Hindervägen 11 Laröd
Laröd

Hindervägen 11

Familjeidyll med närhet till hav och grönska

Till salu

Familjeidyll med närhet till hav och grönska

I omåttligt populära Laröd har vi nu den stora äran att presentera detta välplanerade och genomtänka boende. Bostadens 118 kvadratmeter är till stora delar nyrenoverade och genomsyras av exklusiva materialval där inget har lämnats åt slumpen. Lägg där till en tomt som erbjuder sol från tidig förmiddag till sen kväll, ett väl tilltaget trädäck som rymmer både lounge-möblemang samt plats till att ta ut middagarna de varma dagarna om året.

Det rymliga köket som ligger i en öppen planlösning mot vardagsrummet skapar en naturlig samlingspunkt för såväl familjen som för gästerna. Här rymmer ni med enkelhet både soffgrupp och matsalsmöblemang. Med två helkaklade och nyrenoverade badrum som andas stil och modernitet, fyra rymliga sovrum samt en billig driftkostnad tack vare de nyinstallerade solcellerna på taket, är detta bostadsdrömmen du absolut inte vill missa!

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Antal rum: 5 rum
  • Boarea: 118 kvm taxeringsinformation
  • utgångspris: 5 195 000 kr
  • Byggnadsår: 1990
  • Område: Laröd, Helsingborg
  • Fastighetsbeteckning: Tömmen 5
utgångspris

5 195 000 kr

Visningar

22 Maj
Föranmälan krävs!
Håll dig uppdaterad
Ansvarig mäklare

Anna Ernér

Kontorschef/Reg.mäklare/Franchisetagare
Assisterande

Odd Rydin

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Hindervägen 11

Hall

Varmt välkomna till Hindervägen 11! Här välkomnas vi in i den trevliga och ljusa hallen. Under fötterna ligger en slitstark, snygg klinker med golvvärme, som sedan övergår till det vackra ekgolvet som är genomgående för hela nedervåningen. Här finns gott om utrymme för avhägningsmöjligheter om båda sidor om dig. Direkt till vänster når vi bostadens tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare.

Visa mer

Vardagsrum

Ta några steg framåt och känn hur bostaden öppnar upp sig och omfamnar dig i det fantastiska ljusinsläppet de stora glaspartierna erbjuder. Rummet som ligger i vinkel mot köket är lättmöblerat och erbjuder med enkelhet plats för såväl soffgrupp samt matsalsmöblemang för 6-8 personer. Härifrån når vi utgången till det rymliga altandäcket.

Visa mer

Kök

I det nyrenoverade köket (2021) från Kvik har inget lämnats åt slumpen. Här samspelar det estetiska med dagens praktiska nödvändigheter på det mest smakfulla sätt. I de extra djupa lådorna har ni gott om plats till att förvara allt ni kan tänkas behöva i ett kök. Detta har lämnat utrymme till att hålla väggarna fria från överskåp vilket skapar en fantastisk rymd. Utöver köksön som ger oss extra arbetsyta finner vi här fullstor integrerad kyl och frys (Siemens), ugn samt kombiugn (Siemens), diskmaskin (Bosch) samt spishäll och fläkt (Bosch).

Visa mer

Badrum

Bostaden har två badrum, ett på entréplan samt ett på ovanvåningen. Bägge badrummen renoverades 2021 på ett sätt som andas lyx. De stora klinkerplattorna som är genomgående från golv till tak, tillsammans mot de svarta detaljerna skapar en mycket exklusiv känsla. I båda badrummen finner ni wc, tvättställskommod, spegel med ställbar belysning samt dusch med dold golvbrunn.

Visa mer

Sovrum

Bostadens fyra sovrum återfinns på ovanvåningen. De två större rummen rymmer med enkelhet en dubbelsäng. I dessa två rummen finns även större skjutdörrsgarderober. De två mindre rummen fungerar perfekt som barnrum, eller varför inte som kontor? Ovanvåningen knyts samman av en hall, från vilken samtliga sovrum nås.

Visa mer

Trädgård/Tomt

Trädgården ligger i direkt syd/västläge och är perfekt för soldyrkaren. På trädäcket finns gott om utrymme för större utemöblemang, här kommer ni spendera många och långa middagar i goda vänners sällskap. För dig med gröna fingrar finns odlingsmöjligheter i odlingslådor och för grillmästaren pryder grillen sin plats på plattlagd yta i nära anslutning till trädäcket. Barnen springer fritt och leker i lekstugan. Självklart hålls gräsmattan i trim med hjälp av robotgräsklippare.

