Tjänster

Vi har tagit fram ett antal tjänster för dig som ska sälja som gör din bostadsaffär tryggare och bättre.

I samarbete med Sustera erbjuder vi marknadens bästa och mest heltäckande besiktnings- och försäkringslösningar (Försäkringsförmedlare Gallagher). Prata med din lokala mäklare vad som passar dig bäst.

Hitta din lokala mäklare

Som säljare av ett hus är du ansvarig för så kallade dolda fel under 10 år efter det att du har sålt huset. Dolda fel är sådana fel som varken du som säljare, din köpare eller besiktningsmannen inte kunde upptäcka vid besiktningstillfället. Vi har tagit fram några paket som gör att du tryggt och enkelt kan sälja huset. I paketen ingår både en besiktning och en försäkring mot dolda fel.

SMH Tryggmärkt

SMH Tryggmärkt är en skräddarsydd paketlösning för dig som ska sälja ditt hus där du som säljare men också köparen kan känna sig trygg med affären. Att bostaden är stämplat med SMH Tryggmärkt gör att försäljningsprocessen blir enklare och att värdet på bostaden kan öka.

  • Överlåtelsebesiktning
  • Godkänd besiktningsman utför en omsorgsfull byggnadsteknisk besiktning.
  • Dolda fel försäkring
  • Vitvaruförsäkring för både säljare & köpare
  • Tre familjerättsliga avtal – samboavtal, skuldebrev och testamente.
  • Energideklaration

Förköpsinformation och försäkringsvillkor
Nedan finner du fullständig förköpsinformation inkluderat försäkringsvillkor avseende Försäkringarna.

Vi rekommenderar att du läser och sparar denna information.

Dolda fel VF paket 2024 Förköpsinfo + villkor

Gallagher_SMH Vitvaruförs. SäljareKöpare_2024

Produktfaktablad

IPID – SMH Vitvaruförsäkring SäljareKöpare 2023

Produktfaktablad Gallagher Dolda fel paket 2024-01-01

 

Kontakta mäklare

Lagen om energideklaration för byggnader, som infördes 2006 ändrades från och med den 1 juli 2012. Den underliggande förordningen om energideklarationer ändrades också, den 8 juli 2012. Enligt förordningen tar Boverket då över tillsynen från kommunerna. Boverket antar med stöd av förordningen även föreskrifter och allmänna råd, som efter en snabb remissomgång även börjat gälla den 8 juli 2012.

Sammanfattning av de nya reglerna
De nya reglerna föreskriver att byggnadens ägare innan byggnaden säljs eller hyrs ut, ska se till att en energideklaration finns och kan uppvisas för den som är spekulant. Deklarationen ska sedan också efter överlåtelsen överlämnas till den nya ägaren eller nyttjanderättshavaren.
En annan nyhet är att uppgift om byggnadens energiprestanda ska anges redan vid annonseringen om det finns en energideklaration när byggnaden bjuds ut till försäljning eller uthyrning. Detta gäller vid annonsering i ”kommersiella medier”, med vilket torde avses annonsering i tidningar och på webben.
Bostadsrätter och andra nyttjanderätter som överlåts
Kravet på att visa upp en energideklaration för den som är spekulant och överlämna den till den nya ägaren omfattar även överlåtelse av nyttjanderätter i byggnader dit räknas även bostadsrätter. Ansvaret att upprätta själva deklarationen ligger fortfarande på byggnadens ägare, dvs. i de fallen på bostadsrättsföreningen, men skyldigheten att visa upp deklarationen för spekulanten inför ett köp eller en upplåtelse och sedan överlämna den, ligger på ägaren av bostadsrätten.

Sanktioner
Om ägaren underlåter att fullgöra sina skyldigheter enligt de nya reglerna kan han föreläggas fullgöra dessa, föreläggandet kan förenas med vite.  I likhet med de gamla reglerna kan även den köpare som förgäves begärt att säljaren ska fullgöra sin skyldighet att upprätta en energideklaration, även i framtiden låta upprätta en sådan på säljarens bekostnad.
Tillsynen
Boverket kommer som sagt att ta över tillsynen från kommunerna per den 8 juli 2012. Det innebär bland annat att Boverket fortsättningsvis kommer att ansvara för att energideklarationer upprättas, visas och överlämnas på sätt som lagen föreskriver.

När du funderar på att sälja din bostad är det mycket värt att få en bild av vad din bostad är värd på marknaden. Fyll i formuläret nedan så kontaktar en av våra lokala mäklare dig för en kostnadsfri värdering.

Fri värdering, ja tack!

Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig.

Helikoptervyer presenterar din bostad och ditt område högt uppe från luften. Det ger ett fantastiskt perspektiv och kan i många fall attrahera många köpare. Förutom att markera var ditt hus ligger så kan vi även markera till exempel, skola, båtplats, mataffär etc. Det gör att din bostadspresentation blir både attraktiv och informativ. Som säljare av en bostad kan det vara väl värt att använda på objektbeskrivningen som presenteras på Hemnet och på andra bostadssajten. Kontakta din lokala fastighetsmäklare för mer information om Helikoptervyer.

Hitta din lokala mäklare

Med vår tjänst Värdebevakaren följer du prisutvecklingen på din bostadsrätt, villa eller radhus, oavsett om du funderar på att sälja eller om du bara vill ha lite extra koll på läget.

 

Så här gör du för att få Värdebevakaren.

1. Låt någon av våra mäklare värdera din bostad, helt kostnadsfritt.

2. Välj hur ofta du vill ha Värdebevakaren. Du kan välja att få den var tredje månad, varje halvår eller en gång per år.

3. Välj om du vill få Värdebevakaren per e-post eller sms.

Jag vill ha värdebevakaren, kontakta mig.


STYLING HÖJER VÄRDET PÅ BOSTADEN.

Om du vill höja värdet på bostaden inför en försäljning är ett tips att styla den ordentligt. Känner du att du inte har tid, möjlighet eller kompetens att göra det själv är rådet att anlita en stylist. Vi på SMH har kontakt med flera duktiga och välrenommerade stylister.

Här kommer lite tips som du kan ha med dig när du står inför en bostadsförsäljning:

  • Se över det rum eller de detaljer som inte är omhändertagna. Om bostaden tex har vackra trägolv i alla rum utan ett där det ligger en plastmatta kan det vara värt att ta sig an det rummet för att skapa ett bättre helhetsintryck. Skulle hela bostaden vara i behov av renovering är tipset att renovera hela bostaden eller inget alls. Dock kan det ibland vara värt att renovera köket om det är dåligt planerat eller väldigt slitet.
  • Om du ska måla är det bra att få upp tavlor, hyllor, sideboards och prydnader efter ommålningen. Det ger en härlig och ombonad känsla. Många gör misstaget att man inte vill sätta upp saker på väggarna direkt efter man har målat om.
  • Det är helhetsintrycket som kommer få spekulanterna intresserade av din bostad, fler kommer komma på visning och fler kommer att delta i budgivningen.

Kontakta mig för en kostnadsfri värdering.

Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig.