Liljeörnsgatan 70 Hässelby Gård
Hässelby Gård

Liljeörnsgatan 70

Stor härlig 3:a med öppen planlösning

Kommande

Stor härlig 3:a med öppen planlösning

Lägenheten erbjuder ett välutrustat kök med generösa arbetsytor i öppen planlösning med vardagsrummet. Den öppna planlösningen och de stora fönsterpartierna ger en luftig känsla och det finns plats för större sällskap om så önskas. Från vardagsrummet når ni den stora inglasade balkongen i perfekt västerläge, där soltimmarna blir många. Bostaden erbjuder även 2 stora sovrum med gott om förvaring och härligt ljusinsläpp. Plats för större säng i bägge. Badrummet med vitt kakel och svart klinkers är inredd med en rejäl tvättmaskin och torktumlare. Lägenheten har genomgående ekparkett och en väldigt social planlösning. Låg avgift i en stabil förening. Månadsavgiften inkluderar värme, vatten, kabel-TV och förråd.

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Pris: 2 595 000 kr
  • Boarea: 79 kvm föreningens information
  • Antal rum: 3 rum
  • Våning: 2 av 3, hiss finns
  • Avgift: 5 012 kr
  • Förening: Brf Salongen
  • Byggnadsår: 2008
  • Område: Hässelby Gård, Stockholm

2 595 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Daniel Lindkvist

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Liljeörnsgatan 70

Vardagsrum

Ett otroligt rymligt vardagsrum som ligger i anslutning till köket. Här kan man enkelt kombinera matsal med vardagsrum och fortfarande få plats med en större soffgrupp! Väggen mellan kök och vardagsrum ger den där perfekt lilla känslan av en distinkt avgränsning. De stora fönsterna bidrar med ett naturligt samt härligt ljusinsläpp.

Visa mer

Kök

Ett modernt kök där den svarta bänkskivan bryts av mot det vita kaklet. De ljusbeigea skåpsluckorna lyckas bidra med god förvaring och en värmande känsla i kontrasten av svart och vit inredning. Full maskinell utrustning.

Visa mer

Sovrum 1

Detta vitmålade rum bjuder på gott med förvaring! Den väl tilltagna ytan och de platsbyggda garderoberna gör det enkelt för dig att få plats med en större säng utan oro för att förlora rymligheten. Härligt ljusinsläpp från de stora fönstret som är vänt mot innegården.

Visa mer

Sovrum 2

Ett lite mindre sovrum med två platsbyggda garderober som erbjuder gott om förvaring. Den fina ekparketten lyfts fram tack vare de vitmålade väggarna so belyses av det fina ljusinsläppet.

Visa mer

Badrum

Ett vitkaklat fräscht badrum med svart golvklinkers som kommer utrustat med Dusch, WC, tvättmaskin, torktumlare, handdukstork, handfat med kommod av ek och ett spegelskåp. Rymligt och ljust.

Visa mer

Balkong

En stor mysigt inglasad balkong beklädd i trall där du njuta av solen från morgon till kväll. Här får man plats med en mindre soffgrupp och bord för att kunna skapa ditt egna härliga smultronställe.

Visa mer

Säljarens egna ord om bostaden

Vad tycker ni har varit bäst med området ni bor i?
"Vi har tycket väldigt mycket om vår lägenhet. Det är både nära till transport (T-bana och buss) och till naturen. Det finns så många dungar och grönområden i området på bara en kort promenads avstånd"

Vad är bäst med bostaden?
"Lägenheten är fräsch och modern och rummen är stora och ljusa och har bra förvaring
Vi är mycket förtjusta i att använda den inglasade balkongen där du kan sitta i året runt. Det är som ett extra rum att sitta, ta en kopp te eller umgås med vänner.
Vardagsrummet och balkongen har morgon- och eftermiddagssolen som gör vardagsrummet ljust och solbelyst.
Lägenheten som helhet är mycket bra planerad och badrummet har tvättmaskin och torktumlare"

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
5 012 kr
Antal rum
3 rum + Kök
Boarea
79 m² föreningens information
Våning
2 av 3, hiss finns
Andel i förening
1,04318 %
Andel av årsavgift
1,04318 %
Övrigt
Ingår även ett vindsförråd

Föreningen

Namn
Brf Salongen
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsforening
Antal lägenheter
105 lägenheter
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Längs med Astrakangatan, Liljeörnsgatan och Liljeörnsgränd har Peab uppfört 105 bostadsrättslägenheter med en total bostadsyta på 7573 kvm stående på 9035 kvm. Föreningen är fördelad på 4 huskroppar, lägenheterna fördelas enl.

1 rok: 10 st
2 rok: 25 st
2,5 rok: 5 st
3 rok: 57 st
4 rok: 8 st

Tillhörande är ett garage med 52 platser samt 27 p-platser utomhus.

