Radhus till salu på Storholmsvägen 244 i Östra Orminge
Östra Orminge

Storholmsvägen 244

Ljust och mycket trivsamt radhus med inredningsbar vind samt lugnt och fint läge!

Till salu

Ljust och mycket trivsamt radhus med inredningsbar vind samt lugnt och fint läge!

Varmt välkomna till detta charmiga, ljusa och välplanerade radhus om 114 kvm boarea med fyra sovrum och inredningsbar vind om minst 21 kvm. Här njuter ni av ett välkomnande och generöst öppet kök intill ett stort vardagsrum som sedan fortsätter ut på den stora tillbyggda och insynsskyddade baksidan mot skog och natur. Detta hus har ett mycket bra läge med baksidan mot eftermiddags- och kvällssolen.

Här njuter ni av fridfullt hemmaliv samtidigt som ni har service, butiker och flera skolor inom gångavstånd, och även promenadläge till Myrsjöns badplats. Lägg till de smidiga kommunikationerna och ni är hemma. Måste ses!

Visa mer
Storholmsvägen 244 Storholmsvägen 244 [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

  • Antal rum: 5 rum
  • Boarea: 114 kvm + 21 kvm biarea taxeringsinformation
  • Utgångspris: 5 495 000 kr
  • Byggnadsår: 1981
  • Område: Östra Orminge, Nacka
  • Fastighetsbeteckning: Mensättra 8:54
Utgångspris

5 495 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Mia Leijon

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Storholmsvägen 244

Välkommen!

Välkommen till ett mycket tilltalande radhus med 5 rum och uteplats på båda sidor.

Bostaden har dessutom ett riktigt önskeläge i Östra Orminge, väldigt lugnt med naturen inpå knuten och ändå med nära tillgång till service. Här kan ni även se fram emot mycket utrymme och även en härlig villakänsla då huset ligger på bakre delen av gården där det har ett härligt läge mot grönskande natur.

Fastighetsbeskrivning

Fastigheten är en friköpt, lugnt och bra belägen radhustomt. Ett av östra Orminges bästa lägen väntar på er i detta radhus med 5 rum som kan bli fler tack vare den inredningsbara vinden! Bostaden är fördelad på två plan där det nedersta, entréplanet, öppnar upp mot baksidan, där ni får ogenerad utsikt mot ett lummigt skogsparti med höga tallar och annan grönska.

Ni kliver in på den mysiga tomten från gården. Här möts ni av en stensatt gång och ett trädäck med utrymme för mysig sittgrupp. Både häck och staket ramar in och skyddar mot insyn. På framsidan finns även ett bra förråd.

På baksidan finns en stor altan med härlig eftermiddags- och kvällssol. Denna uteplats är värd att lyfta fram lite extra, med ett tyst och lugnt läge där skogen bakom ger en känsla av rymd. Ni har gott om plats för en eller fler sittgrupper. Här finns även ett mindre förråd.

Bostadsbeskrivning

Planlösningen och de två våningarna samt med vindsrummet om ca 21 kvm som kan inredas som ”pricken över i” ger intryck av att boytan är större än 114 kvm. Entréplanet är utmärkt disponerat med spatiöst kök och vardagsrum intill varandra med anslutning till stora verandan på baksidan, och de fyra sovrummen på övre plan gör att huset fungerar utmärkt även om ni är två vuxna och tre barn. Är ni fler finns flera olika lösningar på hur vinden kan disponeras.

Altan framsida

I detta radhus är det en skön känsla varje gång ni kommer hem. Ni välkomnas till bostaden av en generös altan på framsidan, med söderläge som ger sol hela dagen. På framsidan finns även ett bra förråd som rymmer både cyklar och annat.

Hall

Hallen är en riktigt bra planerad och tillbyggd entrédel som öppnar upp direkt mot köket, men även bjuder på ett rymligt kapprum med trevlig ljusinsläpp från fönster till höger. Här finns komfortabel och praktisk golvvärme.

Kök och matplats

Köket och matplatsen skapar en öppen och trevlig helhet över frikostiga ytor, där burspråket blir den naturliga platsen för matbord, med massor av ljusinsläpp och utsikt mot framsidans altan. Köket i sin tur är funktionellt och har gott om arbetsytor samt förvaring i många skåp. En trevlig köksö blir en naturlig samlingspunkt.

Vardagsrum

Kök och vardagsrum ligger invid varandra och en öppning ger fin kontakt mellan rummen. Det rymliga vardagsrummet har ett fint fönsterparti med underbar utsikt mot altan och skog. Ni har en utgång till den stora rymliga altanen.

