Lilla Killegården 2756 Kågeröd
Kågeröd

Lilla Killegården 2756

Vill du bo nära naturen i ett fridfullt hem?

BUDGIVNING PÅGÅR

Vill du bo nära naturen i ett fridfullt hem?

Underbart hus med både uterum och gäststuga samt garage och verkstad.
Mitt på Söderåsen finns denna pärla. Vid vackert väder ser du Öresundsbron.

Visa mer
inspected villa

Den här bostaden är besiktigad och försäkrad med SMH Tryggmärkt
Läs mer

SNABBFAKTA

  • eller högstbjudande: 1 595 000 kr
  • Antal rum: 3 rum
  • Boarea: 68 kvm
  • Byggnadsår: 1965, Ombyggt 1975
  • Område: Kågeröd, Svalöv
  • Besiktigad: Ja
  • Fastighetsbeteckning: Svalöv Killegården 3:6
Högsta BUD

1 450 000 kr

På webbplatsen redovisas normalt alla inkomna bud. Undantagsvis kan det förekomma att säljaren beslutar att ett visst bud inte ska redovisas på webbplatsen. Du kan alltid vända dig till mäklaren för att få information om samtliga bud. Samtliga bud noteras också i den budgivningslista som mäklaren enligt lag ska upprätta och överlämna till köpare och säljare.

Visa mer

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Susanne Durgaram

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Lilla Killegården 2756

Söker du ett litet trevligt hem nära naturen som du bara kan njuta i?

På Söderåsen nästan vid Stenestad finns detta fantastiska hus som dessutom är med äganderätt. Ett mycket trevligt hus på ca 70 kvm med fördelat på 3 rok. Ett litet rätt trähus som är byggt som sommarstuga år 1965 men blev permanentbostad år 1980.

Ett supertrevligt hus som ligger avskilt från vägen. Du svänger av den stora vägen in på en mindre väg som ni alla hushåll delar ansvaret för. Till höger en liten bit in på vägen på en höjd finns detta fina hus. En grind visar vart tomten är och direkt till höger finns garaget med en verkstad som är isolerad. För att göra det ännu lyxigare finns en elektrisk garageport.

Huset som är ett 1-plans hus har 2 sovrum. Ett på gaveln ut mot garage/infart som är ca 12 kvm och ett mindre på ca 8 kvm. Utanför det mindre sovrummet kan du ta dig ut till husets framsida via en fönsterdörr. Här kommer du ut till en klassisk farstu som du kan sätta dig och ta en kopp kaffe. Utanför det större sovrummet finns en markis som du kan fälla ut när solen står på. Ingången till huset är från baksidan och här möts du av en mindre hall med badrummet till höger och ytterligare en dörr rakt fram till köket.

Köket är av äldre karaktär med kök på två sidor. Rakt fram finns matplatsen i ett burspråk. Till höger om köket finns ett stort vardagsrum med matplats och utgång till inglasat uterum. Här finns även en braskamin om man vill ha lite myskänsla. Självklart finns det ytterligare en uteplats utanför det inglasade uterummet.

Detta är ett väldigt originellt hem med massor av ytor trots sina små kvadrat. Ett perfekt hem för dig som vill leva med naturen som granne.
Huset är i bra skick men i äldre stil och det behövs målas och fixas lite. Det är dessutom besiktigat med vår tjänst SMH Tryggmärkt av certifierad besiktningsman vilket gör att du vet vad du köper. Besiktningsprotokollet får ni ta del av vid visningen.

Till sist vill jag även nämna att vid vackert väder kan du se Öresundsbron.

Välkomna till ett hem med hjärta som både har inglasat uterum, uteplats, gäststuga, flera förråd och garage med verkstad.

Ett mycket trevligt hem som ligger perfekt på Söderåsen.

Huset är av äldre karaktär men är i bra skick. Perfekta ytor för 2-3 personer och låga driftskostnader. Ett hem som går att flytta in i direkt men som också går att renovera för mindre pengar om man skulle vilja få det lite mer modernt. Huset är för besiktigat med vår tjänst SMH Tryggmärkt. Besiktningsprotokoll uppvisas för visningsgäster. Fiber är beställd av säljare och kostnaden påförs köpare - belopp ca 26 000 kr - IP-Only Skåne

Hall

Från baksidan tar du dig in i hallen. En mindre hall med klinker på golvet. I hallen finns även varmvattenberedaren.

Visa mer

Kök

Ett trappsteg upp och en dörr så kommer du in i köket. Här möts du av kök på två sidor med furuluckor , bänkskiva av rostfritt och laminat. På golvet finns laminat likt klinker. Vitvaror finns en kyl/frys, fristående spis, fläkt och en mikro. Ägaren vet ej hur gamla vitvarorna är.

Visa mer

Matplats

Vid köket och rakt fram vid fönstren finns en perfekt plats för matbordet. Här har man ett burspråk och till höger finns en garderobsvägg med både städskåp och förvaring. På vägg under fönstren finns en värmepump som förser hela huset med värme. Efter att denna installerades 2019 har man mer eller mindre inte använt elementen.