Området präglas av tillgänglighet, trivsel och trygghet med öppna gröna gårdsytor och upplysta gångvägar. Alla lägenheter har hög standard, bra planlösning och uteplats eller balkong. Lägenheter finns i varierande storlekar, från ettor till fyror med boytor från 28 kvm till 103 kvm. Till alla lägenheter finns rymliga vindsförråd vilka man lätt når med hiss. Det finns även barnvagns- och rullstolsförvaring. Sop-, miljösorteringsrum, cykel- och fastighetsförråd finns belägna i komplementbyggnad inom fastigheten. I ytterligare komplementbyggnad finns gemensam tvättstuga, wc och ett uppehållsrum samt ett rum till föreningen för t.ex. styrelsemöten. Lekplats finns på innergården.

Överlåtelseavgiften faktureras till köpare, 1208 kr. Pantsättningsavgiften är 483 kr per pant och betalas av köparen.
Tv och Bredband
Föreningen har avtal med ComHem (baspaket med 16 kanaler)
Separat nytt fibernät installeras av tredje part under hösten 2010 som ger 100/100MB internetaccess. TV och telefoni kan också fås via fibernätet.
Parkering
Tillhörande är ett garage med 52 platser samt 27 p-platser ute.

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
2008
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
VENTILATION
Mekanisk frånluft
Hiss
Ja
Övrigt om byggnaden
Genomfört planerat underhåll
Under åter har flera entréer justerats p.g.a. marksänkningen. Dessa är Liljeörnsgränd 1, 3 och 5 mot gården samt Liljeörnsgränd 7
mot gatan. Rabatten/häcken mot gården på Liljeörnsgränd har fått ny/bättre inramning. Gårdshusen har målats om samt
styrelserummet renoverats.
OVK genomfördes i slutet av året.
4 ladd platser för elbilar installerats i garaget.
Föreningen bytte försäkringsbolag under året och har numera Bostadsrättstillägget inkluderat så medlemmarna behöver inte egen i
sina försäkringar

Pågående eller framtida underhåll
2020
Stamspolning utförs i februari
Liljeörnsgatan 70, 72& Astrakangatan 62 mot gatan samt
Liljeörnsgränd 7 mot gården ska justeras p.g.a.
marksänkningen. Dessutom ska vi ordna entréerna mot
Liljeörnsgränd (mot gatan) utefter trottoaren av samma skäl.
Solceller ska utredas för att täcka delar av vårt interna behov
Installation av elektroniska lås med tagg ska ersätta nycklar
Övriga byggnader/utrymmen
På gården finns förutom lekplats fyra småhus innehållande cykel förråd soprum (med källsortering av hushållssopor tidningar kartong glas metall elektronik och småbatterier) och en tvättstuga. I anslutning till den sistnämnda finns också föreningens styrelselokal. Gården innesluts av husen så det är en lugn plats för barn och vuxna.

Ekonomi

Utgångspris
2 595 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Nej

DRIFT

Försäkring
454 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
454 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Nätbolag
Fortum
Elleverantör
Ellevio

Omgivning

Allmänt om området

Namnet Hässelby kan spåras redan från 1300-talet och ska ha betytt "byn vid Hasseldungen". Området har varit bebott sedan tidig stenålder och det finns rikligt med fornlämningar i trakten. Släkten Bonde blev på 1600-talet ägare till Hässelbys alla egendomar och lät uppföra Hässelby Slott. Bonde lät arrendera ut mark till renhållningsarbetare i området kring Lövsta sopstation och därmed grundlades Hässelby Villastad. Den goda tillgången på gödsel medförde att trädgårdsmästarna fick en dominerande ställning i Hässelby Villastad och den stora växthusbyggarperioden inföll under 20-talet.

Hässelby Köping inkorporerades i Stockholms stad 1949. Stadsdelarna Hässelby Gård och Hässelby Strand byggdes ut i samband med tunnelbanans utbyggnad 1956-58. Större delen av villabebyggelsen i Hässelby Villastad växte fram under 60- och 70-talet.

Kommunikation

Gröna linjens t-bana trafikerar Hässelby Gård och Hässelby Strand.
Buss 908 (närtrafik) till Hässelby Gårds centrum eller buss 541 till Vällingby och Barkarby ( pendeltåg ).

Närservice

I Hässelby Gårds Centrum finner du all tänkbar service såsom ICA Supermarket, Handelsbanken, Systembolag, Restaurangen, Apotek vårdsentral och diverse småbutiker som frisör, Video livs och blomsterhandel
Hässelby Gårdsskolan från årskurs 0-9 ligger 400 meter från adressen. Loviselundsskolan från årskurs 0-6 ligger 800 meter och ca: 10 minuters promenad. Lekplatser finns också inom området.

Parkering

Gratis parkering på de flesta närliggande vägarna.

Övrigt

Miljö
Föreningen arbetar med miljöfrågor. T.ex. har de flesta belysningar i föreningen bytts ut till LED, ladd stolpar för elbilar införskaffats
och diskussion om solceller pågår. Miljöstationer finns också i föreningens soprum.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.