Visa mer

Närområdet

Ett stenkast från bostaden finns en liten lekplats. Bara en kort promenad bort finns en av Laröds mest omtyckta lekplatser med flera gungor, rutschkana, stor sandlåda, trä-djur och flera sittplatser. Inom promenadavstånd från bostaden finns även en damm, vårdcentral, BVC, bibliotek, gym, busshållsplats samt flera bra förskolor, skola, idrottsplats och matbutik. I Laröd bor ni dessutom alltid nära hav, bad och mysiga stigarna i Pålsjö skog.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Tömmen 5
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
Kedjehus
Antal rum
5 rum, varav 4 sovrum
Boarea
118 m² taxeringsinformation
Tomtarea
301 kvm
Bilplats
Garage med plats för en bil.
Övrigt
Anmäl ert intresse redan idag!
Lämna era uppgifter genom att enkelt göra en intresseanmälan på vår hemsida eller ta kontakt med ansvarig mäklare, Anna Ernér på 070-482 27 19 eller anna.erner@smh.se.
Extra kontaktperson:
Odd Rydin, 0722-93 50 50, odd.rydin@smh.se

Hoppas vi hörs och ses!

Bra att tänka på:
- Förbered dig som potentiell köpare så mycket du kan för att maximera dina chanser när budgivningen kommer igång genom att:
1. Prata med din bank angående lånelöfte eller fråga mig, så ber jag mina bankkontakter ta kontakt med dig med ett bra erbjudande.
2. Äger du ditt nuvarande boende? Behöver du sälja för att kunna köpa ett nytt boende? Jag hjälper dig gärna med en värdering och/eller lägga upp en plan för din försäljning.

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Fjärrvärme
BYGGNADSÅR
1990 
Byggnadstyp
Kedjehus
Fasad
Tegel
Fönster
3-glas
Tak
Betongpannor
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Betongplatta
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
VENTILATION
Mekanisk frånluft
RENOVERINGAR MM.
2019 - Fjärrvärmeväxlare utbytt

2020 - Rullgardiner ovanvåningen
2020 - Gräsmatta anlagd + robotgräsklippare installerad
2020 - Isolerat förråd baksida, samt satt upp hyllsystem

2021 - Solceller installerade
2021 - Badrum ovan- och undervåning renoverade
2021 - Ombyggnad samt renovering av kök
2021 - Nytt golv nedervåning (härdat ekgolv)
2021 - Klinker och golvvärme i hallen
2021 - Klinker, takbyte samt golvbrunnsbyte i tvättstuga

2022 - Tätning av nock samt byte av nockpannor
Övriga byggnader
Det finns två förråd; ett på entrésidan som är isolerat, ett på baksidan som är delvis isolerat samt försett med hyllsystem.
Intilliggande garage med plats för 1 bil.

Ekonomi

utgångspris
5 195 000 kr
FASTIGHETSAVGIFT
8 874 kr/år
KOMMUNALSKATT
31,651%
TAXERINGSVÄRDE
2 393 000 kr (Taxeringsår 2018)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
1 691 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
3 744 000 kr

DRIFTKOSTNADER/ÅR

Uppvärmning
11 006 kr/år
El
12 878 kr/år
VA
4 515 kr/år
Renhållning
7 800 kr/år
Kommentar
Villan är utrustad med solceller vilket skapar en överskottsproduktion på - 2 891 kr/år, vilket motsvarar 3 892 kwh.
DRIFTKOSTNAD TOTAL
36 199 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
4 personer

Energideklaration

Energideklaration
Utförd 2022-05-06
Energiprestanda primärenergital
92 kWh per kvm och år
Energiklass
C

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Servitut, etc
Förmån: Officialservitut Avlopp, 1283K-15123.19
Last: Officialservitut Avlopp, 1283K-15123.18
Planbestämmelser
Stadsplan

Omgivning

Allmänt om området

Natursköna Laröd ligger cirka 6 km norr om Helsingborgs centrum. Laröd var länge en bondby och än idag finns det ett flertal hästgårdar inne i samhället. Bebyggelsen är genomgående låg och består till största delen av villor, radhus eller kedjehus och härstammar från 1950-talet och senare. I Laröd finns också nyare villabebyggelse öster om Larödsvägen som löper genom samhället.

Kommunikation

Bussen tar dig in till Helsingborgs centrum på cirka 20 minuter och går fyra gånger i timmen under högtrafik.

Närservice

Mitt i byn finns närbutik, kiosk och bibliotek. Det finns även vårdcentral, idrottsplats och gym centralt beläget i byn. Två skolor F-9, Laröd Skola och Holstagårdsskolan samt en hel rad förskolor finns också.
Omgivningarna bjuder på både skogar, åkrar, hästhagar och inte minst det berömda slottet Sofiero, med sin fantastiska parkanläggning och återkommande utställningar och konserter.

Övrigt

Befolkningsmängd: Cirka 5 000

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.