Söderled 20 Gustavsvik
Gustavsvik

Söderled 20

Högt soligt läge med blick över Baggensfjärden!

Såld

Högt soligt läge med blick över Baggensfjärden!

Högt upp på en höjd i Gustavsvik finns denna ljusa tomt om 2.810 kvm, styckningsbar i den nya, kommande detaljplanen, med fantastiskt naturskönt läge och med närhet till bad endast 25 minuter från Stockholms innerstad! Här finns fina möjligheter att att bygga nytt med utsikt över Baggensfjärden.

Vid Söderled råder stillhet och lugn och här bor ni med badrocksavstånd till mysiga Gustavsviksbadet och området erbjuder rogivande promenadvägar längs vattnet mot Boo Gård, Boobadet, Lännersta och Tollare.

Ny detaljplan är på gång vilket innebär att denna fastighet kan styckas efter detaljplanen har vunnit laga kraft. Det innebär även generösa byggrätter för båda blivande fastigheterna.

Fastigheten ligger inte inom kulturmiljö-område vilket innebär att Attefallsreglerna är tillämpbara på fastigheten/erna.

Vad händer med detaljplanearbetet? Kommunen vill att jag hänvisar till:

https://www.nacka.se/stadsutveckling-trafik/har-planerar-och-bygger-vi/sok-projekt-pa-namn/sydostra-boo/dalvagen-gustavsviksvagen/#panel-startpage

Kopiera ovanstående länkadress och klistra in i er webbläsare så kommer ni direkt till detaljplanen. Ni finner även projektledaren för området där.

Vi tror att informationen kommer att uppdateras i september och det finns en förhoppning om att detaljplanen kan vinna laga kraft i årskiftet 2021/2022.

Byggrätten enligt det nya detaljplaneförslaget ger följande möjligheter per fastighet (se detaljplanen för komplett information):

Minsta tomtstorlek: 1.300 kvm

Friliggande bostadshus. Högst en huvudbyggnad per fastighet. På fastighet som är större än 1.200 kvm: Huvudbyggnad får uppföras med en högsta nockhöjd om 8,5 meter och uppta en byggnadsarea om högst 11 % av fastighetens landarea, dock högst 165 kvm. Huvudbyggnad som uppförs med en högsta nockhöjd om 6,0 meter får uppta en byggnadsarea om högst 14 % av fastighetens landarea, dock högst 190 kvm.

Högst två bostadslägenheter per huvudbyggnad.

Komplementsbyggnader får inte uppta större sammanlagd byggnadsarea per fastighet än 60 kvm, varav den största byggnaden. får vara 35 kvm.

Samtliga kostnader förknippade med Nya detaljplanen faller på köparen

Ring gärna för frågor och visning! 076-87 87 200 - Mia Leijon

Visa mer
Slutpris

9 000 000 kr

Ansvarig mäklare

Mia Leijon

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.