Lägenhet till salu på Ormingeringen 78 i Västra Orminge
Västra Orminge

Ormingeringen 78

OTROLGT MEN SANT, SÄNKT PRIS! Hemtrevlig 1,5:a i lugnt läge med stor inglasad balkong med kvällssol!

BUDGIVNING PÅGÅR

OTROLGT MEN SANT, SÄNKT PRIS! Hemtrevlig 1,5:a i lugnt läge med stor inglasad balkong med kvällssol!

MÅSTE SES! SÄNKT PRIS!
Snabbt tillträde möjligt i denna smakfulla och välplanerade 1,5:a! Här är det bara att flytta in och njuta av det nyrenoverade köket, den stora inglasade balkongen i sydvästläge mot grönskan utanför, Planlösningen är erkänt bra i dessa lägenheter med kök som rymmer matbord för 4-6 personer, stort vardagsrum och en separat sovalkov där dubbelsäng får plats. Fina enhetliga golv i hela lägenheten. Välkommen till visning!

Visa mer
Ormingeringen 78 Ormingeringen 78 [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

 • Accepterat pris: 1 345 000 kr
 • Boarea: 37 kvm föreningens information
 • Antal rum: 1.5 rum
 • Våning: 0 av 3, hiss finns
 • Avgift: 3 169 kr Inklusive värme, vatten och avlopp, sophantering, TV och bredband.
 • Förening: Agaten Brf
 • Byggnadsår: 1969
 • Område: Västra Orminge, Nacka
Högsta BUD

1 200 000 kr

På webbplatsen redovisas normalt alla inkomna bud. Undantagsvis kan det förekomma att säljaren beslutar att ett visst bud inte ska redovisas på webbplatsen. Du kan alltid vända dig till mäklaren för att få information om samtliga bud. Samtliga bud noteras också i den budgivningslista som mäklaren enligt lag ska upprätta och överlämna till köpare och säljare.

Visa mer

Visningar

3 Dec 11:00 - 11:30
Välkommen till visning! Anmäl dig gärna via länken.
Ansvarig mäklare

Hans Jonevret

Reg. fastighetsmäklare
Assisterande

Hugo Norgren

Blivande mäklare / assistent

Välkommen till Ormingeringen 78

 • Inglasad balkong i härligt västläge
 • Mycket fräscha ytskikt
 • Bra planlösning med nytt kök
 • Populär förening
 • Nära fin natur, buss och Centrum

Sänkt pris och snabbt tillträde möjligt för denna fina 1,5:a i lugnt läge i trevliga Brf Agaten!

Hall

Denna hall är mer än bara en ingång – den är en viktig del av ditt nya hem. Den är planerad för att göra din vardag smidig och organiserad med stora garderober. En praktisk hall som välkomnar dig varje dag!

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum med ljust målade väggar och samma fina golv som i övriga lägenheten. Utgång till den härliga balkongen som tack vare sin inglasning känns som en förlängning av vardagsrummet. Mycket ljust och trevligt tack vara de stora fönstren.

Kök med matplats

Nyrenoverat och mycket praktiskt kök med plats för 4-6 personer vid matbordet och gott om förvaring och arbetsytor. Snyggt vitt kakel på väggen ovan köksbänken ger en modern bistrokänsla. En vacker fondvägg med mönstrad tapet är en härlig färginjektion.

Sovalkov

Sovalkoven är avskild från vardagsrummet och rymlig nog för en bekväm dubbelsäng. Möjlighet att göra denna sovdel ännu mer privat med exempelvis en vägg eller bokhylla för en del av öppningen.

Badrum

Ljust och härligt badrum med kaklade väggar och en beigefärgad golvmatta. Här finns toalett, dusch, handfat, handdukstork och spegel.

Balkong

En härlig balkong mot naturen utanför, stor nog att möbleras både för måltider och skönt lounge-häng. Här är lätt att koppla av och inglasningen gör att man inte behöver oroa sig för regn och snö.

