Trädgårdsgatan 20B, 2 tr Sundbyberg
Sundbyberg

Trädgårdsgatan 20B, 2 tr

Rymlig gavel 3:a med fönster i tre vädersträck och öppen spis!

Till salu

Rymlig gavel 3:a med fönster i tre vädersträck och öppen spis!

Ett underbart hem med fantastiska fördelar. I denna bostad har du hela gaveln och kan njuta av ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck. För den som älskar grönska så erbjuds möjlighet att få boa in sig med härligt lummiga fönster - något som kan kännas unikt i en så central lägenhet. Här erbjuds generösa ytor, burspråk, stora fönsterpartier och härlig hög takhöjd. Som grädde på moset erbjuds en fantastisk öppen spis som dessutom är eldningsbar! Två rymliga och avskilda sovrum samt stambytt badrum med både tvättmaskin och fönster. Lugnt barnvänligt läge på återvändsgata i centrala Sundbyberg. Närhet till Stamgårdsparken och Tuvanparken. Endast 200 m till vattnet med promenadavstånd till Solna Strandbad. Längs vattnet finns möjlighet att cykla in till stan på ett kick. 400 m till Sundbyberg station som erbjuder oslagbara kommunikationer som pendeltåg, tunnelbana, tvärbana och flygbussar, samt även nära Solna Strand tunnelbana. Närhet till flertal restauranger och gym. Gångavstånd till matbutiker som Willys, Hemköp, pLidl och Ica Maxi. I närområdet finns populära förskolor samt Lilla Albyskolan med upp till årskurs 6. Varmt välkommen på visning! Kontakta ansvarig mäklare för mer information eller egen privatvisning!

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Utgångspris: 3 650 000 kr
  • Boarea: 83 kvm förvaltarens information
  • Antal rum: 3 rum
  • Våning: 2 av 3, Hiss finns ej.
  • Avgift: 6 023 kr inkl Värme, VA, Kabel-TV (basutbud) Exkl tillägg Bredband 259 kr/mån
  • Förening: Brf Klippan 23
  • Byggnadsår: 1948
  • Område: Sundbyberg, Sundbyberg
Utgångspris

3 650 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Josephine Kvist

Josephine Kvist

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Trädgårdsgatan 20B, 2 tr

Vardagsrum

Vardagsrum med unikt gavelläge med rikligt ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Här har man utrymme för både större sällskapsdel med tillhörande möblemang samt matsalsbord om så önskas. Den vackra öppna spisen är eldningsbar och blir en central pjäs i rummet. Från detta generösa vardagsrum finner man även utgången till balkongen i söderläge. Insynsskyddat läge med utsikt över området och träden utanför.

Balkong

Trevlig balkong mot lugna Trädgårdsgatan. Tack vare balkongens sydliga riktning bjuds det på gott om sol. Anslutning till balkongen sker via bostadens gedigna vardagsrum.

Kök

Ordentligt rymligt kök med utrymme för matplats. De dubbla fönsterpartierna mot fastighetens baksida skänker rikligt med ljus och en tilltalande utsikt mot grönskan. Köket är maskinellt utrustat med kyl/frys, diskmaskin, spis med häll och fläkt. Detta är ett kök för familjen som gillar att laga mat och de stora arbetsbänkarna i vacker ek ger utrymme för hela familjen att hjälpa till. Tack vare kökets storlek fås en mycket god förvaring via stort antal över- och underskåp. Vackert tapetserade väggar samt grå tarkett-golv.

Sovrum 1

Stort sovrum med plats för större säng med tillhörande möblemang. God förvaring genom flertalet inbyggda garderober samt större skjutdörrsgarderob med spegeldörrar. Fin ljus ekparkett på golv.

Sovrum 2

Rogivande sovrum med plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang. Rummet disponeras i dagsläget som ett utmärkt tonårsrum. Tack vare rummets generösa yta så kan rummet nyttjas som sovrum, barnrum, kontor, mediarum m.m. Väggarna är målade i ljus kulör och en mycket fin stavparkett pryder golvet.

Badrum

Tilltaget badrum med helkaklade väggar i vackert vitt och turkost. Klinker med reglerbar komfortvärme. Det stora fönstret ger fint naturligt ljus och bidrar till att badrummet känns luftigt. Badrummet utrustat med badkar, handfat med kommod, tvättmaskin, spegelskåp samt infällda spotlights i taket.

Hall

Välkomnande hall med gott om utrymme för avhängning till höger om entrén. Från hallen når man bostadens master bedroom, badrummet och även vardagsrummet. Hallen bjuder på generös rymd och även en inre hall. Fin ljus ekparkett på golv.

Bostadsinfo

Välkommen till Brf Klippan 23!

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Josephine Kvist

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Josephine Kvist

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
6 023 kr, inkl Värme, VA, Kabel-TV (basutbud) Exkl tillägg Bredband 259 kr/mån
Antal rum
3 rum + Kök
Boarea
83 m² förvaltarens information
Våning
2 av 3
Andel i förening
0,07793 %
Andel av årsavgift
7,63523 %

Föreningen

Namn
Brf Klippan 23
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
18 lägenheter, 1 lokal
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Nej
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Brf Klippan 23 registrerades 2002 och förvärv skedde 2004. Föreningen består av 18 lägenheter. I föreningen finns även en hyresrättslokal som f.n. nyttjas som lager. Föreningen har gemensamma städdagar höst och vår. Föreningen har tomträtt. Ny tomträttsavgäld börjar gälla från 2024.

