Liljekonvaljens väg 4/ Badsjöstigen 1 Lännersta
Lännersta

Liljekonvaljens väg 4/ Badsjöstigen 1

Arkitektonisk pärla med härlig sjöutsikt!

Till salu

Arkitektonisk pärla med härlig sjöutsikt!

Liljekonvaljens väg 4 är en fastighet ni minns. Ni kör förbi villan och ni reagerar på dess arkitektoniska formspråk som sticker ut och gör huvudbyggnaden unik. Fastigheten blir dessutom ännu bättre genom att både tomtens utformning och läget är extremt tilltalande. Ni har strålande sjöutsikt från de flesta rum i hela huset och tomten är upphöjd över vägen samt består av flera nivåer som ger många möjligheter. Huset har endast varit i arkitektens familjs ägo sedan byggnationen. Nu har ni möjlighet att förvärva, utforska samt utforma denna speciella fastighet - en chans att förverkliga en dröm!

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Utgångspris: 13 995 000 kr
  • Antal rum: 5.5 rum
  • Boarea: 132 kvm + 40 kvm biarea
  • Byggnadsår: 1975
  • Område: Lännersta, Nacka
  • Besiktigad: Ja
  • Fastighetsbeteckning: Lännersta 5:1
Utgångspris

13 995 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Mia Leijon

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Liljekonvaljens väg 4/ Badsjöstigen 1

Välkommen!

Varmt välkomna till en unik möjlighet att förverkliga en dröm!

Fastigheten har ett magiskt läge invid Bagarsjön i attraktiva Lännersta. Ni har en glittrande sjöutsikt från nästan alla rum och från tomten.

Området kring Bagarsjön skiljer sig från andra. Här bor ni i ett uppvuxet och prunkande område som erbjuder en blandad bebyggelse med några fantastiska och enastående hem till dem som vill bo mycket nära stan men leva nära naturen och framförallt med underbar sjöutsikt.

När ni kommer hem till Liljekonvaljens väg 4 välkomnas ni till en välplanerad, prunkande grön och privat tomt samt ett exceptionellt hus som erbjuder hela 172 kvadratmeter av väl genomtänkta och fantastiska ytor.

Visa mer

Fastighetsbeskrivning

I denna perfekt belägna del av natursköna centralt belägna Lännersta finns denna fina fastighet som saknar motsvarighet.

Här bor ni på en stor och ljus trädgårdstomt om 1.398 kvm. Fastigheten ligger fint skyddat från vägen och är omgiven av buskar och planteringar mot angränsande grannar vilket gör att tomten är mycket privat.

En asfalterad infart ger er två bra parkeringsplatser för två bilar.

Denna fastighet har även en till adress med möjlighet till infart från Badsjöstigen 1, vilket är perfekt om ni vill ha ett extra hus, typ Attefallare/Bolundare eller parkera er båt lite avskilt från den övriga tomten. Vill ni behålla denna del av tomten som den är har ni en perfekt privat fotbollsplan för hela familjen.

Tomten består i huvudsak av två olika nivåer samt en sluttande del vilket ger de perfekta förutsättningarna för en spännande och barnvänlig tomt och här finns inslag av naturen och dess naturliga former.

Entrésidan som vetter mot norr och baksidan som vetter mot söder erbjuder en härligt planerad och välkomnande framsida.

I anslutning till husets sydvästsida finns ett stort upphöjt trädäck med sol från morgon till sen kväll. Här njuter ni av solen, sjöutsikten, familjen och vänner. Här finns utrymme för flera sittgrupper och grill.

Den underbara tomten erbjuder stora ytor för både samvaro och trädgårdsodling. Huvudbyggnaden är perfekt placerad med hänsyn tagen till både hus och trädgård när det gäller att fånga solen. På tomten ges möjlighet att njuta av både sol och skugga under hela dagen. Tomten är varierad och har flera olika rum med olika ytor.

