Kadettgatan 58A Västra Berga
Västra Berga

Kadettgatan 58A

En trappa upp i huset finner ni denna hemtrevliga bostad!

Kommande

En trappa upp i huset finner ni denna hemtrevliga bostad!

Varmt välkomna till detta trivsamma boende på attraktiv adress. På Kadettgatan 58A bor ni på första våningen i en välskött förening. Planlösningen är väldisponerad med två rogivande sovrum, ett badrum av modellen större samt ett modernt kök och härligt socialt vardagsrum. Från köket har ni även utgång till den härliga balkongen med utsikt mot grönskande omgivningar. Anmäl ert intresse redan idag!

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Boarea: 87 kvm föreningens information
  • Antal rum: 3 rum
  • Våning: 2 av 4
  • Avgift: 5 932 kr inklusive värme, vatten, TV (basutbud) samt bostadsrättstillägg.
  • Förening: HSB Brf Berga i Helsingborg
  • Byggnadsår: 1967
  • Område: Västra Berga, Helsingborg

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Johannes Midbjer

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Kadettgatan 58A

En trappa upp i fastigheten kliver ni in i denna fina trea. Här presenteras en ljus och hemtrevliga bostad med genomtänkt planlösning och fint ljusinsläpp. Bostaden erbjuder två generösa sovrum, modernt badrum, funktionellt kök och socialt vardagsrum. Bostaden har dessutom en underbar balkong.

När ni tagit klivet in i hallen möts ni av en ljus och rymlig hall vilken erbjuder bra med plats för förvaring. Hallen fungerar som bostadens knutpunkt och tar er vidare till bostadens samtliga rum. Från hallen når ni det första sovrummet vilket är ljust och luftigt och erbjuder bra med utrymme till förvaring. Därefter har ni det rymliga badrummet vilket är av modellen större, renoverat vid föreningens stambyte. Det andra sovrummet ligger bekvämt mot innergården och är rymligt, även här finns utrymme för förvaring. Därefter kliver ni in i det härliga vardagsrummet vilket enkelt kan möbleras med soffgrupp och matplats om så önskas. Därefter tar ni er vidare till det funktionella köket vilket är modernt med utrymme för en fin matplats vid fönstret. Köket är praktiskt med gott om plats till arbetsytor och förvaring. Från köket tar ni er även ut till den ombonade balkongen där ni kan njuta av solen och lugnet.

Området är mycket uppskattat med närhet till matbutiker, fina promenadstråk och grönområden. Busshållsplats ligger på ett bekvämt avstånd från bostaden samt att det i området finns flertalet gratis parkeringar. Detta är ett boende som vänder sig till yngre som äldre, den lilla familjen samt den stora, varmt välkomna hem!

  • Balkong
  • Trivsamt läge
  • Uppskattad förening

FASAD

HALL

KÖK

BALKONG

VARDAGSRUM

SOVRUM

BADRUM

PLANRITNINGAR

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Johannes Midbjer

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Johannes Midbjer

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Om bostaden

Varmt välkomna till detta trivsamma boende på attraktiv adress. På Kadettgatan 58A bor ni på första våningen i en välskött förening. Planlösningen är väldisponerad med två rogivande sovrum, ett badrum av modellen större samt ett modernt kök och härligt socialt vardagsrum. Från köket har ni även utgång till den härliga balkongen med utsikt mot grönskande omgivningar. Anmäl ert intresse redan idag!

Visa mer

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
5 932 kr, inklusive värme, vatten, TV (basutbud) samt bostadsrättstillägg.
Antal rum
3 rum
Boarea
87 m² föreningens information
Våning
2 av 4
Andel i förening
0,23455 %
Andel av årsavgift
0,23455 %

Föreningen

Namn
HSB Brf Berga i Helsingborg
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
436 lägenheter
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 183 kr
Pantsättningsavgift
475 kr
Allmänt om föreningen
Brf Berga är beläget på Västra Berga i Helsingborgs norra del. Stora grönområde med kullarna som utmärkande landmärke gör det till en mycket behaglig miljö för alla att bo och leva i.

Närhet till stormarknad som ICA Maxi, även mindre butiker som ICA Nära, pizzeria, postombud, blomsteraffär mm finns inom gångavstånd. Avståndet till Väla med IKEA och de övriga 100 talet butiker är inte långt, inte heller till stadens kärna med allt vad det innebär med det rika utbudet av affärer och nöjesställen. Inte att förglömma är de klassiska båtarna mellan Helsingborg och Helsingör.

