Ingemarsgatan 4 Vasastan - Sibirien
Vasastan - Sibirien

Ingemarsgatan 4

Topprenoverad 3:a med optimal planlösning. Garage i huset!

Till salu

Topprenoverad 3:a med optimal planlösning. Garage i huset!

Välkommen till en suverän 3:a om 74 väldisponerade kvm i toppskick! Lägenheten är belägen i mycket attraktiva kvarter, i gränslandet mellan Vasastan och Östermalm, med närhet till Brunnsviken, Vanadislunden, Bellevueparken och pulserande Odenplan med mysiga restauranger och promenadstråk.

Lägenheten har en utmärkt planlösning som är maximalt yteffektiv och tillgänglig med genomgående hög standard och alla tänkbara moderna bekvämligheter. Här ges öppna och härliga sällskapsytor med stilrent kök, öppet mot vardagsrum och matplats. Luftigt vardagsrum med plats för önskad möblering i form av soffgrupp och middagsbord. I övrigt finns två rymliga sovrum. Här finns ett större master bedroom samt ett utmärkt barn-, gäst- eller arbetsrum. Smakfullt och snyggt renoverat badrum med golvvärme, dusch, vägghängd wc, handfat med kommod, handdukstork samt spegel med touchfunktion. Rymlig och välkomnande hall med fantastiskt marockanskt-inspirerat klinkergolv. Här erbjuds gott om plats för avhängning av kläder och skor i platsbyggd garderob.

Välkommen till ett topprenoverat och väldisponerat kvalitetsboende, med grönska och vatten runt husknuten!

PGA Covid 19, vänligen boka visning och välj slott-tid på objektspresentationen på mäklarens hemsida. Varmt Välkommen!

Visa mer
SNABBFAKTA

SNABBFAKTA

 • Boarea: 74 kvm föreningens information
 • Antal rum: 3 rum
 • Våning: 0 av 6, hiss finns
 • Avgift: 3 270 kr I avgiften ingår värme, vatten, bredband (Telenor 250/250) och bostadsrättstillägg. Inga planerade avgiftshöjningar (kontrollerat 2021-12-23).
 • Förening: Brf Staren 18
 • Byggnadsår: 1969-1970
 • Område: Vasastan - Sibirien, Stockholm

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Anna Sjögren

Anna Sjögren

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Ingemarsgatan 4

 • Topprenoverad
 • Gott om förvaring
 • Stora fönsterpartier
 • Exklusiva materialval
 • Garage i huset
 • Förening med mycket god ekonomi
 • Väldisponerad och yteffektiv planlösning
 • Oslagbart läge med närhet till grönska, vatten och serviceutbud

Bostaden

Välkommen till en suverän 3:a om 74 väldisponerade kvm i toppskick! Lägenheten är belägen i mycket attraktiva kvarter, i gränslandet mellan Vasastan och Östermalm, med närhet till Brunnsviken, Vanadislunden, Bellevueparken och pulserande Odenplan med mysiga restauranger och promenadstråk.

Visa mer

Kök

Topprenoverat sällskapskök i stilrent utförande, öppet mot matplats med plats för många middagsgäster & vardagsrum. Köket erbjuder goda förvaringsmöjligheter i såväl över- som underskåp och lådor. Gråa släta skåpsluckor och arbetsbänk i beige sten. Komplett maskinell utrustning i form av inbyggd ugn och microvågsugn, integrerad kyl/frys och diskmaskin samt induktionshäll och kolfilterfläkt.

Visa mer

Vardagsrum

Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum ger en härlig social känsla. Luftigt vardagsrum med naturlig plats för soffgrupp och middagsbord. Vacker fiskbensparkett.

Visa mer

Sovrum

Två rymliga sovrum, varav ett större master bedroom samt ett utmärkt barn-, gäst- eller arbetsrum. Det finns även möjlighet till annat möblemang i form av exempelvis garderober och kontorsyta. Ljusgråa väggar och vackert fiskbensparkettgolv.

Visa mer

Badrum

Ljust och fräscht helkaklat badrum med såväl kakelplattor som klinkergolv. Badrummet är utrustat med dusch, vägghängd wc, handfat med kommod, stor spegel med touchfunktion, golvvärme och handstork.

Visa mer

Hall

Bostadens rymliga och välkomnande hall erbjuder gott om plats för förvaring och avhängning av ytterkläder i hallens platsbyggda garderob. Vackert marockansk-inspirerat klinkergolv. Säkerhetsdörr.

Visa mer

Föreningen

Brf Staren 18 (org. nr 769603-7170) är en s.k. äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten Staren 18 år 2001. Föreningen består av ett flerbostadshus i 7 våningar på adresserna Ingemarsgatan 2, Ingemarsgatan 4 och Birger Jarlsgatan 117 i Stockholm. I fastigheten finns 63 lägenheter med bostadsrätt samt 2 kontorslokaler. Utöver detta finns en bastu för gemensamt nyttjande av medlemmarna. Under huset finns 36 garageplatser. Välskött fastighet uppförd 1969-70 där föreningen har mycket god ekonomi och extremt låg belåning. Marken innehas med äganderätt.

Visa mer

Förråd

Bostadsrättsinnehavaren disponerar i dagsläget ett källarförråd.

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Anna Sjögren

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Anna Sjögren

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
3 270 kr, I avgiften ingår värme, vatten, bredband (Telenor 250/250) och bostadsrättstillägg. Inga planerade avgiftshöjningar (kontrollerat 2021-12-23).
Antal rum
3 rum
Boarea
74 m² föreningens information
Våning
0 av 6, hiss finns
Andel i förening
1,4544 %
Bilplats
Finns garage i huset med 36 parkeringsplatser.

Föreningen

Namn
Brf Staren 18
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
63 lägenheter, 2 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift
1 190 kr
Pantsättningsavgift
476 kr
Allmänt om föreningen
ALLMÄNT:
Brf Staren 18 (org. nr 769603-7170) är en s.k. äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten Staren 18 år 2001. Föreningen består av ett flerbostadshus i 7 våningar på adresserna Ingemarsgatan 2, Ingemarsgatan 4 och Birger Jarlsgatan 117 i Stockholm. I fastigheten finns 63 lägenheter med bostadsrätt samt 2 kontorslokaler. Välskött fastighet uppförd 1969-70 där föreningen har mycket god ekonomi och extremt låg belåning. Marken innehas med äganderätt.

Gemensamma utrymmen i föreningen innefattar flertal cykelrum, två barnvagnsrum, bastu samt tvättstuga och lägenhetsförråd.

Föreningen innehar även 36 st garageplatser som hyrs ut främst till föreningens medlemmar och i mån av plats, utom föreningen.

EKONOMI:
Välskött bostadsrättsförening med trygg och stabil ekonomi med otroligt låg belåning (622 kr/kvm). De två lokalerna i föreningen inbringar goda intäkter.

Inga avgiftshöjningar är planerade (kontrollerat 2021-12-23).

För mer information angående föreningens ekonomi, vänligen se bilagd årsredovisning 2020.

ÖVRIGT:
Föreningen godtar ej juridiska personer som medlemmar.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om ca 1 190 kr, vilken betalas av köparen.
Önskar köparen pantsätta bostadsrätten debiteras denne 476 kr.
Föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning sköts av Trönnberg & Co Förvaltning.
Information om månadsavgiften
Månadsavgiften inkluderar värme, vatten, och bredband.
Tv och Bredband
Kabel-TV och Bredband finns via Telenor.
Gemensamma utrymmen
Gemensamma utrymmen i föreningen innefattar flertal cykelrum, två barnvagnsrum, bastu samt tvättstuga och lägenhetsförråd.
Parkering
Föreningen innehar även 36 st garageplatser som hyrs ut främst till föreningens medlemmar och i mån av plats, utom föreningen.
FÖRSÄKRING
I avgiften ingår bostadsrättstillägg för medlemmarna och ansvarsförsäkring för styrelsen.
Övrigt
Vid överlåtelse tar föreningen ut en överlåtelseavgift motsvarande 2.5% av det prisbasbelopp som enligt lagen om allmän försäkring gäller vid tidpunkten för ansökan om medlemskap. Vid pantsättning tas en pantsättningsavgift ut på 1% av det prisbasbelopp som gäller enligt lagen om allmän försäkring vid tidpunkten för ansökan om pantsättningen.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Föreningen har de senaste åren genomfört följande renoveringar:
2003 - Projektering av tillbyggnad på taket för ev. upplåtelse till takvåning.
2004 - Renovering av trapphus och källare. Ombyggnad av gården, markanläggning.
2005 - Nybyggnation av bastu och styrelserum, f.d. hobbyrum.
2006 - Trapphusen har målats om, alla hissar är uppgraderade till nya säkerhetskraven.
2007 - Föreningsstämman beslutade att upphandla el kollektivt. Varje lägenhet debiteras sin egen förbrukning på avgiftsavin kvartalsvis i efterskott.
2008 - Byte av en tvättmaskin. Förbättrade hanteringsflöden, omdisponering av kärl för hushållssopor.
2009 - Utvändig målning av samtliga fönster mot gården samt bottenvåning mot gatan.
2009 - Dörrar i entrépartierna målade och marmorgolven slipade.
2010 - Samtliga tre hissar har renoverats med nytt maskineri och automatdörrar.
2010 - Nya armaturer och ny nödbelysning installerad i trapphusen.
2011 - Byte av en tvättmaskin, nya armaturer i garaget och källargångar.
2012 - Stamspolning, ansökan ändring detaljplan, reparation efter vattenskada.
2013 - Installation av fibernät (LAN) gjordes i fastigheten.
2014 - OVK besiktning utfördes. Byte av avloppsledningar i källaren samt byte av entrépartier.
2015 - Stamspolning. Renovering av soprum med nya sopkärl. Styrning av garageport utbytt. Under året har föreningen arbetat med säkerheten i fastigheten. Föreningens sista hyreslägenhet såldes och ett lån á 9.5 mkr är löst.
2016/2017 - Tak: Arbetet med att bygga nya lägenheter på taket påbörjades 2016 och takvåningen blev färdig med sex nya lägenheter under senare delen av 2017. Andelstalen räknades om i samband med detta. PCB-sanering: Sanering av fogar som innehöll PCB utfördes under året. Stambyte: Stamrenoveringen med relining har utförts. Ventilation: På bottenplanet har ventilationen fått en uppgradering och byggdes om i föreningens uthyrda lokaler. Ny belysning och nytt tak i huvudentrén med anledning av ventilationsarbetena.
2018 - Slamsugning av pumpgropar och byte av nivåvippor har utförts. Innergården har fått en renovering med ny jord och nya växter. Under hösten har entréer, trapphusen och trapputrymmen fräschats upp med ommålning. OVK har utförts under året och har godkänts. Under året har arbeten med besiktningsanmärkningar av takbyggnationen utförts. Brandskyddet i fastigheten har uppdaterats.
2019 - Under våren har källaren fått en uppfräschning genom målning av gångar, golv och dörrar. Under året har även de delar som kvarstått av takbyggnationen färdigställts så som slutbesiktning av ventilationen.
2020 - Blästrat och lagat pelare i garaget.
2020 - Installerat laddplatser i garaget.
2021 - Byte av garageport.
2021 - Byte av fönster.
2021 - OVK.

Inga större jobb planerade för 2022 (kontrollerat 2021-12-23).

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
1969-1970
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2+1-glas kopplade isolerglas
VENTILATION
Mekanisk till- & frånluft m värmeväxlare
Hiss
Ja

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
3 000 kr/år
Försäkring
3 600 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
6 600 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Kommentar
Kostnaderna baseras på uppgifter från säljaren
Energideklaration
Utförd 2019-06-25
Energiklass
F
PRIMÄRENERGITAL
160 kWh per kvm och år

Allmänt om området

I denna fina bostad bor du i gränslandet mellan Vasastan och Östermalm med vatten och grönska runt husknuten! På bara några minuter når du Brunnsviken, Vanadislunden, Hagaparken och Bellevueparken. Promenadavstånd till såväl Odenplan och dess mysiga kvarterskrogar och butiker, till såväl pulserande Stureplan. Området är känt för sin imponerande arkitektur och de stora kulturarven, men erbjuder också mycket mer. Med närhet till vatten, grönska och naturen, men också till pulsen, shopping, kvarterskrogar och uteliv, finns allt man kan önska sig här!

Kommunikation

Kommunikationerna i området är väldigt goda med flertalet busslinjer bara några få minuter bort (hållplats på Ingemarsgatan, Valhallavägen & Frejgatan). En kort promenad bort finner du både tunnelbanans gröna linje från Rådmansgatan och Odenplan och tunnelbanans röda linje från Tekniska Högskolan. Pendeltåg från Odenplan och Roslagsbanan från Stockholms Östra.

Närservice

På Ingemarsgatan bor du i centralt belägna kvarter, där allt som du kan önska går att finna. Närområdet erbjuder ett stort utbud av mysiga restauranger, caféer, butiker, matvaruaffärer och vardagsservice. Bara några meters promenad tar dig till Roslagstulls matmarknad - en välsorterad matbutik med generösa öppettider. I närområdet finns också flertalet förskolor, grundskolor och gymnasieskolor.

Parkering

I huset finns det 36 garageplatser som hyrs ut, främst till föreningens medlemmar och i mån av plats, utom föreningen. I området råder även boendeparkering där tillstånd ansökes hos Stockholms Stad. Boendeparkeringstillstånd låter dig parkera under längre tid och till en lägre avgift än besökande.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.