Visa mer

Vardagsrum

Ett stort trevligt vardagsrum med en braskamin av märket Handö som installerades runt 1976 på gavelväggen. Denna användes mycket innan värmepumpen installerades.
I vardagsrummet har du plats både till soffa och du kan ha ett matbord mellan garderobsväggen och utgången till uterummet.

Visa mer

Uterum

Från vardagsrummet tar du dig ut till detta stora inglasade uterum. Ett jättehärligt rum med mycket ljus som har träddäck på golvet och en filtmatta ovanpå. Utanför uterummet finns ytterligare ett träddäck där du kan flytta ut om det blir för varmt.

Visa mer

Sovrum 1

Detta sovrum ligger närmast köket och är ett mindre rum ca 7,6 kvm. Här finns två garderober på vars en sida mot. Idag har sovrummet sängar och det funkar utmärkt.
Utanför detta rum finns en mindre hall med 2 garderober och en fönsterdörr ut till framsidan och en mindre farstu.

Visa mer

Sovrum 2

Rummet som ligger mot husets andra gavel. Detta rum är ett sällskapsrum på bilderna och funkar utmärkt som ett sovrum. Utanför fönstren mot framsidan finns en större markis.

Visa mer

Badrum

Badrummet når du från hallen. Ett långsmalt badrum med wc, tvättfat, tvättmaskin och torktumlare som är från 2021 samt en dusch längst in. Väggar och golv har våtrumsmatta. WC-stolen byttes i januari 2022 och samtidigt tömdes tanken för avloppet.

Visa mer

Uterum

Sidan om det inglasade uterummet finns en stor uteplats med trädäck. Vid trädäcket når du även gäststugan. Från allra första början var detta säljarens sommarstuga. Ett mindre rum som är isolerat.

Visa mer

Fastigheten

Ett litet rött gulligt hus som ligger fantastiskt. Ett hem som du finner lugnet i och som har en underbar naturtomt runt knutarna.

Visa mer

Garage/Uppfart

Ett fristående garage med elektrisk garageport finns direkt till höger när du kommer in på tomten. I garaget finns en mindre isolerad verkstad.

Visa mer

Förråd

Fastigheten har ett antal förråd. Ett lägre fristående. Ett sidan om gästhuset på baksidan av huset och även gästhuset som är litet går att använda som förråd.

Visa mer

Närområdet

Hela tomten är en naturtomt. På ena sidan finns ett stengärde och i andra delen av tomten mot garaget kan du vid vackert väder se Öresundsbron. Huset ligger väldigt bra till och det är fridfullt och mysigt. Jag är helt övertygad om att du kommer att se många av naturens djur.

Visa mer

Mäklaren

Susanne Durgaram heter jag och har varit mäklare sedan hösten 2019. Tidigare arbetade jag med nyproduktion i 13 år. Jag är en påläst och engagerad mäklare som som alltid vill göra det lilla extra. Hittar du inte svar på dina frågor - tveka inte att höra av dig till mig.
Vill du sälja din bostad eller veta marknadsvärdet - ring mig så bokar vi ett möte.
Våra värdeord är - Professionell - Nytänkande och Personlig - Vi ger aldrig upp.

Visa mer

Tomtkarta

Se huset placering

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Svalöv Killegården 3:6
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
3 rum, varav 2 sovrum
Boarea
68 m² taxeringsinformation
Tomtarea
1 857 kvm
Tomttyp
Naturtomt
Uteplats
Inglasat uterum med trädäck utanför. Finns även markis på huset på annan del av huset
Bilplats
Garage finns samt möjlighet att parkera ett antal bilar direkt in på tomten
Tomt
Naturtomt
BESIKTIGAD
Ja
Försäkrad mot dolda fel
Ja

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Värmepump luft/luft
BYGGNADSÅR
1965, Ombyggt 1975 
Byggnadstyp
1-plansvilla
Fasad
Trä
Fönster
3-glas i de flesta fönster samt 2-glas
Tak
Plåt
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Krypgrund
Utvändigt plåtarbete
Lackerad plåt
Grundmur
Betong
Vatten/avlopp
Enskilt vatten året om. Fastigheterna har en gemensam vattenkälla från andra sidan vägen. 5 fastigheter delar på kostnader. Grannen närmast vägen äger vattenpumpen som förser övriga fastigheter med vatten.
Enskilt avlopp. Söderåsens Miljöförbund har gjort en avsyn 2014 på avlopp och gjort ett beslut om ingen åtgärd 2015.
Två-kammar-brunn - wc är ansluten till en sluten tank som tömdes i början av 2022 och övrigt går till den andra tanken.
Avstängning av vatten - finns en avstängning av vatten på gaveln på huvudbyggnaden - det finns 2 kranar, en till husets vatten och den andra till vattentillförseln för husen nedanför.
VENTILATION
Självdrag
RENOVERINGAR MM.
Tillbyggnad som är gjord 1975 är utbyggnad för större badrum
Braskamin installerades av märket Handö 1976
Plåttak bytt ca 2017
Värmepump luft/luft installeras 2018
Ny tvättmaskin och torktumlare 2021
Ny wc-stol 2022
Övriga byggnader
Garage som är isolerat med mindre verkstad. Garageport som är elektrisk ca 1988
Uterum inglasat utanför vardagsrum med trädäck på golvet samt mindre gäststuga (isolerad) där det står en extra kyl/frys (äldre funktion vet ej). Ytterligare ett förråd till som du når från baksidan av huset som du har trädgårdsredskap i.
Förråd i lägre modell - fristående på bakre delen av huset. Extra utrymme för exempelvis gräsklippare

