Sparreholmsvägen 6A Älvsjö Örby Slott
Älvsjö Örby Slott

Sparreholmsvägen 6A

Välkomna till detta välplanerade hem med altan i soligt sydvästläge!

Till salu

Välkomna till detta välplanerade hem med altan i soligt sydvästläge!

ACCEPTERAT PRIS - Kontakta mig gärna för en privatvisning!

Hjärtligt välkomna till denna trivsamma villa i populära Örby Slott. Här erbjuds ni att bo i ett otroligt välplanerat hem med renoverat kök, stor matplats och vardagsrum i anslutning till verandan. Inglasad veranda som förlänger säsongen med trappa ner till den mysiga altanen i soligt sydvästläge. Friköpt och omhändertagen tomt med flertalet bärbuskar och fruktträd. Detta hem erbjuder er två vardagsrum, sex sovrum samt tre badrum med badkar och dusch. För den som önskar finns möjlighet att förändra planlösningen på övre plan till ett stort rum (idag två barnrum). Villan är ursprungligen en enplansvilla som 1992 utökades med ytterligare ett våningsplan. Utanför huset finner ni även en carport med el-bilsladdare och ett förråd för extra förvaring.

Örby Slott är ett lugnt, barnvänligt och trivsamt område med närhet till kommunikationer med bussar till bl.a. Gullmarsplan, Älvsjö och Liljeholmen. Älvsjö centrum och dess pendeltåg och stora busstorg nås även på promenadavstånd. Här finns förskola, skola och matbutik. I närområdet finns bl.a. matbutiken Coop, Sushirestaurang, pizzeria. Lite längre bort finner ni även Willys, systembolaget samt handelsplatsen vid Västberga. Trevligt villaområde med vackra Örby Slottspark som ligger i anslutning till Sjöängskolan.

Varmt välkomna att anmäla ert intresse!

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Accepterat pris: 8 200 000 kr
  • Antal rum: 8 rum
  • Boarea: 134 kvm + 60 kvm biarea
  • Byggnadsår: 1945, Ombyggt 1992
  • Område: Älvsjö Örby Slott, Stockholm
  • Besiktigad: Ja
  • Fastighetsbeteckning: Takåsen 13
Accepterat pris

8 200 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
My Lundberg

My Lundberg

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Sparreholmsvägen 6A

ENTRÉPLAN

Välkomna in! Här finner ni ett härligt hus i tre plan med flera möjligheter!

Visa mer

Vardagsrum 1

Trivsamt vardagsrum med plats för soffhörna och bord. Här kan ni verkligen njuta av de mysiga höstkvällarna medan ni njuter av den öppna spisen. Vitmålade väggar och golv i mörklaserat trä.

Visa mer

Matplats

Mellan kök och vardagsrum finner ni matplatsen som erbjuder gott om plats för det stora matbordet. Här får flera middagsgäster plats.

Visa mer

Kök

Renoverat och modernt kök som byggdes om 2018. Här finner ni ett välutrustat kök med gott om förvaring bakom de vita skåpen. Köket är utrustat med fullstor kyl och frys, induktionshäll med fläkt ovanför samt en varmluftsugn. Mikro i bekväm arbetshöjd. Här finns även en diskmaskin. Påkostad arbetsbänk i svart sten med gott om arbetsyta, med en bardel att slå sig ner vid medan maten lagas. Vitmålade väggar och mörklaserat trägolv.

Visa mer

Altan

I anslutning till vardagsrummet finner ni den inglasade verandan som även leder er vidare ut till den mysiga altanen i soligt sydvästläge. Här finns plats för matbord och stolar och på altanen kan ni med fördel möblera upp med en härlig sofflounge.

Visa mer

Sovrum 1

Välkomna in till detta "master bedrom" med plats för dubbelsäng och nattduksbord. Här finns även platsbyggda garderober samt ytterligare plats för en stor garderob eller skrivbord. Ljusa väggar med röd fondvägg och på golvet finner ni trägolv.

Visa mer

Sovrum 2

Ljust och trevligt sovrum perfekt som barn- eller arbetsrum. Fint trägolv och ljusa väggar. Här finns plats för säng, nattduksbord och skrivbord.

