Vallavägen 183 Handen
Handen

Vallavägen 183

Renoverad - Rymlig 2:a - Sol hela dagen/kvällen

Kommande

Renoverad - Rymlig 2:a - Sol hela dagen/kvällen

Renoverad 2:a med trädäckad uteplats i bästa sydvästläge

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Boarea: 67 kvm
  • Antal rum: 2 rum
  • Våning: 0 av 3
  • Avgift: 4 178 kr Värme, vatten, bredband och bostadsrättstillägg ingår i månadsavgiften.
  • Förening: Brf Vita Husen
  • Byggnadsår: 1967
  • Område: Handen, Haninge

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Jennifer Hertzman

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Vallavägen 183

Äntligen! Snart erbjuda en rymlig 2:a med trädäckad uteplats med sol hela dagen/kvällen till salu i populära HSB Brf vita husen. Njut av säljarens bilder. Den trädäckade uteplatsen har påkostad belysning (plejd) med astrour som anpassar sig till solens upp/nedgång.
Lägenheten är välplanerad med ett sovrum, badrum med tvättmaskin och torktumlare. Stor klädkammare. Köket är renoverad och rymlig och har en trevlig och generös matplats för 4 personer. Utmärkt förvaring och goda arbetsytor samt är utrustat med bl a spis, fläkt, kombinerad kyl och frysskåp, diskmaskin. Generöst ljusinsläpp i hela bostaden.

Lugnt och barnvänligt område med fina innergårdar där barnen kan leka ostört från biltrafiken. Gångavstånd till förskolor/skolor, Haninge C, restauranger, badsjöar och vacker natur. Promenadavstånd till pendeltåg och busskommunikationer i närhet till bostaden som bland annat trafikerar Gullmarsplan, Handen Terminalen, Nacka och Tyresö.

Denna bostad vill du inte missa! Kontakta ansvarig mäklare Jennifer Hertzman 0709 59 56 42 för mer information.

BILDER

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
4 178 kr, Värme, vatten, bredband och bostadsrättstillägg ingår i månadsavgiften.
Antal rum
2 rum
Boarea
67 m²
Våning
0 av 3
Andel i förening
0,44715 %
Andel av årsavgift
0,44519 %
Uteplats
Trädäckad uteplats i sydvästläge med exklusivt glasräcke som gör din uteplats till något extra.

Föreningen

Namn
Brf Vita Husen
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
225 lägenheter varav 23 hyresrätter, 1 lokal
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 183 kr
Pantsättningsavgift
473 kr
Allmänt om föreningen
Brf Vita Husen är en bostadsrättsförening på Vallavägen i Handen, Haninge. Föreningen har 225 lägenheter på Vallavägen 159-229 och en hyreslokal (Valla Värdshus). Fyravåningshusen på Vallavägen 159-205 byggdes 1966-1968, och 1988-1990 genomfördes en större renovering och tvåvåningshusen på Vallavägen 207-229 uppfördes. Föreningen äger marken.

Det finns fyra tvättstugor och en grovtvättstuga samt grovsoprum.
Bastu finns på Vallavägen 205.
Förråd, cykelförråd samt barnvagnsrum finns.
Information om månadsavgiften
Värme, vatten, bredband och bostadsrättstillägg ingår i månadsavgiften.
Tv och Bredband
Föreningen har ett gruppavtal på bredband och fast telefoni via FiberLAN från Ownit. Det ingår som en extra avgift på 65 kr/mån för alla lägenheter, oavsett om man använder det eller ej. Eventuella tilläggstjänster och samtalstaxa betalar du dock själv på en separat faktura från Ownit.

Ownits bredband går vi uttaget i hallen, vanligtvis bredvid ett telefonuttag. Uttagen brukar sitta nedtill på en vit dosa, vanligen märkt ”Hexatronic” eller ”Bredbandsbolaget” (på Vallavägen 207-229 kan dosan även sitta i köket/vardagsrummet, på den långa ytterväggen). Läs mer här om hur du öppnar FiberLAN-dosan.

Man behöver ha en bredbandsrouter, vilket går att köpa från Ownit i samband med beställning eller i butiker som Kjell&CO, ClasOhlson, MediaMarkt m.fl. Om man vill ha TV från Ownit, så behöver man ha deras router.

TV basutbud levereras av Tele2, och går via ”tre hål i väggen”-uttaget i vardagsrummet. Ingen extra utrustning krävs för att utnyttja det.
Parkering
Garage går att hyra för 400 kr/mån. Carport går att hyra för 275 kr/mån och p-plats får att hyra för 150 kr/mån. Separat kö till samtliga platser. I området finns även avgiftsbelagda gästparkeringar. För vidare information om kötider vänligen kontakta HSB.