Ekonomi

eller högstbjudande
1 595 000 kr
FASTIGHETSAVGIFT
5 595 kr/år
KOMMUNALSKATT
32,181%
TAXERINGSVÄRDE
746 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
520 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
130 000 kr

DRIFTKOSTNADER/ÅR

Uppvärmning
15 600 kr/år
Kommentar
En äldre person har levt i huset och har haft väldigt varmt. Värmepumpen värme upp hela huset och efter att den installerades ca 2019.
Braskamin installerades 1976 av märket Handö. Den är ej eldad i på ca 1,5 år. Sotades senast 2020 och ej eldad efter det.
Grundavgift för sophämtning 1 140 kr/år. Hämtning av restavfall var 14:e dag 743 kr/år. Tömning av den slutna tanken 1 150 kr/gång. 2-kammarbrunnen töms 1 ggr/år. Den aviseras när det är tid. Fiber är beställd. Kostnad påförs köpare.
DRIFTKOSTNAD TOTAL
15 600 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
1 person
Nätbolag
Fiber är beställd - kostn fakt köpare
Elförbrukning
7 500 kWh/år

Energideklaration

Energideklaration
Utförd 2022-04-18
Energiprestanda primärenergital
216 kWh per kvm och år
Energiförbrukning
110 per kvm (Atemp) och år
Energiklass
F

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Servitut, etc
Gemensamhetsanläggning: Svalöv Stubbaröd GA:1 ändamål: Vägar, Samfällighet: Svalöv Killegården S:1
Avtalsservitut Kraftledning(2 st)
Förmån: Officialservitut Vattentäkt Ledning, 12-STN-195.2
Förmån: Officialservitut Väg, 12-STN-178.1
Last: Avtalsservitut: Kraftledning, 12-IM6-70/1891.1
Last: Avtalsservitut: Kraftledning, 12-IM6-70/599.1
Last: Officialservitut Ledning, 12-STN-195.1

Väg in till fastighet - Från väg 1245 finns en mindre grusväg in till 5 fastigheter. Du som ägare till bostaden är med och delar på de kostnader som uppkommer i form av skötsel, snöröjning mm av vägen.
Planbestämmelser
Landskapsbildsskydd

Omgivning

Allmänt om området

Stenestad är kyrkby i Stenestads socken och en småort i Svalövs kommun i nordvästra Skåne.
Stenestad är beläget 181 m ö.h. på Söderåsen, i närheten av nationalparken med samma namn. Byn är uppvuxen kring Stenestads kyrka. Utanför Stenstad ligger parkanläggningen Stenestad park. Närmast större ort är Kågeröd där många av Stenestads barn går på Lunnaskolan. Kyrkan har fortfarande en central plats i byn. Ett café och en Hembygdsgård med museum finns utmed bygatan. Skolorna har blivit bibliotek och bostäder. Handelsbodarna har lagts ned.
Stenestad kyrka är känd för sin julotta då byn tänds upp med marschaller och man kommer hit med häst och vagn eller släde om snön finns. Det finn även nyårskonsert i kyrkan.

Förutom omväxlande naturupplevelser är Söderåsen känd för sin speciella geologi, sin flora och sina många bokskogar. Sprickdalar som Klövahallar, Skäralid med Kopparhatten och Nackarpsdalen med Odensjön är välkända platser. Skåneleden passerar igenom området.

Kommunikation

Tåg i Kågeröd ca 12 min med bil, taxi till station. 30 min bilväg till Helsingborg, 40 min till Landskrona. Tåg till Malmö 49 min

Närservice

Mataffär finns i Kågeröd

Parkering

Gratis parkering

Vägbeskrivning

Från Kågeröd är det ca 8,8 km. När du kommer till Stenestad svänger du vänster mot Norra Vram. Från Norra Vram är det ca 8 km.
Helsingborg ca 3 mil, Landskrona ca 3,6 mil, Lund ca 4,9 mil, ca Malmö 6,7 mil

Övrigt

Bostaden ligger med naturen utanför.

På vägen mellan Stenestad och Kågeröd på Söderåsens sydsluttning ligger Finnstorp. Här finns flera motions- och promenadstigar markerade i vackra löv- och granskogar.

Vid Finnstorpsdammarna kan man fiska eller helt enkelt slå sig ner för att äta sin medhavda matsäck vid en vindskyddad grillplats. Rastplatser finns på flera ställen, både vid fiskedammen och inne i skogen.
Vid ena dammen kan även ett rikt fågelliv beskådas. Från fågeltornet kan man få se hägrarna fiska eller stjärtmesarna dra fram genom strandskogen. Framkomlighet för rullstol finns längs ena dammen. Parkering och toalett.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.