Altan baksida

Från vardagsrummet träder ni ut på en vidsträckt altan/terrass, med ljuvligt lugnt läge där ni har utsikt mot ett skogsparti med höga träd. Altanen är nyligen omgjord och gediget byggd, med plats för både grill, matbord och vilstolar där ni kan njuta ostört av sommar och sol i skydd av staket och till tonerna av fågelsång. På baksidan finns ett mindre förråd mot husväggen.

Badrum och tvättstuga

Det kvadratsmarta duschrummet har mörkgrå klinker och helkaklade vita väggar som avgränsas av vikväggar i glas. Här finns skön golvvärme.

Tvättstugan är yteffektiv och separerad från duschrummet vilket är praktiskt och bekvämt. Utrustningen omfattar tvättpelare, förvaring och arbetsbänk/diskho.

Sovrum

På övre plan finns fyra riktigt bra sovrum. Här har ni alla samlade på ett plan. Två av rummen har fönster mot gården och två av rummen har fönster mot baksidan. I alla rum finns bra utrymme för garderober och klädförvaring.

På vindsplanet har ni möjlighet att skapa utrymmen som passar för er familj. Ni kanske önskar en separat mastersuite lite avskild från de övriga rummen? Eller ni kanske önskar en tonårsavdelning med ett biorum? Önskar ni maximera utrymmet med takkupa eller räcker det med takfönster? Det finns många alternativ och fina möjligheter!

Badrum övre plan

Badrummet på övre plan är helkaklat och här erbjuds badkar, handfat i kommod, förvaringsmöbel, toalett och golvvärme. Allt i neutrala färgtoner av trä, vitt och mörkgrått.

Samfälligheten

Rörskärets samfällighetsförening bildades 1980 och omfattar radhus på tre gårdar på Storholmsvägen i Östra Orminge, Saltsjö-Boo.

Samfälligheten förvaltar grönområden och gemensamhets-anläggningar. De tre gårdarna är bilfria och grönskande med många lekmöjligheter för barn.

Samfälligheten vårdar sina gemensamma ytor på staddagar vår- och höst då de röjer upp, gör fint och samlas på allmänningen mellan gårdarna vid den öppna elden och äter korv och umgås.

I samfällighetsavgiften ingår uppvärmning, vatten, garageplats och sophämtning samt skötsel av de allmänna ytorna i området. Förbrukningen av varm- & kallvatten avläses och justeras vid årsskiftet för varje enskild fastighet. Använder hushållet över eller under sin schablon så justeras det under följande år och debiteras i efterhand. Samfällighetsavgiften betalas varje månad.

KABEL-TV & INTERNET
Det finns tv och bredband från ComHem.

Det finns också äkta fiber i samfälligheten. Denna fastighet är ansluten till Fiber.
https://portalen.openuniverse.se/</p>

GARAGE & PARKERINGSPLATSER
Till fastigheten hör en garageplats i garagelänga med eluttag för motorvärmare. För de med behov av ytterligare parkeringsplats får varje hushåll ett parkeringstillstånd vilket gör att de boende parkerar en extra bil gratis i mån av plats.

ÖVRIGT
Det finns även tvättplats för bilar samt ett förråd för redskap och dragkärra.

Samfälligheten har en välorganiserad sop-, återvinnings- och matavfallshantering.

Östra Orminge

Härliga Östra Orminge är ett område med barnvänlig charm. Hela området byggdes med barnfamiljer i åtanke samtidigt som man skulle kunna leva utan bil. Populära Myrsjöskolan och flera förskolor ligger inom promenadavstånd och så gör även härliga naturområden med badsjöar och motionsspår.

Denna gård har ett högt bra läge på Storholmsvägen där mycket natur har bevarats. Det ingår en garageplats i länga. Gården ligger nära Centrum, perfekt när man vill ha en minut till bussarna och två minuter till butiker och service.

Planlösning

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Mia Leijon

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Mia Leijon

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Om bostaden

Varmt välkomna till detta charmiga, ljusa och välplanerade radhus om 114 kvm boarea med fyra sovrum och inredningsbar vind om minst 21 kvm. Här njuter ni av ett välkomnande och generöst öppet kök intill ett stort vardagsrum som sedan fortsätter ut på den stora tillbyggda och insynsskyddade baksidan mot skog och natur. Detta hus har ett mycket bra läge med baksidan mot eftermiddags- och kvällssolen.

Här njuter ni av fridfullt hemmaliv samtidigt som ni har service, butiker och flera skolor inom gångavstånd, och även promenadläge till Myrsjöns badplats. Lägg till de smidiga kommunikationerna och ni är hemma. Måste ses!

