Sjöviksvägen 148 Liljeholmskajen
Liljeholmskajen

Sjöviksvägen 148

SPEKTAKULÄR VY

Till salu

SPEKTAKULÄR VY

Välkommen till denna unika våning i tre väderstreck om 4 rum och kök med milsvid utsikt över Årstaviken och Stockholm. Generös och inglasad balkong som möjliggör allt från familjestunder till stora middagsbjudningar. Brohuset har en utmärkande arkitektur och har ett av Liljeholmskajens bästa lägen.

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Pris: 13 495 000 kr
  • Boarea: 105 kvm Info från ekonomisk förvaltare
  • Antal rum: 4 rum
  • Våning: 15 av 16, hiss finns
  • Avgift: 5 904 kr I avgiften ingår: Värme, kallvatten och Telia triple play (bredband, ip-telefoni och tv)
  • Förening: BRF Brohuset i Liljeholmen
  • Byggnadsår: 2018
  • Område: Liljeholmskajen, Stockholm

13 495 000 kr

Visningar

17 Maj 17:30 - 18:00
Välkommen på visning!
Håll dig uppdaterad
Ansvarig mäklare

Sandra Hindstam

Reg. Fastighetsmäklare
Assisterande

Jenny Forss

Reg. Fastighetsmäklare

Välkommen till Sjöviksvägen 148

Äntligen finns det en möjlighet att förvärva en av Liljeholmskajens mest unika bostäder! Direkt när du kliver in i bostaden hänförs du av den spektakulära utsikten och det fina ljusflödet.

Bostadens hjärta med kök och vardagsrum i öppen planlösning samt utgång till den stora balkongen om 53 kvm gör ingen besviken. Det här är ett hem där man vill leva och bo!

Köket är stilrent och väldisponerat med gott om förvaring och bra arbetsytor där den trevliga bardisken mot vardagsrummet öppnar upp för sociala sammankomster. Vardagsrummet är ljust och luftigt med stora fönsterpartier ut mot balkongen och den magiska vyn. De spatiösa ytorna gör rummet enkelt att möblera med både soffgrupp och matplats där hela familjen kan samlas.

Från vardagsrummet finns en utgång till den inglasade balkongen om hela 53 kvm - Bostadens unika och praktfulla extrarum med den slående utsikten som är få förunnat! Här avnjuter man gärna dygnets vakna timmar med en mysig familjestund eller en härlig middag tillsammans vänner.

Rofyllt master bedroom med utgång till balkongen där man kan njuta av sitt morgonkaffe. Utmärkta förvaringsmöjligheter i en stor garderob med extra djup bakom vita skjutdörrar. Ytterligare två bra och lättmöblerade sovrum finns. I lägenheten finns även två smakfullt helkaklade badrum, det ena med egen tvättmöjlighet.

Lägenheten är utrustad med intelligenta hem som bland annat innebär ett digitalt lås, Yale Doorman L3. Stilrena smarta touchdimmers för styrning av all takbelysning och flertalet smarta uttag. Scenarioknappar: Hemma-/bortaknapp vid entredörren, Godnatt-knapp i största sovrummet - Släck hela hemmet med ett enda knapptryck när du går hemifrån, och tänd utvald belysning med hemmaknappen när du kommer hem. Rörelsestyrd belysning i badrum och WC mm.

Till bostaden hör ett förråd som är beläget högst upp i huset och tillträdet är flexibelt!

Brf Brohuset är beläget allra längst ut mot Årstabroarna och har en spännande fasad i vitt och svart glas. Huset löper hela vägen från berget där det är 7 våningar ned till vattnet där det är hela 16 våningar. Föreningen består av 162 välplanerade lägenheter och högst upp finns det en takterrass med grönska och milsvid utsikt över Stockholm stad.
Populärt område med Årstaviken utanför dörren och närhet till både stadens puls samt vackra grönområden. Ett boende man inte vill missa, välkommen hem!

Balkong

Storslagen inglasad balkong på 53 kvm med slående vy över Årstaviken och Stockholm. Här njuter man gärna av mysiga familjestunder eller stora middagsbjudningar. Balkongen nås från både vardagsrum och sovrum 1.

