Mariagatan 6, 3 tr Centrala Sundbyberg
Centrala Sundbyberg

Mariagatan 6, 3 tr

Perfekt planerad på Sundbybergs gräddhylla med balkong i väst!

BUDGIVNING PÅGÅR

Perfekt planerad på Sundbybergs gräddhylla med balkong i väst!

SNABBFAKTA

 • Pris: 2 695 000 kr
 • Boarea: 44 kvm förvaltarens information
 • Antal rum: 2 rum
 • Våning: 3 av 5, hiss finns
 • Avgift: 3 005 kr I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv (basutbud). Individuell mätning av el. Obl. tillägg om 169 kr/mån för bredband.
 • Förening: Brf Sprängaren 2
 • Byggnadsår: 1940
 • Område: Centrala Sundbyberg, Sundbyberg
Högsta BUD

2 840 000 kr

På webbplatsen redovisas normalt alla inkomna bud. Undantagsvis kan det förekomma att säljaren beslutar att ett visst bud inte ska redovisas på webbplatsen. Du kan alltid vända dig till mäklaren för att få information om samtliga bud. Samtliga bud noteras också i den budgivningslista som mäklaren enligt lag ska upprätta och överlämna till köpare och säljare.

Visa mer

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Alina Ibraimovski

Alina Ibraimovski

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Mariagatan 6, 3 tr

Varmt välkommen till denna välplanerade bostad på en av Sundbybergs mest eftertraktade adresser! Lägenheten erbjuder ett ljust och rymligt vardagsrum med utgång till balkong i härligt västerläge, samt utrymme för matplats. Trevligt kök med gott om förvaring och ljust sovrum. Centralt läge med gångavstånd till Sundbybergs centrum och Näckrosens t-bana, service samt grönområden. Ett hem att trivas i!

Lägenheten ligger centralt i Sundbyberg med det mesta bara några minuters promenad från porten. I närheten finns tunnelbana, restauranger, butiker, gym och service. I Sundbyberg har man alltid naturen nära med härliga promenad- och joggingstråk kring Lötsjön och Golfängarna. Vill man ta en längre runda kan man passa på att ta varvet runt både Löt- och Råstasjön. Samtidigt som naturen aldrig är långt borta gör de goda kommunikationerna att innerstaden alltid känns nära. I dagsläget finns bussar, tvärbana, pendeltåg och tunnelbana som tar dig in till Stockholm Central på knappa 10 min.

 • Välplanerad och hemtrevlig!
 • Balkong i västläge!
 • Närhet till allt!
 • Snabb inflyttning möjlig!

Balkong

Härlig balkong som ligger belägen i eftertraktat läge med eftermiddag-/kvällssol. Storleken på balkongen erbjuder möbleringsmöjligheter. Här trivs man!

Visa mer

Vardagsrum

Socialt och trivsamt vardagsrum som både erbjuder yta för stor sällskapsdel, utrymme för matplats samt utgång till balkongen. Optimalt ljusinsläpp ges genom flertalet fönster. På golvet ligger massivt parkettgolv och väggarna är ljust målade.

Visa mer

Sovrum

Det yteffektiva sovrummet är beläget mellan vardagsrummet och köket. Här inryms dubbelsäng om så önskas.

Visa mer

Kök

Trevligt kök med flertalet förvaringsmöjligheter genom både under samt överskåp. Köket är maskinellt utrustat med gasspis samt ugn, köksfläkt samt kyl/frys. På golvet ligger samma enhetliga golv som i resten av bostaden, och väggarna är ljust målade. Tidigare har det funnits en öppning till sovrummet, som man idag har valt att bygga igen.

Visa mer

Hall

Välkomnande hall utrustad med säkerhetsdörr. Hallen erbjuder funktion och väldigt bra förvaringsmöjligheter genom två inbyggda garderober (en direkt vid entrén) samt en i inre hallen.

Visa mer

Badrum

Stambytt badrum (-95) utrustat med WC, handdukstork, handfat, badrumsspegel samt dusch och tvättmaskin.

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Alina Ibraimovski

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Alina Ibraimovski

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
3 005 kr, I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv (basutbud). Individuell mätning av el. Obl. tillägg om 169 kr/mån för bredband.
Antal rum
2 rum + kök
Boarea
44 m² förvaltarens information
Våning
3 av 5, hiss finns
Andel i förening
3,05418 %

Föreningen

Namn
Brf Sprängaren 2
ORGANISATIONSFORM/TYP
Andelsratt
Antal lägenheter
32 lägenheter varav 1 hyresrätt
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja, men minst en av delägarna måste bo i lägenheten.
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Fastigheten byggdes 1943 och föreningen förvärvade byggnaden 1999 (bildades 1998).
Föreningen har 32 bostäder varav 1 är hyresrätt (dold tillgång), de äger marken och är en s.k. äkta bostadsrättsförening..
Föreningen har en lokal som hyrs ut till Keramiker.

