Kyrkogatan 7 Centrala Sundbyberg
Centrala Sundbyberg

Kyrkogatan 7

Kvadratsmart lägenhet i ett optimalt läge med nyrenoverat badrum!

Kommande

Kvadratsmart lägenhet i ett optimalt läge med nyrenoverat badrum!

Med ett oslagbart läge i hjärtat av Sundbyberg med direkt närhet till allt man kan önska sig finner ni denna mycket välplanerade och smakfullt renoverade 1,5:a med låg avgift! Stilfullt och modernt renoverat badrum från 21, charmigt och trivsamt kök samt ett väl tilltaget sovrum. Möjligheten finns att göra detta till en mini-tvåa. Se alternativ planlösning!

Välkommen att kontakta ansvarig mäklare Marcus på 070-849 46 50 för mer information!

Med detta toppenläge i området är det utmärkta kommunikationer med närhet till tunnelbana, pendeltåg och bussar. All närservice du kan tänka dig finns inom promenadavstånd, restauranger, caféer, gym, yogastudio och shopping. Med denna lägenhet kan du verkligen utnyttja alla de fördelar Sundbyberg har att erbjuda.

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Pris: 2 295 000 kr
  • Boarea: 37.8 kvm förvaltarens information
  • Antal rum: 1 rum
  • Våning: 1 av 4, hiss finns
  • Avgift: 1 926 kr Ink Värme, Vatten, TV (digitala grundutbudet), Förråd
  • Förening: Brf Hejaren 8
  • Byggnadsår: 1964
  • Område: Centrala Sundbyberg, Sundbyberg

2 295 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Marcus Nilsson

Marcus Nilsson

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Kyrkogatan 7

Vardagsrum

Stort och väldisponerat vardagsrum som via stort fönsterparti får både härliga vyer och ett fint ljusinsläpp. Plats finns gott om plats för soffmöblemang med tillhörande möbler. På golvet ligger ett fint parkettgolv och väggarna är målade i ljusbeige ton.

Visa mer

Badrum

Modernt och stilfullt badrum renoverat och färdigt 2021, stammarna relinades av föreningen 2017! Här matchas elegant ett fint klinkergolv i grått med kaklade väggar i vitt. Infällda spotlights förser rummet med rätt belysning. Badrummet är utrustat med takdusch och vanligt munstycke bakom vikbara duschväggar i klarglas, wc, badrumsskåp, kommod, spegel samt handdukstork. Golvvärme ger en härlig komfort!

Visa mer

Kök

Charmigt kök i härlig funkisstil med plats för matgrupp om 4-6 personer invid fönster. Blåa köksluckor matchas med ett stänkskydd i vitt kakel ovan arbetsbänken i massivt trä. Bra arbetsytor och gott om plats för förvaring via flertalet över- och underskåp. Köket vidare utrustat med kyl & frys, spishäll med ugn, fläkt samt diskho. På golvet ligger ett fint golv med mönster av shackrutor och väggarna är målade i vitt.

Visa mer

Sovdel

I vardagsrummet finns en naturlig plats för säng. I dagsläget står här en säng om 1,20 m. Möjlighet finns att istället nyttja detta som matplats och göra om bostaden till en mini-tvåa. Se alternativ planlösning!

Visa mer

Entré/Hall

Välkomnande hall som erbjuder gott om förvaring via fyra garderober med överskåp. Till höger finns även naturlig plats för klädavhängning. På golvet ligger ett fint parkettgolv som vidare breder ut sig i bostaden. Väggar målade i en sober grå ton.

Visa mer

Exteriör

Kyrkogatan 7 - Varmt välkommen på visning eller att kontakta ansvarig mäklare för enskild visning! Läs mer om föreningen under föreningsfliken.

Visa mer

Bostadsinfo

FÖRRÅD
Till lägenheten hör rymligt vindsförråd.

TV & BREDBAND
I avgiften ingår basutbud av TV-kanaler (1:an, 2:an, 4:an, TV6, SVT24, Barnkanalen & Kunskapskanalen).
Fastigheten är ansluten till Sundbybergs stadsnät vilket möjliggör snabbt bredband och fler TV-kanaler via olika leverantörer.

PARKERING
Vill man hyra en parkeringsplats utomhus (8 st) eller i garage (15 st) kan man kontakta ordförande. Ingen kö till dessa för närvarande. Det finns även 3 st MC-platser i garaget. Priserna för att hyra parkeringsplats av föreningen är:

Bilparkering utomhus – 533 kr / månad
Bilparkering i garage – 683 kr / månad
Bilparkering med aktiv el-laddstolpe 783 kr / månad + faktisk energiförbrukning
MC-parkering i garage – 320 kr / månad

För att parkera på Sundbybergs gator behöver man ansöka om boendeparkering, vilket kan göras på kommunens hemsida.

SOPHANTERING
Miljörum för glas, plast, metall, papper, kartong, batteri och ljuskällor. Kompostkärl utomhus.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Cykelförråd, grillplats med trädgårdsmöbler.