Visa mer

Vardagsrum

Ljust och luftigt sällskapsrum med unik vy och gott om plats för soffgrupp samt matplats där hela familjen kan samlas. Utgång till bostadens fantastiska balkong om hela 53 kvm. Målade väggar och ekparkett.

Visa mer

Kök

Inbjudande och stilrent kök med vita luckor och grå bänkskiva. Öppen och social planlösning mot vardagsrum. Bardisk mot vardagsrum- perfekt för att hinna umgås i samband med matlagning.

Visa mer

Sovrum 1

"Master bedroom"- med bra förvaring bakom vita skjutdörrar. Även här finns en utgång till lägenhetens fantastiska balkong. Målade väggar. Ekparkett.

Visa mer

Sovrum 2

Mysigt sov/barn/arbetsrum. Målade väggar. Ekparkett.

Visa mer

Sovrum 3

Rogivande sovrum i gavel med härlig utsikt. Målade väggar. Ekparkett.

Visa mer

Hall

Välkomnande hall med praktisk avhängningsmöjlighet genom skjutdörrsgarderob. Målade väggar. Ekparkett.

Visa mer

Badrum 1

Stilrent badrum med dusch. Vitt kakel på väggar och ljusgrått klinker på golv. Kommod med spegel ovan, torkställning, tvättmaskin och torktumlare från Samsung. Praktisk arbetsbänk samt förvaring i väggskåp.

Visa mer

Badrum 2

Ytterligare ett badrum med dusch. Vitt kakel på väggar och ljusgrått kakel på golv. Kommod med spegel ovan.

Visa mer

Fasad

Välkommen till Sjöviksvägen 148

Visa mer

Området

Visa mer

Terrass

Föreningens gemensamma takterrass är belägen ovanför lägenheten. Här finns möjlighet att umgås och ha tillställningar mellan kl 07.00-22.00 enligt nuvarande trivselregler.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
5 904 kr, I avgiften ingår: Värme, kallvatten och Telia triple play (bredband, ip-telefoni och tv)
Antal rum
4 rum
Boarea
105 m² Info från ekonomisk förvaltare
Våning
15 av 16, hiss finns
Andel i förening
0,7888 %

Föreningen

Namn
BRF Brohuset i Liljeholmen
ORGANISATIONSFORM/TYP
Andelsratt
Antal lägenheter
162 lägenheter
Allmänt om föreningen
Längst ut mot Årstabroarna byggs Brohuset, ett storskaligt byggnadsverk klätt i glas som löper hela vägen från berget ned till vattnet. Här bor du i ett unikt läge på Liljeholmskajen. Huset är 16 våningar högt mot Årstaviken. Brohuset erbjuder välplanerade lägenheter med öppna planlösningar för social samvaro och smarta förvaringsmöjligheter. Merparten av lägenheterna får generös balkong.

Från den nionde våningen tar du dig smidigt till Årstabroarna och gång- och cykelbanorna till Södermalm. Högst upp i Brohuset dvs ovanför denna lägenhet ligger den gemensamma takterrassen som bjuder på grönska och milsvid utsikt över Stockholms stad. Här finns möjlighet att umgås och ha tillställningar mellan kl 07.00-22.00.

I bostadshuset finns det 162 lägenheter utdelat på 3 trapphus och 1 utrymningstrapphus. Total boyta 12494 kvm..

Föreningen äger fastigheten.

Överlåtelseavgift om 1183 kr betalas av köpare, samt pantsättningsavgift.
Information om månadsavgiften
I avgiften ingår: Värme, kallvatten och Telia triple play (bredband, ip-telefoni och tv)
Tv och Bredband
Triple-play funktion från Telia som levererar digital-TV, telefoni och Internet. Obligatorisk avgift tillkommer om 220kr/mån.
Parkering
Föreningen tillhandahåller 111 parkeringsplatser i ett externt bergrumsgarage som kostar 1500 kr/mån.
Övrigt
Det finns cykelförråd på våning 8, barnvagn/rullstolsrum finns på entréplan och lägenhetsförråd på våning 16 där det ingår ett förråd till varje lägenhet.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Inga planer på kommande renoveringar.

