Solgatan 12 Rudviken
Rudviken

Solgatan 12

Stor 1:a i solid förening med tillhörande garage, stor balkong och nära T-bana!

Kommande

Stor 1:a i solid förening med tillhörande garage, stor balkong och nära T-bana!

För privatvisning / digital visning kontakta ansvarig fastighetsmäklare Hampus Häggström på 070 000 99 27 Klicka på "Läs Mer" för mer information.

Visa mer

SNABBFAKTA

 • Utgångspris: 2 495 000 kr
 • Boarea: 45 kvm förvaltarens information
 • Antal rum: 1 rum
 • Våning: 4 av 6, hiss finns
 • Avgift: 2 308 kr Inkl. kallvatten (obligatoriskt tillägg bredband + TV 150kr/mån) Avgift för värme och varmvatten tillkommer efter förbrukning.
 • Förening: Brf Rudan i Solna
 • Byggnadsår: 2012
 • Område: Rudviken, Solna
Utgångspris

2 495 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Hampus Häggström

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Solgatan 12

Varmt välkommen till denna otroligt ljusa och trevliga 1:a med generös balkong i syd/väst med byggår 2012! Här finner ni en rymlig hall med avhängningsmöjligheter och förvaringsmöjligheter i generös klädkammare med walk-in-closet-känsla. Vidare ett helkaklat badrum i neutrala kulörer där både tvättmaskin, torktumlare och badkar finns. Köket är helt rätt för dig som gillar att laga mat och ha middagar. Här finns mycket arbetsyta, förvaringsmöjligheter och all tänkbar maskinell utrustning tillsammans med en stor matplats vid fönster för ca 8 personer. Vardagsrummet är ljust och lättmöblerat med plats för både soffgrupp, säng och övrigt möblemang. Från detta rum nås den stora, härliga och framförallt soliga balkongen i syd/väst.

Lägenheten ligger i det omåttligt populära området Rudviken . Här bor ni i ett lugnt och skyddat område som innehåller såväl nyproduktion som 80- och 30-talshus! Till närmaste tunnelbana belägen i Solna Centrum med tillhörande 120 butiker är det ca 600 meter. Promenadavstånd till ställen som Hagaparken, Råsunda, Filmstaden, Mall of Scandinavia och Karolinska! Vill du ta dig in mot innerstan når du Vasastan på endast ca 10-15 min med cykel eller så kan man ta en av flertal bussar som går ditåt. På väg mot innerstan hittar du både Karolinska Institutet och sjukhuset. På gångavstånd finns Råstasjön och Lötsjön som erbjuder trevliga promenadstråk och motionsslingor. Gula tunnelbanan som är på väg kommer att få hållplats i närheten vilket gör det kommunikativa läget om ännu bättre! Denna lägenhet vill ni INTE missa!

Vid fler frågor eller privatvisning kontakta ansvarig fastighetsmäklare Hampus Häggström på 070 000 99 27

 • Stor balkong i soligt läge
 • Stabil förening med garage
 • Absolut närhet till Solna centrum med kommunikationer och tunnelbana
 • Optimal planlösning

Balkong

Fantastisk balkong i ett soligt läge. Här får plats med flertalet valfria möblemang som till exempel loungemöbler, solstolar och odling av växter. En balkong att njuta av!

Vardagsrum

Vardagsrummet fullkomligt badar i ljus tack vare de fantastiska fönsterpartierna från golv till tak. Här ryms såväl stor säng som stor soffgrupp, TV-möbel och övrigt möblemang. Härifrån nås också lägenhetens absoluta pärla - balkongen!

Sovdel

En väl tilltagen sovdel i lägenheten. Denna går vid önskemål att avskärma med förslagsvis industriglas. Självklart råder fritt möblemang.

Kök

Lägenhetens kök är verkligen en fröjd. Här erbjuds gott om förvaring och arbetsytor och maskinell utrustning att räkna med! Dessutom får här plats med ett matbord för upp till 8 personer som skänks ett vackert ljus från det härliga fönsterpartiet. Smart skjutdörr som kan avskärma utan att vara i vägen eller ta upp onödig plats.

Badrum

Trots att badrummet innefattar tvättmaskin, torktumlare och badkar känns det fortfarande stort och rymligt!

Hall

Välkomnande och generös hall som även den badar i ljus tack vare fönsterpartierna från vardagsrummet. Härifrån nås badrummet och också lägenhetens klädkammare.

Innergård

Föreningens vackra innergård!

Fasad

Solgatan 12

Närområde

Solna med omnejd.

Planritningar

Planritning kompletteras under Torsdag 26/3

Visa mer

Allmänt om föreningen

BRF Rudan är en stabil och omtyckt förening. Föreningen äger tillsammans med grannföreningen och Solna Kommun ett garage i tre plan om sammanlagt 240 parkeringsplatser som kan utnyttjas av medlemmarna. Utöver dessa platser så disponerar föreningen sex öppna parkeringsplatser på fastigheten.

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Hampus Häggström

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Hampus Häggström

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Om bostaden

För privatvisning / digital visning kontakta ansvarig fastighetsmäklare Hampus Häggström på 070 000 99 27 Klicka på "Läs Mer" för mer information.

