Farmors backe 6 Håbo-Tibble/Kyrkbyn
Håbo-Tibble/Kyrkbyn

Farmors backe 6

Unik villa med inomhuspool, garage och takterrass!

Till salu

Unik villa med inomhuspool, garage och takterrass!

Arkitektritad villa i ett plan och spännande planlösning med studio/ateljé i övre plan . Inomhuspool med relaxavdelning och bastu samt tre smart placerade sovrum i fil. Nyrenoverat kök och matplats i burspråk. Från studio/ateljé finns utgång till takterrass! Väldisponerade ytor såväl inom-som utomhus med synnerligen rymlig biluppfart med såväl garage som carport. På husets sydvästra sida finns en gigantisk altan med plats för solstolar, stora matgrupper och loungemöbler. Utekök/bar är perfekt för sommarens grillfester. Gräsyta där studsmatta/säsongspool får plats. Bakom garaget finns odlingsplats med växthus och markbäddar. Underbar miljö på överkomligt pendlingsavstånd från stan. Några minuters bilväg från byn finns gårdsbutik med bl.a ekologiskt kött och här kan du lämna in egna äpplen för mustning. Närmaste skola är Tjustaskolan och i Bro finns ett flertal kommunala skolor samt Campus Jensen (F-9).

Visa mer
inspected villa

Den här bostaden är besiktigad och försäkrad med SMH Tryggmärkt
Läs mer

SNABBFAKTA

 • Utgångspris: 4 995 000 kr
 • Antal rum: 5 rum
 • Boarea: 146 kvm + 40 kvm biarea
 • Byggnadsår: 1977
 • Område: Håbo-Tibble/Kyrkbyn, Upplands-Bro
 • Besiktigad: Ja
 • Fastighetsbeteckning: Tibble Kyrkby 2:23
Utgångspris

4 995 000 kr

Visningar

4 Dec 12:15 - 13:00
Öppen visning, varmt välkommen!
Ansvarig mäklare
Marie-Louise Lindgren

Marie-Louise Lindgren

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare
Assisterande
Henrik Björkman

Henrik Björkman

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Farmors backe 6

 • Charmig idyll i kyrkby
 • Relaxavdelning
 • Fiber
 • Garage
 • Lantligt läge
 • Unikt område

Beskrivning

Välkommen till huset på Håbo-Tibbles mysigaste gata! Farmors Backe 6 är ett smart planerat enplanshus med studio/ateljé eller stort sovrum i övre plan med utgång till takterrass. Tre sovrum, separat WC, helkaklat badrum, nyrenoverat kök , vardagsrum och stor tvättstuga med grovingång i entréplanet. Här finns också ett stor relaxdel med inomhuspool, bastu och separat WC. Unika Håbo-Tibble Kyrkby ligger på landet med härliga omgivningar och naturen inpå knuten och samtidigt strategiskt med ca 8 km från Bro och på ca en halvtimmes bilresa når man Arlanda. Fiber är indraget. Närmaste bad ligger vid den kommunala badplatsen vid Vallbyvik där Sigtuna ses på andra sidan. Förskola finns i byn samt vid omtyckta Tjustaskolan. I Bro och Kungsängen finns ytterligare skolor med olika huvudmän och inriktningar.

Visa mer

Vardagsrum

Vardagsrum med utblick över tomten och den stora altanen. Valvfönster mot poolrummet. Laminatgolv. Ljus tapet med mönster.

Visa mer

Matplats

Generös matplats i burspråk där ljuset flödar. Vitmålad bröstpanel och tapet med blommönster i lantlig stil. Snyggt laminatgolv.

Visa mer

Kök

Fint, nyrenoverat kök med gott om förvaring och arbetsytor. Skåpinredning i off-white. Bänkskiva i laminat. Spis i rostfritt med häll. Snygg vägghängd spisfläkt i rostfritt. Inbyggd microvågsugn i rostfritt. Kyl och frys i rostfritt utförande och fullhöjd med inbyggd ismaskin. Vitt kakel i rektangulär form, satt i halvförband.

Visa mer

WC

Rymlig gäst-WC med bröstpanel i vitt samt tapet i lantlig stil. Plastmatta. WC. Kommod med handfat och förvaringsskåp. Spegel med ljuskonsoll.

Visa mer

Sovrum 1

Sovrum med vy över husets entrésida. Laminatgolv och väggar i vacker ljusblå kulör.

Visa mer

Sovrum 2

Lättmöblerat rum med väggar i ljust rosa nyans och laminatgolv.

Visa mer

Sovrum 3

Stort sovrum med plats för förvaring. Väggar med tapet i grå kulör och fondvägg med blommor på blå botten. Laminatgolv

Visa mer

Hall

Stor hall med bröstpanel i vitt i kombination med tapet i herrgårdsstil. Laminatgolv.

Visa mer

Tambur

Smart kalltambur med fönster i två väderstreck och plats för avhängning av kläder samt skor. Praktisk ingång till tvättstugan.

Visa mer

Badrum

Helkaklat badrum med fönster. Väggkakel i kombinationen grått och vitt med avdelande bröstlist. Klinkergolv i gråmelerat med dekorer. Dubbelkommod i grått med skålhandfat. Stor spegel med belysning. WC. Vackert badkar på tassar. Integrerade spotlights i taket.

Visa mer

Relaxrum

Stort och härligt poolrum med loungedel, separat WC, dusch och bastu med nytt aggregat från 2021. Poolen är 2,95 X 5 m och 1,20 m djup. Synliga takbjälkar. Ingång till bastu.