BYGGNADSFAKTA

BYGGNADSÅR
2018
Uppvärmning
Fjärrvärme- Vattenburen med radiatorer.
Fönster
3-glas
VENTILATION
Mekanisk fråluft med värmeåtervinning
Hiss
Ja

Ekonomi

Utgångspris
13 495 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
7 000 kr/år
vatten
1 630 kr/år
Försäkring
4 000 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
12 630 kr/år
Kommentar
Endast Schablon då ingen bor i lägenheten idag.
Energideklaration
Utförd 2018-10-17

Omgivning

Allmänt om området

Liljeholmskajen är en ny stadsdel som förlänger innerstaden mot söder via Liljeholmsbron. I de egna kvarteren har man närhet till allt. Butiker, matbutiker, dagis, lekparker, posten, bank, kemtvätt, cafeér, restauranger, Mälaren, grönområden med vackra promenad/motionsstråk och kommunikationer (tvärbana, T-bana och bussar). Detta kompletteras av Liljeholmstorget där man bland annat hittar Liljeholmsgallerian med ca 90 butiker, vårdcentral, Sveriges största ICA Kvantum, systembolag, apotek samt T-bane- och busstation. På populära "kajen" bor ca 7000 personer i 2500 bostäder och området fortsätter att växa. Längst bort på Sjöviksvägen, Liljeholmskajens huvudgata, kommer man att bygga ytterligare några fastigheter de närmaste åren. På Liljeholmstorget är såväl stadskänslan som närheten till naturen och Mälaren påtaglig.

Kommunikation

Några minuters promenad till tunnelbana, tvärbanan och bussar. Tvärbanan går via Liljeholmen mot Alvik och via Årstaberg samt Gullmarsplan mot Sickla Udde. Buss nr 143 (Liljeholmen-Högdalen) och buss nr 160 (Liljeholmen-Gullmarsplan) trafikerar Liljeholmskajen och på endast någon minut med tvärbanan/buss tar man sig till Liljeholmen där tunnelbanan och flertalet busslinjer ansluter. Några minuters promenad till tunnelbana som tar er från Liljeholmstorget till T-centralen på ca 10 minuter.

En tvärbanestation bort ligger Årstaberg där pendeltågets alla linjer mot Märsta, Bålsta, Kungsängen, Södertälje och Västerhaninge finns.

Åker man bil är man snabbt ute på E4/E20 norr- och södergående.

Bekvämt cykel-/gångavstånd till Södermalm.

Närservice

I kvarteret ligger bland annat Hemköp, gym, kemtvätt, restauranger, caféer, videobutik, frisör, florist och skräddare.

Parkering

111 parkeringsplatser i externt bergsutrymme. Uthyrningen av föreningens parkeringsplatser administreras av Parkando. Avgiften är f.n. 1 500 kr/månad.

Föreningen har inga laddplatser utan då får man hyra plats genom green park. Just nu finns de inga laddplatser lediga i green park, men du kan ställa dig i kö nedan https://parkering.parkando.se/en/my_page/locations/7c3140da-510c-4c37-9874-b57800f5ac1b/waiting_list_positions/new

I samma garage finns gästparkering. Avgiften är f.n. 20 kr/tim.

För mer information om Parkando besök hemsidan www.parkando.se

Övrigt

Vid Sjöviksbacken har man anlagt en inhägnad hundrastgård och på Sjövikshöjden finns en ny (ej fullstor) allmän fotbollsplan med konstgräs.

Lägenhetsförråd finns på plan 16. Förutom det förråd som tillhör lägenheten finns ytterligare förråd, så kallade DISP-förråd. Dessa kan hyras av föreningen. Oftast finns inga lediga DISP-förråd, men man kan ställa sig i kö för ett sådant. Kötiden är beroende av att någon släpper ett förråd eller flyttar.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.