Visa mer

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Mensättra 8:54
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
Radhus
Antal rum
5 rum, varav 4 - 5 sovrum
Boarea
114 m² + 21 m² biarea taxeringsinformation
Tomtarea
112 kvm
Tomttyp
trädgårdstomt
BESIKTIGAD
Ja
Försäkrad mot dolda fel
Ja
Övrigt
- Utsikt mot tallskog och grönska
- Ny utbyggd altan på baksidan
- 4 bra sovrum
- Tillbyggd hall
- Inredningsbar vind

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Fjärrvärme
BYGGNADSÅR
1981 
Byggnadstyp
Radhus
Fasad
Trä
Fönster
Isolerglas
Tak
Betongpannor
Stomme
Betong, trä
Bjälklag
Betong
Grundläggning
Betongplatta
Utvändigt plåtarbete
Plåt
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
VENTILATION
Mekanisk (endast frånluft)
RENOVERINGAR MM.
Fiber finns indraget i byggnaden.

Ekonomi

Utgångspris
5 495 000 kr
FASTIGHETSAVGIFT
9 287 kr/år
KOMMUNALSKATT
30,318%
TAXERINGSVÄRDE
3 065 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
1 562 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
1 991 000 kr

dokument

DRIFTKOSTNADER/ÅR

El
9 943 kr/år
Väg/samfällighetsavgift
36 132 kr/år
Försäkring
6 759 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
52 834 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Nätbolag
Boo Energi
Elleverantör
Boo Energi
Elförbrukning
3 494 kWh/år

Energideklaration

Energideklaration
Utförd 2023-10-04
Energiprestanda primärenergital
80 kWh per kvm och år
Energiförbrukning
112 per kvm (Atemp) och år
Energiklass
C

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Servitut, etc
Gemensamhetsanläggning: Nacka Mensättra GA:7 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Radio- TV och/eller tele, Elledning och/eller belysning, Värmeanläggning, Garage och/eller parkering, Övrigt
Planbestämmelser
Stadsplan (1977-05-13)

Allmänt om området

Östra Orminge ligger mycket bra till vare sig man är ute efter service, kommunikationer eller rekreation. Vägar som ingår i området Östra Orminge är Björkholmsvägen, Norrholmsvägen, Storholmsvägen och Sandholmsvägen ingår. Området består av välskötta och gröna, både bostadsrättsföreningar och samfälligheter med äganderätter. Samtliga föreningar och samfälligheter är väl avgränsade runt mer intima mindre gårdar med en lekplats i anslutning till varje gård och med lummiga grönstråk emellan. Ett populärt område med barnvänlig charm.

Området ligger idylliskt nära flera naturområden, bland annat med mysiga badsjöar och strövområden, lättillgängliga till fots eller på cykel. Vill man ta en promenad eller joggingtur finns upplysta gångvägar och motionsslingor. Det finns tre mysiga badsjöar i närområdet omgärdade av härlig grönska; Myrsjön, Trollsjön och Glasbrukssjön I grannskapet finns flera smultronställen som Boobadet ett havsbad ett par kilometer söderut. Där kan man sola och bada på sandstrand och klippor. Kanske även prova en nystekt strömmingssmörgås om Strömmingsvagnen har öppet. Endast ett par kilometer bort ligger omtyckta Hasseludden Yasuragi, en anläggning med lugn japansk atmosfär och ro för själen, se www.yasuragi.se. Velamsund är också ett populärt utflyktsmål året runt. Här finns fantastisk natur, restaurang och Nacka Ridklubb, se www.nacka.se och klicka på park och natur. Här bor du också nära gym, tennis, paddel och Nacka golfklubb.

Kommunikation

Ett flertal bussar ger god tillgänglighet, dels direkt nedanför området på Mensättravägen som trafikeras med flera busslinjer, dels från Orminge Centrum. Bl a motorvägsbussar till Slussen på 15-25 minuter (bl.a. 446). I bil tar det endast 15-20 min till Stockholms innerstad, beroende på tid på dygnet.

Närservice

Gångavstånd till Orminge Centrum. Där finns bland annat mataffärer, apotek, postservice, bibliotek, skönhetsvård, restauranger, systembolag, frisörer, banker, optiker och modeaffärer

Övrigt

FÖRSKOLOR OCH SKOLOR
Det finns flera förskolor och skolor inom gångavstånd. Östbacka förskola ligger ett par minuters promenad från fastigheten. Det finns ca 6 förskolor inom 10 min promenad bl.a. Kulingens förskola samt Montessorihusets förskola. De närmaste skolorna är Orminge Skola (F-6) och Myrsjöskolan (F-9). Det finns även gott om andra skolor i Nacka. Läs mer på Nacka kommuns hemsida www.nacka.se.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Välkommen!

Fastighetsbeskrivning

Bostadsbeskrivning

Altan framsida

Hall

Kök och matplats

Vardagsrum

Altan baksida

Badrum och tvättstuga

Sovrum

Badrum övre plan

Samfälligheten

Östra Orminge

Planlösning

Planritningar

Planritningar

Planritningar