Lägenhet till salu på Svandammsvägen 40, vån. 2 & 3/3 i Midsommarkransen
Midsommarkransen

Svandammsvägen 40, vån. 2 & 3/3

Vindsetage med alla karaktäristiska attribut. Möjlighet att göra om till 6 rum och kök!

BUDGIVNING PÅGÅR

Vindsetage med alla karaktäristiska attribut. Möjlighet att göra om till 6 rum och kök!

Svandammsvägen 40, vån. 2 & 3/3 Svandammsvägen 40, vån. 2 & 3/3 [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

 • Utgångspris: 7 995 000 kr
 • Boarea: 95 kvm + 18 kvm biarea faktisk uppmätn norm SS 021053
 • Antal rum: 4 rum
 • Våning: 3 av 3, hiss finns
 • Avgift: 5 724 kr Inkl. värme, vatten, bredband & Tv- basutbud.
 • Förening: Brf Vitsippan 8 i Stockholm
 • Byggnadsår: 1936
 • Område: Midsommarkransen, Stockholm

På webbplatsen redovisas normalt alla inkomna bud. Undantagsvis kan det förekomma att säljaren beslutar att ett visst bud inte ska redovisas på webbplatsen. Du kan alltid vända dig till mäklaren för att få information om samtliga bud. Samtliga bud noteras också i den budgivningslista som mäklaren enligt lag ska upprätta och överlämna till köpare och säljare.

Visa mer

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Linda Lewin

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Svandammsvägen 40, vån. 2 & 3/3

Vindsetage! Totala bruksarea om 113 kvm(95+18).

Ett boende utöver det vanliga! Här erbjuds en förtjusande vindsetage med möjlighet att bygga om med enkla medel så att den stora familjen får plats. Hiss finns!

Entréplan bjuder på sociala och öppna ytor med modernt kök i direkt kontakt med sällskapsytorna samt utgång till balkong med eftersökt västerläge med sol från lunch till sen kväll. Två st sovrum samt badrum med tvättmaskin.

Vindsplanet stod färdigt år 2021 och har alla attribut man önskar hos en vind: 3, 40 meter till nock med synliga bjälkar, vackra ekplankor med golvvärme, takfönster samt en kamin som värmer kyliga vinterkvällar. Förstklassiskt badrum förberett för tvättmaskin och även förberett med vatten och avlopp för den som önskar sätta in kök. Egen ingång från trapphuset möjliggör för exempelvis uthyrning.
Nyligen har säljaren byggt ett sovrum på vinden med snygga industriglasväggar.
Se även alternativa planlösningar.

Precis utanför fastigheten finns fem laddstolpar för elbilar.

Föreningen har en nyrenoverad fin innergård med grill, sandlåda, cykelställ och planteringar.

2022 sålde föreningen en lokal och därmed amorterade 1 500 000 kr på föreningens lån. Föreningen har även en hyresrätt kvar som vid försäljning tillfaller föreningens kassa.

Säljaren har nyttjanderätt till ett stort förråd på vinden, nära och bra!

Eftersökt läge mitt i charmiga Midsommarkransen som bjuder på äkta småstadskänsla med pittoreska kvarter med sekelskifteshus och fina parker för stora och små. Runt hörnet ligger exempelvis grönskande Svandammsparken med gräsytor, lekpark och plaskdamm. Närhet till mataffärer, mysiga caféer och populära restauranger och grönområden. Här finns både mindre välsorterade mataffärer och stora butiker som stora Coop Västberga med Systembolaget, post och Apotek. Bara några minuters promenad till tunnelbanans röda linje som tar dig snabbt till hela Södermalm och citys gedigna utbud. I området finns flera förskolor och skolor.

 • Vindsetage!
 • Balkong i västerläge!
 • Ombyggnadspotential till en 6:a!
 • Kamin!
 • Synliga takbjälkar!
 • Hörnläge!

Vindsplan

En trätrappa leder upp till vindsplanet. Här möter alla de attribut man önskar hos en vind: synliga bjälkar, tillfredsställande ståhöjd, takfönster, egen ingång och en kamin som är pricken över i. Vindsplanet byggdes från råvind till färdigt vindsplan under år 2021. Väggarna är målade i en ljusgrå kulör och på golven ligger rejäla ekplankor med behaglig, vattenburen, golvvärme under. Takhöjden till nock är 3,4 meter med synliga bjälkar. Takfönster i tre väderstreck släpper in dagsljuset på ett behagligt vis.

Vindsplanet disponeras idag som två rum varav ett sovrum med industriglasväggar. Med enkla medel kan man bygga om till ett stort rum, ett allrum för umgänge och avkoppling.