Närområde

Lägenheten ligger på populära Ormingeringen med trevliga, bilfria, gröna innergårdar med välskötta planteringar, fruktträd och bärbuskar. Alldeles intill huset finns en boulebana för föreningens medlemmar att nyttja. Här bor du intill centrala parken med lekplats, fotbollsplan och tennisbana. På gångavstånd finns härlig natur med badsjöar och motionsspår och på bara ett par minuters gångavstånd ligger Orminge Centrum med all tänkbar service och bra kommunikationer in till Slussen. Inom området finns ett flertal förskolor och skolor. Här har du en perfeket mix av service, bra kommunikationer och underbara rekreationsområden.

Västra Orminge är ett område som byggdes mot slutet av 60-talet när Stockholm expanderade kraftigt. Området ritades för att passa in på klipporna och skapa harmoni och många av fastigheterna ligger inbäddad i lummig grönska. Ligger idylliskt nära naturområden, bra cykelvägar, motionsslingor och med gångavstånd till flera badsjöar.

I härliga Saltsjö-Boo finns små smultronställen som blir självklara favorittillhåll. I Velamsund finns mysiga Restaurang Långa raden med restaurang och badplats. Vill man njuta i lugnare tempo finns omtyckta Hasseludden Yasuragi ca två kilometer bort, en anläggning med lugn japansk atmosfär och ro för själen.

Saltsjö-Boo ligger idylliskt i början på Stockholms skärgård med härlig natur och mysiga badplatser, lättillgängliga till fots eller på cykel. Det finns två badsjöar på nära avstånd Myrsjön och Glasbrukssjön, båda med strand och klippor. På Lagnövägen ca 10 minuter med bil finns Nacka golfklubb med sin 18-hålsbana. Är det fotboll som gäller så ligger Boovallen där Boo FF har sin hemmaplan inte långt bort. Vid Björknäs IP och hockeyrinken spenderar hockeyföräldrarna mest tid. I Boo Rackethall håller populära Idrottsakademin till och här kan man börja på tennislekis från 4 års ålder. För hästintresserade finns ridskola i Velamsund. Padelbanor finns på gångavstånd, Court1 i Kummelnäs industriområde.

Brf Agaten

HSB Brf Agaten är en äldre stabil och mycket populär och aktiv förening som bildades år 1967. Bostadsrättsföreningen äger och förvaltar 17 stycken hus med totalt 373 lägenheter. Agaten har lummiga och välskötta gårdar med grillplatser och det finns 3 st lekplatser på området. Alla lekplatser är unika och erbjuder lek och rörelse för barn i alla åldrar. Ett flertal cykelställ och barnvagnsrum finns inom föreningen samt tvättstuga. Föreningen har även en bra föreningslokal som kan hyras för olika former av möten eller fester. Inom kort finns även en helt nyrenoverad övernattningslägenhet till förfogande. Föreningen har gjort mycket underhåll de senaste åren med bland annat nya, större balkonger med inglasning, nya portar m.m.
Läs mer på föreningsinfo.

Välkommen

Välkommen in till denna underbara 1,5-rumslägenhet, en riktig pärla i lugna och trevliga Orminge. En yta på 37 välplanerade kvadratmeter som även erbjuder många möjligheter. Lägenheten är belägen i en grön och eftertraktad del av Nacka och har mycket att erbjuda.

Visa mer

Övriga bilder

Planlösning

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Hans Jonevret

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Hans Jonevret

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Om bostaden

MÅSTE SES! SÄNKT PRIS!
Snabbt tillträde möjligt i denna smakfulla och välplanerade 1,5:a! Här är det bara att flytta in och njuta av det nyrenoverade köket, den stora inglasade balkongen i sydvästläge mot grönskan utanför, Planlösningen är erkänt bra i dessa lägenheter med kök som rymmer matbord för 4-6 personer, stort vardagsrum och en separat sovalkov där dubbelsäng får plats. Fina enhetliga golv i hela lägenheten. Välkommen till visning!