Visa mer

Området

Här bor ni i en välskött förening med ett lugnt läge ett stenkast från Sundbybergs vackra Vattentorn. I Tornparken finns härliga grönytor för picknick och promenader. En paus i Delibruket i vattentornet, som sägs leverera småstadens godaste pizzor, är ett måste.

Sundbybergs kollektivtrafiknät är ett av de bästa i Stockholmsområdet. Lägenheten ligger endast dryga 2 minuter bort från tunnelbanestationen Sundbyberg centrum och på Tulegatan nedanför går buss 515 direkt till Odenplan. I Sundbyberg centrum finns också pendeltåg, fjärrtåg och Tvärbanan som knyter ihop Sundbyberg med Alvik och Solna. På promenadavstånd från lägenheten nås Signalfabriken och Sturegatans köpstråk med cafeer, butiker och restauranger. I Tuletornen finns flera kända aktörer såsom Waynes Coffee och på tuletorget finner man SATS och restaurang Piatti m.fl.

Fina promenadstråk erbjuds runt Lötsjön samt Råstasjön som ligger endast en kort bit från lägenheten. Runt sjöarna är det mycket populärt att promenera, ta en joggingtur eller slå sig ner för en matbit på Gröna Stugan som ligger vackert belägen vid Lötsjön. Friluftsområdet Ursvik med sina motionsslingor och naturreservat ligger i närområdet och används flitigt för motion som löpning och skidor på vinterhalvåret.

Visa mer

Sundbyberg

Bostaden är belägen i ett mycket populärt område med närhet till det mesta. Centrala Sundbyberg beskrivs oftast som en stad i staden. Här möts du av småstadskänsla samtidigt som du endast befinner din 10 minuter ifrån Stockholms centrala delar. Bebyggelsen i området är brett varierat och här finner du allt från sekelskiftes hus till nyproducerade lägenheter. Bor du här har du ett mycket lugnt och behagligt boende där alla nöjen och bekvämligheter nås via en kort promenad. I området finns vackra grönområden som såväl parker och sjöar. För den idrottsintresserade finns både promenad- och löparslingor, simhall, gym, fotbollsplaner, ishall, curlinghall och bowlinghall.

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Marcus Nilsson

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Marcus Nilsson

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
1 926 kr, Ink Värme, Vatten, TV (digitala grundutbudet), Förråd
Antal rum
1 rum + Kök
Boarea
37.8 m² förvaltarens information
Våning
1 av 4, hiss finns
Andel i förening
1,625 %

Föreningen

Namn
Brf Hejaren 8
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
35 lägenheter varav 2 hyresrätter, 5 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Delat ägande godkännes
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen Hejaren 8 ligger på Kyrkogatan 7 i Sundbyberg. Föreningens fastighet byggdes 1964 och består av 35 lägenheter och 5 lokaler. Tre av lokalerna är bostadsrättslokaler, bland annat kommunens lokal som tidigare varit förskola. Övriga två lokaler är hyresrätter som hyrs ut på långtidskontrakt.
Juridisk person godkännes ej

I hyran / avgiften igår värme, vatten (kallt och varmt) samt ett basutbud av TV-kanaler (1:an, 2:an, 4:an, TV6, SVT24, Barnkanalen & Kunskapskanalen). Fastigheten är ansluten till Sundbybergs stadsnät vilket möjliggör snabbt bredband och fler TV-kanaler via olika leverantörer. Läs mer på deras hemsida.

Sannolik avgifts höjning från och med december (2022-07-25)

Avsiktsförklaring för nya medlemmar
Enligt stadgarna har föreningen ett bosättningskrav. Om det kan antas att förvärvaren för egen del inte ska bosätta sig i bostadsrättslägenheten har föreningen rätt att vägra medlemskap. För att säkerställa detta tillämpar föreningen sedan 2016-10-25 en mall för avsiktsförklaring för nya medlemmar som ska fyllas i och signeras innan nya medlemmar kan godkännas.
Information om månadsavgiften
I månadsavgiften ingår värme, vatten (kallt och varmt) samt ett basutbud av TV-kanaler.
Tv och Bredband
Ingår det i avgiften eller tecknas det enskilt av medlem? Följande ingår: Digitala grundutbudet. Vilken bredbandsleverantör kan man använda sig utav? Valfritt
Parkering
Föreningen har ett garage med 15 bilplatser och 4 motorcykelplatser. Dessutom har vi en parkering med 8 bilplatser. Priserna för att hyra parkeringsplats av föreningen är:

Bilparkering utomhus – 533 kr / månad
Bilparkering i garage – 683 kr / månad.
Bilparkering med aktiv el-laddstolpe 783 kr/mån + faktisk energiförbrukning.
MC-parkering i garage – 320 kr / månad.
För garageparkering (MC/Bil) debiteras medlemmen en pantavgift på 800 kr för garageport-öppnare. Denna engångsavgift återbetalas vid avslutat avtal och återlämnande av garagenycklar.

