord.

Visa mer

Badrum

Bakom köket ligger ett av husets badrum. Här finns dubbla handfat med kommod, väggspegel, nedsänkt badkar klätt i vit moasik, duschhörna med glasdörrar. På golvet och i duschhörnan ligger vit mosaik.

Visa mer

Tvättstuga

Målat klinkergolv, tvättmaskin och torktumlare. Vaskskåp och överskåp med vita luckor. Här finns även husets värmepanna.

Visa mer

Vardagsrum

I anslutning till köket i kommer vardagsrummet. Här finns bjälkar i taket och på golvet ligger ett vitsåpat trägolv i gran. Vitmålade putsade väggar. Här finns en öppen spis med kasett och tillhörande vedförvaring.

Visa mer

Sovrum 1

Sovrum 1 på ovanvåningen i den gamla delen har fönster mot väst och vita målade väggar och vitt golv. Garderob.

Visa mer

Hall - övre plan

Hall/allrummet på övre plan i den gamla delen har inbyggd förvaring, vitmålat plankgolv och vitmålade väggar.

Visa mer

Badrum övre plan

Badrummet på ovanvåningen i den gamla delen är helkaklat med vita väggar och grått golv. Duschplats med glasparti, handfat, spegel med belysning, wc, fäkt, spotlights.

Visa mer

Sovrum 2

Sovrum 2 på ovanvåningen har målat plankgolv, vitmålade väggar samt inbygd förvaring

Visa mer

Entré

Entrén ligger i den tillbyggda delen. På golvet ligger ett ljusgrått klinkergolv med golvvärme och väggarna har en vit liggande träpanel. En ljusgrå trätrappa leder ner till biblioteket och klädförvaring finns under trappen.

Visa mer

Bibliotek

Ett bibliotek med härligt ljusflöde binder samman den gamla och nya delen. Infällda spotlights, vitsåpat plangolv och vitmålade väggar

Visa mer

Sällskapsrum

Sällskapsrummet som idag används som kontor/arbetsrum har vitmålat plankgolv och vitmålade väggar. Stora glaspartier med utgång till terrassen. Även en härlig värmande kamin ökar på mysfaktorn. Här finner du även trappan med infälld belysning upp till loftrum (syrum) och sovrum.

Visa mer

Badrum nedre plan

I anslutning till allrummet ligger ett helkaklat badrum med golvvärme med tillhörande bastu. Duschhörna med vikdörr, handfat, kommod , väggspegel samt infällda spotlights.

Visa mer

Ovanvåning

På ovanvåningen i den nya delen finns ett allrum med takfönster som idag anänds som syrum. Plankgolv, liggande panel på väggarna, utgång till uteplats , inbyggd förvaring.

Visa mer

Sovrum 3

Sovrum med plankgolv och träpanel på väggarna, takfönster, skjutdörrsgarderober, walk-in-closet, kattvind.

Visa mer

Förråd

Rymligt förråd med ingång både utifrån carporten samt inifrån huset, klinkergolv, frys

Visa mer

Uterum

Ett härligt inglasat uterum ligger i den nya delen, med klinkergolv och golvvärme.

Visa mer

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Toarp 7:17
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
6 rum
Boarea
192 m² + 50 m² biarea taxeringsinformation
Biarea
50 kvm
Tomtarea
4 008 kvm
Övriga byggnader/utrymmen
Carport
Friggebod
BESIKTIGAD
Nej

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Bergvärme
BYGGNADSÅR
1800-tal, Ombyggt 2007 
Byggnadstyp
1½-plansvilla i vinkel
Fasad
Korsvirke/Puts/trä
Fönster
2-glas/3-glas
Tak
Tegel
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Betongplatta
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
VENTILATION
Självdrag
Övriga byggnader
Carport
Friggebod

Ekonomi

utgångspris
6 950 000 kr
FASTIGHETSAVGIFT
8 874 kr/år
KOMMUNALSKATT
31,923%
TAXERINGSVÄRDE
2 145 000 kr (Taxeringsår 2018)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
1 759 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
4 250 000 kr

DRIFTKOSTNADER/ÅR

El
44 257 kr/år
VA
7 955 kr/år
Väg/samfällighetsavgift
363 kr/år
Renhållning
3 285 kr/år
Försäkring
7 525 kr/år
Sotning
723 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
64 108 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer

Energideklaration

Energideklaration
Beställd

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Servitut, etc
Gemensamhetsanläggning: Ängelholm Toarp GA:1 ändamål: Vägar
Planbestämmelser
Vattenskyddsområde Vattenskyddsområde

Omgivning

Allmänt om området

Tåstarp är en charmerande liten by belägen i natursköna omgivningar mellan Ängelholm, Munka Ljungby och Hjärnarp. I den lilla orten där hantverk, hästar och lantbruk är tongivande erbjuds ett rikt socialt byaliv. Den varma bygemenskapen får frodas tack vare nyttjandet av den vackra gamla folkskolan i byn. Förutom att här inryms bibilotek, arrangeras även pubaftnar, gymnastik för såväl gammal som ung. I de natursköna omgivingarna ges möjlighet för ett rikt frisluftsliv och för er som är hästintresserade finns stor ridskola. Tåstarp ligger på ca fem minuters bilfärd från Ängelholm med dess utbud av butiker och restauranger.

HITTA BOSTADEN

EN PLATS I SOLEN

Drömmer du om ett boende i utlandet? SMH Estate hjälper dig genom hela resen, från att hitta det perfekta objektet till kontraktsskrivning och allt runt omkring.

SMH Estate

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.