Röde orms väg 9 Riset - Kummelnäs/Vikingshill
Riset - Kummelnäs/Vikingshill

Röde orms väg 9

Underbar naturtomt i populär skärdgårdsidyll!

Såld

Underbar naturtomt i populär skärdgårdsidyll!

Stor plan tomt nära havet och här är tomterna stora så att det blir distans mellan grannarna. Den här tomten ligger med trevligt hörnläge som ger ytterligare möjligheter för planering av tomtens utformning och placering av hus. Till fastigheten ingår även en båtplats i Risets Båtklubb! De fina grusvägarna i området förstärker ytterligare den lantliga känslan. Ett rogivande skärgårdsboende med bara 30 min till Stockholms innerstad eller med möjlighet till båtpendling med SL.

Den stora naturtomten är på 2 731 kvm och ligger i Riset, på gränsen mellan Kummelnäs och Vikingshill med gångavstånd till Risets brygga. Det finns flera båtklubbar, fina strövområden, lekplats, tennisbana och pendelbåtsmöjlighet. I närheten ligger också populära Backeboskolan (F-6) och det går att promenera till Velamsund med vandringsleder/skidspår, ridskola och den mysiga restaurangen/caféet Långa raden som ligger vid en havsvik.

Fastigheten förvärvades 1941 och huvudbyggnaden uppfördes under 1950 talet, innehåller 2 plan med övernattningsmöjligheter under vår och sommar perioden.
- Tillbyggnad av köksdel utfördes på 1970-talet. Nytt papptak, målning av fönster och vindskivor under 2014
- På tomten finns en friggebod som byggdes under 1980-talet med sängplatser och ett skjul till förvaring. Det finns ett utedass.
Det finns en egen borrad brunn i anslutning till huvudbyggnaden, dock inte indraget i fastigheten. Provtagning gjordes senast ca år 2002.

Fastigheten tillhör Risets vägförening läs gärna mer på risets.se. I området finns även Risets tennisbana och båtklubb där föreningens medlemmar har förtur. Läs mer om det på hemsidan. Bor man i Saltsjö-Boo, som är en del av ön Värmdö, saknar man ingenting, här finns lugn och ro eller mycket aktiviteter!

Detaljplan
Huvudbyggnad som uppförs i en våning får ej uppta större byggnadsarea än 11% av tomtarean, dock högst 180 kvm.
Huvudbyggnad som uppförs i två våningar får ej uppta större byggnadsarea än 8% av tomtarean, dock högst 140 kvm. Huvudbyggnad får ha en nockhöjd på högst 8,0 meter.
Garage och uthus får högst uppta en sammanlagd byggnadsarea på 60 kvm, varav den största får vara 40 kvm.

Kommunalt VA håller på att installeras i området. Nacka kommun säger att kostnaden för att koppla på sig till VA år 2021 är ca 247 240 kr.

På Röde Orms väg bor du mitt i ljuvlig natur med skärgårdsmiljö endast 25 minuter från stan! Kummelnäs/Vikingshill är ett attraktivt område som ligger ostört från trafikbrus och erbjuder ett stort utbud av badsjöar, hav och båtliv, härliga strövområden och bra bussförbindelser. Här finns också möjligheten att ta pendelbåt eller Waxholmsbåt in till city eller ut i skärgården, ett mycket uppskattat färdmedel. Förutom att ligga intill havet så erbjuder Kummelnäs ett underbart utbud av vackra naturmarker (varav flera nära den här tomten) och fina badsjöar. Det äldre kulturlandskapet är fortfarande avläsbart inom området, som innehåller såväl höga kulturhistoriska värden som höga natur- och landskapsbildsvärden. Bebyggelsen är till stor del terränganpassad och husen är ofta indragna på fastigheterna, med en vegetation som dominerar över bebyggelsen. En del fastigheter består dels av en mer anlagd trädgårdsdel och dels en naturmarksdel, på andra fastigheter dominerar naturmarken. På flera ställen är vegetationen sparad utmed de smala och lantliga vägarna, som tillsammans med äldre bebyggelse i området, stora trädgårdar och lummig lövvegetation ger stora delar av området en tydlig park- och naturkaraktär. Här bor du också nära Velamsunds naturreservat med anslutning till fina promenadstigar, Booleden och som har skidspår på vintern. Här finns också ridskola, badstrand och Restaurang och café Långa raden som även erbjuder underhållning under vissa sommarkvällar. Här bor du också nära populära spahotellen Yasuragi och Skepparholmen.

Visa mer
Slutpris

7 500 000 kr

Ansvarig mäklare
Elisabet Östlund

Elisabet Östlund

Reg. fastighetsmäklare

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.