Då det finns egen ingång från vinden kan man också nyttja utrymmet för uthyrning. Den totala golvytan på vinden är 55 kvm med 32 kvm boyta.

Badrum 1

Fräscht helkaklat badrum med klinkergolv. Här finns WC, duschhörna med duschvägg i glas samt tvättställ med kommod i vitt och spegelskåp ovan. För extra komfort finns här också tvättmaskin. För den som önskar finns plats att sätta in badkar istället för dusch.

Entrévåning

Entréplanet är ljust och luftigt med fönster i två väderstreck och utgång till balkong med utsikt över himmel och omgivningar. Det här är lägenhetens hjärta med två sovrum, sällskapsrum, kök och badrum. Färgsättningen är genomgående sober och det ligger ekparkett på golvet.

Sällskapsrum

Ljust och inbjudande sällskapsrum med direktkontakt med köket. Det här är en fin samlingsplats för familj och vänner. Gott om plats för soffa och ytterligare möblemang. Stora fina fönsterpartier med tidstypiska fönsterbänkar av sten är en charmig detalj. Utgång till balkongen.

Balkong

Förtjusande balkong högst upp med himmel och omgivningar som närmsta granne. Eftersökt soligt västerläge med sol från lunch till solnedgång om sommaren. Gott om plats för bord, stolar och växtligheter gör detta till en riktig oas och ett extra rum om sommaren.

Kök

Köket borgar för matlagning och har en tilltalande öppen planlösning mot sällskapsytorna. Köket pryds av en gedigen köksö runt vilken vänner och familj kan samlas för häng och sena samtal. På morgonen nyttjas den perfekt för frukost. Här ryms också ett matbord för 6-8 personer intill fönstret med vacker stenbänk och fin utsikt över himmel och takåsar. Köket har en modern känsla med skåpsinredning med släta fronter i behaglig grön kulör och handtag i borstad stål. Rejäla arbetsytor på ekbänkar med vitt kakel ovan. Den maskinella utrustningen utgörs av rostfria vitvaror: kyl/frys, inbyggnadsugn, inbyggnadsmicro, induktionshäll, fläkt samt diskmaskin.

Master bedroom

Väl tilltaget master bedroom med takåsutsikt genom de generösa fönsterpartierna. I rummet ryms med enkelhet en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Här erbjuds också förvaringsmöjligheter i stor garderob. Tack vare sin storlek får det plats ytterligare möblemang såsom byrå, skrivbord, fåtölj etc.

Sovrum

Ett mindre sovrum som med fördel disponeras som barnrum, gästrum, arbetsrum eller liknande.

Badrum 2

Badrummet är även det nytt från 2021. Liksom på nedervåningen är väggarna helkaklade och på golvet ligger en snygg marmorerad kakelplatta med behaglig golvvärme. Här finns vägghängd WC, tvättställ samt regndusch. Det är också förberett för tvättmaskin.

Hall/entré

Välkomnande hall/entré med gott om plats för avhängning av ytterkläder. Entrén är ljus och luftig och öppnar upp mot entréplans rum vilket skapar en inbjudande känsla. Praktiskt klinkergolv.

Kök (vindsplanet)

I väggen mellan badrum och vindsplan är det förberett med vatten och avlopp för den som önskar installera ett kök på detta plan.

Visa mer

Övriga bilder

Planlösning

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Linda Lewin

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Linda Lewin

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
5 724 kr, Inkl. värme, vatten, bredband & Tv- basutbud.
Antal rum
4 rum + kök
Boarea
95 m² + 18 m² biarea faktisk uppmätn norm SS 021053
Våning
3 av 3, hiss finns
Andel i förening
15,96 %
Nettoskuldsättning
772 304 kr, Föreningens nettoskuld är beräknad enligt följande formel: ”räntebärande skulder minus räntebärande tillgångar och likvida medel”. Hänsyn har tagits till amortering under 2022, dvs 1.500.000 kr mindre i lån.
Allmänt om lägenheten
Ett boende utöver det vanliga!
Övrigt
- Vindsetage!
- Balkong i västerläge!
- Ombyggnadspotential till en 6:a!
- Kamin!
- Synliga takbjälkar!
- Hörnläge på entréplanet!

Föreningen

Namn
Brf Vitsippan 8 i Stockholm
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
9 lägenheter varav 1 hyresrätt, 1 lokal
Äger föreningen marken
Föreningen äger marken
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Allmänt om föreningen
Brf Vitsippan (org. 769620-6049) är en äkta bostadsrättsförening som registrerades 2009-10-07. Föreningen äger och förvaltar fastigheten Vitsippan 8 på adressen Svandammsvägen 40 i Hägersten. Föreningen består av 9 lägenheter varav 1 med hyresrätt samt 2 hyresrättslokaler.