Västra Berga är en egen liten ”ö” i Helsingborgs norra del, men med mycket goda kollektiva kommunikationer som buss och tåg i direkt närheten. Skola och dagis finns inom området, utan att man måste passera en enda gata! Brf Berga började byggas 1965 och stod klart två år senare med 436 lägenheter fördelat på 22 huskroppar. Hela Västra Berga var tidigare del av K2´s exercisfält där husarer och andra militärer övade. Kvar som landmärke över denna tid är Kasernen som idag heter Kavalleristen och innehåller kontor och restaurang.

Bostadslägenheterna är fördelade enligt följande:

1 rum & kök, 33 st
2 rum & kök, 85 st
3 rum & kök, 201 st
4 rum & kök, 117 st

Inom föreningen finns det bl.a en mycket fin festlokal och två övernattningsrum med så nära hotellstandard man kan komma.
Festlokal för uthyrning (bokning sker genom HSB, fn 500kr/dygn)
Övernattningslägenhet (fn 250 kr/natt)
Förråd (ett ingår och det finns möjlighet att hyra ett extra förråd)
Tvättstugor (det finns för både grovtvätt och för vardagligt bruk)
FÖRENINGENS EKONOMI
Avgiften höjdes med 2% oktober 2021.
Tv och Bredband
Bredbandet via OWNIT ger föreningen mycket goda elektroniska kommunikationer med omvärlden. ComHem levererar kabel-tv med ett stort grundutbud och även data via tv-uttagen.

ComHem (3-hål-i-väggen anslutning)
Ownit (Fiberoptisk anslutning)
Parkering
Föreningen förfogar över ett stort parkeringshus med både varm (34 st)- och kallgarage (173 st). Utomhus finns ett stort antal parkeringsplatser (372 st) för uthyrning till boende. För husvagnar och husbilar finns det separat parkering som har bom med lås.

Priser enligt föreningens hemsida:
P-plats: 150 kr/mån
Husvagnsparkering: 200 kr/mån
Varmgarage: 450 kr/mån
Kallgarage: 350 kr/mån
El-laddningsplatser: 350 kr/mån

Separat kösystem.

Biltvätt: 4 tvättar/mån för 50 kr/mån (12,50 per tvätt).
FÖRSÄKRING
Byggnaderna har varit fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar. Föreningen har tecknat bostadsrättstillägg.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
2019 - Ventilationsombyggnad
2018 - Tvättstugor
2018 - Omdragning stigarledningar, el.
2018 - Nya värmestammar till badrum.
2018 - Passagesystem
2018 - Garagerenovering
2016-2018 - Stambyte och badrumsrenovering
2014 - Undercentraler
2013 - Fläktar
2010-2011 - Ombyggnad lokal. Aktivitetscentrum och festlokal
2009 - Cylinderbyte
2006-2009 -Kulvertar och gårdsrenoveringar
2006 - Ombyggnad p-platser
2005 - Plattsättning runt sophus
2005 - Sophus
2003 - Vindisolering
2002 - Tak- och fönsterbyte

Planerade renoveringar:
Föreningen planerar att renovera balkongerna. Underlag för renoveringen håller på att samlas in för att kunna påbörja arbetet från föreningenssida.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1967
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
VENTILATION
Mekanisk (endast frånluft)
Hiss
Nej
Övriga byggnader/utrymmen
Bostaden disponerar över ett förråd.

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
31,651%
Pantsatt
Nej

DRIFT

Energideklaration
Utförd 2019-02-18
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
128 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Början av 1960-talet började bostadsområdet Västra Berga att byggas och området är typiskt för sin tid med stora grönytor mellan husen. Bebyggelsen består till övervägande delen av bostadsrätter i hus med två eller tre våningar.

I området erbjuds stora grönområden samt lekplatser och här ligger även en omtyckt förskola och en grundskola till och med årskurs nio.

Kommunikation

Bussförbindelserna till centrum och övriga stadsdelar fungerar mycket bra. Exempelvis går busslinje 22 direkt ut till Väla och till järnvägsstationen Maria Station.

Närservice

Närhet till fina miljöer och sevärdheter i Pålsjö skog och i Fredriksdalsparken med museum, friluftsteater och kaffeservering. I angränsande område ligger Maxi Stormarknad, Ringstorps Centrum samt Stattena Centrum och här erbjuds bland annat matbutik, gym och apotek.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.