Caleta de Velez

Caleta de Vélez

Här finner ni en genuin spansk by vid havet med en lång sandstrand och strandpromenad. Ca 35 minuter från Malaga flygplats och 15 minuter från Nerja.

Området har en vacker småbåtshamn med ett par mysiga barer och restauranger precis bredvid. Tidigt på morgonen precis när solen börjar komma upp syns byns egna fiskeflottor återkomma med båtarna fulla med nyfångad fisk som sedan säljs på de lokala fiskrestaurangerna. På lördagar anordnas en välbesökt marknad längs med huvudgatan med allt från lokala delikatesser till stånd med örter och godis samt kläder och husgeråd.

Vackra villor i andalusisk stil ligger på kullarna med utsikt över havet och det finns flera radhusområden med gemensam pool i området. För de golfintresserade finns Baviera golf, ett 18-håls bana. Runt golfbanan har det byggts fina områden med lägenheter som har 2-4 sovrum med tillhörande poolområde och vackra trädgårdar. I området finns det även nyproduktion med tillträde de närmsta åren.

Endast tio minuter bort med bil ligger Torre del mar med ännu en lång strandpromenad med bra aktiviteter för hela familjen på sommaren. Allt ifrån tivoli och trampbilar till hoppborg i havet samt ute gym för föräldrarna på stranden.

I Torre del mar finns också östra Costa del sols största shoppingcenter El Ingenio som renoverades tidigare i år samt vattenlandet Aquavelis.

KARTA

VI KAN HJÄLPA DIG ATT HITTA DIN DRÖMBOSTAD I CALETA DE VELEZ, KONTAKTA OSS.

Fyll i formuläret så återkommer vi inom kort till er.