Torkel Knutssonsgatan 35 Södermalm - Maria
Södermalm - Maria

Torkel Knutssonsgatan 35

Totalrenoverad 3:a med fantastiskt ljus i attraktivt läge!

Till salu

Totalrenoverad 3:a med fantastiskt ljus i attraktivt läge!

Välkommen till denna totalrenoverade och välplanerade bostad med stora fönsterpartier i fritt läge. Denna fantastiska trea karakteriseras av en genomgående elegant och lyxig känsla med öppna sociala ytor och stora ljusflöden. Otaliga timmar har lagts på att skapa detta hem som idag är något alldeles extra. En genomgående enstavsparkett har lagts in i hela bostaden, harmoniska färger smyckar väggarna som matchar det nyrenoverade köket. Allt detta för att ge ytterligare stil och karaktär till denna enastående bostad. Detta hem som har allt du kan tänka dig, står redo att finna sin nya ägare. Måste upplevas på plats. Varmt välkommen att kontakta mig för visning!

Visa mer

SNABBFAKTA

 • Utgångspris: 5 495 000 kr
 • Boarea: 61 kvm faktisk uppmätn norm SS 21054
 • Antal rum: 3 rum
 • Våning: 4 av 7, hiss finns
 • Avgift: 2 500 kr inkl. värme, vatten, tv och bredband
 • Förening: Brf Hagen 25
 • Byggnadsår: 1968
 • Område: Södermalm - Maria, Stockholm
Utgångspris

5 495 000 kr

Visningar

16 Maj 17:15 - 17:45
Varmt välkommen på visning! Anmäl gärna intresse!
Håll dig uppdaterad
Ansvarig mäklare

Jonathan Razai

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Torkel Knutssonsgatan 35

 • Totalrenoverad lägenhet
 • Oerhört välplanerad
 • I attraktivt läge med närhet till allt
 • Fantastiskt ljus och social bostad
 • Välskött och stabil brf

Vardagsrum

Ett sällskapsrum utöver det vanliga. De stora fönsterpartierna, den sobra färgsättningen på väggarna och den ljusa enstaviga parketten skapar tillsammans ett ljust och harmoniskt rum.
Rummet är lättmöblerat och anpassat för socialt umgänge med plats för både soffa, tv-möbel, matplats och annat möblemang.

Visa mer

Kök

Det stilrena köket är bostadens centerpiece och har designats för att snyggt smälta in i den trevliga bostaden. Gott om förvaringsutrymmen, arbetsytor och en u-formad design för att skapa en social matlagning. Ett oerhört genomtänkt kök med måttbeställda skjutglaspartier bidrar till kökets härliga ljus och rymd. En annan välplanerad detalj är öppningen mot vardagsrummet, härifrån kan du socialisera med dina gäster samtidigt som du lagar mat, eller varför inte servera dem en fördrink. Allt detta för att skapa en visuell kontakt med bostadens alla rum.

De fina bänkskivorna i kalksten bryter fint mot de ljus överskåpen och nedre köksluckorna i mörkbetsad ek som specialbeställts från en ett finsnickeri från Kalmar. Köket är utrustat med induktionshäll, integrerad kyl/frys, ugn, diskmaskin, fläkt, 80 cm ho från Blanco och köksblandare utdragbar pip från Primy.

Visa mer

Matplats

Här har man låtit snickare platsbygga en soffa och förvaringsmöbel för att skapa en känsla av en separat matplats. Detta är en plats att njuta av god mat med trevligt sällskap. Här kan man med enkelhet sitta 6-8 personer.

Visa mer

Sovrum 1

Ett rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande nattduksbord, i ett högt och insynsskyddat läge. Ett ordentligt förvarningssystem har uppförts hela vägen upp till tak för optimal förvaring. Även detta rum präglas av det fina parkettgolvet och stora fönsterpartier, som skänker rikligt med ljus.

Visa mer

Sovrum 2

Ett mysigt och ljust sovrum eller arbetsrum med plats för både säng och skrivbord. Här finns två stycken förvaringsutrymmen som nås från rummet.

Visa mer

Badrum

Lyxigt renoverat och rymligt badrum med allt du kan tänka dig. Det snygga grå klinkergolvet med golvvärme passar perfekt till det vita ljusa kaklet på väggen. Badrummet är utrustat med takdusch, handfat med kommod, stor spegel med inbyggd belysning, handduksvärmare, wc och väggskåp för maximal förvaring.