Visa mer

Bostadsbeskrivning

Både tomt och byggnad har vårdats och har lyckats behålla sin ursprungskaraktär. Här finns ett hem med stora och vackra fönsterpartier och en eldstad som inte liknar något annat. Det är ett inbjudande hem med unik karaktär.

Redan då ni ser på huset från utsidan förstår ni att detta är ett hus som skiljer sig från andra. Här har du ett hem där du kan njuta av husets och trädgårdens lugn och kontakten med Bagarsjön. Här finns ett fint samspel mellan samtliga ursprungliga detaljer som fortfarande kännetecknar moderna funktionella lösningar. Detta är ett mycket representativt hem med fokus på social samvaro.

Husets totalarea om ca 172 kvm är fördelad på 70-talets tidstypiska tre halvplan.

Entréplan erbjuder rogivande sjöutsikt och härliga sociala ytor med vackert golv av Amerikansk ekplank. Här finns ett kök och härligt vardagsrum med en vacker och centralt placerad öppen spis samt utgång till stor altan i soligt sydvästläge. Allt i skön öppen planlösning. I entréplanets vänstra del finns den smart avskilda föräldra-delen av huset. Här har ni ett mycket generöst föräldrasovrum, klädkammare och stort badrum.

Trapporna upp till övre halvplan och ner till källarplan ligger i det originella" TV-rummet" - ett välkomnande speciellt rum som vi ser som entré.

Det övre halvplanet inrymmer tre rum. Ett enormt rum som löper längs med hela högra delen av byggnaden. Ett perfekt allrum där ni kan umgås runt ett pingisbord och i en härlig TV-soffa. Rummet är väl tilltaget och kan även delas av till fler sovrum om ni önskar. Från allrummet har ni utsikt över bagarsjön genom de unika fönsterburspråken. De två andra rummen är perfekta barnrum. Det ena med sjöutsikt och det andra med fönster mot framsidan.

Husets källarplan ligger delvis i soutterräng. Här har ni funktionella och praktiska ytor såsom förråd/gästrum, toalett, tvättstuga och garage.

De fina sociala ytorna sträcker sig ut även utanför huset. Det finns härliga uteplatser som nås från entréplan. Altanerna är generösa och mysiga med magiskt fin utsikt över Bagarsjön och tomten.

Visa mer

Entré

Visa mer

Vardagsrum

Visa mer

Kök med matplats

Visa mer

Föräldrasovrum

Visa mer

Badrum

Visa mer

Allrum

Visa mer

Sovrum

Visa mer

Källarplan

Visa mer

Uteplatser

Visa mer

Tomt

Visa mer

Om arkitekten

Huset ritat av Arkitekt SAR/Konstnär Heikki Niilend, 1934-.

Utbildning McGill University, Montreal, Kanada.

Båtflykting från Estland 1944, via Sverige till Kanada. Bosatt i Kanada, Grekland och slutligen Sverige från mitten av 1960-talet.

Niilend arbetade globalt under hela sin karriär med projekt i t.ex. Grekland, Ghana, Irak och Oman. Han var delaktig i många kommersiella- och sjukhusprojekt främst i Stockholm men även i övriga delar av Sverige.

I början av 1970-talet hade Niilend arkitektfirman Atelje 12 på Östermalm tillsammans med bl.a. Ants Endre – huset mittemot och Dieter Hunoldt – huset nere vid vändplan på Badsjöstigen. De köpte samtidigt tomter med sommarstugor 1974-1975, när området fortfarande var lantligt. Grunden från sommarstugan finns kvar i ett hörn. Inspiration till husets djärva design kommer från Heikkis Niilends liv i internationella sydliga miljöer såsom Grekland.

Stenmuren runt tomten och som som finns i själva husfasaden är utfört av samma murare som gjorde muren till Skogskyrkogården.

Visa mer

Detaljplan

Utdraget från gällande Stadsplan:

BYGGNADSSÄTT
På med F betecknat område skall huvudbyggnader uppföras fristående.