För närvarande finns inga lediga bilparkeringar, varken inomhus eller utomhus. MC-parkering i garage kan gå att ordna. Det finns nu 2 person i kö till parkeringsplats. Kötid några månader upp till ett halvår beroende på hur många försäljningar.
Kontakta Karolina (karolina@hejaren.se) för att ställa dig i kö eller för mer info.
FÖRSÄKRING
Bostadsrättsföreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad hos TryggHansa. Bostadsrättstillägg ingår inte i månadsavgiften utan tecknas separat av bostadsrättsinnehavaren.
Övrigt
Fastigheten är ansluten till Sundbybergs stadsnät som erbjuder bredband och tv från olika leverantörer. Föreningen har ett gemensamt elavtal med individuell elmätning. Detta innebär att boende inte behöver teckna elavtal, istället fakturerar bostadsrättsföreningen bostadsrättsinnehavaren för elförbrukningen.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
2002 – Tvättstuga med nya maskiner
2002 – Byte av undercentral
2009 – Byte av yttertak till nytt plåttak
2011 – Byte av fönster, 3-glas, stamspolning
2013 – Byte av frånluftsfläkt
2014 – Nya stamventiler och termostater
2015 – OVK, Stamspolning, Bauer Watertechnology’s vattenbehandlingssystem installerat
2016 – Byte till LED-belysning i trapphus
2016 – Ersatt en av dom två mindre tvättmaskinerna
2016 – Samtliga balkonger renoverade, Röklucka utbytt
2017 – Relining av avloppsstammar genomförd
2020 – Byte till LED-belysning i garage och vind
2021 – Två nya tvättmaskiner (grov + mindre).
2021 – Asfaltering av framsida hus samt garageuppfart.
2021 – Installation av el-laddstolpar i garaget.
2021 – Nya träpaneler under fönster på husets baksida

Utöver detta har mindre löpande renovering kontinuerligt genomförts, exempelvis renovering av trappa utomhus till lokaler.

Inga planerade kommande renoveringar (2022-07-25)

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1964
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
VENTILATION
Mekanisk (endast frånluft)
Hiss
Ja

Ekonomi

Utgångspris
2 295 000 kr
KOMMUNALSKATT
31,233%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
2 500 kr/år
Försäkring
1 800 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
4 300 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
1 person
Kommentar
Enligt schablon. Notera att driftkostnader är personliga och varierar.
Energideklaration
Utförd 2018-02-07
Energiklass
D
PRIMÄRENERGITAL
104 kWh per kvm och år

Allmänt om området

LÄGE I STADSDELEN
För dig som gillar känslan av stad och puls! Sundbyberg är en liten stad i storstaden och här finns allt ni behöver inom ett bekvämt räckhåll, som en mångfald av butiker av alla dess slag, mysiga caféer och konditorier samt omtyckta och välbesökta restauranger. Flera alternativ finns när det gäller mataffärer, och för dig som pendlar erbjuds här suveränt goda kommunikationer.

LÖTSJÖN
Nära bostaden finner ni Lötsjön och Råstasjön med dess grönområden och suveräna motionsslingor. Här finns dessutom Gröna Stugan café och restaurang, som under sommaren är ett populärt utflyktsmål.

TORNPARKEN/MARABOUPARKEN
Tornparken är en populär park som ligger lättillgänglig mitt i centrala Sundbyberg. Med dess höga läge ges en härlig vy över takåsar och man kan med fördel njuta av en fantastisk solnedgång. Tornparken har rustats upp med lekplatser, parkbänkar etc. Numera kan man också kunna njuta av god mat i mysiga restaurangen Delibruket som slagit upp portarna i det gamla vattentornet.

Marabouparken som är en prisbelönad park är även det ett mysigt tillhåll i närheten för promenader och picknick. Parken skapades under åren 1937 och 1955 och har både spatiösa gräsytor, barnbad och en betydande samling modern skulptur.

Kommunikation

KOMMUNIKATION
Sundbyberg är en av landets mest kommunikationstäta kommuner; två tunnelbanelinjer med fem stationer, pendeltåg, fjärrtåg och ett antal busslinjer gör att tidsavståndet till city varierar mellan 10 och 20 minuter. Dessutom invigdes tvärbanan i oktober 2013 med hållplats på Landsvägen. Den kopplar ihop Alvik och Solna station där nya nationalarenan ligger. Pendeltåget tar dig till Odenplan på 5 minuter!

Parkering

PARKERING
Generellt i Sundbyberg gäller boendeparkering. Avgift för detta är 600 kr /mån. Se mer på www.sundbyberg.se. Vissa föreningar kan även ha egna parkeringsplatser, se vidare under objektet.

Övrigt

MOTION
Förutom motionsslingorna runt Lötsjön och Ursvik erbjuder staden även en bred flora av simhall, ishall, curling, idrottsanläggningar och sporthallar.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.