Visa mer

Hall

Redan vid första klivet in i bostaden får du en välkomnande känsla då hallen öppnar upp sig mot hela bostaden. Goda förvaringsmöjligheter genom hatthylla och garderob. I garderoben finner du kombinerad tvätt/tork maskin. För att skapa en säker installation har man maskinen både eget avlopp och tätskikt.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
2 500 kr, inkl. värme, vatten, tv och bredband
Antal rum
3 rum + kök
Boarea
61 m² faktisk uppmätn norm SS 21054
Våning
4 av 7, hiss finns
Andel i förening
3,44 %
Andel av årsavgift
3,4488 %

Föreningen

Namn
Brf Hagen 25
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
22 lägenheter, 2 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Föreningen äger den friköpta marken, dvs ej med belastande tomträttsavgäld.
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Mycket välskött bostadsrättförening med god stabil ekonomi. Låga avgifter, låg skuldsättning samt goda lokalintäkter. Fastigheten har en totalyta om 2305 m² varav 1782 är bostadsyta och 523 lokalyta.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Det finns två cykelförråd, grovsoprum, sopnedkast på varje våningsplan och en modern stor tvättstuga.

FÖRRÅD
Ett förråd tillhörandes lägenheten finns lättillgängligt på samma våningsplan.
Information om månadsavgiften
inkl. värme, vatten, tv och bredband
FÖRENINGENS EKONOMI
Föreningen har en mycket god ekonomi och är nästan skuldfri, så de påverkas inte av räntehöjningar.
Ingen avgiftsförändring planerad enligt styrelsen (2022-05-10).
Tv och Bredband
I den redan låga avgiften till föreningen ingår bredband 100Mbit/s samt kabel-TV.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
2020 - Relining av stammarna
2019 - Byte av undercentral
2018 - Ombyggnation av tätskikt till takterrass
2018 - Tätning avrinning från dagvattenbrunn på taket
2017 - OVK (Obligatorisk Ventilationskontroll)
2016 - Byte av hiss
2015 - Byte av armaturer
2014 - Byte av tvättmaskin, torktumlare och torkskåp
2013 - Rensning av ventilationskanaler
2013 - Uppförande av balkonger in mot gård
2012 - Spolning av stammar
2012 - Installation vattenreningssystem

Kommande renoveringar
Byte av fönster ca 2023

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
1968
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glas
VENTILATION
Mekanisk frånluftsventilation
Hiss
Ja

Ekonomi

Utgångspris
5 495 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Ja

DRIFT

Energideklaration
Utförd 2018-07-13
PRIMÄRENERGITAL
97 kWh per kvm och år

Omgivning

Allmänt om området

Maria utgör en av stadens mest attraktiva delar där kvarteren präglas av så väl historia som kultur och nöjesliv. Här infinner sig snabbt söders sköna och i det närmaste kontinentala puls på gator och torg. Maria församling sträcker sig från Mariaberget i norr till Magnus Ladulåsgatan i söder och från Rosenlundsgatan i väster till Götgatan i öster vilket innebär att nästan alla Södermalms guldkorn finns här såsom Mariatorget, Götgatsbacken, Ivar-Los park, Medborgarplatsen m fl. Mariatorget utgör hjärtat där det om sommaren myllrar av folkliv på gräsmattorna och runt fontänen vilka omringas av kaféer, välrenommerade restauranger, butiker, träningsanläggningar och populära hotell Rival. Längre upp på Götgatsbacken finner du allt du kan önska i shoppingväg. Uppe på Mariaberget har man närhet till fantastiska vyer över Riddarfjärden och omväxlande arkitektur med många charmiga kulturhus. På Mariaberget finner du berömda Monteliusvägen med härliga promenadstråk och strålande utsikt över Riddarfjärden och större delen av Stockholm.

Parkering

På gatan tillämpas s k boendeparkering vilket idag kostar 1 100 kr/mån alternativt 75 kr/dag och ger tillstånd att parkera kl 07:00-19:00. Övriga tider är kostnadsfria. För mer information ring Gatu- och Fastighetskontoret på 08-508 263 00 eller besök deras hemsida www.gfk.stockholm.se.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.