Föreningen sålde en hyresrätt 2020 vilket gav god ekonomi till föreningen.

Överlåtelseavgift om 2,5% gällande basbelopp debiteras säljare. Pantsättningsavgift om 1% av basbelopp debiteras pantsättaren.

Juridisk person accepteras inte som medlem vid förvärv för bostadsändamål.

Föreningen accepterar delat ägandeskap.

Föreningen har ej beslutat några avgiftsförändringar (2022-06-30)

I föreningen finns tvättstuga att tillgå för samtliga medlemmar. Tvättstugan har större industrimaskiner, torktumlare samt separat torkrum.

I föreningen finns det förråd till samtliga lägenheter samt ett gemensamt cykel-och barnvagnsrum.
Information om månadsavgiften
inkl. Vatten, värme. Obligatoriskt tillägg för bredband á 259:- tillkommer. Häri ingår en anslutning till Sundbybergs stadsnät för tillval av tv-tjänster motextra kostnad.
Tv och Bredband
Kabel-tv finns via ComHem men är uppsagt till 2022 eftersom nyttjandet av denna tjänst är mycket begränsad. Bredband via Sundbybergs Stadsnät.
Gemensamma utrymmen
Tvättstuga, cykel/barnvagnsrum. Möjlighet att hyra extra förråd.
Parkering
Föreningen har 7 st p-platser som kostar 660 kr per månad. För närvarande är det tre personer i kö. (2022-06-30) I övrigt gäller Sundbybergs boendeparkering på gatorna för 600kr/mån.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
2021 Byte enstaka fönster
2019 OVK-besiktning
2019 Radonmätning
2019 Tvättstuga
2019 Energideklaration
2019 Nya tvättmaskiner o torktumlare
2018 Anslutning till Sundbybergs stadsnät
2017 Staket vid muren
2016 Spolning stammar
2016 Relining/infodring avloppsrör källare
2014 Trapphusbelysning
2013-2014 Omputsning av fasad
2010 Elstambyte
2009-2010 Rörstambyte
2009-2010 Radonmätning
2009-2010 OVK
2009-2010 Byte av elmätare
2009-2010 Omläggning av tak
2004 Renovering av balkonger
2004 Tvättstuga

Föreningen har tidigare påbörjat ett utbyte av fönstren i huset och planerar troligtvis att fortsätta stegvis med detta.
Inga andra kommande renoveringar i dagsläget (2022-06-30)

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1948
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glas
VENTILATION
Självdrag
Hiss
Nej, Hiss finns ej.

Ekonomi

Utgångspris
3 650 000 kr
KOMMUNALSKATT
31,241%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
3 000 kr/år
Försäkring
1 500 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
4 500 kr/år
Kommentar
Schablonkostnad
Energideklaration
Utförd 2019-11-28
Energiklass
F
PRIMÄRENERGITAL
92 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Lilla Alby är en stadsdel i det södra hörnet av Sundbyberg. Den växte fram som förstadsbebyggelse längs Västeråsbanan och blev den 19 juli 1907 municipalsamhälle i Solna socken. 1943 upplöstes municipalsamhället i samband med att Solna blev stad. Stadsdelen överfördes till Sundbyberg 1949. Lilla Alby är numera ihopvävd med den centrala delen av Sundbyberg. Här bor du i lugnt läge utan störande trafik. Hela området är under stor expansion med bl.a. nya Signalfabriken med butiker, hotell och restauranger samt även promenadstråk ner mot Båällstaån och längs hela Ulvsundasjön.

TUVANPARKEN/STRANDTORGET
I området ligger trevliga Tuvanparken. Här finns lekplatser, öppna gräsytor med plats för solbad och picknick, hundrastgård samt upplevelserika blomsterplanteringar mötesplats för alla åldrar.
Strandtorget kommer att bli en förlängning av Tuvanparken och ska präglas av både aktivitet och vila. Det planeras bland annat en gångbro över till Bromma. Detta kommer att öka närheten till staden och bli en trevlig knutpunkt mellan Bromma med dess Bromma blocks och flygplats, för dem som tar sig mot Sundbyberg centrum för dess småstadskänsla och för dem som vill nyttja strandpromenad mot Stockholm city.

MARABOUPARKEN
I närheten av Lilla Alby ligger även Marabouparken som är en prisbelönad park är även det ett mysigt tillhåll i närheten för promenader och picknick. Parken skapades under åren 1937 och 1955 och har både spatiösa gräsytor, barnbad och en betydande samling modern skulptur.

Kommunikation

Sundbyberg är en av landets mest kommunikationstäta kommuner; två tunnelbanelinjer med fem stationer, pendeltåg, fjärrtåg och ett antal busslinjer gör att tidsavståndet till city varierar mellan 10 och 20 minuter. Dessutom invigdes tvärbanan nu i oktober 2013 med hållplats på Landsvägen. Den kopplar ihop Alvik och Solna station där nya nationalarenan ligger.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.