Visa mer

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
3 169 kr, Inklusive värme, vatten och avlopp, sophantering, TV och bredband.
Antal rum
1.5 rum
Boarea
37 m² föreningens information
Våning
0 av 3, hiss finns
Andel i förening
0,1828 %
Uteplats
Större balkong än övriga föreningar i området då de gjordes 30 cm djupare i samband med renovering och inglasning 2020.

Föreningen

Namn
Agaten Brf
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsforening
Antal lägenheter
373 lägenheter
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 313 kr
Pantsättningsavgift
525 kr
Allmänt om föreningen
BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN HSB BRF AGATEN

På Ormingeringen (nr 63 - 81) ligger HSB Brf Agaten som bildades år 1967. Bostadsrättsföreningen äger och förvaltar 17 stycken hus med totalt 373 lägenheter. Fastigheterna består av 3, 4 och 5 våningar och samtliga har hiss.

Bostadsrättförening Agaten är en äldre och mycket populär förening. I månadsavgiften ingår värme, VA, kabel-TV och bredband.

Det finns 3 st lekplatser på området. En utanför hus 73, en utanför hus 75 samt en mellan hus 64 och 69. Samtliga lekplatser är belagda med en fallskyddsmatta. Alla lekplatser är unika och erbjuder lek och rörelse för barn i alla åldrar.

Gällande Brf Agatens nyinstallerade passersystem samt bokningstavlor. Den 1:a oktober 2016 startades föreningens passersystem. Detta innebär att portarna är låsta dygnet runt. Behöver du beställa nya taggar eller önskar läggas till i porttelefonen hittar du ett formulär här som du kan fylla i och lämna i brevlådan utanför 72:an.

Ett flertal cykelställ och barnvagnsrum finns inom föreningen. Barnvagnar, cyklar, kälkar och liknande får inte ställas i trapphus så att de försvårar tillträde och städning. Tänk på att trapphuset även är utrymningsväg vid brand.

Inom området finns det två hus (Ormingeringen 66 och 72) med totalt 6 vanliga tvättstugor och 2 grovtvättstugor. Tvättstugorna har renoverats under 2002 och 2003.

Det finns två gjutna grillplatser på området. Alla medlemmar är välkomna att använda dessa. Det finns inget bokningssystem för grillplatserna utan det är ömsesidig respekt och hänsyn som gäller vid användning av dessa. Det finns även soptunnor tillgängliga så att vi kan hjälpas åt att hålla rent och snyggt.

Avgiftsförändring 2023
Föreningen avser att höja avgifter med 14% från januari 2023 pga de förhöjda ränte- och elkostnaderna som just nu råder. För att förbättra sin ekonomi ytterligare har föreningen sålt mark och kommer ev sälja ännu mer mark framöver vilket gör att denna höjning förhoppningsvis kan vara en tillfällig ändringen av avgiften, tills dess att föreningen får restlikvid av byggherren. Tidsplanen är just nu att slutlikvid erläggs hösten 2023. Skulle stämman besluta att sälja resterande mark kommer föreningen att vara ännu lägre belånad.

Övrigt
För varje separat bostadsrätt görs det en individuell el- och vattenmätning som sedan aviseras med månadsavgiften.
Föreningen är fullvärdesförsäkrad i Trygg Hansa. I försäkringen ingår styrelseansvarsförsäkring.

FÖRENINGSLOKALER
Under tvättstugorna vid 72:an finns en föreningslokal samt expedition för föreningen. Föreningslokalen kan hyras för olika former av möten eller fester.
Till lokalen finns ett kök med diskmaskin och grundläggande köksutrustning. I lokalen finns glas, porslin och bestick för 35 personer. Lokalhyra 300kr att hyra lokalen ett dygn (inkl. kvällstid). Vid hyrning av lokalen måste en deposition på 500kr lämnas.