Huset på Svandammsvägen 40, Vitsippan 8, uppfördes mellan 1936 och 1939 och ritades av arkitekt Albin Stark. Vitsippan 8 är ett litet trevåningshus som ligger i suterräng och vinkel med gård in mot kvarteret.

Inga kommande renoveringar/avgiftsändringar (Kontrollerat 2022-03-01).
FÖRENINGENS EKONOMI
Föreningen sålde en hyresrätt förra året vilket innebar att man amorterade av 1,5 Mkr av föreningens lån. Nuvarande lån per kvm 9 731kr.

Nuvarande lån:
Lån 1: 3 360 000, bundet till 2023-12-31 (nuvarande ränta 1,78 %.
Lån 2: 1 860 000, 3-mån-ränta
Tv och Bredband
Fiber är indraget och föreningens leverantör avseende bredband och TV är Ownit. Kabel-TV (8 favoriter) samt bredband (250 Mbit) ingår i månadsavgiften.
Gårdsplats
Föreningen har en trevlig gård med gräsmatta, sandlåda, sittplatser och cykelställ.
Gemensamma utrymmen
Gemensam tvättstuga, barnvagnsrum samt cykelförråd finns i källaren.
Vindsförråd tillhör varje lägenhet.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Utförda renoveringar:
2020: Byte av värmeväxlare, underhållsarbete av taket, fiber indraget.
2018: Större hissservice
2017: Ny beslysning i trapphuset
2016: Nytt sopkärlssystem med separat matavfall och nytt torkskåp i tvättstugan
2015: Radonmätning utförd utan anmärkning, reparation utav delar av yttertak, OVK utförd och godkändes, värmeväxlare till fjärrrvärmesystemet utbytt.
2012: Köksstammarna högtrycksspolades.
2010: Tak målades om.
1987: Totalrenovering ink. stambyten, utbyte ac vattenradiatorer samt eliinstallationer.
2021: Renovering av innergården.
2022: Underhåll - Stamspolning
Kommande renoveringar (inget planerat, kontrollerat 2022-03-01).
2023: OVK- rengöring av systemet.
2023: Bygga cykelställ med tak på innergården.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Bostadsförening
BYGGNADSÅR
1936
Uppvärmning
Fjärrvärme
VENTILATION
Mekanisk tilluft- och från luft
Hiss
Ja

Ekonomi

Utgångspris
7 995 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
4 000 kr/år
Försäkring
1 800 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
5 800 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
3 personer
Energideklaration
Utförd 2018-12-29
Energiklass
G

Allmänt om området

Här bor ni i lugna och mycket omtyckta kvarter med närhet till tunnelbanan i Midsommarkransen, trendiga butiker, mysiga caféer, trevliga restauranger med mysigauteserveringar vår- och sommartid såsom Svenska Sushiköket och Hamburgerköket, Scandwitch, Butsaya Thai, Pita i parken etc. Kulturbiografen Tellus, kemtvätt, gym (Puls och träning m.m.), yoga, massage, osteopat och frisör alldeles runt hörnet, och alldeles intill ligger även harmoniska Svandammsparken som en grön oas med en liten plaskdamm och en fin nybyggd lekplats. På gångavstånd finner ni Telefonplan med bl.a. SATS, Mittgym, Klättercentret, Konstfack och Restaurang Landet. På vägen in till Hornstulls gedigna utbud av nöjen och shopping passerar ni Liljeholmen med dess galleria vid torget och badbrygga vid kajen. Sist men inte minst återfinns vackra Vinterviken med härliga gräsytor, klippbad och båthamn invid Mälarens strand.

Kommunikation

T-bana Midsommarkransen som tar dig in till Södermalm på 4 min eller vidare till T-centralen på 12 min. Med bil är du snabbt ute på E4/E20. Med cykel tar du dig till Södermalm på ca 10 min.

Närservice

Coop Svandammsplan, ICA Telefonplan och Coop vid Midsommarkransens Tunnelbana. Västberga Handel med bl.a. Rusta och Coop Forum. Liljeholmens Galleria.

Parkering

Boendeparkering 500 kr per månad på gatorna i området.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Vindsplan

Badrum 1

Entrévåning

Sällskapsrum

Balkong

Kök

Master bedroom

Sovrum

Badrum 2

Hall/entré

Övriga bilder