Visa mer

Dusch/WC

Ytskiktsrenoverad dusch samt WC i relaxavdelningen. Kakel och klinker i vitt med marmorering.

Visa mer

Tvättstuga

Stor tvättstuga med fönster. Vitmålade väggar och grafitgrå golvplattor i plast. Rejäl arbetsbänk och mycket gott om förvaring. Tvättmaskin och torktumlare. Varmvattenberedare. Grovingång via kalltamburen samt ingång från köket.

Visa mer

Sovrum 4

Generöst rum med egen takterrass! Fönsterparti med fint ljusinsläpp. Vitmålad panel på väggar och i tak samt väggar i ljus kulör. Laminatgolv. Utgång till terrassen med fri utsikt över vackra takåsar.

Visa mer

Terrass

Takterrass med vy över byns charmiga takåsar och det vidsträckta landskapet. Plats för mindre möblemang

Visa mer

Tomt

Gräsyta där studsmatta/säsongspool får plats. Bakom garaget finns odlingsplats med växthus och markbäddar. Tomten ramas in av en fin syrenhäck och står en ståtlig ek där solen silas genom dess rika krona.

Visa mer

Uteplatser

Flera uteplatser finns, alltifrån den riktigt stora altanen till gömstället i anslutning till odlingsdelen där du kan dra dig tillbaka med en god bok under heta sommardagar. På altanen behöver ni inte trängas, här finns gott om plats för flera matgrupper, solstolar och loungemöbler.

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Marie-Louise Lindgren

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Marie-Louise Lindgren

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Tibble Kyrkby 2:23
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
5 rum, varav 4 - 5 sovrum
Boarea
146 m² + 40 m² biarea taxeringsinformation
Tomtarea
893 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
BESIKTIGAD
Ja
Försäkrad mot dolda fel
Ja

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Direkt el och luftvärmepump (A+++)
BYGGNADSÅR
1977 
Byggnadstyp
2-plansvilla
Fasad
Trä
Fönster
2-glas och 3-glas
Tak
Betongpannor och papp
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Betongplatta
Vatten/avlopp
Vatten och avlopp finns samfällt i byn
VENTILATION
Självdrag

Ekonomi

Utgångspris
4 995 000 kr
FASTIGHETSAVGIFT
8 874 kr/år
KOMMUNALSKATT
31,741%
TAXERINGSVÄRDE
3 578 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
2 471 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
3 825 000 kr

dokument

DRIFTKOSTNADER/ÅR

El
40 539 kr/år
Väg/samfällighetsavgift
12 100 kr/år
Renhållning
5 280 kr/år
Kommentar
Hemförsäkring tillkommer. I samfällighetsavgiften ingår V/A och vägunderhåll. Nuvarande ägare betalar 398kr i/månad för fiber med en hastighet om 250/100 Mbit/s
DRIFTKOSTNAD TOTAL
57 919 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
4 personer
Nätbolag
Eon
Elleverantör
Stockholm elbolag
Elförbrukning
29 347 kWh/år

Energideklaration

Energideklaration
Utförd 2022-10-25
Energiprestanda primärenergital
97 kWh per kvm och år
Energiförbrukning
54 per kvm (Atemp) och år
Energiklass
D

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Servitut, etc
Gemensamhetsanläggning: Upplands-Bro Tibble Kyrkby GA:1 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Upplands-Bro Tibble Kyrkby GA:10 ändamål: Vattenförsörjning, Gemensamhetsanläggning: Upplands-Bro Tibble Kyrkby GA:11 ändamål: Avloppsanläggning, Gemensamhetsanläggning: Upplands-Bro Tibble Kyrkby GA:7, Gemensamhetsanläggning: Upplands-Bro Tibble Kyrkby GA:8
Planbestämmelser
Byggnadsplan Detaljplan

Allmänt om området

Håbo Tibble Kyrkby är ett mycket spännande och unikt bostadsområde. Området är från 1200-talet och nyare bebyggelse har tillkommit under flera perioder: 1978-79 och 1989-1990 och senare delen av 1990. Syftet har varit att ha alla generationer i byn för en trevligare miljö. Samtliga hus har ett eget personligt uttryck och huvuddelen är ritade av arkitekt Sven-Olof Nyberg. Husen är visuellt mycket vackra och unika. Håbo Tibble Kyrkby har under de senaste åren genomgått ett generationsskifte, och fler som är växt upp här har återvänt och vill nu ge sina egna barn samma uppväxt med Bullerbykänsla.

Övrigt

I Håbo-Tibble har ett rikt utbud av aktiviteter där finns en aktiv idrottsförening som erbjuder fotboll med mera. Du har knappt 4 km till Mälarbad (kommunalt bad Vallbyvik), har man båt kan man åka över till vackra Sigtuna på bara några minuter. Flera golfklubbar och ridskolor finns i närheten.
Håbo-Tibble förskola ligger på Gråbovägen 8 och vänder sig till barn mellan 1-5 år.
I charmiga Tjustaskolan går förskoleklassen samt klass 1-5, det finns även fritidsverksamhet. Skolan ligger på en tomt med anor från början av 1800-talet. Den allra yngsta skolbyggnaden byggdes till 1996 med en stor fin gymnastiksal.
Det är endast 3 mil till Arlanda och 4,5 mil in till Stockholm, nära till busshållplats som tar dig till Kungsängen station.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.