Ormingeringen 66 är en lokal avsedd för övernattning för gäster till de boende i Brf Agaten. I lokalen finns två bäddsoffor med två sängplatser i varje. Det finns även täcken och kuddar för 4 personer. Här finns ett trinettkök, mikro,vattenkokare, kyl och diskmaskin. Porslin, glas och bestick finns för 15-20 personer. I lokalen finns även ett matbord med 5 stolar. WC och tvättställ finns i korridoren. Lokalhyra 200kr per natt. Vid hyrning av lokalen måste en deposition på 500kr lämnas.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift debiteras köparen med 3,125 % av basbeloppet (1512 kr). Pantsättningsavgift debiteras med 1% av basbeloppet vid varje pantsättning (604 kr).

MEDLEMSAVGIFT HSB
Köparen måste även vara medlem eller teckna medlemskap i HSB (500 kr/ägare samt 1 st. årsavgift á 300 kr/år).

HEMSIDA
För ytterligare information se föreningens hemsida: https://www.hsb.se/stockholm/agaten
Tv och Bredband
I månadsavgiften ingår bredbandsanslutning samt grundutbud för kabel-TV (18 kanaler) från Telenor.
Digitalbox ingår ej i överlåtelsen. En digitalbox kan beställas från Telenor.
Parkering
Det finns boendeparkering för boende i Brf Agaten, totalt har föreningen 183 platser. P-tillstånd krävs (giltiga 1 januari – 31 december). P-tillståndet för oreserverade platser kostar 2000 kr/år för första (ett extra P-tillstånd kostar 2500 kr/år). Föreningen delar max ut 2 st P-tillstånd per lägenhet.
Första december sänks kostnaden för oreserverade parkeringstillstånd för innevarande år med 50% (till 1 000kr respektive 1 250kr).
Det finns även två sorters reserverade parkeringstillstånd, Reserverad med el & Reserverad utan el. En tilläggskostnad till p-tillståndet på 320kr/månad för laddhybrid och 820kr/månad för elbil tillkommer. Det finns i dagläget 17 reserverade platser med el inklusive laddstation och 57 parkeringsplatser med el för slow charge.
Parkering av motorcyklar/mopeder sker i första hand på den anvisade rutan vid infarten till Agaten. Parkering av denna typ av fordon är kostnadsfri och kräver inget tillstånd.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Renovering sker enligt underhållsplan som uppdateras årligen.

2016 - 2018
Installation - Passersystem.
Installation - Uppgradering av styrsystem och modern bokning av tvättstuga.
Tak - Takomläggning.
Avlopp - Avloppsbyte.
De tre lekplatserna görs nya från grunden.

2019
Nya treglasfönster med persienner i samtliga fönster.
Två nya sopstartioner anläggs (nedgrävda sopkassuner).

2020
Balkonger - Omfattande renovering av balkongerna. Balkongerna har bytts ut och de är nu 30 centimeter djupare än de gamla! Samtliga balkonger har glasats in (öppningsbara) och utrustats med moderna rullgardiner mot solljus/insyn.

2021
Kök - Byte av köksstammar.
Trapphus - Målning av väggar och tak samt utbyte av matta 63-81. Portar - Nya portar 63-81. Stammar - Installation - Utbyte av IMD el 113 stycken lägenheter klara (ettor). Köksstammar utbytta 63-81. Installation - Varmvatten IMD 81, 78, 79, 77 klara. Installation - Utbyggnad av styrportal Ematic.
Trapphus - Postboxar 63-81 monterat.
Parkering med 93 reserverade platser inklusive 17 stycken platser med laddstation. Pågående: 36 reserverade platser.
Gård - Anlagt två boulebanor samt uppfört en grillkåta.
Gemensamma utrymmen - Byggt om soprum till cykelförvaring 63-81.
Nya postboxar.

