Luggudevägen 8 Åkarp
Åkarp

Luggudevägen 8

Modern & familjevänlig villaidyll med spatiösa ytor med eget biorum, tikibar, pool och jacuzzi!

Till salu

Modern & familjevänlig villaidyll med spatiösa ytor med eget biorum, tikibar, pool och jacuzzi!

SNABBFAKTA

  • utgångspris: 8 495 000 kr
  • Antal rum: 6 rum
  • Boarea: 233 kvm
  • Byggnadsår: 1974, Ombyggt 1982
  • Område: Åkarp, Burlöv
  • Fastighetsbeteckning: Karstorp 4:154
utgångspris

8 495 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Marcus Johansson

Reg. fastighetsmäklare/ Franchisetagare

Välkommen till Luggudevägen 8

Nu har vi det stora nöjet att presentera denna ståtliga villa beläget på ett mycket barnvänligt område med närhet till stor, bra lekplats i lugna, gröna omgivningar i gemytliga Åkarp. Villan är alldeles, alldeles underbar när du stiger in. Första planet erbjuder stora sociala ytor i vardagsrum och matrum. Köket är renoverat och utökat med gott om plats för förvaring och arbetsytor. Addera därtill två helkaklade badrum med bastuanläggning och 3-4 bra sovrum. Något som gör denna villan unik är just dess rymd, de många fönsterpartier där ljuset flödar in och poolområdet. Husets trädgård erbjuder en härlig idyll att trivas i. På den fantastiska baksida finner vi en stor terass och trädäck, pool, jacuzzi och en underbar Tiki bar för underhållande gästkvällar i soligt läge! Rymligt vardagsrum, kamin, ett hemma bio-rum och ett fantastiskt inglasat uterum adderar definitivt mersmak. Här är familjen i fokus, en vacker och trygg plats att bo och växa upp på. Mycket goda kommunikationer med såväl buss som tåg till Malmö/Lund. Varmt välkomna att boka tid för visning!

HALL

Vi välkomnas in i en rymlig hall med ljust klinker som täcker både golv samt vägg halvvägs in och bryts sedan med det genomgående vackra mörka golv som ligger som en röd tråd vidare genom huset. Rakt fram hittar vi det första badrummet med bastu. Till vänster i hallen finner vi även tvättstugan samt till höger finner vi ett rymligt sovrum.

ALLRUM

Stort vardagsrum med parkettgolv som ger plats för både soff- och matsalsgrupp. Utgång till den fantastiska baksidan via tillbyggt uterum samt sovrumsdel med lummig trädgård och pool.

KÖK

Mörkt kök med halvö samt med med ovanluckor i vitt och med en snygg granitbänkskiva i svart ton. Väldigt bra förvaring. Side by side kyl/frys, inbyggnadsugn, spishäll, och dubbelfläkt. Köket är placerat i öppen planlösning och härifrån blickar man mot matsalsdelen.

BADRUM MED BASTU

Ett rymligt och fantastiskt badrum för spa fantasten. Helkaklat (2015/2016) i sobra ljusa toner som bryter snyggt mot den mörka kommoden med förvaring. Dusch, wc samt en rymlig bastu från 2016.

BADRUM OVANPLAN

Rymligt helkaklat badrum i vackert beige marmor imiterat klinker och kakel med dusch och duschvägg i glas. wc, kommod med förvaring.

BIORUM

På ovanplan finner vi ett magiskt Biorum med nytt golv (2017) nymålat i mörk ton med bio installation inkl ljudsystem samt projektor och duk. Utgång till den magiska terassen nås härifrån.
För den som önskar fler sovrum går det bra att göra om till ytterligare ett sovrum här.

SOVRUM

Tillbyggt rum som idag används som sovrum. Utgång direkt på baksidan med det stora trädäcket och till poolområdet via glasdörrar, fönsterpartier från golv till tak- sliding doors.

LOUNGEDEL / UTERUM / SOVRUM

Stort uterum med skjutdörrar ut mot baksidan med trädäck, pool, tikibaren och trädgårdspaviljong. Uterummet rymmer ledigt en större sittgrupp. Tillbyggt rum som idag används som lounge. Nytt golv samt värmegolv sen 2021, nymålat 2021.

SOVRUM

Stort sovrum på nedanvåningen till höger om hallen som rymmer ledigt en dubbelsäng, nattduksbord och ytterligare förvaring.

SOVRUM OVANVÅNING

Direkt med trappan upp till höger finner vi ett sovrum med plats för dubbelsängen och mer därtill.