Det finns 185 st parkeringsplatser. Du kan ansöka om 2 parkeringsplatser men som nyinflyttad i föreningen har du förtur i kön till 1 parkering därefter är det en väntetid på ca 3-6 månader om man vill ha en till.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Gjorda renoveringar: 2018 Reparation av puts på husfasaderna
2017 Underhåll av fastigheterna utvändigt
2017 Renovering 4 garagelängor
2017 21 nya p-platser
2017 Byte av maskiner i tvättstugor
2017 uppgradering och reparation av 2 st hissar
2017 Målning av träpartier och vindskivor
2017 renovering av entrepartier
2016 Stamspolning
2016 Hissar
2016 Garage
2016 Balkonger
2016 OVK
2018-2019 Reparation av balkongplattor (betong)
Kommande renoveringar: När det gäller renoveringar så kommer entré partierna samt dörrar i fasaden att bytas ut under sensommaren och hösten samtidigt kommer porttelefoner och kodlås att monteras och inom 5-10 år kommer stambyte att planeras, i övrigt underhåll enligt underhållsplanen.
2020 - Renovering av hissar
2020 - Renovering av gemensamma lokaler
2020 - Spolning samt filmning av avloppsstammar
2020 - Besiktning av ledningar i kulverten
2021-2023
- Planering och byte av avloppsledningar och stammar
- Planering och byte av varm och kallvattenledningar
- Reperation av fasader
- Planering och renovering av balkongplattor

För mer information om tidigare samt kommande renoveringar vänligen besök föreningen hemsida.

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
1967
Uppvärmning
Fjärrvärme
VENTILATION
FTX
Hiss
Nej

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
32,021%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
300 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
300 kr/år
Energideklaration
Utförd 2019-08-27
Energiklass
F
PRIMÄRENERGITAL
167 kWh per kvm och år

Omgivning

Allmänt om området

Haninge centrum är ett ljust och modernt köpcentrum med ett 60-tal butiker, post, bank, polis, apotek, systembolag, huvudbibliotek, restauranger med mera. Ett handelsområde, beläget inom gång- och cykelavstånd, ligger i anslutning till Handens trafikplats och innefattar bland annat Biltema, Port73, Coop Forum och Ica MAXI

Kommunikation

Pendeltåget går fyra gånger i timmen under dagtid. Det tar 25 minuter till Stockholm central och drygt 40 minuter till Nynäshamn. Med bil tar det cirka 20 minuter till Stockholm.

Handens bussterminal ligger vid pendeltågsstationen, och en rad olika busslinjer täcker in både närområdet och grannkommunerna. Handen har ett väl utbyggt system av gång- och cykelvägar.

Närservice

Handen har en väl utbyggd barnomsorg och grundskola. Här finns också Fredrika Bremergymnasiet, restaurangskola, Komvux, Kunskapslyftet, Fria gymnasieskolan och Walters gymnasium. Högskoleutbildning bedrivs av KTH med inriktning på byggnation, data och elektronik. Forskningen är inriktad på boende, inomhusklimat och belysning.

Övrigt

Rudans friluftsområde är både ett populärt friluftsområde och naturreservat nära pendeltågsstationen. Här finns promenadvänliga skogar, stora ängar, friluftsbad, ädelfiske, motions- respektive skidspår med konstsnö, elljusspår, grillplatser och även en teaterlada. Sörmlandsleden passerar här.

Teater och musikfester anordnas i Rudans friluftsområde samt Haningedagen tredje lördagen i augusti. Här ligger också Haningestudenternas kårhus. Scouterna och orienteringsklubben Jordbänningarna (*) samt Korpen har sina föreningslokaler här

Lakeside är ett kulturhus för ungdomar mellan 16 - 25 år och det ligger i även det Rudans friluftsområde. Huset har designats och byggts om till ett modernt center för unga. Verksamheten innehåller det mesta inom ungdomskultur såsom dans, replokaler, film, scener, kafeteria, design, textil, IT, dataspel. På sommaren finns även ett sommarcafé för allmänheten som drivs med hjälp av Haninge kommuns sommarjobbare.

Torvalla är Haninge kommuns största idrottsanläggning med bland annat sport- och simhall, ishallar och tennishall. Eskilsparken med lekpark och stora gräsytor används för evenemang.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.