Hade en avgiftshöjning i början av 2022 med 2%
Föreningen har ej fattat beslut om någon avgiftshöjning - 2022-09-15

Lägenheterna är fördelade enligt nedan
10 stycken 1 rum och kök
14 stycken 1,5 rum och kök
1 stycken 2 rum och kök
3 stycken 2,5 rum och kök
4 stycken 3 rum och kök

Överlåtelseavgift
2,5% av ett prisbasbelopp. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift
1% av ett prisbasbelopp. Betalas av låntagaren.


Förvaltare
Föreningen förvaltas av Storholmen Förvaltning - både vad gäller ekonomi och fastighet.
Tv och Bredband
Fastigheten är ansluten till ComHem, medlem väljer tjänsteavtal men månadsavgiften på 169 kr är obligatorisk genom gruppavtal.
Gemensamma utrymmen
Källare med tvättstuga och cykelförvaring
Parkering
Parkering
I anslutning till fastigheten finns 14 parkeringsplatser, varav en är ämnad för MC. Till dessa finns en intern kö. Månadsavgiften är i nuläget 400 kr. I nuläget finns det en ledig parkeringsplats - 2022-09-15
Övrigt
Endast kolfilterfläkt får användas som fläkt.
Hiss finns.
Städning av trapphus utförs av städfirma.
I varje lägenhet finns en el-mätare och medlemmar betalar efter konsumtion.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Tidigare renoveringar

2017 byttes samtliga fönster och balkongdörrar, bortsett från vindslägenheterna. Nu har samtliga lägenheter 3-glas fönster.
2017 - byttes låskolvarna till alla offentliga utrymmen. Möjlighet finns, för den som vill, att byta lägenhetslås (på egen bekostnad) för att kunna använda samma nyckel till alla offentliga utrymmen samt sin egen lägenhetsdörr.
2015 - spolades de vertikala stammarna.
2010 - renoverades tvättstugan och nya armaturer installerades i entrén.
2007 - renoverades fönstren.
1995-1996 totalrenoverades fastigheten, renoveringen omfattade byte av alla stammar, fasad, tak, elstigare, elledningar, trapphus och hiss

Föreningen planerar inga kommande renoveringar 2022-09-15

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1940
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
VENTILATION
Mekanisk (med frånluft)
Hiss
Ja
Övriga byggnader/utrymmen
Förråd & tvättstuga

Ekonomi

Utgångspris
2 695 000 kr
KOMMUNALSKATT
31,241%
Pantsatt
Ja

DRIFT

Energideklaration
Utförd 2022-05-23
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
131 kWh per kvm och år

Allmänt om området

LÄGE I STADSDELEN
För dig som gillar känslan av stad och puls! Sundbyberg är en liten stad i storstaden och här finns allt ni behöver inom ett bekvämt räckhåll, som en mångfald av butiker av alla dess slag, mysiga caféer och konditorier samt omtyckta och välbesökta restauranger. Flera alternativ finns när det gäller mataffärer, och för dig som pendlar erbjuds här suveränt goda kommunikationer.

LÖTSJÖN
Nära bostaden finner ni Lötsjön och Råstasjön med dess grönområden och suveräna motionsslingor. Här finns dessutom Gröna Stugan café och restaurang, som under sommaren är ett populärt utflyktsmål.

TORNPARKEN/MARABOUPARKEN
Tornparken är en populär park som ligger lättillgänglig mitt i centrala Sundbyberg. Med dess höga läge ges en härlig vy över takåsar och man kan med fördel njuta av en fantastisk solnedgång. Tornparken har rustats upp med lekplatser, parkbänkar etc. Numera kan man också kunna njuta av god mat i mysiga restaurangen Delibruket som slagit upp portarna i det gamla vattentornet.

Marabouparken som är en prisbelönad park är även det ett mysigt tillhåll i närheten för promenader och picknick. Parken skapades under åren 1937 och 1955 och har både spatiösa gräsytor, barnbad och en betydande samling modern skulptur.

Kommunikation

KOMMUNIKATION
Sundbyberg är en av landets mest kommunikationstäta kommuner; två tunnelbanelinjer med fem stationer, pendeltåg, fjärrtåg och ett antal busslinjer gör att tidsavståndet till city varierar mellan 10 och 20 minuter. Dessutom invigdes tvärbanan i oktober 2013 med hållplats på Landsvägen. Den kopplar ihop Alvik och Solna station där nya nationalarenan ligger. Pendeltåget tar dig till Odenplan på 5 minuter!

Parkering

PARKERING
Generellt i Sundbyberg gäller boendeparkering. Avgift för detta är 600 kr /mån. Se mer på www.sundbyberg.se. Vissa föreningar kan även ha egna parkeringsplatser, se vidare under objektet.

Övrigt

MOTION
Förutom motionsslingorna runt Lötsjön och Ursvik erbjuder staden även en bred flora av simhall, ishall, curling, idrottsanläggningar och sporthallar.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.