2022
Stammar - Relining uppsamlingsrör 14 hus (hus utan källare).
Port - Målning av båge till port 63-81.
Stammar - Genomgång av Sofia Rörs installering av avloppsrör i krypgrunden (14 hus).
Nya elmätare installerade i juni.


2022-2023
Hiss - Nya hissar till fyra och fem våningshus (11 hus).
Gård - Nya planteringar och finare grönområden.
Värme - Injustering av ventiler på föreningens radiatorer 63-81.
Gemensamma utrymmen - Stambyte tvättstugor.
Fasad - Tvättning och impregnering av fasader 63-81.
Övernattningslägenhet byggs ny.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1969
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
VENTILATION
Mekanisk
Hiss
Ja
Övrigt om byggnaden
Gjorda renoveringar:
2021 - Stambyte av köksstam, nytt kök
2021 - Samtliga portar målas om och ny golvbeläggning.
2020 - Samtliga balkonger har renoverats och glasats in.
2020 - 2021 - Nya parkeringsplatser
2019 - Två nya sopstationer
2019-2020 - Nya treglasfönster för samtliga lägenheter

Ekonomi

Accepterat pris
1 345 000 kr
KOMMUNALSKATT
30,318%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
3 169 kr/år
vatten
1 512 kr/år
Försäkring
1 380 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
6 061 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
1 person
Kommentar
Driftskostnaderna är alltid beroende på vanor i hushållet. Kontakta kommun och leverantörer för att göra en personlig uppskattning.
Brf Agaten har IMD el- och vatttenmätning, vilket innebär att boende endast betalar för sin egen förbrukning och slipper nätavgift och abonnemangskostnad vilket får anses vara en stor fördel.
Elleverantör
Boo Energi
Energideklaration
Utförd 2019-02-09
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
137 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Västra Orminge är ett område som byggdes mot slutet av 60-talet. Området ritades för att passa in på klipporna och skapa harmoni och många av fastigheterna ligger inbäddad i lummig grönska. Här bor du idylliskt nära naturområden, bra cykelvägar, motionsslingor och med gångavstånd till flera badsjöar.

I härliga Saltsjö-Boo finns små smultronställen som blir självklara favorittillhåll. I Velamsund finns mysiga Restaurang Långa raden med restaurang och badplats. Vill man njuta i lugnare tempo finns omtyckta Hasseludden Yasuragi ca två kilometer bort, en anläggning med lugn japansk atmosfär och ro för själen.

Saltsjö-Boo ligger idylliskt i början på Stockholms skärgård med härlig natur och mysiga badplatser, lättillgängliga till fots eller på cykel. Det finns två badsjöar på nära avstånd Myrsjön och Glasbrukssjön, båda med strand och klippor. På Lagnövägen ca 10 minuter med bil finns Nacka golfklubb med sin 18-hålsbana. Är det fotboll som gäller så ligger Boovallen där Boo FF har sin hemmaplan inte långt bort. Vid Björknäs IP och hockeyrinken spenderar hockeyföräldrarna mest tid.

Kommunikation

Från området går busslinjerna 444 och 446, motorvägsbussen, som tar dig direkt till Slussen på 20-25 minuter, samt 446 C som går direkt till Centralstationen. Buss 471 går lokalvägen via Nacka Forum på 35 minuter. Nattbussen tar dig hem vardagar som helgdagar.

Närservice

Området har ett trevligt centrum med bra seriviceutbud. Orminge Centrum finns bland annat mataffärer, apotek, postservice, bibliotek, skönhetsvård, gym, restauranger, caféer, systembolag, frisörer, bank och butiker.

I Orminge Hus bredvid Centrum finns bland annat tandläkare, vårdcentral, BVC och MVC.

Det finns flera förskolor och skolor inom gångavstånd. Läs mer hos Nacka kommun. www.nacka.se

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Hall

Vardagsrum

Kök med matplats

Sovalkov

Badrum

Balkong

Närområde

Brf Agaten

Övriga bilder

Kök med matplats

Glasbrukssjön

Planlösning

Planritning