Visa mer

Badrum 1

Renoverat och helkaklat badrum med praktiskt vädringsfönster. Badrummet är utrustat med toalett, handfat med spegelskåp över samt ett badkar. Här finns även skön golvvärme.

Visa mer

Hall

Välkomnande hall med plats för hatthylla och skoskåp. Praktiskt och ljust klinkergolv med vita väggar. På golvet finner ni skön golvvärme. Ytterdörren är försedd med Yale doorman med smidigt kodlås!

Visa mer

ÖVRE PLAN

Välkomna upp till detta härliga plan med alternativ planlösning. Idag finner ni ett vardagsrum, klädkammare och två perfekta barnrum.

Visa mer

Övre hall

Mindre hall med plats för byrå eller skrivbord.

Visa mer

Vardagsrum 2

Ljust och fint vardagsrum nummer två finner ni på övre plan. Perfekt när barnen vill titta på annat tv-program eller leka med vänner. Även detta rum har vita golv och snyggt laminatgolv.

Visa mer

Sovrum 3

Perfekt som barnrum med plats för säng, nattduksbord och skrivbord. Vita väggar och på golvet finner ni fint laminatgolv.

Visa mer

Sovrum 4

Även detta rum är perfekt som barnrum. För den som önskar går dessa rum att göra till ett stort rum. Vita väggar och laminatgolv.

Visa mer

Badrum 2

Äldre badrum med våtrumsmatta och gråmålade väggar samt kaklad duschvägg. Badrummet är utrustat med duschväggar, toalett och handfat med spegelskåp ovan. Även här finns ett praktiskt och stort vädringsfönster som även ger fint ljustinsläpp.

Visa mer

KÄLLARPLAN

Välkomna ner till källarplan. Här finner ni två stora sovrum, förråd, matkällare samt klassisk tvättstuga och ett duschrum med toalett. Här finner ni även en extra utgång. Källarplan byggdes om 1998 med klinkergolv och vattenburen golvvärme (ej i matkällare och förrådet, gamla pannrummet).

Visa mer

Sovrum 5

Stort och rymligt sovrum med plats för stor säng och garderober. Vita väggar och klinkergolv finner ni här.

Visa mer

Sovrum 6

Även detta rum är stort och passar såväl till sovrum som träningsrum eller vad ni nu önskar. Alternativen är flera. Klinkergolv och vita väggar. I anslutning till detta rum finns ett förråd. Här finner ni även en centraldammsugare (fungerar ej).

Visa mer

Tvättstuga

Rymlig tvättstuga med vita väggar och klinkergolv. Här finner ni tvättmaskin och torktumlare samt vask och arbetsbänk med hyllplan under. Gällande förvaring finns även plats för linneskåp.

Visa mer

Duschrum

Helkaklad dusch med toalett och handfat.

Visa mer

Förråd

Stort och rymligt förråd med plats för massa förvaring. Här går det bra att inreda med hyllplan och arbetsbänk för den som önskar. Perfekt som hobbyrum eller verkstad.

Visa mer

Trädgård/Tomt

Uppvuxen och friköpt tomt med altan i soligt sydvästläge. Här finner ni flertalet bärbuskar och fruktträd. Säljarna har även låtit bygga flera pallkragar med möjlighet för olika odlingar. Gräsmatta för barnen att leka på. På tomten finns även en vedbod fylld med ved. På framsidan finner ni även ett förråd för extra förvaring samt carport med plats för bilen samt en bredvid.

Visa mer

Välkomna!

Varmt välkomna att anmäla ert intresse till detta trivsamma och fina hus i mysiga Örby slott!

Visa mer

Närområde

Välkomna till charmiga och mysiga Örby slott!