Visa mer

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
2 308 kr, Inkl. kallvatten (obligatoriskt tillägg bredband + TV 150kr/mån) Avgift för värme och varmvatten tillkommer efter förbrukning.
Antal rum
1 rum + Kök
Boarea
45 m² förvaltarens information
Våning
4 av 6, hiss finns
Andel i förening
0,636 %
Nettoskuldsättning
411 196 kr, Baserat på ett andelstal som ej är definierat av den ekonomiska förvaltaren.

Föreningen

Namn
Brf Rudan i Solna
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
95 lägenheter
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Delat ägandeskap accepteras.
Allmänt om föreningen
Brf. Rudan har två hus; ett större med fem trappuppgångar och ett mindre med en. Sammanlagt består föreningen av 95 bostadrätter med varierande storlekar från ett till fem rum. Husen uppfördes 2010-2011 med första inflyttning i november 2011 och sista i februari 2012. Alla lägenheter har minst en balkong förutom lägenheterna i markplan som har terrasser.

Överlåtelseavgift om 2,5% av gällande prisbasbelopp debiteras köparen.
Pantsättningsavgift om 1% gällande prisbasbelopp debiteras köparen/pantsättaren.
FÖRENINGENS EKONOMI
I dagsläget (2022-05-05) finns inga beslut om en avgiftsändring.
Tv och Bredband
Obligatoriskt tillägg med 150kr/månaden för bredband.

Bahnhof är bredbandsleverantör med hastigheten 1Gbps.
SAPPA är TV-leverantör.
Gemensamma utrymmen
Tvättstugan ligger längst ner i Solgatan 8. Mellan Solgatan 16 och 20 finns det ett cykelförråd. Barnvagnsrum finns i varje trapphus på entréplan. Förråd finns dels på Solgatan 8 och 16 men också i två fristående hus på gården. Trapphus 1, Solgatan 16, har sina förråd i sin källarvåning. Trapphus 6, Solgatan 20, har sina förråd i det närmaste fristående huset på gården.
Parkering
Föreningen har 91 garageplatser, det kostar 850kr/mån för bilparkering och 350kr/mån för MC.
Även ett antal platser med laddboxar till el-bilar som kostar 1200 kr inklusive el-förbrukning. Garaget erbjuder platser med och utan el-uttag. I dagsläget finns det lediga platser (2022-05-05)

I området finns även möjlighet till boendeparkering via Solna stad, boendeparkering kostar 400 kr/månad alternativt 1 000 kr/kvartalet. Läs mer på www.solna.se
FÖRSÄKRING
Föreningen har tecknat ett gemensamt bostadsrättstillägg hos IF-försäkring, alltså behöver inte enskild medlem göra detta tillägg på sin hemförsäkring.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
UTFÖRDA RENOVERINGAR:
2019 OVK
2019 Radonmätning
2020 Undersökning och inspektion av spillvatten-, dränering-, dagvattenledningar.
2020 Filterbyte av FTX aggregat

KOMMANDE RENOVERINGAR:
2022 OVK
2022 Åtgärd av skadade spillvatten-, dränering-, dagvattenledningar samt altaner.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
2012
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Hiss
Ja

Ekonomi

Utgångspris
2 495 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,45%
Pantsatt
Ja

Allmänt om området

Välkommen till ett av Solnas mest attraktiva och centrala lägen. Här bor Ni bara några minuters promenad från Solna centrum som erbjuder ett brett utbud av service såsom systembolag, flera stora livsmedelsbutiker, banker, mode i mångfald, restauranger och caféer. I Solna C finns också goda kommunikationer med en mängd olika busslinjer, tvärbana och tunnelbana.

Rudviken ligger på bekvämt avstånd från tullarna och city, ca 30 minuters promenadavstånd in till S:t Eriksplan och endast 15 minuter till Karolinska sjukhuset. Fina cykelvägar hela vägen in till Stockholms city. På cykel tar det endast 15 minuter till Centralstationen (Vasagatan).

På gångavstånd finns Råstasjön och Lötsjön som erbjuder trevliga promenadstråk och motionsslingor. Här finns stora gröna ängar för picknicksugna, ett rikt fågelliv och Café Gröna stugan som är ett omtyckt utflyktsmål.

Inom räckhåll finns även Hagaparkens underbara gröna sluttningar som erbjuder ett vackert utflyktsmål. Här finns även båtklubb, flertalet sevärdheter såsom till exempel Parkmuséet och Koppartälten, populära Fjärilshuset och fina motionsspår. Läget kan helt enkelt inte bli bättre.

Kommunikation

Kommunikationerna är utmärkta! Tunnelbanestation Solna Centrum ligger inte långt från lägenheten. Härifrån tar ni er in till city på bara 9 minuter.
Från busstorget i Solna Centrum avgår också flera olika busslinjer. Tvärbanan går också från Solna C.

Buss 70 (Odenplan/Universitetet) och 507 (S:t Eriksplan) går längs Solnavägen och nås inom ett par minuters promenadavstånd.

Närservice

Stenkast från Solna Centrum med ett brett utbud av butiker och restauranger. Även nära till Mall of Scandinavia!

Parkering

Här råder Solnas boendeparkering till en kostnad av 1000kr/kvartal alternativt 400kr/månaden.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.