ANTAL BYGGNADER OCH BYGGNADSYTA PÅ TOMT
På tomt som omfattar med F betecknat område får endast en huvudbyggnad och en garagebyggnad uppföras.

På tomt som omfattar med F betecknat område får huvudbyggnad som uppföres i en våning icke uppta större areal än 185 m. Huvudbyggnad som uppföres i två våningar får icke uppta större areal än 110 kvm. På tomt som omfattar med F betecknat område för garagebyggnad icke uppta större areal än 40 kvm.

Anordnas garage inom huvudbyggnad må motsvarande byggnadsyta, efter byggnadsnämndens medgivande, utnyttjas för annan gårdsbyggnad.

VÅNINGSANTAL
På med romersk siffra betecknat område får bygg- nad uppföras med högst det antal våningar som siffran anger.
Där våningsantal ej finns angivet får byggnad uppföras med det antal våningar som bestämmelserna angående byggnads höjd möjliggör.

På med n betecknat område får vind icke inredas utöver angivet våningsantal.

BYGGNADS HÖJD
På med I eller II betecknat område får byggnad icke uppföras till större höjd än respektive 4,5 och 6,4 meter.
På med siffra i romb betecknat område får byggnad uppföras till högst den höjd i meter som siffran anger.
På med B betecknat område får garagebyggnad icke uppföras till större höjd än 2,5 meter.

Visa mer

Bagarsjön

På Liljekonvaljens väg 4 bor ni bara 1 minuts promenad från Bagarsjöns norra sida. I sjön erbjuds svalkande dopp under sommaren och plogad skridskobana under vintern. På norra sidan ligger den fint anlagda badplatsen med strand, bryggor och flotte. Här anordnas även simskola varje sommar. I området finns lekplatser, bollplaner och fina grönområden.

Visa mer

Lännersta

I attraktiva Lännersta bor ni i underbar natur i början på Stockholms skärgård. Huset har ett perfekt läge med kort gångavstånd till flera populära och omtyckta förskolor och skolor, t.ex. bagarsjöns förskola, Noblaskolan Lännersta förskola och skola samt Boo gårds förskola och skola. Två bra busshållplatser ca 5 minuter från hemmet, med flera bussar som åker mot stan. Det går fort att ta sig till och från motorvägen som tar er med bil till stan på 15-20 minuter. Här har ni även bra cykelpendling till stan (ca 30-35 min till Slussen).

Det finns tre golfklubbar inom 15 min bilväg varav den närmaste, Nacka GK, erbjuder längdskidåkningsspår på vintern. Sveriges näst största ungdomsklubb i fotboll, Boo FF, har sin stora träningsanläggning mindre än 10 min cykelväg från huset.

Visa mer

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Lännersta 5:1
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
5.5 rum, varav 3 - 5 sovrum
Boarea
132 m² + 40 m² biarea taxeringsinformation
Tomtarea
1 398 kvm
Tomttyp
trädgårdstomt
BESIKTIGAD
Ja
Försäkrad mot dolda fel
Ja

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Direktverkande el och luft/luftvärmepump
BYGGNADSÅR
1975 
Byggnadstyp
1-plansvilla med källare
Fasad
Natursten, puts och trä
Fönster
Isolerglaskassetter
Tak
Papptak, ny kontruktion ovan original 1992
Stomme
Lättbetong
Bjälklag
Lättbetong och betong
Grundläggning
Betongplatta på mark och krypgrund
Utvändigt plåtarbete
Plåt
Grundmur
Lättbetong och betong
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
VENTILATION
Självdrag

Ekonomi

Utgångspris
13 995 000 kr
FASTIGHETSAVGIFT
8 874 kr/år
KOMMUNALSKATT
30,321%
TAXERINGSVÄRDE
6 320 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
2 216 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
770 000 kr

dokument

DRIFTKOSTNADER/ÅR

El
18 000 kr/år
VA
2 992 kr/år
Renhållning
3 946 kr/år
Sotning
400 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
25 338 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
1 person
Nätbolag
Boo Energi
Elleverantör
Boo Energi
Elförbrukning
13 712 kWh/år