TVÄTTSTUGA

Komplett helkaklad tvättstuga med vitt kakel och vackert marrakech klinker i grå vitt vilandes på golvytan. Tvättstuga med två tvättmaskiner (2018), en torktumlare (2018), tvättho och bänkskiva. Ett ovanskåp för förvaring.

Visa mer

BILDER

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Karstorp 4:154
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
6 rum, varav 5 - 6 sovrum
Boarea
233 m² säljarens information
Tomtarea
650 kvm

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Luft/Värmepump
BYGGNADSÅR
1974, Ombyggt 1982 
Byggnadstyp
1½-plansvilla
Fasad
Puts
Fönster
2 & 3-glas
Stomme
Betong
Grundläggning
Betongplatta
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
RENOVERINGAR MM.
Eldstad – Öppenspis , fullt fungerande och godkänd.

Tillbyggnad på 37 boarea inkl värmegolv och helisolering enligt säljarens information.
Enligt taxeringsinformationen anges boarean till 197 kvm, enligt säljarens information anges boarean till 233kvm.
Om det är av betydelse för köpet uppmanas spekulanten att göra en uppmätning av bostaden med ett etablerat mätningsföretag.

Tillbyggnad på balkong på ca 37kvm inkl glasräcke, byggnadsår 2021.
Renovering

Tak – (2021)
Fönster: Nya fönster från (2021) till uterummen närmast poolen. Ca 40kvm.
Fasad: Ny fasad sen våren (2021). Vit putsad.
Ny pool byggd (2021)
Nytt trädäck (2021)
Badrum renoverat (2021), underlag finns enligt säljaren.
Nytt golv i hela huset (2017)

Internet: Sydantenn – 250kr/mån. 1000mbit

Uteplats 1: Trädäck (2015)
Uteplats 2: Poolsidan, Utekök (2021)

Larm finns att övertal. 1900kr/kvartal via Verisure.

Ekonomi

utgångspris
8 495 000 kr
FASTIGHETSAVGIFT
8 874 kr/år
KOMMUNALSKATT
31,531%
TAXERINGSVÄRDE
3 846 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
2 825 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
6 150 000 kr

dokument

DRIFTKOSTNADER/ÅR

Uppvärmning
10 170 kr/år
El
17 746 kr/år
VA
6 537 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
34 453 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Nätbolag
EON
Elleverantör
EON

Energideklaration

Energideklaration
Utförd 2016-11-25
Energiförbrukning
58 per kvm (Atemp) och år
Energiklass
D

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Servitut, etc
Gemensamhetsanläggning: Burlöv Karstorp GA:1 ändamål: Radio- TV och/eller tele
Planbestämmelser
Stadsplan

Allmänt om området

Första gången Åkarp skriftligen nämns är år 1120, och benämndes då Acathorp - ”Åkes torp”. Byn växte fram i korsningen av vägarna som idag heter Alnarpsvägen och Byvägen. Bebyggelsen består till övervägande del av villor. Här bor du bekvämt och lugnt, nära till skolor, mataffär och fritidsaktiviteter för dig och barnen. Malmö och Lund ligger på bekvämt pendlingsavstånd och till Köpenhamn tar man sig smidigt med tåg eller bil.

Kommunikation

Åkarp ligger norr om trafikplats Kronetorp och nordost om Arlöv och Malmö. Från Burlöv center i norra Arlöv är det bara någon kilometer till Åkarps södra del. Norra delen av Åkarp ligger i sin tur någon kilometer från Hjärup i Staffanstorps kommun. Från västra änden av Åkarp är det cirka en kilometer till Alnarp och Alnarpsparken. Här når man snabbt och smidigt både Malmö och Lund, med järnvägsstationen Åkarps station och busslinje 130 som går just mellan Malmö och Lund.

Närservice

Åkarp har fyra grundskolor: Stora Dalslundskolan (4-9), Lilla Dalslundskolan (F-3), Svanetorpskolan (F-3) och Södervångskolan (F-3). Hvilan Utbildning ligger här, likaså Sveriges äldsta folkhögskola - Folkhögskolan Hvilan.
I Åkarp finns en fotbollsförening vid namn Åkarp IF - bildad 1919 - som spelar i division 4, samt en tennisförening vid namn Åkarps TK. Man har också en innebandyförening som heter Åkarps IBK. Där finns även en golfbana vid namn Vallgårdens GK och en skateboardpark belägen vid Dalslundskolan.

Vägbeskrivning

www.hitta.se

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.