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

My Lundberg

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

My Lundberg

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Takåsen 13
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
8 rum, varav 5 - 6 sovrum
Boarea
134 m² + 60 m² biarea taxeringsinformation
Tomtarea
548 kvm
Tomttyp
Friköpt trädgårdstomt
Bilplats
Carport med vidbyggt förråd och plats för en bil samt en bil bredvid. Här finnas laddning för el-bil.
Tomt
Friköpt trädgårdstomt med flera bärbuskar och fruktträd. Här erbjuds krusbär, rabarber, röda och svarta vinbär, sommar- och vinteräpplen. Även hallon, päron, körsbär och plommon finner ni här.
BESIKTIGAD
Ja
Försäkrad mot dolda fel
Ja

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Direktverkande el, Luft/vattenvärmepump se protokoll
BYGGNADSÅR
1945, Ombyggt 1992 
Byggnadstyp
1 1/2-plans hus med källare
Fasad
Aluminiumfasad, Träpanel på gavelspetsar.
Fönster
3-glas isolerfönster
Tak
Betongpannor med underliggande läkt
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Källare (grundsula)
Grundmur
Betong/betonghålsten
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
VENTILATION
Mekanisk frånluft (via reglage i kök)
RENOVERINGAR MM.
Stor och mysig altan i soligt sydvästläge.

RENOVERINGAR:
2012 - Byggt altan och vedbod, samt renovering av veranda.
2018 - Renovering och ombyggnad av kök.
2018 - Fönsterbyte i källare och entréplan.
2019 - Byggt om entrétrappa.
2020 - Nytt staket.
2020 - Ny luft/vatten värmepump.
2021 - Installation elbilsladdare.

Ekonomi

Accepterat pris
8 200 000 kr
FASTIGHETSAVGIFT
8 874 kr/år
KOMMUNALSKATT
29,885%
TAXERINGSVÄRDE
5 439 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
2 446 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
4 300 000 kr

dokument

DRIFTKOSTNADER/ÅR

El
27 000 kr/år
VA
3 500 kr/år
Renhållning
2 600 kr/år
Sotning
400 kr/år
Övrigt
3 000 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
36 500 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
4 personer
Nätbolag
Fortum
Elleverantör
Ellevio
Elförbrukning
14 756 kWh/år

Energideklaration

Energideklaration
Utförd 2022-10-03
Energiprestanda primärenergital
114 kWh per kvm och år
Energiklass
D

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Planbestämmelser
Stadsplan Tomtindelning

Allmänt om området

Välkommen till trivsamma och attraktiva Örby Slott som är en stadsdel i Stockholms södra förorter och gränsar till bl.a. Älvsjö, Liseberg, Östberga och Örby. Örby Slott är en av de äldsta boplatserna i Stockholms söderort. Redan i mitten av 1600-talet byggdes Örby Slott och i början av 1900-talet, när Örby Slott sålde mark började området bebyggas och växa till det charmiga villaområde med inslag av radhus och flerfamiljshus som det är idag. Området har ett eget litet centrum på gångavstånd där det finns mataffär, pizzeria, konditori, tobaksaffär och sushi med mera. Här finns även Örby slottspark, en mysig park i närheten av Sjöängskolan. I närheten ligger också populära Älvsjöbadet som är ett av Stockholms äldsta utomhusbad. I närområdet ligger Sjöängsskolan som erbjuder årskurs 1-9 samt förskoleklasser. I Högdalen centrum en bit bort ligger en populär bad-, bowling- och simhall. Genom Örby IS kan man spela fotboll, innebandy och ishockey.

Kommunikation

I närområdet finns ett antal busslinjer bl.a. 144 som går mellan Gullmarsplan och Fruängen. Den går via Älvsjö station som är en stor knutpunkt för både pendeltåg och buss. Med pendeltåg kommer du till Stockholm central på ca 10 minuter. Med bil tar du dig med lätthet till de lite större vägarna Huddingevägen, Örbyleden, Magelungsvägen och E4/E20.

Närservice

Förutom ett mindre utbud inom Örby Slottsområdet ligger Älvsjö centrum på bekvämt avstånd. Där finns bl.a. ett flertal affärer, restauranger, caféer samt även apotek och banker. Med bil tar du dig till WiLLY:S stormarknad vid Stockholms mässan på några minuter och på ytterligare ca 10 minuter till Kungens Kurva som erbjuder allt du kan tänka dig

Parkering

Fri parkering på gatorna i området.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.