Energideklaration

Energideklaration
Utförd 2022-05-06
Energiprestanda primärenergital
131 kWh per kvm och år
Energiförbrukning
73 per kvm (Atemp) och år
Energiklass
E

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Servitut, etc
Förmån: Officialservitut Väg, 01-BOO-138.2
Last: Officialservitut Vatten-Och Avloppsledning, 01-BOO-138.1
Planbestämmelser
Tomtindelning Stadsplan

Allmänt om området

I attraktiva Lännersta bor man i underbar natur endast 15 minuter från stan. Huset har ett mycket trevligt läge nära Bagarsjöns norra sida. I sjön erbjuds svalkande dopp under sommaren och plogad skridskobana under vintern. Här bor man så nära att det är bara att ta handduken under armen alternativt snöra på sig skridskorna och gå till strandkanten. På norra sidan ligger den fint anlagda badplatsen med strand, bryggor och flotte. Här anordnas även simskola varje sommar. I området finns lekplatser och fina grönområden.

I denna härliga miljö finns även små smultronställen som blir självklara favorittillhåll. I Boo Gård finns en badplats vid Baggensfjärden. Till fots eller på cykel kan man enkelt ta sig till Restaurang The Old Smokehouse i Södra Lännersta där man kan inta en middag i härlig miljö och samtidigt se på båtarna som passerar Lännerstasundet. I Gustavsvik finns en undangömd badplats med sandstrand, bryggor och hopptorn. I Velamsund finns mysiga Restaurang Långa raden.

Kommunikation

Busslinje 414, 442, 442X och 447 ger god tillgänglighet med tät trafik. Med bil tar det endast 15-20 min till Stockholms innerstad, beroende på tid på dygnet. Direktlinje 453 kör till Nacka gymnasium under skoldagar.

Närservice

FÖRSKOLOR OCH SKOLOR
I området finns fem förskolor, både kommunala och privata alternativ. Närmast är Bagarsjöns förskola och Smörblomman sedan finns även Lännersta förskola, Sunnebo Förskola och Boo Gårds förskola. Det finns flera skolor att välja mellan, de närmaste är: Noblaskolan Lännersta, Boo Gårds skola, Björknäs skola och Noblaskolan Saltsjö-Boo. Läs mer på Nacka kommuns hemsida www.nacka.se.

SERVICE
På gångavstånd finns en fräsch dagligvarubutik "Hemköp" med ett brett sortiment och trevlig personal.

Orminge Centrum, den solklara mittpunkten på Boo-ön. Där finns bland annat flera bra mataffärer, apotek, postservice, bibliotek, skönhetsvård, flertalet restauranger, café, systembolag, frisersalonger, kemtvätt och bank.

Övrigt

REKREATION
Området ligger idylliskt nära flera naturområden med mysiga badsjöar och badplatser, lättillgängliga till fots eller på cykel. Närmast ligger självklara Bagarsjön med fin strand. Närmaste havsbad ligger vid Lännersta Gård och där finns även den närmaste båtklubben. Under somrarna anordnas jolle- och seglarskola för barn och ungdomar vid Mjölkudden, mellan Boo Gård och Gustavsvik. Är det fotboll som gäller så ligger Boovallen där Boo FF har sin hemmaplan inte långt bort. Vid Björknäs IP och hockeyrinken spenderar hockeyföräldrarna mest tid. I Boo Rackethall håller populära Idrottsakademin till och här kan man även börja på tennislekis från 4 års ålder. För hästintresserade finns ridskola i Velamsund. På Lagnövägen ca 5-10 minuter med bil finns Nacka golfklubb med sin 18-hålsbana.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.